AMERIKA

Post Reply
biglebovski

#3151 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 18/04/2022 00:58
biglebovski wrote: 17/04/2022 19:42

Oduvijek, a pogotovo od početka posljednje predsjedničke kampanje, kako mi krenuše život uništavati pomahnitale demokrate.
A ja sve vrijeme kontam da ti zivis u Zenici. :?
Naravno da sam u Zenici, ko bi normalan u Ameriku, tj. SAD išao da živi, da me upuca policajac radi žmigavca ili kakav Trumpov hillbilly, neki pomahnitali democrat supporter da mi uništi radnju, kome to treba u životu. Trusno područje, avoid, avoid.

Zamisli samo kakva je situacija, da radnici u kulturi ovako pišu:

Ljudi se boje za život, ni na filmskom setu više nisu sigurni, ne znam šta bi onom glumcu iz Demokratske stranke Aleksu Baldwinu da puca na snimanju, ludilo.
patriot_bih

#3152 Re: AMERIKA

Post by patriot_bih »

Amerika je novo Rimsko carstvo, zemlje prilika i prosperiteta.

Da, tenutno ima dosta problema sa političkim ekstremizmom, podjelama, pretjeranom imigracijom, ali to je prolazna kriza.
Pandakonda

#3153 Re: AMERIKA

Post by Pandakonda »

Baldwin nije upucao nikoga namjerno, covjeku su greskom dali pistolj sa pravim metcima a trebali su biti corci :-)
jeza u ledja

#3154 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 18/04/2022 14:49
jeza u ledja wrote: 18/04/2022 00:58

A ja sve vrijeme kontam da ti zivis u Zenici. :?
Naravno da sam u Zenici, ko bi normalan u Ameriku, tj. SAD išao da živi, da me upuca policajac radi žmigavca ili kakav Trumpov hillbilly, neki pomahnitali democrat supporter da mi uništi radnju, kome to treba u životu. Trusno područje, avoid, avoid.

Ljudi se boje za život, ni na filmskom setu više nisu sigurni, ne znam šta bi onom glumcu iz Demokratske stranke Aleksu Baldwinu da puca na snimanju, ludilo.
Nisam trazio da mi supljiras djecije price, vec sam se cudio kako tebi, daleko u Zenici, zivot unistavaju pomahnitale Demokrate?
biglebovski

#3155 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 18/04/2022 16:53
biglebovski wrote: 18/04/2022 14:49

Nisam trazio da mi supljiras djecije price, vec sam se cudio kako tebi, daleko u Zenici, zivot unistavaju pomahnitale Demokrate?
Pa ako nije po njihovom, odmah ide cancelovanje, nigdje te ni na mapi. Kažu strašni virus, zatvaraj sve, zatvaraj, šta ćeš, inače si donji. Koliki su pritisak demokratski mediji na Švedsku stavili, šta sve nisu pisali o Švedima, te genocidni, te pobiše sve stare, užas, samo što ljudi skontali da i nije tako strašno te nisu htjeli slijediti Demokrate za lockdown-ima, maskama, i ostalim mjerama kojima dovedoše običan radni narod na prosjački štap.
biglebovski

#3156 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Pandakonda wrote: 18/04/2022 16:20 Baldwin nije upucao nikoga namjerno, covjeku su greskom dali pistolj sa pravim metcima a trebali su biti corci :-)
O tome i pričam, namjerno ne namjerno, u crno će nas zaviti :-)
jeza u ledja

#3157 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 18/04/2022 17:37
jeza u ledja wrote: 18/04/2022 16:53

Pa ako nije po njihovom, odmah ide cancelovanje, nigdje te ni na mapi. Kažu strašni virus, zatvaraj sve, zatvaraj, šta ćeš, inače si donji. Koliki su pritisak demokratski mediji na Švedsku stavili, šta sve nisu pisali o Švedima, te genocidni, te pobiše sve stare, užas, samo što ljudi skontali da i nije tako strašno te nisu htjeli slijediti Demokrate za lockdown-ima, maskama, i ostalim mjerama kojima dovedoše običan radni narod na prosjački štap.
Je li ti pricas o Demokratskoj stranci u Americi ili o necemu drugom? :?

