Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
salik79

#61926 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Samo struka i ne bojte se :thumbup:

Image
cassius

#61927 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

salik79 wrote: 21/02/2022 22:28 Samo struka, bajo moj!

Image
:lol: :lol:

Ma klasika, selektivno se proberu ljudi koji se slazu sa narativom koji se gura i et. Ostali se šikaniraju ko neznalice i to je to.
Dead Man Walking

#61928 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

Na stranu sto me boli tuki sta misle i jedan i drugi, ali porediti misljenje Gatesa ciju pamet koristi cijelo covjecanstvo i Rogana koji se proslavio jeduci gliste i zohare na Fear Factoru!? :lol:
cassius

#61929 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Dead Man Walking wrote: 22/02/2022 08:21 Na stranu sto me boli tuki sta misle i jedan i drugi, ali porediti misljenje Gatesa ciju pamet koristi cijelo covjecanstvo i Rogana koji se proslavio jeduci gliste i zohare na Fear Factoru!? :lol:
Inace tu pamet koju koristi cijelo covjecanstvo, koristi je u medicinske svrhe ? Mhm.
salik79

#61930 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Dead Man Walking wrote: 22/02/2022 08:21 Na stranu sto me boli tuki sta misle i jedan i drugi, ali porediti misljenje Gatesa ciju pamet koristi cijelo covjecanstvo i Rogana koji se proslavio jeduci gliste i zohare na Fear Factoru!? :lol:
Mogao je biti i atomski fizicar, umjesto srednjoskolac, ali mu to apsolutno nije nikakav plus po pitanju medicine, mikrobiologije, virologije, ....
Trappist

#61931 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"AUSTRIJA ublažava uvjete ulaska u zemlju nakon dvomjesečnih ograničenja zbog covida-19 te će u zemlju moći ući svi koji su cijepljeni i koji su preboljeli bolest te osobe s negativnim testom na virus SARS-Cov-2. Tijekom posljednja dva mjeseca u Austriju su mogli ući samo cijepljeni, no za turističku industriju je važno da primi što više gostiju tijekom ostatka zimske sezone, ne samo iz Njemačke."

Mjere se mijenjaju iz dana u dan :lol: prvo stroge mjere za ulazak, samo vakcinisani (i to tri puta) sad ipak moze i sa testom :D
MUNAFIK

#61932 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

...KONJSKE TABLETE...

Gdje su oni 'intekektualci' sto su se smijali konjskim tabletama i ovdje ismjavali ljude koji su im pikušali obkasniti da.to nisu nikakve konjske tablete.

Sta kazete na medijsko laganje o konjskim tabletama, oni su MORALI znati da lazu...

Sve je to slucajno onako niko to ne diriguje jel tako?

Kakvih sve budala ima i u sta ljudi vjeruju.
gamer4ever

#61933 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Naslovnica wrote: 20/02/2022 22:29 Ali se tebe ne pita. ;-)
Kakav cu virus siriti covjece dragi, nakon sto sam vakcinisan i 2 puta ga prebolio, posljednji put prije dvije sedmice?!
Na koga cu ga siriti?!
Na tebe?!
Jesi li se ti zastitio vakcinacijom?
Nosis li masku?!
Ako si se zastitio vakcinom i maskom, super za tebe.
Ti si zasticen i gledaj svoja posla. a sa mene sjashi.
Ne zelim da nosim masku tamo gdje je niko ne nosi ili je ne nosi kako treba.
Kada ulazim u apoteku nemam nikakav problem sa tim da je nosim jer i apotekarke uredno nose iste, ali da mi u shopping centru, gdje svako stoto lice nosi nekakvu krpu ili hirursku masku koja nema nikakvog uticaja na sirenje virusa, a svako petstoto lice nosi ucinkovitu ffp2 ili ffp3 masku...
Hahaha, pa nisam ba lud.
Nemam sta da sjasem, ti si napisao svoje iskustvo u vezu maski, ovo ja javni forum, imam pravo da komentarisem. Ako ti se ne svidja da neko komentarise tvoje postove, onda nemoj nista pisati i problem rijesen. Sto se tice sirenja virusa, isto pitanje je postavio i Trapist, i objasnio sam kako mozes siriti virus cak ako si i vakcinisan i prebolio. Vjerovatno ne mozes sada u ovom trenutku, nakon samo dvije sedmice, jer je veliki broj antitijela, ali ces moci nakon 2-3 mjeseca.
Naslovnica

