Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
snijeg_led

#526 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by snijeg_led »

billy organ wrote: 30/04/2022 19:17
hadzinicasa wrote: 30/04/2022 19:09

Pa i @piupiu isto rece a i ja isto mislim. Nema to veze s ispoljavanjem licnosti kroz odijevanje vec cisti primitivizam i nekultura

Dobro pitanje postavio @elcaliente.
elcaliente wrote: 30/04/2022 18:46

Da li bi dao nekome posao u banci, osiguranju pa cak i u prodavnici itd.ko ti dodje na interviju u trenerci?

I usput ti kaze: sjoooj Bruda, kolika je plata?
Garderoba za posao je jako bitna stvar. Jest da se puno potrosi ali isplati se 🙂
hadzinicasa

#527 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

Pa i @piupiu isto rece a i ja isto mislim. Nema to veze s ispoljavanjem licnosti kroz odijevanje vec cisti primitivizam i nekultura

elcaliente wrote: 30/04/2022 18:46

Da li bi dao nekome posao u banci, osiguranju pa cak i u prodavnici itd.ko ti dodje na interviju u trenerci?

I usput ti kaze: sjoooj Bruda, kolika je plata?

Ma nema se sta tu pricati, na nivou tinejdzera je bunt kroz garderobu. Pri tome zdusno branim slobodu da se covjek izrazi i kroz modni stil.
A i to se moze primjereno napraviti. Kao sto @black gore rece…
hadzinicasa

#528 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

laik1981 wrote: 30/04/2022 19:22
elcaliente wrote: 30/04/2022 18:36 Ljudi obrazovanje je problem i nista drugo.
Koliko visokobrazovanih osoba znate da ce obuci trenerku i ici setati titovom?
Zamislite sada nekog uglednog doktora iz Sarajeva bil njemu palo na pamet da to uradi?
Sef hirugije u opcoj bolnici i jedan od najboljih doktora opce hirurgije u drzavi ne skida trenerke u slobodno vrijeme, ne bitno da li je na Trebevicu ili na sred Ferhadije.. Papak sta li je? Rekao neki tip sa foruma..
Nije tacno. Na Trebevicu da gdje je i primjereno, ali u sred Ferhadije ne.
piupiu

#529 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

tramvajtrojka wrote: 30/04/2022 18:57 glumis da se grad mora oblikovati prema tvojim misljenjima itd itd

vi svojim iskazivanjem i ismijavanjem osoba koje nisu kao vi ispadate gori ksenofobi i papani od onog sto ismijavate .
Pa nije baš tako. Dodješ, štajaznam, u centar Doublina, ne možeš u pub ući u tenama, japankama, poderanim farmericama (koje su svuda trend). Ta priča kako svuda sve prolazi ne pije vode. Svuda postoji neki 'dress code'.

U Dubaiju ne šetaš u šorcu, ni ja golih ramena, nije da ne možeš, nego nije pristojno, kažu ti da nije ok.

Evo, ja ću opet - Titova i centar Sarajeva su kulturni i administrativni centar države. To bi trebalo nešto da nam znači.
billy organ

#530 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

snijeg_led wrote: 30/04/2022 19:23

Garderoba za posao je jako bitna stvar. Jest da se puno potrosi ali isplati se 🙂
Sve za ostavljanje dobrog dojma. :D
tramvajtrojka

#531 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by tramvajtrojka »

hadzinicasa wrote: 30/04/2022 19:25
Sef hirugije u opcoj bolnici i jedan od najboljih doktora opce hirurgije u drzavi ne skida trenerke u slobodno vrijeme, ne bitno da li je na Trebevicu ili na sred Ferhadije.. Papak sta li je? Rekao neki tip sa foruma..
a ko si ti da odredjujes gdje se sta moze nositi serijatska policija il sta :run: :run: . Vi bi najradije postavili rampu kod higijenskog da vam niko ne kvari idilu u Ferhadiji i Titovoj :lol: :lol: ,i kad vam čovjek kaze da je to malograđanstvo sto radite vi se ljutite . Posebna prica sto pokusavate provuci da osobe koje se drugacije oblace od vas su neobrazovane , zaostale ,drugacije e to je vec neki dublji nivo ksenofobije :( i ono ako neko obuce trenerku u Ferhadiji da nikad nije otisao u pozorište il pročitao neku knjigu :lol:
Last edited by tramvajtrojka on 30/04/2022 19:34, edited 1 time in total.
elcaliente

