Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Prpa.ba

#2526 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Prpa.ba »

PM-u gore sjeo ovaj generacijski projekat pod dirigentskom palicom Trojke nego opsada Sarajeva u kojoj je bio prvoborac. :lol:
PM72

#2527 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

tramvajtrojka wrote: 29/04/2022 12:59
PM72 wrote: 29/04/2022 12:57
Ok,nisu prodate i nema muljaže...gdje su stare šine?
šine su prodate Gras ih je prodao davnih dana a sto ti volis spinovati i lagati to je cudo jedno
Super...kad i kome je prodao,za koliko novca? I ne znam što će ti priča da spinujem i lažem,šta sam to slagao?
PS...prodaš staru veš mašinu ili akumulator pa te bar babo,majka ili žena upitaju koliko ti braća romi dadoše para...
Last edited by PM72 on 29/04/2022 13:09, edited 1 time in total.
PM72

#2528 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Prpa.ba wrote: 29/04/2022 13:05 PM-u gore sjeo ovaj generacijski projekat pod dirigentskom palicom Trojke nego opsada Sarajeva u kojoj je bio prvoborac. :lol:
:-)
tramvajtrojka

#2529 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 29/04/2022 13:06
tramvajtrojka wrote: 29/04/2022 12:59

šine su prodate Gras ih je prodao davnih dana a sto ti volis spinovati i lagati to je cudo jedno
Super...kad i kome je prodao,za koliko novca? I ne znam što će ti priča da spinujem i lažem,šta sam to slagao?
eto pogledaj gore u intervju sa tvsa vlada i ministarstvo dalo sine grasu u vlasništvu da ih prodaju i stave te pare od prodaje u firmu za tekuce obaveze , sine davnih dana prodane i te pare o sad neko sa foruma treba zivkati GRAS da vidi za koliko su ih prodali bjez ba

a gdje su tvoji dokazi da su pokradene pare jer ovo ti sto govoris se isto tako može voditi kao kleveta i mozes biti tužen za to , a zasto govorim da si slagao isto kao sto si pricao nema sina , pa da se ne ugradjuju itd itd :run:
tramvajtrojka

#2530 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

i ovo je vise smijurija postalo ja jucer objavim 20 slika sa gradilišta i niko ne napise dvije rečenice o samoj gradnji sto se radi jer moras se tri stranice sa botovima ubjedjivati i raspravljati tuzno nekima da ne odg ovo sto se u gradu desava :|
PM72

#2531 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

tramvajtrojka wrote: 29/04/2022 13:11

eto pogledaj gore u intervju sa tvsa vlada i ministarstvo dalo sine grasu u vlasništvu da ih prodaju i stave te pare od prodaje u firmu za tekuce obaveze , sine davnih dana prodane i te pare o sad neko sa foruma treba zivkati GRAS da vidi za koliko su ih prodali bjez ba

a gdje su tvoji dokazi da su pokradene pare jer ovo ti sto govoris se isto tako može voditi kao kleveta i mozes biti tužen za to , a zasto govorim da si slagao isto kao sto si pricao nema sina , pa da se ne ugradjuju itd itd :run:
Ma jašta...šine pojeli miševi na skladištu a para nema,šta je pola miliona,sitnica,... :thumbup:
A ovo za klevetu i da me neko tuži :lol: nek me optuže i za silovanje,imam sav potreban alat...
Jadno i bijedno.
Last edited by PM72 on 29/04/2022 13:17, edited 1 time in total.
Ateista

#2532 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

tramvajtrojka wrote: 29/04/2022 13:14 i ovo je vise smijurija postalo ja jucer objavim 20 slika sa gradilišta i niko ne napise dvije rečenice o samoj gradnji sto se radi jer moras se tri stranice sa botovima ubjedjivati i raspravljati tuzno nekima da ne odg ovo sto se u gradu desava :|
To im i jeste cilj, da skrenu paznju sa konkretnih radova.
tramvajtrojka