U kakvom ti filmu zivis bolan? Sto se tice Covida i virusa, Amerika je daleko iza EU, da ne govorim Australije, Kine i slicno, po zatvaranjima, mjerama i bilo cemu slicnom. Kakve crne Demokrate?

I na koji nacin to utice na bas tvoj zivot u Zenici? :-) Ko ce tebe cancelovati i gdje tacno? :-)

Ti si u nekom svom filmu izgleda totalno odvojen od stvarnosti. Ugasi malo twitter, facebook i ostalo. Bice ti bolje. :-)
biglebovski

#3158 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 18/04/2022 18:57
biglebovski wrote: 18/04/2022 17:37

U kakvom ti filmu zivis bolan? Sto se tice Covida i virusa, Amerika je daleko iza EU, da ne govorim Australije, Kine i slicno, po zatvaranjima, mjerama i bilo cemu slicnom. Kakve crne Demokrate?

I na koji nacin to utice na bas tvoj zivot u Zenici? :-) Ko ce tebe cancelovati i gdje tacno? :-)

Ti si u nekom svom filmu izgleda totalno odvojen od stvarnosti. Ugasi malo twitter, facebook i ostalo. Bice ti bolje. :-)
Pa tema je Amerika, i pričam o Demokratskoj stranci u Americi sa kojom, otkako krenu predsjednička predizborna kampanja 2020, sami zijan, ne samo meni, nego velikoj većini svijeta. Činjenica koju ne možeš pobiti, ni ti ni ostale dežurne apologete Demokrata na forumu. Slobodno me preskoči, FOE onaj i tako nešto, ha ja.
ultima_palabra

#3159 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Shooting gallery je zbog republikanaca, u mojoj drzavi (70% demokrati) najmanje smrti od vatrenog oruzja u citavoj USA.

Sto se tice Covida, nakon prva dva mjeseca si mogao ici gdje ti dusa zeli... druga stvar je sto su ljudi pametni pa su ostajali kod kuce dok nije najgore proslo.
jeza u ledja

#3160 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 18/04/2022 19:29
jeza u ledja wrote: 18/04/2022 18:57

Pa tema je Amerika, i pričam o Demokratskoj stranci u Americi sa kojom, otkako krenu predsjednička predizborna kampanja 2020, sami zijan, ne samo meni, nego velikoj većini svijeta. Činjenica koju ne možeš pobiti, ni ti ni ostale dežurne apologete Demokrata na forumu. Slobodno me preskoči, FOE onaj i tako nešto, ha ja.
Cekaj, ti povezujes predsjednicku kampanju u Americi sa pojavom Covida? Jesam li dobro shvatio? :lol:

Predsjednicka kampanja u Americi traje neprestano zadnjih godina. Nije krenula sa pojavom Covida. :-) Vec se danas prica o mogucim kandidatima za 3 godine. A 8 mjeseci pred izbore, koliko vec, tada su kampanje u punom jeku.
Mozes ti povezivati Covid i sa pjegama na suncu, sezonom pojave komaraca ili sjetvom suncokreta u Ukrajini, to ne znaci da su te stvari povezane.

Povezuju ih samo teoreticari zavjera na koje trosis vrijeme. Jbg moraju i oni od necega da zarade.

Ne stavljam nikoga na foe. Ako pises na forumu ocekuj da ce ti neko odgovarati i postavljati pitanja. Ili da se neko zabavlja citajuci tvoje postove. :D

Ako to zelis izbjeci onda poslusaj vlastiti savjet.
GandalfSivi

#3161 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Njemu u Zenici demokrate unistavaju zivot. Nije bolest sve sto boli...
Dead Man Walking

#3162 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

Biden licno urgiro da se Celik izbaci u kantonalnu i da se ne odrzava cimburijada (doduse to je na nagovor Gatesa i Faucija).
JohnnyS

#3163 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Tko god vodi Ameriku, jer senilni Joe sigurno ne vodi, moram reći da radi odličan posao, pogotovo ovo s Rusijom.
GandalfSivi

#3164 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Za ove sto citiraju i postavljaju Tucker Carlsona, samo ih zelim napomenuti da je njegova odbrana na sudu (na kraju usvojena od suda) bila da niti jedna razumna osoba ne bi trebala uzimati njega zaozbiljno.