#532 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by elcaliente »

elcaliente wrote: 30/04/2022 18:36 Ljudi obrazovanje je problem i nista drugo.
Koliko visokobrazovanih osoba znate da ce obuci trenerku i ici setati titovom?
Zamislite sada nekog uglednog doktora iz Sarajeva bil njemu palo na pamet da to uradi?
Nisam pitao znate li ne nekoga, nego koliko visokobrazovanih osoba znate sa tim ponasanjem.
Bez pausalizacije molim.
elcaliente

#533 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by elcaliente »

snijeg_led wrote: 30/04/2022 19:23

Izgleda da po nekima nije.
Imao isto povjerenje u brudu u trenerci kao i u nekoga u odjelu.
elcaliente

#534 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by elcaliente »

tramvajtrojka wrote: 30/04/2022 19:33

a ko si ti da odredjujes gdje se sta moze nositi serijatska policija il sta :run: :run: . Vi bi najradije postavili rampu kod higijenskog da vam niko ne kvari idilu u Ferhadiji i Titovoj :lol: :lol: ,i kad vam čovjek kaze da je to malograđanstvo sto radite vi se ljutite . Posebna prica sto pokusavate provuci da osobe koje se drugacije oblace od vas su neobrazovane , zaostale ,drugacije e to je vec neki dublji nivo ksenofobije :( i ono ako neko obuce trenerku u Ferhadiji da nikad nije otisao u pozorište il pročitao neku knjigu :lol:
Jest procitao Alena Forda za kojeg misli da je knjiga i bio na Macinoj predstavi i pozoristu samo zato sto je u pozoristu igrala.
hadzinicasa

#535 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

Dzaba spinujes i lijepis epitete iz bijesa i nemoci.
Ne radi se o drugacijem oblacenju vec o oblacenju neprikladnom prilici.

Uzmi procitaj bonton - dio o oblacenju, pa mozda onda mozemo razgovarati.

Preporucujem ovaj:

Image

Isjecak iz sadrzaja :)
Obrati paznju na prvo poglavlje :)

Image
Last edited by hadzinicasa on 30/04/2022 19:44, edited 2 times in total.
piupiu

#536 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by piupiu »

Pa i @piupiu isto rece a i ja isto mislim.
Kontam da je sad ghetto-style u modi, ma meni to 'prevedeno' na bosanski tako papanski izgleda, trenerka, preko torza ukoso torbica+ :nargila:

:place1:

PS Da se razumijemo, meni i Snoop Dog izgleda k'o papak :D
laik1981

#537 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by laik1981 »

rajv0sa wrote: 30/04/2022 18:38 Joj što ne mogu patetike dinosaura zarobljenih u 1979 :lol: , u Berlinu svi hodaju ko zadnji klošari ali kad se tamo to dešava onda je to pohvalno jer kao te ljude ne zanima kako izgledaju, a ovdje su automatski dileri brude itd. Ja ne znam za mjesto na svijetu gdje ima više onih koji se predstavljaju kao liberalni a da su toliko isključivi i puni mržnje. Prvih par postova na ovoj temi sve govori. Ja trenerku nikad u životu ne bih obuko, ali branim pravo onih koji nose, isto kao i skinheda, metalaca, vehabija i svih ostalih.
To ti je malogradjanstina.. To je srz nazeg problema.. Zaslijepljeni banalnostima.. Zivimo u nekom svom univerzumu gdje se rezoni kreiraju na osnovu mahalskih predrasuda.. U doba kada su ljudi istetovirani do vrata, zene nose kandze umjesto noktiju, kada das 300 eura za poderane farmerke, malogradjani koji nisu svjesni svoje malogradjanstine procjenjuju neciji odgoj i nivo kulture kroz nacin odijevanja.. Takvi se vole pretstavljati nekim uzorima i nametati svoje rezone.. Zato Sarajevo i jeste kasaba i svakim danom postaje sve veca i veca kasaba.

