Ukrajina
-
lajkujMe
#82726 Re: Ukrajina
Teski gubitci Ruske vojske blizu Izuma.
Najmanje 10 vozila unisteno artiljerijom i to 10 km iza fronte gdje bi trebali da su sigurni
Najmanje 10 vozila unisteno artiljerijom i to 10 km iza fronte gdje bi trebali da su sigurni
- mist
#82727 Re: Ukrajina
U Radu su Zelenski i britanski premijer Boris Johnson prvi put razgovarali s poslanicima nakon invazije na Rusku Federaciju.
"Johnson je rekao o činjenici da sankcije nisu uvedene na vrijeme: "Mi smo kolektivno propali." Najavio je novo oružje i sredstva zaštite za 3 milijarde funti. Uključujući radare za anti-artiljeriju", rekao je poslanik Zheleznyak.
Putin vec duze vremena razmislja da sam znao ne bih dirao mecku u .....
-
lajkujMe
#82728 Re: Ukrajina
Ziv nam je Vasquez vratio se brat iz samoubilacke misije i to uspjesno
Evo i akcije
-
lajkujMe
#82729 Re: Ukrajina
Strasno me razocarao Papa mislio sam da je on ipak bolji od ovog proslog.
-
Mrljavi
#82730 Re: Ukrajina
Ozbiljna glava brat
-
lajkujMe
#82731 Re: Ukrajina
Uu sta su Korneta zapljenili
I jos lanser za isti
Zanimljivo, nestale su trake oko ruke
I jos lanser za isti
Zanimljivo, nestale su trake oko ruke
-
Maliodmene
#82732 Re: Ukrajina
Bude fascinantno koliko je covjek mrtav hladan u ovakvim situacijama
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#82733 Re: Ukrajina
Ovo piše vojnik na ruskoj strani, koga zanima njihovo iskustvo u Donbasu https://leon--spb67-livejournal-com.tra ... r_pto=wapp
O Čečenima
Spoiler
Show
O Popasnoj
Sofa analitičari će me opet optužiti za propagandu kopra, ali, avaj, ne možete izbrisati riječi iz pjesme. Sada se tamo situacija promijenila, spojili su avijaciju i istisnuli pola grada. Nisam bio u Popasni, ali sam vrlo blisko komunicirao sa onima koji su bili tamo. Svi podaci - iz njihovih riječi i radio razmjene, koju sam lično čuo. Sada je to već postalo "javna tajna", ali glavna udarna snaga u Popasnoj je Vagnerov PMC.
PMC se dovezao na lokaciju našeg bataljona baš u vrijeme kada sam se tamo "jebao", o čemu ću kasnije. Obogatili smo se. Kiperi sa ličnim šmurdjakom boraca, kolica sa DShK na bazi UAZ-Patriot, platforma sa dve haubice D-30. Čitav hodnik na prvom spratu bio je krcat kutijama bespilotnih letelica, elektronskog ratovanja i generatora. Momci su svi pametni - ugasite svjetlo. Oklop, istovar, kacige i ostalo o čemu nismo ni sanjali. Istina, svi su bili ljeti obučeni - pravo iz Afrike i u snijeg. Momci nisu razumjeli gdje su i pitali su me gdje su i kako da nazovu Rusku Federaciju.
Ukupno nam je došlo 500 ljudi, iako je, prema njihovim riječima, ukupan broj tri puta više - nalaze se na drugim lokacijama. Tu je i sopstvena umjetnost i MLRS.
250 ljudi je odmah poslato u Popasnayu, a da nisu imali vremena ni da istovare kipere i pokupe stvari. Ostalo je poslato dan kasnije - takođe bez stvari. Na lokaciji su ostavljena dva borca, koji su zatim natovarili cijeli šmurdjak za slanje na front.
Prema radio razmjeni, u početku je sve bilo odlično: kopar je imao 20 200-tih, puno zarobljenika. A onda je počelo nešto neshvatljivo - ranjenici su izvučeni iz bolnica.
Dolazi borac taksijem kome je komadić otkinuo ruku. Zadovoljan i srećan:
- Idem kući, u Moskvu! Pa zajebi takav rat! Pešadija je bačena na beton! Ušli smo na dva beha. Nestalo je dva pizdulina iz Bayraktara i 19 ljudi!
