Udes prilikom skretanja u lijevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Leno

#1 Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Leno »

Pozdrav...prilikom skretanja u lijevo...vozac iza mene je pokusao da me pretekne..naravno bezuuspjesno jer me je udario u lijeva vrata i blatobran...poslije uradenog uviđaja gospoda policajci nas predaju na sud jer nisu mogli utvrditi ko je kriv....steta na autu mi je velika...problem je nastao jer me je covjek udario na samom kraju lijeve ivice puta..tacnije sirina puta je 9.70 a udario me je na 9.60..sta me ceka na sudu...
black_adrian
Vozim: vjetar

#2 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by black_adrian »

pravnickim rijecnikom receno - popusio si ga...
Leno

#3 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Leno »

Ne bih se složio jer svoju radnju skretanja sam 90 %izvršio...lik iza mene nije kočio...jer je vozio velikom brzinom..problem je sto se sve desilo na neoznacenom putu...bez linijia i znakova..
SpecialOffer

#4 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by SpecialOffer »

I ja bih rekao da si ga popusio. Znam slican slucaj gdje je ovaj sto je skretao popusio.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Chmoljo »

također znam više situacija gdje su oni koji skreću lijevo produvali iz razloga "što je onaj iza već otpočeo radnju obilaska".
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#6 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by laserShow »

"najbolje" sto se moze desiti je da ste obojica krivi. On jer je preticao, a nije se uvjerio da to moze sigurno uraditi/zavrsiti, a ti jer si obavio radnju za koju se nisi uvjerio da je mozes sigurno uraditi/zavrsiti.
black_adrian
Vozim: vjetar

#7 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by black_adrian »

Leno wrote: 30/04/2022 23:27 Ne bih se složio jer svoju radnju skretanja sam 90 %izvršio...lik iza mene nije kočio...jer je vozio velikom brzinom..problem je sto se sve desilo na neoznacenom putu...bez linijia i znakova..
sto onda nas pitas?

nemoj se nadati... vjerujem da si trazio utjehu na forumu ali je neces dobiti...

kao sto su kolege iznad potvrdile, popusio si...
Edin H.

#8 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Edin H. »

On će reći da nisi dao žmigavac, a ti da jesi
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Chmoljo »

Edin H. wrote: 30/04/2022 23:49 On će reći da nisi dao žmigavac, a ti da jesi
nema šanse da bi ga stigao uraditi ako nije prije krenuo obilaziti kolonu ili njega nego je ovaj namoto...
Leno

#10 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Leno »

Problem je u tome sto sam vec izvrsio 90 % skretanja...covjek me udario 10 cm od kraja asfalta...nisam ga vidio jer je jako brzo išao...nije mi jasno zasto onaj iza tebe ima prvnstvo prolaza...zar nebi trebalo auto koje je prvo da izvrsi svoju radnju...
vjeshalica

#11 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by vjeshalica »

Leno wrote: 30/04/2022 23:18 Pozdrav...prilikom skretanja u lijevo...vozac iza mene je pokusao da me pretekne..naravno bezuuspjesno jer me je udario u lijeva vrata i blatobran...poslije uradenog uviđaja gospoda policajci nas predaju na sud jer nisu mogli utvrditi ko je kriv....steta na autu mi je velika...problem je nastao jer me je covjek udario na samom kraju lijeve ivice puta..tacnije sirina puta je 9.70 a udario me je na 9.60..sta me ceka na sudu...
Kriv je on jer se nije uvjerio da radnju preticanja moze bezbjedno zavrsiti.
džakailibu

#12 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by džakailibu »

prvo nije mi jasno ovo´- covjek me udario na samom kraju lijeve ivice puta. ovo 9 70 sirina a on te udario na 9.60. A drugo nije li vazno koji dio auta je udario i ne bi li se prema tome moglo utvrditi ko je prvi zapoceo radnju?
NediM17

#13 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by NediM17 »

Ne sekiraj se, ti si skoro zavrsio radnju skretanja, ako te udario u zadnji kraj bice to njegova krivica.
Iako mi bas nije jasno da te je stigao na 10 cm prije ivice puta a udario te u zadnja vrata.
jasib

#14 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by jasib »

Leno wrote: 30/04/2022 23:18 Pozdrav...prilikom skretanja u lijevo...vozac iza mene je pokusao da me pretekne..naravno bezuuspjesno jer me je udario u lijeva vrata i blatobran...poslije uradenog uviđaja gospoda policajci nas predaju na sud jer nisu mogli utvrditi ko je kriv....steta na autu mi je velika...problem je nastao jer me je covjek udario na samom kraju lijeve ivice puta..tacnije sirina puta je 9.70 a udario me je na 9.60..sta me ceka na sudu...
Identično pitanje, identična tema sa udaranjem u zadnji dio auta, bila je ovdje prije 2-3 godine
Leno

#15 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Leno »

Ma nemogu da postavim sliku sa uviđaja...udario me u prednja lijeva vrata i blatobran...znaci prednji tockovi su vec bili sišli sa puta..nezz sta ne ceka na sudu...nit kako to ide sve...trebali tu angazirati advokata...hvala svima na odg pa i onim koji nisu u moju korist
Edin H.

