Leopardi su izgleda bili suplja, ali nema veze, ovo je mnogo bolje
Citam da PzH moze ispaliti 5 granata zaredom sa razlicitim putanjama, automatski proracunato da svih 5 padne na istu metu istovremeno.
Leopardi su izgleda bili suplja, ali nema veze, ovo je mnogo bolje
eto taman, pokazi podrsku, idi tamo i obnavljaj im vojsku. sta ces na zapadu, da te kakav patogen stigne ni krivog ni duznogexliberal-ex wrote: ↑23/04/2022 16:24Puno su zijanili ja licno mislim vise nego sto su mislili I planirali.Dimu1927 wrote: ↑23/04/2022 16:14
koliko su rusi zijanili mehanizacije u specijalnoj vojnoj operaciji ? tj za tebe pitanje jesu li ista zijanili, ili je ovo sto gledamo sve nato cgi rezija ?
jel moskva potonula ?
i kako je u kanadi, jel te strah patogena iz laboratorije ispod azovstala, da i tebe ne zahvati taj virus ako imas ruskih gena ?
ne znam sta cekas, trazi azil u majcici rusiji
Moskva je potopljena, neznam.cime ali je potopljena I to je cinjenica.
Mene nije.strah ali imam osjecaj da tebe jest.
Sto ce tebe biti strah ti živiš u uređenoj zemlji ususkan u toplinu demokratije.exliberal-ex wrote: ↑23/04/2022 16:24Puno su zijanili ja licno mislim vise nego sto su mislili I planirali.Dimu1927 wrote: ↑23/04/2022 16:14
koliko su rusi zijanili mehanizacije u specijalnoj vojnoj operaciji ? tj za tebe pitanje jesu li ista zijanili, ili je ovo sto gledamo sve nato cgi rezija ?
jel moskva potonula ?
i kako je u kanadi, jel te strah patogena iz laboratorije ispod azovstala, da i tebe ne zahvati taj virus ako imas ruskih gena ?
Volim sa tobom pricat jer nisi jedan od onih koji odmah pocnu joj cetnik...zahvaljujemKorisničkoime wrote: ↑23/04/2022 12:15
Vidiš ta stvar upravo nije problematična nego je vi koji opravdavate Rusiju po svaku cijenu vještački stvarate. Nemaš ti potrebe govoriti u ime Rusije, Rusija je rekla sasvim jasno i očito koji su razlozi što ovo rade. Rusija je dala svoju verziju priče, ne znam nije moguće da ti je to promaklo. Ukrajina nije država, ukrajinska suverenost je izmišljena, Ukrajina je nastala od teritorije Rusije, dio je poklonjen od strane cara za vrijeme carske Rusije dio je poklonjen od strane Staljina za vrijeme SSSR-a. Ukrajinci nisu narod niti nacija, Ukrajinac/nka je izmišljen pojam sve su to Rusi koji su vremenom sebi umislili da su nešto drugo, ukrajinski jezik ne postoji to je zapravo ruski. Svako obilježje ukrajinske suverenosti je zapravo izmišljeno i ne treba postojati. Rusija provodi već davno zakašnjelo ujedinjenje. Glavom i bradom Putin izusti. Ne znam sada o kakvoj medijskoj propagandi se priča i zašto ti i tvoji istomišljenici imate potrebu pored Putina da još nešto pojašnjavate i otvarate oči bilo kome. Valjda je Putin relevantniji od tebe.
Asange. Svaka njemu čast za to što je načinio, uzeo je informacije koje su mu proslijeđene od neke obavještajne službe (ili koje je dobio na neki drugi način) i obznanio ih javno, učinio ih javno dostupnim. Ali s obzirom da je dobar dio tih informacija bilo klasificirano kao tajna morao je znati u šta se upušta.
To je ona famozna situcija 100 puta navedena ako neko u kinu ustane u počne da viče požar ikao istog nema ne može se vaditi na slobodu govora jer ona to nije, nije sve sloboda govora, pokušaj u Njemačkoj negirati holokaust, tu sloboda govora prestaje.
Sloboda govora ima svoja ograničenja u Njemačkoj je to naprimjer negiranje holokausta u SAD iznošenje državnih tajni u Rusiji je to izjava da u Ukrajini nije specijalna operacija nego rat još ako dodaš da je rat pogrešan, neopravdan ili loš u ozbiljnom si problemu. A kontrola medija je naravno stran pojam za Rusiju, to je tamo medijska sloboda na kvadrat. Porediti stanje ličnih sloboda na Zapadu i na Istoku (Rusija i Kina) može samo neuka osoba.
Ti ovdje konstatno pokušavaš jedno a to je da jednu lošu stvar opravdaš drugim lošim stvarima. To je apsurd, zapravo si ono za šta ovdje većinu optužuješ nedosljedan. Da li agresija i invazija Rusije opravdana samo zato jer je i SAD radila iste stvari, da li su zločini Rusa opravdani samo zato jer su i Amerikanci radili zločine. Valjda treba biti dosljedan pa oboje osuditi bez tog tvog ALI. Ja ti garantujem da Njemci mogu negdje u svojoj historji naći kako je nekad neko nad njima počinio zločine (pa makar to bilo u Teutoburškoj šumi) pa jel to sada opravdava njihov holokaust.