Tada su počeli stizati "odbijenici" - oni koji su odbijali da nastave borbu. Ugovor to dozvoljava. Kalmik:
- U mom vodu su bili samo Kalmici. Svi su umrli, ja sam jedini ostao. Tri napada. Stižemo do betona, oni zatvaraju oklopne kapke i izazivaju minobacačku i artiljerijsku vatru na sebe. I svi su sjebani. Mitraljezaci su čisto snajperisti, slijeću bez promašaja. Ja lično više neću ići.
Sa radio razmjene čuo sam kako je sjedište PMC-a u Pervomajsku prekriveno artiljerijom, očigledno - 152. kalibra. Odmah 50 dvjestotinki, sjebani slatki BC, i kiperi sa šmurdjakom razbacani po okrugu. U vijestima je prošlo kao granatiranje civila u Pervomajskom.
Generalno, u martu je jedinica sa sjedištem na našoj lokaciji izgubila oko polovinu svog osoblja. U aprilu sam kupio opremu od "odbijenika" - oklop, istovar, uniforme. Nema velike razlike koga baciti na betonska utvrđenja - profesionalce sa pet službenih putovanja iza sebe ili rudare bez iskustva - rezultat će biti isti.
Prema riječima privatnika, ruski marinci su se borili s njima i dobro su se borili.
Spoiler
Show
Kada sam stigao u Rubežnoje, čečenska jedinica je već bila tamo i smeštena negde u petospratnicama. Nisam imao informacija o njihovom učešću u jurišnim operacijama. Vidio sam samo montirane video zapise o tome kako "čiste" petospratnice, koje su oni snimili i očistili ne par sedmica ranije. Momci iz kućanskih službi naše kompanije stalno su patili od maltretiranja od strane Čečena. Stajali su na kontrolnom punktu preko kojeg su morali ići do bunara da zahvate vodu. Svako putovanje pretvaralo se u sukobe. Ili će se odnijeti kantica vode od 40 litara, pa generator, pa još nešto. Naši borci su bili ogorčeni: mi ginemo pod minama, a ovi sjede na jebenim ugovorima, ali ne idu na front. Kao, "došli smo da se borimo, a ne da umremo." Ja lično nisam čuo ove riječi od Čečena, govorim ono što su naši borci rekli.
Na prednjoj strani, naleteo sam na njih sredinom aprila. Izviđanje je prošlo kroz liniju naše grupe ispred, koliko sam shvatio, da bi se otvorile vatrene tačke u kućama. Grupa čečenskih boraca trebala je da ih prati i uništava otkrivene tačke. Čečeni su bili jako pametni - skupi kevlarski oklopi i šlemovi, kompletan komplet oružja - kolimatori, bacači granata, taktički kundaci, torbe gdje god je to bilo moguće, svi su imali radilice, odlične cipele i uniforme. Veoma bogat. Ramzan nije štedio na njima.
Izviđanje ide na označeno područje, otvara punktove, iza njega iza kuće izlaze Čečeni u bučnoj gomili i počinje atas.
- AllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbar!!!! Babababababububutratattatatataherakherakbu X!
Divlja operacija i pucanje.
Izviđači izlaze:
-Prokletstvo, kakvi opasni momci. Naš napadač je prošao, a ovi iskaču i pucaju sa svih strana u istom pravcu.
Čečeni imaju jednu 300-tu, odmah je poslat u pozadinu. Drugi je dobio metak u glavu od snajperista. Metak je oklopni, probio je kevlarsku kacigu kroz - dva zida. Meka ljuska je ostala u prvom zidu, a tvrda jezgra je otišla dalje. Metak je probio kacigu, ali je prošao iznad lobanje - momak je imao sreće. Pao je od udarca, zadobio je potres mozga, ali je preživio.
Počinju da nas zasipaju minobacačem, spuštamo se u podrum, sjedimo, čekamo, komuniciramo.
Momci nisu loši, ali čvrsto okrenuti religiji. To je dostiglo tačku divljeg apsurda.