#2533 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 29/04/2022 13:15

Ms jašta...šine pojeli miševi na skladištu a para nema... :thumbup:
A ovo za klevetu i da me neko tuži :lol: nek me optuže i za silovanje,imam sav potreban alat...
Jadno i bijedno.
kakvo crno skladiste a u grasu stajale mjesec dana dole kod ulaza u novi Bingo prije nego sto su prodane :lol:

a za drugi dio tuzno i zalosno da silovanje spominjes :roll: i sa kakvim dnom mi pokusavamo imati civiliziranu i otvorenu diskusiju, covjeku mozes dati svaki cinjenicni odg i onda dobijes ovo tuzno i jadno :run:
vjeshalica

#2534 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

Rekonstrukcija je obiman posao,tako da ne razumijem da neko toliko insistira na oomentarisanju radova svaki dan mu kurcu nesto smeta. Ne moze to biti gotovo za 30 dana, a toliko kritikovanje samo ide od sdo bagre koju jako jako nervira ovo jer ce prestati patnja oko prevoza a oni vole da narod pate sa sjebanim prevozom. Zagovnali su sve sto se zagovnat moglo.
Logovan

#2536 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Logovan »

Leopard_SA wrote: 28/04/2022 21:39 Ti stvarno mislis da oni koji mrze sve sto ne radi SDA obracaju paznju na logiku :lol:
Oni i logika nisu se u putu sreli haha :D ali eto opet iznerviram se kad pročitam onako nešto :-)
agnostic_front

#2537 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by agnostic_front »

Prpa.ba wrote: 29/04/2022 13:05 PM-u gore sjeo ovaj generacijski projekat pod dirigentskom palicom Trojke nego opsada Sarajeva u kojoj je bio prvoborac. :lol:
Tacno tako :thumbup:
YouAreMyDestiny

#2538 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by YouAreMyDestiny »

Sdaovcima izlazi pjena na usta. Zelena pjena. :mrgreen: :mrgreen:
thekupus

#2539 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

klix wrote: 29/04/2022 18:10 Sdaovcima izlazi pjena na usta. Zelena pjena. :mrgreen: :mrgreen:
I fahrudinovcima, pojedoše se od muke

Eno sad se žale da nema stanica, a taj ugovor je oboren pod vladom na čelu čije je bio SBB-ov čovjek, a ministar bio SDA
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2540 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by sime_cipol »

rocco_siffredi wrote: 28/04/2022 19:22 zeleni kmeri
Odavno bolji opis ne vidjeh i ne cuh :thumbup:
PM72

#2541 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

nova_pruga wrote: 29/04/2022 18:30

Ima ovdje materijala za mnoge tužbe. Ogromne količine laži su izrečene. Nadam se da neko od nadležnih iz MS ovo čita i da će pokrenuti određene pravne stvari.
Vjerovatno si nekad prolazio pored pravnog fakulteta u Kulen vakufu čim si tako pravno potkovan...
Ateista

#2542 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

Pa ovo je i za avaz previse... :run:
jasib

#2543 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by jasib »

U Odluci Vlade KS piše da je GRAS u obavezi da šine proda Javnim pozivom putem licitacije. Sve sam pretražila, nisam našla Javni poziv za licitaciju za prodaju šina :(

OK, šine prodane... Kome su prodane i za koliko novca? Šine su vlasništvo Kantona Sarajevo kroz GRAS koji upravlja opremom i infrastrukturom KS, i javnost treba da zna tokove novca.

Ovdje nema odgovornosti Vlade KS niti Štetinog ministarstva. Oni su donijeli odluku, je li je GRAS proveo... Ako jeste - za koliko novca su prodane stare sarajevske šine, i kome?
tramvajtrojka

#2544 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

jasib wrote: 29/04/2022 21:44

U Odluci Vlade KS piše da je GRAS u obavezi da šine proda Javnim pozivom putem licitacije. Sve sam pretražila, nisam našla Javni poziv za licitaciju za prodaju šina :(

OK, šine prodane... Kome su prodane i za koliko novca? Šine su vlasništvo Kantona Sarajevo kroz GRAS koji upravlja opremom i infrastrukturom KS, i javnost treba da zna tokove novca.