Dizdarević je BH akademik isti onaj kao početkom 92 godine kada su nas ubjeđivali da rata neće biti, da je za rat potrebno dvoje i koji su zagrljeni pjevali samo da rata ne bude dok su Knin i Vukovar gorili, o njihovoj pronicljivosti to sve govori.
Ruski svet = srpski svet, pad jednog jeste pad drugog, sve drugo je salonsko palamuđenje koje je lagano ako ti prvi komšija nije Rusija ili Srbija
znaci prpa ipak ?exliberal-ex wrote: ↑23/04/2022 16:45
Ja samo cekam.da kina napadne tajvan pa da krene globalno.sranje.
Da svim normalnim ljudima je jasna paralela srpskog sveta na agresiju BiH sa paralelom ruskog sveta agresijom na Ukrajinu.Metro3 wrote: ↑23/04/2022 16:47 Interesantno je kako su sugovornici i dan danas opsjednuti ratom u BiH i stalno povlače neke paralele.
Meni je jasno da su građani države koja je napadnuta pristrani i neobjektivni. To je razumljivo. Ali čitati građane jedne neutralne države kao što je Bih, kako su neobjektivni i navijaju, je u neku ruku patološki fenomen.
Ja se zbrajam u normalne ljudi, pa mi nije jasna ta navodna paralela, osim ako tvrdiš da sam nenormalan. Nek ti bude, svak ima svoje mišljenje. Ja nisam za razliku od drugih zadojen ratom, pa to gledam kao prednost.Ironmen wrote: ↑23/04/2022 16:52Da svim normalnim ljudima je jasna paralela srpskog sveta na agresiju BiH sa paralelom ruskog sveta agresijom na Ukrajinu.Metro3 wrote: ↑23/04/2022 16:47 Interesantno je kako su sugovornici i dan danas opsjednuti ratom u BiH i stalno povlače neke paralele.
Meni je jasno da su građani države koja je napadnuta pristrani i neobjektivni. To je razumljivo. Ali čitati građane jedne neutralne države kao što je Bih, kako su neobjektivni i navijaju, je u neku ruku patološki fenomen.
Haj ti na srpske forume, jedna Srbija kao neutralna patološki navija za jednu agresorski fašističku državu, to je za liječenjaMetro3 wrote: ↑23/04/2022 16:47 Interesantno je kako su sugovornici i dan danas opsjednuti ratom u BiH i stalno povlače neke paralele.
Ruski artiljerijski sistemi mogu sanjati ove karakteristike. Ako, zaista dobiju 90 komada ovih haubica ,uskoro će 5 Ukrajinskih brigada,u svom sastavu imati po jedan artiljerijski bataljon haubica 155mm M777 sto će vatrenu moć tih brigada povecati na veći nivo.
fasista i neutralni su isti - nabijem sve neutralneMetro3 wrote: ↑23/04/2022 16:47 Interesantno je kako su sugovornici i dan danas opsjednuti ratom u BiH i stalno povlače neke paralele.
Pronalazenje posmrtnih ostataka gdje su kod civila vezane ruke na ledja i metak u potiljku je ta jedna paralela, itd itd srspski i ruski svet jedna strana jedne medalje samo ne znam ko je od koga ucio.
Pa nisi normalan cim napises da neko ko se brani nije objektivam, po tebi agresor je u pravu
Ovo su neutralni?Metro3 wrote: ↑23/04/2022 16:47 Interesantno je kako su sugovornici i dan danas opsjednuti ratom u BiH i stalno povlače neke paralele.
Pa svakog normalnog treba biti strah da će upasti u ruski svijet. Tebi se jebe jer si u Kanadi, nećeš sigurno, ali mene je itekako strah kad bi mi djeca odrastala u svijetu ruskog i/ili kineskog sustava vrijednostiexliberal-ex wrote: ↑23/04/2022 16:24Puno su zijanili ja licno mislim vise nego sto su mislili I planirali.Dimu1927 wrote: ↑23/04/2022 16:14
jel moskva potonula ?
Ko je bre neutralan.Metro3 wrote: ↑23/04/2022 16:47 Interesantno je kako su sugovornici i dan danas opsjednuti ratom u BiH i stalno povlače neke paralele.
Objektivne činjenice: nakon protupravne aneksije Krima i poticanje odmetnutog pučanstva Ukrajine na pobunu i otcjepljenje, prije dva mjeseca Rusija je pokrenula i potpuni napad na susjednu Ukrajinu nakon što je predsjednik Rusije zanijekao pravo Ukrajine na postojanje i proglasivši Ukrajince nepostojećom nacijom. Tijekom te nemilosrdne agresije koja nažalost još uvijek traje ubijene su tisuće civila, deseci tisuća su ostali bez doma, a milijuni su protjerani.Metro3 wrote: ↑23/04/2022 16:47 Interesantno je kako su sugovornici i dan danas opsjednuti ratom u BiH i stalno povlače neke paralele.
Već ima dosta samohodne artiljerije 155 mm.Američke SH M109,francuski Ceasar,britanski AS 90,njemačke PzH 2000 i Češka Zuzana. Zapada ću sve lakše biti logistički pokrivati potrebe Ukrajinske vojske,zahvaljujući ovim sistemima. Definitivno, NATO od Ukrajine,postepeno pravi zemlju koja će logistički biti kompaktabilna sa njima.