Ujutro je dio naše grupe otišao na juriš. Među preminulima je bio i mladi dvadesetogodišnji Kozak. Imao je problema sa srcem i prije rata, a ovdje nije spavao noću, stajao pred "očima", ujutro je trčao u napadu, plus stres, plus panika - jako se bojao smrti .
U suštini, imao je srčani udar. Kad su ga doveli na granicu, srce mu je već stalo. Komandir grupe je vrlo inteligentan mladić, sa nekoliko snažnih udaraca u prsnu kost uspio je pokrenuti srce. Tip se uguši, povraća vodu, umire. Pozvali smo evakuacioni transport i čekamo njegov dolazak u kuću. Na stolu je tegla kandiranog meda. U blizini je Čečen. I izdaje:
- Sad treba da da kašiku meda. Poslanik Muhamed je rekao da je med najbolji lijek za sve bolesti.
Kick-Ass. Šta im je na umu?
Usput, momak je spašen. Dok su ga odvlačili do auta, rekao je da mu je hladno i zamolio ga da ne umre. Sada je dobro, kod kuće je.
Malo kasnije, meni isti Čečen:
- Nađi makaze.
- Hm... Našli ste najmlađeg, tražite makaze?
- Nisi razumeo. Želim da učinim dobro delo za tebe.
Zatim drugi Čečen vadi makaze sa istovara i dodaje mu. I poče da mi podrezuje brkove:
- Poslanik Muhamed kaže da hrana ne smije dodirivati brkove. Onaj koji dodirne postaje loš, bezvrijedan.
21. vek u dvorištu.
Dan kasnije, slučajno sam bio na jutarnjem sastanku kod komandanta bataljona. Tamo su čečenskim borcima dodijeljeni zadaci za jurišne operacije u kvartu. Inteligentni Čečen sa dobrim ruskim prevodio im je zadatke na čečenski - mnogi od njih više ni ne govore ruski.
Koliko ja znam, tog dana su dobro uzvratili, nisu imali gubitaka.
Sada kruže glasine da su Čečeni na kraju odlučili ishod bitaka u Rubizhneu ploveći kroz rovove kopra. Ali nemam tačne informacije.
UPD: Dakle, da, na kraju su uhvaćeni
-
Mrljavi
#82734 Re: Ukrajina
Ovo se ne moze zarobiti bez da ohladis par Rusa...
-
glockov kolac
#82735 Re: Ukrajina
Mrvice_ba wrote: ↑03/05/2022 13:00Ja sam cuo da vode operacije:glockov kolac wrote: ↑03/05/2022 12:26
Jes, jes, bilo je na srbin.info. Uhvaćen je australijski brig. gen. Mojt Egadžo![]()
Mariopolj - americki general Shepard
Donbas - Imran Zakaev
Harkiv- Kapetan Price
-
lajkujMe
#82736 Re: Ukrajina
laserShow wrote: ↑03/05/2022 15:10 Ovo piše vojnik na ruskoj strani, koga zanima njihovo iskustvo u Donbasu https://leon--spb67-livejournal-com.tra ... r_pto=wapp
O ČečenimaSpoilerShow
O Popasnoj
Sofa analitičari će me opet optužiti za propagandu kopra, ali, avaj, ne možete izbrisati riječi iz pjesme. Sada se tamo situacija promijenila, spojili su avijaciju i istisnuli pola grada. Nisam bio u Popasni, ali sam vrlo blisko komunicirao sa onima koji su bili tamo. Svi podaci - iz njihovih riječi i radio razmjene, koju sam lično čuo. Sada je to već postalo "javna tajna", ali glavna udarna snaga u Popasnoj je Vagnerov PMC.
PMC se dovezao na lokaciju našeg bataljona baš u vrijeme kada sam se tamo "jebao", o čemu ću kasnije. Obogatili smo se. Kiperi sa ličnim šmurdjakom boraca, kolica sa DShK na bazi UAZ-Patriot, platforma sa dve haubice D-30. Čitav hodnik na prvom spratu bio je krcat kutijama bespilotnih letelica, elektronskog ratovanja i generatora. Momci su svi pametni - ugasite svjetlo. Oklop, istovar, kacige i ostalo o čemu nismo ni sanjali. Istina, svi su bili ljeti obučeni - pravo iz Afrike i u snijeg. Momci nisu razumjeli gdje su i pitali su me gdje su i kako da nazovu Rusku Federaciju.