Skotajte sta to kaze o vama :izet:

https://www.businessinsider.com/fox-new ... son-2020-9
smijesni_ste

#3165 Re: AMERIKA

Post by smijesni_ste »

Pandakonda wrote: 18/04/2022 16:20 Baldwin nije upucao nikoga namjerno, covjeku su greskom dali pistolj sa pravim metcima a trebali su biti corci :-)
Image
biglebovski

#3166 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

GandalfSivi wrote: 18/04/2022 20:36 Za ove sto citiraju i postavljaju Tucker Carlsona, samo ih zelim napomenuti da je njegova odbrana na sudu (na kraju usvojena od suda) bila da niti jedna razumna osoba ne bi trebala uzimati njega zaozbiljno.

U pravu si ti, treba vjerovati seksualnim manijacima sa CNN-a, to je prava ekipa boraca za istinu...

Ono što je počelo šapatom... završit će se bombom”, piše u primamljivom trejleru za političku dramu iz 2019. godine “Bombshell”. Ovaj film prikazuje pad Rodžera Ajlesa 2016. na Fox Newsu nakon što je Gretchen Carlson tužila medijskog mogula za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu. Ejls će podneti ostavku petnaest dana kasnije, što je verovatno bila jedna od najvećih medijskih priča 2010-ih. Film je dobio široku pohvalu zbog uloge Charlize Theron u ulozi Megyn Kelly, Nicole Kidman kao Gretchen Carlson i Margot Robbie koja prikazuje fiktivno spajanje različitih žena na Fox News-u koje su se također javile i optužile Ailes i Fox News u cjelini za njegovanje kulture. seksualnog nedoličnog ponašanja.

Hollywood sada ima materijal za odvratan nastavak i dolazi zahvaljujući CNN-u. Otkrića ponašanja mreže stvaraju zabrinjavajuću sliku na mreži koja tvrdi da je „Najpouzdanije ime u vijestima“. Od Theronove nominacije za Zlatni globus za njenu ulogu u Bombshell-u, CNN je opterećen raznim optužbama za seksualno uznemiravanje, zloglasni video koji je prikladan samo za nalog OnlyFans, a sada i hapšenje producenta optuženog za seksualno zlostavljanje djece. Potpuno je jasno da CNN ima seksualni problem.

U slučaju nedavnih debakla CNN-a, kontekst je od presudne važnosti. Ono što se dogodilo na Fox News-u 2016. promijenilo je sve. Padovi Matta Lauera, Charlieja Rosea i Harveya Weinsteina uslijedili su nakon skandala Roger Ailes. Široki rast #MeToo pokreta i stvaranje Time's Up! takođe je došao kasnije. Poznate ličnosti poput Kevina Spaceyja bile su razotkrivene zbog svog nedoličnog ponašanja. Gretchen Carlson, potpomognuta priznanjem Megyn Kelly da je i ona bila žrtva Ailesovog ponašanja, može se smatrati genezom ovih različitih skandala.

Od jula 2016. CNN je beskrajno izvještavao o seksualnom uznemiravanju na radnom mjestu, kulturi silovanja, ugostio zagovornike #MeToo i bio je neustrašiv u izvještavanju o ovim skandalima. Na svakom koraku, mreža je razne političare i ličnosti označavala kao seksističke i mizogine, uključujući sudiju Vrhovnog suda i predsjednika Sjedinjenih Država. Nisu ostavili ni jedan kamen na kamenu, osim svog, dok su beskrajno hvalili u svom nastojanju da sebe prikažu kao vrli.

