Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dobio sam dobru ponudu za kupovinu nove Arnonom (facel.), motor 1.0 70kW - Reference paket sa svim dodatcima...
Zabrinut sam posto je "sitna" pa da li ima neko iskustva po pitanju duzih putovanja, vecinom vozim autoput relacije 200-300 km dnevna voznja i sedmicno 1x 1000km, gradska voznja je minimalna.
Nisam siguran da ti je bilo koje auto te klase dobar izbor za isključivo duga putovanja. A posebno nešto tako malo i povišeno za auto puta. Za tu namjenu bih radije išao na neki kompakt za sličnu cijenu. Eto recimo imaš I30 ili nešto slično za 30-ak hiljada.
Za tvoj use scenario je to premaleno auto. Ne znam koliko je para Leon, ali ja ispod kompaktne klase tu ne bih gledao niže.
Tu čak idu poslovne limuzine, ali tu već idemo u drugi cjenovni rang, kako same kupovine, tako i održavanja.
GoldenBoy89 wrote: ↑22/04/2022 09:14
Dobio sam dobru ponudu za kupovinu nove Arnonom (facel.), motor 1.0 70kW - Reference paket sa svim dodatcima...
Zabrinut sam posto je "sitna" pa da li ima neko iskustva po pitanju duzih putovanja, vecinom vozim autoput relacije 200-300 km dnevna voznja i sedmicno 1x 1000km, gradska voznja je minimalna.
Ako sam te dobro razumio, sedmicna kilometraza ti je 2000km+, sto ispade 8k km mjesecno.
Auto te klase nikako ne kupovati, pogotovo ne kupovati 1.0 motor za konstantnu vecinsku voznju autoputem.
kabas wrote: ↑22/04/2022 17:39
Izletio mi je jedan povoljno, al ne mogu da skontam velicinu, pogotovo unutrasnjost, u odnosu na golfa recimo, je li skuceno unutra?
kabas wrote: ↑22/04/2022 17:39
Izletio mi je jedan povoljno, al ne mogu da skontam velicinu, pogotovo unutrasnjost, u odnosu na golfa recimo, je li skuceno unutra?
Meni je tu veci problem sto je 70kW nego kubikaza. Slabo je to za konstantnu voznju autocestom. Noviji motori imaju dosta snage iz male zapremine. Naravno da je bolje 2.0 100kW nego 1.0 100kW al vece zapremine postaju proslost. Takodjer, ako vozi sam ili sa jednim putnikom, nije problem jer svako auto naprijed ima pristojno mjesta. Takodjer, visina moze biti problem ako se vozi brze.