Ukupno nam je došlo 500 ljudi, iako je, prema njihovim riječima, ukupan broj tri puta više - nalaze se na drugim lokacijama. Tu je i sopstvena umjetnost i MLRS.
250 ljudi je odmah poslato u Popasnayu, a da nisu imali vremena ni da istovare kipere i pokupe stvari. Ostalo je poslato dan kasnije - takođe bez stvari. Na lokaciji su ostavljena dva borca, koji su zatim natovarili cijeli šmurdjak za slanje na front.
Prema radio razmjeni, u početku je sve bilo odlično: kopar je imao 20 200-tih, puno zarobljenika. A onda je počelo nešto neshvatljivo - ranjenici su izvučeni iz bolnica.
Dolazi borac taksijem kome je komadić otkinuo ruku. Zadovoljan i srećan:
- Idem kući, u Moskvu! Pa zajebi takav rat! Pešadija je bačena na beton! Ušli smo na dva beha. Nestalo je dva pizdulina iz Bayraktara i 19 ljudi!
Tada su počeli stizati "odbijenici" - oni koji su odbijali da nastave borbu. Ugovor to dozvoljava. Kalmik:
- U mom vodu su bili samo Kalmici. Svi su umrli, ja sam jedini ostao. Tri napada. Stižemo do betona, oni zatvaraju oklopne kapke i izazivaju minobacačku i artiljerijsku vatru na sebe. I svi su sjebani. Mitraljezaci su čisto snajperisti, slijeću bez promašaja. Ja lično više neću ići.
Sa radio razmjene čuo sam kako je sjedište PMC-a u Pervomajsku prekriveno artiljerijom, očigledno - 152. kalibra. Odmah 50 dvjestotinki, sjebani slatki BC, i kiperi sa šmurdjakom razbacani po okrugu. U vijestima je prošlo kao granatiranje civila u Pervomajskom.
Generalno, u martu je jedinica sa sjedištem na našoj lokaciji izgubila oko polovinu svog osoblja. U aprilu sam kupio opremu od "odbijenika" - oklop, istovar, uniforme. Nema velike razlike koga baciti na betonska utvrđenja - profesionalce sa pet službenih putovanja iza sebe ili rudare bez iskustva - rezultat će biti isti.
Prema riječima privatnika, ruski marinci su se borili s njima i dobro su se borili.
SpoilerShowKada sam stigao u Rubežnoje, čečenska jedinica je već bila tamo i smeštena negde u petospratnicama. Nisam imao informacija o njihovom učešću u jurišnim operacijama. Vidio sam samo montirane video zapise o tome kako "čiste" petospratnice, koje su oni snimili i očistili ne par sedmica ranije. Momci iz kućanskih službi naše kompanije stalno su patili od maltretiranja od strane Čečena. Stajali su na kontrolnom punktu preko kojeg su morali ići do bunara da zahvate vodu. Svako putovanje pretvaralo se u sukobe. Ili će se odnijeti kantica vode od 40 litara, pa generator, pa još nešto. Naši borci su bili ogorčeni: mi ginemo pod minama, a ovi sjede na jebenim ugovorima, ali ne idu na front. Kao, "došli smo da se borimo, a ne da umremo." Ja lično nisam čuo ove riječi od Čečena, govorim ono što su naši borci rekli.
Na prednjoj strani, naleteo sam na njih sredinom aprila. Izviđanje je prošlo kroz liniju naše grupe ispred, koliko sam shvatio, da bi se otvorile vatrene tačke u kućama. Grupa čečenskih boraca trebala je da ih prati i uništava otkrivene tačke. Čečeni su bili jako pametni - skupi kevlarski oklopi i šlemovi, kompletan komplet oružja - kolimatori, bacači granata, taktički kundaci, torbe gdje god je to bilo moguće, svi su imali radilice, odlične cipele i uniforme. Veoma bogat. Ramzan nije štedio na njima.