Na listi njihovih skandala nalaze se Jeffrey Toobin, Chris Cuomo, Don Lemon, a sada i producent i desna ruka Chrisa Cuoma, John Griffin.

Ono što je nesumnjivo bila najraširenija priča je slučaj Jeffreyja Toobina. U oktobru 2020., glavni pravni analitičar CNN-a uhvaćen je kako masturbira dok je bio na Zoom konferencijskom pozivu s kolegama u The New Yorkeru. Dok je otpušten sa pozicije u New Yorkeru, CNN mu je dozvolio osam mjeseci odmora. Kako Newsweek ističe, “CNN je opisao njegovo odsustvo kao privremeni potez na njegov zahtjev prošlog oktobra. "Jeff Toobin je zatražio malo slobodnog vremena dok se bavi ličnim problemom, što smo mi odobrili", saopšteno je iz kompanije. Nakon što se vratio na CNN, dobio je platformu da razgovara o iskustvu, izvini se i nastavi da pruža pravnu analizu za mrežu.

Chris Cuomo, sada bivši voditelj CNN-ove Primetime emisije, optužen je za seksualni napad. Shelly Ross, veteranka TV novinarka i izvršna producentica za ABC i CBS, iznijela je optužbe za seksualni napad protiv Chrisa Cuoma u New York Timesu u vezi s incidentom koji se dogodio 2005. godine. Ovaj incident uključivao je Cuomo koji je zgrabio Ross za leđa dok je izjavljujući "Mogu to učiniti sada kada mi nisi šef." Cuomo se izvinio za takvo ponašanje u e-poruci poslanoj Rossu kasnije te večeri, rekavši: „Zato prenesite moje izvinjenje svom vrlo dobrom i plemenitom mužu... i ja se izvinjavam i vama, što sam vas ikada doveo u takav položaj.” Ross je u svom tekstu pitala da li je izvinjenje iskreno ili samo pismo koje bi mu ponudilo pravno pokriće ako je Ross pokušao da vodi spor. Ona nastavlja da prepričava druge situacije u kojima se Cuomo ponašao seksualno neprikladno, uključujući i dodirivanje gej muškarca s kojim je radio u ABC-u u visokom bedru, kako bi se priča više pokrila, navodi New York Post.

Još jedan aspekt Chrisa Cuoma koji nikada nije dobio odgovarajuću kritiku bilo je njegovo izvještavanje o Jeffreyju Epsteinu. Cuomo je svojoj publici rekao da je nevažno ko se povezuje sa Epštajnom, koji je naveden u njegovoj crnoj knjizi, i ko je s njim otputovao na njegovo ostrvo. Kako Steven Crowder metodično ističe u svom podcastu (i izvori svih njegovih materijala), Louder with Crowder, Chris Cuomoova žena se pojavila u Epsteinovoj crnoj knjizi, a Chris Cuomo je prisustvovao premijeri filma s Jeffreyjem Epsteinom 2010., dva mjeseca nakon što je Epstein pušten iz zatvora zbog izdržavanja kazne zbog nezakonitog odnosa sa maloljetnicima. Iako asocijacije nisu jednake krivici, zanimljivo je da bi Cuomo bio toliko hrabar u svojim tvrdnjama o tome šta je važno u vezi s Epsteinom.

CNN je ovog mjeseca otpustio Cuoma jer je pomogao njegovom bratu, bivšem guverneru New Yorka Andrewu Cuomu, da se bavi optužbama za seksualno nedolično ponašanje dok se istovremeno pretvarao da pokriva priču kao objektivan novinar. Chris je čak pokušao iskopati prljavštinu o Andrewovim tužiteljima, koristeći resurse CNN-a da pomogne opkoljenom bivšem guverneru. Chrisovi postupci nisu u obliku greške "jedna i gotova", već prije obrazac zlostavljanja u kojem on koristi svoju poziciju moći da djeluje nekažnjeno. Da je ogromna istina o tome da je Chris pomogao Andrewu ostala u mraku, on bi do danas vodio svoju emisiju. Očigledno, Jeffu ​​Zuckeru i CNN-u je bila potrebna nezanemariva prevlast dokaza da konačno urade pravu stvar.

