Oklopi sa DUBSom i hvala od srca.GOLDZEN wrote: ↑27/04/2022 14:52Za sada ne smijem ništa mada volio bih da se to prodiskutuje ovdje. Bilo je malo hintova od mene ali polahko.CrveniKuk wrote: ↑27/04/2022 08:48
Vidim da imaš određene detalje sto se tice informacije sta ce nam od Turaka doci. Mozes li,te detalje podjeliti?
Ja sam uspio upratiti da nam dolazi određeni broj oklopnih vozila od BMC,ali ne znam da li je riječ o Kirpi I ili Kirpi II ili Amazon i o kolikom broju vozila je riječ.
Za ostalo zaista nisam siguran. Kruzila je prica kako ekipa iz OSa prolazi treninge za upravljanje UAVovima u Turskoj, sto me ne cudi, mnogo zemljaka studira na vazduhoplovnoj akademiji u Ankari pa mozda je ukljuceno u program.
Nesto nisam sigiran da ce nam pasti TB2 ili Akindzi ali mozda neki osmatracki dronovi sa termalnim kamerama, laserskim navodjenjem ili nocnim snimanjem terena.
Hintuj nam jos ziv bio, o ovom se vazda moze pricati.
A nama bi valjali neki pvo 's ramena' da valja. Vidjeli smo moc Migova i Suhoja u Ukrajini. Za ove prekodrinske bjeloruske kante je i Stinger pencilin.