Takvima je vjerovatno svaka zena koja nosi tange kurva, svaki Rom skupljac zeljeza itd..

Hej, nepostujes ga licno, ne postujes grad, nekulturan si, neodgojen, papak, ortodoksna seljacina i sta sve ne.. Spremni su da te uvrijede i etiketiraju na vise nacina.. I sve to jer si Ferhadijom prosetao u trenerci (sportska obuca i sportske majice nisu problem jer su to moralne vertikale odobrile)..

Meni samo nije jasno kako oni nisu svjesni tog ocitog problema koji imaju u glavi.. I takvima se povinovati.. Pristati biti dio tog mentalnog sklopa.. Hvala, ali ne hvala.. Uzivacu u tome sto sam nekulturni papak..
hadzinicasa

#538 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

piupiu wrote: 30/04/2022 19:39
Pa i @piupiu isto rece a i ja isto mislim.
Kontam da je sad ghetto-style u modi, ma meni to 'prevedeno' na bosanski tako papanski izgleda, trenerka, preko torza ukoso torbica+ :nargila:

:place1:

PS Da se razumijemo, meni i Snoop Dog izgleda k'o papak :D
O tempora, o mores…
laik1981

#539 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by laik1981 »

Znam covjeka 25 godina. Kucni smo prijatelji, tako da imas mahanje..
billy organ

#540 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

laik1981 wrote: 30/04/2022 19:44 .. I takvima se povinovati.. Pristati biti dio tog mentalnog sklopa..
Ko je rekao da zelim da se povinujes :lol: . Ja ne zelim i necu da budes dio mog mentalnog sklopa.
hadzinicasa

#541 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

laik1981 wrote: 30/04/2022 19:46

Cega se pametan stidi, budala se ponosi…
elcaliente

#542 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by elcaliente »

laik1981 wrote: 30/04/2022 19:44
rajv0sa wrote: 30/04/2022 18:38 Joj što ne mogu patetike dinosaura zarobljenih u 1979 :lol: , u Berlinu svi hodaju ko zadnji klošari ali kad se tamo to dešava onda je to pohvalno jer kao te ljude ne zanima kako izgledaju, a ovdje su automatski dileri brude itd. Ja ne znam za mjesto na svijetu gdje ima više onih koji se predstavljaju kao liberalni a da su toliko isključivi i puni mržnje. Prvih par postova na ovoj temi sve govori. Ja trenerku nikad u životu ne bih obuko, ali branim pravo onih koji nose, isto kao i skinheda, metalaca, vehabija i svih ostalih.
To ti je malogradjanstina.. To je srz nazeg problema.. Zaslijepljeni banalnostima.. Zivimo u nekom svom univerzumu gdje se rezoni kreiraju na osnovu mahalskih predrasuda.. U doba kada su ljudi istetovirani do vrata, zene nose kandze umjesto noktiju, kada das 300 eura za poderane farmerke, malogradjani koji nisu svjesni svoje malogradjanstine procjenjuju neciji odgoj i nivo kulture kroz nacin odijevanja.. Takvi se vole pretstavljati nekim uzorima i nametati svoje rezone.. Zato Sarajevo i jeste kasaba i svakim danom postaje sve veca i veca kasaba.

Takvima je vjerovatno svaka zena koja nosi tange kurva, svaki Rom skupljac zeljeza itd..

Hej, nepostujes ga licno, ne postujes grad, nekulturan si, neodgojen, papak, ortodoksna seljacina i sta sve ne.. Spremni su da te uvrijede i etiketiraju na vise nacina.. I sve to jer si Ferhadijom prosetao u trenerci (sportska obuca i sportske majice nisu problem jer su to moralne vertikale odobrile)..

Meni samo nije jasno kako oni nisu svjesni tog ocitog problema koji imaju u glavi.. I takvima se povinovati.. Pristati biti dio tog mentalnog sklopa.. Hvala, ali ne hvala.. Uzivacu u tome sto sam nekulturni papak..
Niko ne odgovori na pitanje, kada odes u banku da dignes novac a ispred tebe za salterom radnik u trenerci ti kaze: reci bruda moj, koliko ces genga?