U julu 2019. Don Lemon je optužen za seksualno uznemiravanje od strane Dustina Hicea, koji je službeno tužio voditelja zbog tog susreta. Optužbe protiv Lemona su jednom riječju odvratne...

U naj uznemirujućem događaju, 10. decembra, John Griffin, producent koji je direktno radio sa Chrisom Cuomom na CNN-u, uhapšen je zbog privlačenja maloljetnih djevojaka na seksualne aktivnosti. U saopštenju Ministarstva pravde stoji:

Na ovim komunikacijskim platformama, Griffin je nastojao uvjeriti roditelje da mu dozvole da trenira njihove kćeri da budu seksualno pokorne. U junu 2020., Griffin je savjetovao majku kćeri od 9 i 13 godina da je majčina odgovornost da se pobrine da njena starija kćerka bude "ispravno obučena". Grifin je kasnije prenio majci preko 3.000 dolara za avionske karte kako bi majka i njena 9-godišnja ćerka mogle da lete iz Nevade na aerodrom Logan u Bostonu. Majka i dijete odletjeli su u Boston u julu 2020., gdje ih je Griffin pokupio u svojoj Tesli i odvezao u svoju kuću u Ludlowu. U kući, kćerka je upućena da se upusti u nezakonitu seksualnu aktivnost i jeste učestvovala u njoj.

https://californiaglobe.com/fr/will-hol ... -scandals/
biglebovski

#3167 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Ovi su tek kredibilni:

Jedan od najznačajnijih američkih medijskih skandala u posljednjih nekoliko godina na kraju je završio cviljenjem. Nakon dvomjesečne interne istrage, New York Times prošlog mjeseca je priznao da je njegov blockbuster podcast, Caliphate, bio zasnovan na prevari.

Ali ono što je trebalo da bude procjena duboko ukorijenjenih problema koji su doveli do ovog debakla ostavilo je nerazjašnjena glavna pitanja - možda zato što su zahtijevala suočavanje s previše neugodnih istina o tome kako su se novine bavile pričama o spoju islama, Bliskog istoka i terorizma. Možda i zato što je previše glavešina New York Timesa bilo umiješano u propast serije Kalifat.

Dana 18. decembra, Times je priznao da ključni dijelovi Kalifata nisu ispunili njegove "standarde tačnosti" nakon što je zaključio da je njegov ključni izvor, Shehroze Chaudhry, 26-godišnji pakistanski Kanađanin, izmislio svoj izvještaj o putovanju u Siriju i pridruživanje Islamskoj državi (IS).

Rezultat interne istrage uključivao je epizodu podcasta, napomenu urednika koja sada prethodi Kalifatu, pregled novinara Timesa i dubinsku istragu Chaudhryjevih višestrukih obmana. Glavna reporterka podcasta, Rukmini Callimachi, čija je zvijezda porasla svojim izvještavanjem o Al-Qaidi i IS-u, premještena je.

Ipak, u srži Timesovog odgovora bili su izgovori, a ne prepoznavanje sistemskih predrasuda i slijepih mrlja u izvještavanju o islamu i Bliskom istoku koji su uzrokovali fijasko. Iako je priznao da problemi s podcastom odražavaju "institucionalni neuspjeh", Times se nije izvinio za štetnu ulogu koju je izuzetno popularna audio serija imala u oblikovanju politike u Kanadi.

https://www.middleeasteye.net/big-story ... r-problems
djugum

#3168 Re: AMERIKA

Post by djugum »

GandalfSivi wrote: 18/04/2022 20:36 Za ove sto citiraju i postavljaju Tucker Carlsona, samo ih zelim napomenuti da je njegova odbrana na sudu (na kraju usvojena od suda) bila da niti jedna razumna osoba ne bi trebala uzimati njega zaozbiljno.

Jao ovo tek sad vidim, upish :-D :D
sinuhe

#3169 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Kad se puno prica svasta nesto se kaze- Ciro Blazevic.