Ovdje nema odgovornosti Vlade KS niti Štetinog ministarstva. Oni su donijeli odluku, je li je GRAS proveo... Ako jeste - za koliko novca su prodane stare sarajevske šine, i kome?
kontaktiraj Gras i saznaj nisam ni ja niti neki drugi forumas iskreno svemogući da sve saznamo ima likova ovdje iz grasa neka oni odg ako imaju tu informaciju
made_in_sarajevo

#2545 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

Zahiragic, poturak i PM se udruzili i zajedno skontali ovaj tekst :mrgreen: . Bez zajebancije ovo samo poturak sa zahiragicem moze skontati, jedino su njih dvojica ovoliko glupi i ograniceni
PM72

#2546 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Javnost treba da zna šta i kako se radi samo to mnogima ne odgovara i šta preostaje stranačkim uvlakačima nego da ljude etiketiraju,omalovažavaju,ponižavaju pa čak i prijete (čuj tužba za klevetu ako ih upitaš gdje su pare).
starii

#2547 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by starii »

tramvajtrojka wrote: 29/04/2022 22:04
jasib wrote: 29/04/2022 21:44

kontaktiraj Gras i saznaj nisam ni ja niti neki drugi forumas iskreno svemogući da sve saznamo ima likova ovdje iz grasa neka oni odg ako imaju tu informaciju
pokupili šine cigani u staro željezo, gledao ih ja kad su vukli u kombiju :D
BadBoy

#2548 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by BadBoy »

Chmoljo wrote: 27/04/2022 00:24
Hakiz wrote: 26/04/2022 23:43

Vidiš, ja sam ti ta boračka populacija i tako. Ne doživjeh ništa od uspjeha ništa od ove vlade. Kada pruga proradi, možda ću. Do tada, kom opanci, kom obojci. A ako Fadil u međuvremenu poveća invalidnine, biće interesantno, ko će imati jači argument, trojka ili Fadil.

To jeste, ravnam se po onoj: Ko prije đevojci, njegova je.

Kao i svi, uostalom. Jer, ako se ne varam, i oni koji su religiozno za trojku padaju ničine na sedždu i koljena pred njom zato što će imati koristi više nego što su je imali sa SDA.

Zar ne?
ako je bolje ostalima, biće bolje i tebi. to se zove ne biti ograničen ko špajz.
Pa već je ranije frajer javno rekao da ga boli briga za ostale i da gleda samo sebe
BadBoy

#2549 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by BadBoy »

Btw. najgora stvar koja se desila čovječanstvu u proteklih nekoliko godina jeste ova politička korektnost i uvjerenje da sa svim ljudima može pričati fino, argumentovano i logično. Ne može. Papke treba ismijavati, vrijeđati, ponižavati i ubijati u pojam gdje god se stigne. Samo će se na taj način uspjeti kultivisati i uklopiti u normalne civilizacijske tokove.
Mate_Miso_Kovac

#2550 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Mate_Miso_Kovac »

Zaštita neotudjivih ljudskih osobina, koje covjerk ne moze birati - spol, boja koze, seksualne preferencije - neobjasnjivo se prelila na zaštitu svih mogucih misljenja, stavova i uvjerenja.
Sve što je stvar izbora, od toga za koji fudbalski tim navijas, u kakav oblike zemlje vjerujes, kojoj politickoj stranci pripadas, do toga kojem bogu se molis - smije i mora biti podlozno ispitivanju, kritici, prozivanju i, na kraju krajeva, ismijavanju.
U zadnjih 5-7 godina, to je sve otislo u kurac i "ekstremni liberalizam" je otisao toliko ulijevo da je došao konzervama s desna :-)
Post Reply