Jel to prihvatljivo?
laik1981

#543 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by laik1981 »

hadzinicasa wrote: 30/04/2022 19:48
laik1981 wrote: 30/04/2022 19:46
Cega se pametan stidi, budala se ponosi…
Sa ovom tezom se slazem u potpunosti..
billy organ

#544 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

elcaliente wrote: 30/04/2022 19:49
laik1981 wrote: 30/04/2022 19:44

Niko ne odgovori na pitanje, kada odes u banku da dignes novac a ispred tebe za salterom radnik u trenerci ti kaze: reci bruda moj, koliko ces genga?

Jel to prihvatljivo?

Nece ti niko odgovoriti jer i sami znaju sto se ne smije trenerka obuci za posao ili za intervju za posao.
hadzinicasa

#545 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

billy organ wrote: 30/04/2022 19:48
laik1981 wrote: 30/04/2022 19:44 .. I takvima se povinovati.. Pristati biti dio tog mentalnog sklopa..
Ko je rekao da zelim da se povinujes :lol: . Ja ne zelim i necu da budes dio mog mentalnog sklopa.
Pa i ne moze. Zapeo na tinejdzerskom buntu rezanih farmerica. Imala sam i ja tih faza. Sa 17.
Kupila motorku sva sretna od svojih para

Spremila se s tatom u grad - veli skidaj to takva sa mnom neces!!! Ja mislila kako je tiranin i sputava moju licnost. Svasta mu nagovorila.
tramvajtrojka

#546 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by tramvajtrojka »

hadzinicasa wrote: 30/04/2022 19:38

Dzaba spinujes i lijepis epitete iz bijesa i nemoci.
Ne radi se o drugacijem oblacenju vec o oblacenju neprikladnom prilici.

Uzmi procitaj bonton - dio o oblacenju, pa mozda onda mozemo razgovarati.

Preporucujem ovaj:

Image

Isjecak iz sadrzaja :)
Obrati paznju na prvo poglavlje :)

Image
Image

pozdrav od prošle nedjelje iz mercata uz neku knjigu ;-) ;-)

Image
Image

ili iz bečkih muzeja

a moze i pozdrav i iz nekog pozorišta

Image

to je vas problem sto ocjenjujete ljude po tome kako se oblace al mogu se kladiti da sam vise knjiga ,galerija, muzeja u svijetu obisao i procitao od tebe al nikad ne bih ljude mahalao kako se oblace i govorio im da nisu za Ferhadije i Titove ako su obuceni u trenerku ;-) ;-)
elcaliente

#547 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by elcaliente »

billy organ wrote: 30/04/2022 19:51

Jel to prihvatljivo?

Nece ti niko odgovoriti jer i sami znaju sto se ne smije trenerka obuci za posao ili za intervju za posao.
Znaci sve malogradjni i ove brude na forumu sto brane trenerke.
A pitanje nije jeli se smije ili ne to obuci, nego jel uredu za njih kao klijenta da zateknu brudu na salteru?
Last edited by elcaliente on 30/04/2022 19:56, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#548 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by hadzinicasa »

@tramvajtrojka problem je sto shvatas licno. Nisu trenerke za Ferhadije. A ne ljudi. Ljudi koji ih dosetavaju u Ferhadiju su neuki i nekulturni jer nisu u stanju razluciti koja odjeca je za koju prigodu.

Ja sam samo preporucila knjigu na temu.
laik1981

#549 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by laik1981 »

Jel to prihvatljivo?
I ti fakat ne vidis nista sporno u ovom boldiranom? Ne vidis problem u percepciji? Ne vidis stereotip?
billy organ

#550 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti

Post by billy organ »

hadzinicasa wrote: 30/04/2022 19:51
billy organ wrote: 30/04/2022 19:48

Pa i ne moze. Zapeo na tinejdzerskom buntu rezanih farmerica. Imala sam i ja tih faza. Sa 17.
Kupila motorku sva sretna od svojih para

Spremila se s tatom u grad - veli skidaj to takva sa mnom neces!!! Ja mislila kako je tiranin i sputava moju licnost. Svasta mu nagovorila.
:lol: :lol:

Ili zamisli imas 40 godina a hodas obucen ko Fred Durst iz 99.godine. :lol:
Locked