Tucker je kvalitetan provokator.
jeza u ledja

#3170 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Covjek mu postavi tuzbu gdje je odbrana Tucker Carlsona dobila parnicu tako sto je uvjerila sudiju da doticnog niko razuman ne moze uzimati za ozbiljno, jer mu je emisija zabavnog karatkera, ne novinsko izvjestavanje....a ovaj kao na odgovor na to postavlja primjere seksualnog uznemiravanja novinara sa CNNa, te nekakav clanak o NYT i seriji Caliphate.

Sudska parnica govori o sadrzaju i vjerodostojnsoti Carlsonovog programa, generalno. Ove druge stvari nemaju puno veze s programom.

Kad smo kod Carlsona:

od 5:12

:lol: :lol: :lol:

Samo treba pogledati demografiju gledaoca njegovog programa i to je dovoljno. :D
jeza u ledja

#3172 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

:lol:

Ocigledno ne razumijes sta se pod tim podrazumijeva.

Ne govorim o kvantitetu. Govorim o starosnom presjeku ljudi koji gledaju taj show, i uopste FOX News, i uopste kablovske vijesti.
Jednom rjecju gerijatrija.
biglebovski

#3173 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Babe, dede. I Demokrati :lol: :lol: :lol:

Fox News also commanded the largest number of independents in the key news demo during primetime and total-day hours: 55% of those 25-54 watched the network in primetime, compared to CNN’s 23% and MSNBC’s 22%. During total-day hours, 58% of independents in the demo watch Fox News, 18% chose MSNBC and 25% selected CNN.

Carlson was top among Democrats in the demo across all of cable news that month and ranked third place among Dems in total viewership, too. Of the top four programs among Democrats in total viewers, Fox News had three: “The Five,” “Tucker Carlson Tonight” and “Hannity.” The top spot in total viewers went to MSNBC’s “The Rachel Maddow Show.”

https://www.thewrap.com/tucker-carlson- ... -fox-news/

Image
jeza u ledja

#3174 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 19/04/2022 19:17 Babe, dede. I Demokrati :lol: :lol: :lol:

Fox News also commanded the largest number of independents in the key news demo during primetime and total-day hours: 55% of those 25-54 watched the network in primetime, compared to CNN’s 23% and MSNBC’s 22%. During total-day hours, 58% of independents in the demo watch Fox News, 18% chose MSNBC and 25% selected CNN.

Carlson was top among Democrats in the demo across all of cable news that month and ranked third place among Dems in total viewership, too. Of the top four programs among Democrats in total viewers, Fox News had three: “The Five,” “Tucker Carlson Tonight” and “Hannity.” The top spot in total viewers went to MSNBC’s “The Rachel Maddow Show.”

https://www.thewrap.com/tucker-carlson- ... -fox-news/

Image
Jelde ti ne razumijes prostu matematiku? :lol:

Tu pise da anketirane Demokrate prate Carlsona i FOX News. Ne pise da oni cine vecinu ljudi koji prate te programe. Ne pise ni koliki je broj R i D koji uopste prate televiziju.

Posto znamo da stariji mnogo vise gledaju televiziju, kao sto znamo da stariji u vecem postotku glasaju za R (i obratno), onda nije tesko zakljuciti sta i kako. :wink:
biglebovski

#3175 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Pa dobro, bar ih neko gleda, staro, mlado, republikanac, demokrata, neopredjeljeni, ove tvoje niko ni ne gleda, osim ko mora, izgleda.

CNN’s ratings took a nosedive by a massive 90 percent both overall and in the all-important demographic coveted by advertisers in the first week of the new year.
The Jeff Zucker-led cable news network averaged just 548,000 viewers during the week of Jan. 3 — a major drop from the nearly 2.7 million viewers for the same week in 2021, according to Nielsen ratings.

Da li zbog pedofilskih skandala ili zbog pada kvalitete informacija (ako se o informacijama na CNNu može i govoriti), dalo bi se raspravljati.
Post Reply