Izviđanje ide na označeno područje, otvara punktove, iza njega iza kuće izlaze Čečeni u bučnoj gomili i počinje atas.
- AllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbarAllahuAkbar!!!! Babababababububutratattatatataherakherakbu X!
Divlja operacija i pucanje.
Izviđači izlaze:
-Prokletstvo, kakvi opasni momci. Naš napadač je prošao, a ovi iskaču i pucaju sa svih strana u istom pravcu.
Čečeni imaju jednu 300-tu, odmah je poslat u pozadinu. Drugi je dobio metak u glavu od snajperista. Metak je oklopni, probio je kevlarsku kacigu kroz - dva zida. Meka ljuska je ostala u prvom zidu, a tvrda jezgra je otišla dalje. Metak je probio kacigu, ali je prošao iznad lobanje - momak je imao sreće. Pao je od udarca, zadobio je potres mozga, ali je preživio.
Počinju da nas zasipaju minobacačem, spuštamo se u podrum, sjedimo, čekamo, komuniciramo.
Momci nisu loši, ali čvrsto okrenuti religiji. To je dostiglo tačku divljeg apsurda.
Ujutro je dio naše grupe otišao na juriš. Među preminulima je bio i mladi dvadesetogodišnji Kozak. Imao je problema sa srcem i prije rata, a ovdje nije spavao noću, stajao pred "očima", ujutro je trčao u napadu, plus stres, plus panika - jako se bojao smrti .
U suštini, imao je srčani udar. Kad su ga doveli na granicu, srce mu je već stalo. Komandir grupe je vrlo inteligentan mladić, sa nekoliko snažnih udaraca u prsnu kost uspio je pokrenuti srce. Tip se uguši, povraća vodu, umire. Pozvali smo evakuacioni transport i čekamo njegov dolazak u kuću. Na stolu je tegla kandiranog meda. U blizini je Čečen. I izdaje:
- Sad treba da da kašiku meda. Poslanik Muhamed je rekao da je med najbolji lijek za sve bolesti.
Kick-Ass. Šta im je na umu?
Usput, momak je spašen. Dok su ga odvlačili do auta, rekao je da mu je hladno i zamolio ga da ne umre. Sada je dobro, kod kuće je.
Malo kasnije, meni isti Čečen:
- Nađi makaze.
- Hm... Našli ste najmlađeg, tražite makaze?
- Nisi razumeo. Želim da učinim dobro delo za tebe.
Zatim drugi Čečen vadi makaze sa istovara i dodaje mu. I poče da mi podrezuje brkove:
- Poslanik Muhamed kaže da hrana ne smije dodirivati brkove. Onaj koji dodirne postaje loš, bezvrijedan.
21. vek u dvorištu.
Dan kasnije, slučajno sam bio na jutarnjem sastanku kod komandanta bataljona. Tamo su čečenskim borcima dodijeljeni zadaci za jurišne operacije u kvartu. Inteligentni Čečen sa dobrim ruskim prevodio im je zadatke na čečenski - mnogi od njih više ni ne govore ruski.
Koliko ja znam, tog dana su dobro uzvratili, nisu imali gubitaka.
Sada kruže glasine da su Čečeni na kraju odlučili ishod bitaka u Rubizhneu ploveći kroz rovove kopra. Ali nemam tačne informacije.
UPD: Dakle, da, na kraju su uhvaćeni
Ukratko, poslije sedmica i sedmica suncokreta u Popasni, Rusi poslali najbolje sto imaju, Wagnerovce u pustinjskim uniformama s mnostvo oruzja i dronova.
Svi se busaju u prsa.
A ne znaju ni gdje su.
Poslali ih u Popasnu kod betonskih bunkera.
Zagine ih 19 odmah jos toliko ranjenih, Ukrajinci zatvorili celicne prozore i naredili artiljeriju po svom polozaju.
Preostali Wagnerovci se vratili i traze raskid ugovora
A Khadirovci kaze zauzeli petospratnivu vec zauzetu par sedmica ranije.
Provociraju Ruse, ali sami ne zele u borbu, odlicno opremljeni ali sve sto znaju je pucati u zrak.
Inace Khadirovci imaju najbolji ultimativni lijek za sve.