#61935 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

gamer4ever wrote: 22/02/2022 17:02
Naslovnica wrote: 20/02/2022 22:29 Ali se tebe ne pita. ;-)
Kakav cu virus siriti covjece dragi, nakon sto sam vakcinisan i 2 puta ga prebolio, posljednji put prije dvije sedmice?!
Na koga cu ga siriti?!
Na tebe?!
Jesi li se ti zastitio vakcinacijom?
Nosis li masku?!
Ako si se zastitio vakcinom i maskom, super za tebe.
Ti si zasticen i gledaj svoja posla. a sa mene sjashi.
Ne zelim da nosim masku tamo gdje je niko ne nosi ili je ne nosi kako treba.
Kada ulazim u apoteku nemam nikakav problem sa tim da je nosim jer i apotekarke uredno nose iste, ali da mi u shopping centru, gdje svako stoto lice nosi nekakvu krpu ili hirursku masku koja nema nikakvog uticaja na sirenje virusa, a svako petstoto lice nosi ucinkovitu ffp2 ili ffp3 masku...
Hahaha, pa nisam ba lud.
Nemam sta da sjasem, ti si napisao svoje iskustvo u vezu maski, ovo ja javni forum, imam pravo da komentarisem. Ako ti se ne svidja da neko komentarise tvoje postove, onda nemoj nista pisati i problem rijesen. Sto se tice sirenja virusa, isto pitanje je postavio i Trapist, i objasnio sam kako mozes siriti virus cak ako si i vakcinisan i prebolio. Vjerovatno ne mozes sada u ovom trenutku, nakon samo dvije sedmice, jer je veliki broj antitijela, ali ces moci nakon 2-3 mjeseca.
Izvinjavam se za ovo sjaši.
Što se tiče širenja virusa, nakon dvije godine pandemije, dvije vakcine, dvije pozitive, zaboli me Q i ako ga budem širio za 2-3 mjeseca, pa čak i ranije, a i poslije toga.
Baš mi odavno nije više pucao Q da li ću "širiti VIRUS", ako mi vjeruješ...
:thumbup:
salik79

#61936 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Naslovnica wrote: 22/02/2022 18:23
gamer4ever wrote: 22/02/2022 17:02

Izvinjavam se za ovo sjaši.
Što se tiče širenja virusa, nakon dvije godine pandemije, dvije vakcine, dvije pozitive, zaboli me Q i ako ga budem širio za 2-3 mjeseca, pa čak i ranije, a i poslije toga.
Pitam se cemu onda ona VPT, ili cak samo VP pravila, ako i kao prebolio mozes siriti virus?! Doslovno cirkus zivi, zbog cega je meni od samog starta pucao q za sve...

Cini mi se da sam upravo zbog toga, hvala Bogu, neokrznut prosao. Ono, sto je moguce bez stresa, zivi zivot sto normalnije mozes u ova nenormalna vremena.
Trappist

#61937 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"Rekordan broj novozaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji
Tokom prethodnog dana u Južnoj Koreji zabilježene su 171.452 infekcije i 99 smrtnih slučajeva"
U Južnoj Koreji je u potpunosti vakcinisano 44,32 miliona ljudi, ili 86,4 posto populacije od oko 52 miliona."

A je li drugom ili trecom dozom? Ili pak cetvrtom ?
Naslovnica

#61938 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Trappist wrote: 23/02/2022 10:13 "Rekordan broj novozaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji
Tokom prethodnog dana u Južnoj Koreji zabilježene su 171.452 infekcije i 99 smrtnih slučajeva"
U Južnoj Koreji je u potpunosti vakcinisano 44,32 miliona ljudi, ili 86,4 posto populacije od oko 52 miliona."

Izlapile vakcine k'o kola.
Krajnje je vrijeme za jedan stari, dobri total lockdown, druge nema.
biglebovski

#61939 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Trappist wrote: 23/02/2022 10:13 "Rekordan broj novozaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji

Ne pitaj ništa, ništa vakcine, testiranje, pozitivni, umrli, potvrde, karantena, maske, poskupljenja, ništa ne pitaj, vidiš da rakete padaju, samo što nisu, sljedeće dvije sedmice su ključne.
GandalfSivi

#61940 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Eto nam kamiondzija u DC da protestuju. Ja fakat nemam pojma oko cega se bune…
saint_mirad

#61941 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

drzave uvele medicinski aparthejd na osnovu boca koje uopste ne deluju, a lik nema pojma oko cega se kamiondzije bune. :run:
GandalfSivi

#61942 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

saint_mirad wrote: 23/02/2022 15:40 drzave uvele medicinski aparthejd na osnovu boca koje uopste ne deluju, a lik nema pojma oko cega se kamiondzije bune. :run:
Kakav aparthejd, o cemu pricas i oakve veze to ima sa kakiondzijama?
saint_mirad