#16 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Edin H. »

Ma zato treba ugraditi kamere, ali ni ja ih nemam.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#17 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by laserShow »

vjeshalica wrote: 01/05/2022 18:29 Kriv je on jer se nije uvjerio da radnju preticanja moze bezbjedno zavrsiti.
Kako to sudija moze ocijeniti? Ja krenem preticati, 100% cista situacija, nema nikakvih indicija za skretanje i par metara prije nego sto cu ga preteci on naglo skrene. Imao sam 95% vremena sve uslove za preticanje, samo tih 5% nisam.

Ja mislim da moze biti samo obostrana krivica, nista drugo.
passiv

#18 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by passiv »

Iz vlastitog iskustva, ja udario u covjeka koji je skretao doduse stigli smo se prednjim tockovima. On kriv jer sam ja vec bio u preticajnoj traci i samim tim je on meni oduzeo pravo prvenstva. Mislim da trebas kontaktirat nekog dobrog advokata, jer ako je on vozio brzo a valjda imaju neki tragovi kocenja da to potvrde i da je udar u zadnji dio auta imas sanse da dobijes na sudu.
NediM17

#19 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by NediM17 »

Ma slozio ga u prednja vrata i blatobran, tu je donji. A kako je prvobitno napisao ispalo je da mu je falilo samo 10 cm da mu zadnji kraj sidje sa asfalta. :?
muha_sa

#20 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by muha_sa »

Il nije dao migalec da skrece :D danas rijetki daju migalec--kontaju da ce mu aVto više goriva potrošit il ce sijalicu sjebat :lol:
NediM17

#21 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by NediM17 »

Ma to mu je u kvaru, cas radi, cas ne radi. :mrgreen:
Edin H.

#22 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 01/05/2022 20:47 Il nije dao migalec da skrece :D danas rijetki daju migalec--kontaju da ce mu aVto više goriva potrošit il ce sijalicu sjebat :lol:
To i ja prvo pitah, ali @Chm0ljo odvede konverzaciju u drugom smjeru.

A to za gorivo vjerujem :D
Leno

#23 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by Leno »

Ma ljudi dao žmigavac i ceko da produ svi iz suprotnog smijera..sivonja nabro stoju...nisam ga vidio...maltene sišo sa ceste kad me udario...nije kočio a zaustavio se na parkingu...to se desilo na carinskoj zoni šicki tuzla...cesta je jako siroka ali nije oznacena ni linijama ni znakovima...pa ni policija nije znala sta da uradi
vjeshalica

#24 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by vjeshalica »

laserShow wrote: 01/05/2022 19:38
vjeshalica wrote: 01/05/2022 18:29 Kriv je on jer se nije uvjerio da radnju preticanja moze bezbjedno zavrsiti.
Kako to sudija moze ocijeniti? Ja krenem preticati, 100% cista situacija, nema nikakvih indicija za skretanje i par metara prije nego sto cu ga preteci on naglo skrene. Imao sam 95% vremena sve uslove za preticanje, samo tih 5% nisam.

Ja mislim da moze biti samo obostrana krivica, nista drugo.
Odakle ti insistiranje na tome da je naglo skrenuo?
vjeshalica

#25 Re: Udes prilikom skretanja u lijevo

Post by vjeshalica »

Leno wrote: 01/05/2022 21:42 Ma ljudi dao žmigavac i ceko da produ svi iz suprotnog smijera..sivonja nabro stoju...nisam ga vidio...maltene sišo sa ceste kad me udario...nije kočio a zaustavio se na parkingu...to se desilo na carinskoj zoni šicki tuzla...cesta je jako siroka ali nije oznacena ni linijama ni znakovima...pa ni policija nije znala sta da uradi
Nije tvoje da gledas u zadnji retrovizor kad skreces ulijevo ako radis radnju propustanja vozila koja drze pravac kretanja a ti skteces ulijevo. Bila je jednom tema drvilo se o tome samo je kod tebe specificna situacija da taj put kojim si se kretao ima neku svoju kategorizaciju u moraju neka pravila da vrijede iako nema znakova i saobracajne signalizacije. Njegov prekrsaj isto tako moze biti da nije prilagodio se uslovima i stanju puta pa izazvao udes ili je otpoceo radnju preticanja tamo gdje se nisu stvorili uslovi za to.
Post Reply