Med, da med lijeci sve, od srcanog sto je jedan vojnik dobio zbog stresa do rana od metaka.
Inace vole brkice da sisaju jer je haram dotaci hranu bradom
Necu vise kisnjica nego med i brkovi Ljudiiii ljudiiii Med i Brkoviiii
- SanskiBiser
#82737 Re: Ukrajina
19 koje je samo Bajraktar ubio i skoro pa jos toliko i ranio sa dva projektila. Jako je los prevod ali o tome je i Tom Cooper pisao danas....lajkujMe wrote: ↑03/05/2022 15:35laserShow wrote: ↑03/05/2022 15:10 Ovo piše vojnik na ruskoj strani, koga zanima njihovo iskustvo u Donbasu https://leon--spb67-livejournal-com.tra ... r_pto=wapp
O ČečenimaSpoilerShow
SpoilerShow
![]()
![]()
![]()
Ukratko, poslije sedmica i sedmica suncokreta u Popasni, Rusi poslali najbolje sto imaju, Wagnerovce u pustinjskim uniformama s mnostvo oruzja i dronova.
Svi se busaju u prsa.
A ne znaju ni gdje su.
Poslali ih u Popasnu kod betonskih bunkera.
Zagine ih 19 odmah jos toliko ranjenih, Ukrajinci zatvorili celicne prozore i naredili artiljeriju po svom polozaju.
Preostali Wagnerovci se vratili i traze raskid ugovora![]()
![]()
A Khadirovci kaze zauzeli petospratnivu vec zauzetu par sedmica ranije.
Provociraju Ruse, ali sami ne zele u borbu, odlicno opremljeni ali sve sto znaju je pucati u zrak.
Inace Khadirovci imaju najbolji ultimativni lijek za sve.
Med, da med lijeci sve, od srcanog sto je jedan vojnik dobio zbog stresa do rana od metaka.
Inace vole brkice da sisaju jer je haram dotaci hranu bradom
![]()
![]()
Necu vise kisnjica nego med i brkovi Ljudiiii ljudiiii Med i Brkoviiii
Ali ovo Bajraktar treba naglasiti dakle to smece od drona.
Kadirovci su na kraju pokusali zauzeti rovove u kojima im se gubi svaki trag.
Trazio sam snimak ne mogu naci tih rovova i bunkera juce mi naletjelo negdje.
Ti ukrajinski polozaji imaju izgleda artiljersku podrsku koja je u svakom moment spremna da tuce direktno po njima a i imaju nadgledanje dronom tako da mogu uociti na vrijeme svaki ruski pokusaj napada, prakticno napravili su mini azovstal
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#82738 Re: Ukrajina
Ne razumijem naše ljude. Šta tu ima da se objašnjava? Zašto se čuditi? Od Prvog svetskog rata imamo otprilike istu stvar. Prvo Prvi svetski rat sa "navijanjem za mitraljeze", zatim sovjetsko-finski sa frontalnim napadima Mannerhajmove linije (sa lošom interakcijom pešadije i oklopa), zatim Drugi svetski rat gde je takođe bio, pa dobro pripremljeni Novi Godišnji napad na Grozni, zatim napad na Debaljcevo 2015. (takođe vetrobran).
Pa, sad konačno. Avvdeevka, Marinka, Mariupol, Debaltseve, Popasnaya. Pa, i pokušaj juriša na Harkov (kraj februara-početak marta), o čemu će takođe biti pisano jednog dana.
Sve kao i obično. Rusija je generalno veoma stabilna zemlja.
A Wagneri su sada počeli da regrutuju bez odlaganja. Pitam se zašto.
Treba iscitati ovaj livejurnl, mozda ima jos takvih. Vjerujem da se mogu naci fine info s ratista kojih nema bas na twitteru ili medijima."Otišla su dva pizdulina iz Bayraktara i 19 ljudi!"
Naši vojni analitičari prije 2 mjeseca su vikali da su bespilotne letjelice neefikasne i da nam zapravo ne trebaju. A oni koji ih proizvode i kupuju su budale. Čak i nakon Karabaha i turskog napredovanja u Siriji.
Na kraju su ispali zaista glupi. Ali samo budale nisu iste i ne postoje.