#61943 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

GandalfSivi wrote: 23/02/2022 15:47
saint_mirad wrote: 23/02/2022 15:40 drzave uvele medicinski aparthejd na osnovu boca koje uopste ne deluju, a lik nema pojma oko cega se kamiondzije bune. :run:
ako ne vidiš medicinski aparthejd po kojem su u jednom periodu vakcinisani mogli sve, a ovi što nisu vakcinisani čak ni na posao da idu, nema ti pomoći. ako to smatraš ispravnim, isto ti nema pomoći.
GandalfSivi

#61944 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

saint_mirad wrote: 23/02/2022 15:53
GandalfSivi wrote: 23/02/2022 15:47

ako ne vidiš medicinski aparthejd po kojem su u jednom periodu vakcinisani mogli sve, a ovi što nisu vakcinisani čak ni na posao da idu, nema ti pomoći. ako to smatraš ispravnim, isto ti nema pomoći.
Ti si glup decko i tu nema pomoci. Prvo, ustavni sud je zabranio vladi na naredi privatnim firmama da uslovljavaju radnike sa tim, tako da se to definitivno nikada nije primjenilo na preko 90% zaposlenih, a pogotovo ne jebenih kamiondzija. Drugo, i rekatrikcije koje su bile se sada ukidaju.

Ako ko DRUGI ima pojma zasto kamiondzije protestuju, fakat me zanima odgovor.
gamer4ever

#61945 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Naslovnica wrote: 22/02/2022 18:23 Izvinjavam se za ovo sjaši.
Znam da te boli q, samo sam ti objasnjavao zasto te pitaju za masku na ulazu u sportvision. Ti si se nesto cudio, nije ti bilo jasno sto ce tebi maska kad si prebolio i vakcinisan, eto vidis da ima smisla sto traze. Druga je stvar sto u ostalih 48 radnji u SCC niko nista ne trazi, ali eto bar u sportvision su manje sanse da pokupis koronu :)
MUNAFIK

#61946 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

GandalfSivi wrote: 23/02/2022 16:09
saint_mirad wrote: 23/02/2022 15:53

Ti si glup decko i tu nema pomoci. Prvo, ustavni sud je zabranio vladi na naredi privatnim firmama da uslovljavaju radnike sa tim, tako da se to definitivno nikada nije primjenilo na preko 90% zaposlenih, a pogotovo ne jebenih kamiondzija. Drugo, i rekatrikcije koje su bile se sada ukidaju.

Druze u kojem ti univerzumu zivis?

Poslodavci su prijetili otkazima ljudima ako se ne vakcinisu.

Nevakcinisani se pokusavaju predstaviti kao glupi, opasni teroristi... Uvode se nekakva glupa VTP pravila po kojima vakcinisani mogu siriti slobodno virus (ubijat necije nane i dede) ali oni koji nisu vakcinisani e za njih se pokisavalo zabranot skroz kretanje.
Tesla Edison

#61947 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

gamer4ever wrote: 23/02/2022 16:23 manje sanse da pokupis koronu
:lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#61948 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

MUNAFIK wrote: 23/02/2022 16:28
GandalfSivi wrote: 23/02/2022 16:09

Nevakcinisani se pokusavaju predstaviti kao glupi, opasni teroristi... Uvode se nekakva glupa VTP pravila po kojima vakcinisani mogu siriti slobodno virus (ubijat necije nane i dede) ali oni koji nisu vakcinisani e za njih se pokisavalo zabranot skroz kretanje.
Pricamo o Americi, ne Australiji. Ima poslodavaca koji zahtjevaju vakcinisanje, ali to nema nikakve veze sa federalnom vladom. A kretanje definitivno nikome nije zabranjeno…
MUNAFIK

#61949 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

GandalfSivi wrote: 23/02/2022 16:31
MUNAFIK wrote: 23/02/2022 16:28

Pricamo o Americi, ne Australiji. Ima poslodavaca koji zahtjevaju vakcinisanje, ali to nema nikakve veze sa federalnom vladom. A kretanje definitivno nikome nije zabranjeno…
Ova situacija koju sam ja naveo bila je svuda ne samo u Australiji, pa cak i u BIH je bio pokusaj da se prijetnjom zabrane rada ljudi natjeraju na vakcinaciju.

U nekoliko drzava je bila zabrana kretanja nevakcinksanim...

Sve je to povezano skoro sve zemlje su pale pod tu vakcina ideologiju...

A eto ti kazes IMA POSLODAVACA koji zahtjevaju vakcinisanje kolko ih ima? Zasto to zahtjevaju? Zar nije to katastrofa sada kada znamo da i vakcinisani siju virus....
cassius

#61950 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Kao sto vidimo, statistika je tu ko sto je bila i prije godinu, ali nasi vjerni borci za vakcine, kontra terorizma, pro lockdown i pro maske od pola marke u bingu, nisu vise na temama sto se tice korone. :D nisu vise tako zabrinuti !

Image
Locked