"Mitraljezi su čisti snajperisti, slijeću bez promašaja."
Chet nešto je "takvo". Mada ako se penjete na mitraljeze iz blizine onda to nije lako promašiti. Ili postoji neka vrsta "rembo specijalaca" kod Ukrajinaca.
- SanskiBiser
#82739 Re: Ukrajina
Sto se tice Vaskeza, dakle pristup internetu ima direktno na terenu zahvaljujuci Starlinku
- SanskiBiser
#82740 Re: Ukrajina
Sad je jasno zasto je naredjenje da se svi zarobljeni ukrajinski vojnici u Popasni likvidiraju, velike frustracije
-
lajkujMe
#82741 Re: Ukrajina
Finci pred odluku o NATO salju vojsku na granicu s Rusijom da se obezbjede.
Sace Khadirovci s Medom i Brkovima doci da rjese taj problem
Potvrda da su zaginuli cim su krocili na front.
Momci iz Popasne imaju muda do poda.
Nova Britanska posiljka, Brimestone protivbrodske, Stormer PVO vozila, radari za artiljeriju i hiljade nightvision naocala
Nekakvi dronovi za nosenje teskog tereta trupama
-
lajkujMe
#82742 Re: Ukrajina
Ocigledno Ukrajinci integrirali Starlink u vojne snage.SanskiBiser wrote: ↑03/05/2022 15:45
Sto se tice Vaskeza, dakle pristup internetu ima direktno na terenu zahvaljujuci Starlinku![]()
Imaju gigabitni prenosivi internet koji radi na upaljacu od auta.
Tezak za lociranje nemoguc za desifrovanje
Vrlo vrlo moguce da Ukrajinska vojska koristi programe i appove za komunikaciju na terenu.
-
lajkujMe
#82743 Re: Ukrajina
E ovo nisam znao
Zakonom bilo zabranjeno slanje TO jedinica van svoje lokalne zajednice.
Sto znaci da ni jedan TOvac nije na istoku sem lokalnih TO brigada.
Nevjerujem da ce njih slatina bojisnicu nego ce zamjeniti regularnu vojsku od pozadinskih operacija.
Zakonom bilo zabranjeno slanje TO jedinica van svoje lokalne zajednice.
Sto znaci da ni jedan TOvac nije na istoku sem lokalnih TO brigada.
Nevjerujem da ce njih slatina bojisnicu nego ce zamjeniti regularnu vojsku od pozadinskih operacija.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#82744 Re: Ukrajina
Putko izgleda ima rak (mozda nije nova vijest) ali ce pod noz.
https://nypost.com/2022/05/02/vladimir- ... fer-power/
Za nadati se da anestezija zakaze
Za nadati se da anestezija zakaze
-
lajkujMe
#82745 Re: Ukrajina
Javlja se Kalina
Rusi amfibijskim desantom, tenkovima, oklopnjacima i pjesadijom pokusavaju da zauzmu Azovstal.
Pokusace odbiti napad.
Smrsao je dosta
Rusi amfibijskim desantom, tenkovima, oklopnjacima i pjesadijom pokusavaju da zauzmu Azovstal.
Pokusace odbiti napad.
Smrsao je dosta
- janje_
#82747 Re: Ukrajina
Sta je sa sumir tajma, jel to opet popusio kakav banovicki?
Nesto se cudno dogadja na "bojisnici". Ko da orci pripremaju all-in..
Nesto se cudno dogadja na "bojisnici". Ko da orci pripremaju all-in..
-
lajkujMe
#82748 Re: Ukrajina
Evo Medasa i Brkica
Zaboravio ili ne zna da izvuce sigurnosni klin s RPGa
Zaboravio ili ne zna da izvuce sigurnosni klin s RPGa
-
TomANDJerry
#82749 Re: Ukrajina
Koji je to strah na kojem svijetu ces se probuditiDado dijasporitus wrote: ↑03/05/2022 16:00 Putko izgleda ima rak (mozda nije nova vijest) ali ce pod noz.
Za nadati se da anestezija zakaze![]()
- SanskiBiser
#82750 Re: Ukrajina
DNR izvidjacka avijacija kazu