Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mishic

#53401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Styling wrote: 11/04/2022 06:35 ko hoces da se situacija mijenja, masovno izaci na izbore i promijeniti vlast. Kada sadasnja opozicija bude imala dovoljan broj glasova, onda mozes legalno i kroz parlamente mijenjeti stvari.
Ta špreha više nije ni za bebe u pelenama.
Koja je to ta famozna opozicija koja drži zlatne kljuće u svojim rukama i samo čeka naše povjerenje da da sve pozlati. Bili su oni ili jesu u vlasti na različitim nivoima ali radili i urdili ono u šta se definitivno politika na Balkanu pretvorila, a to je pljčka, otimaćina, borba za fotelju koja se isplati kroz mito i korupciju. Jedini ko se raduje tim tzv. promjenama vlasti su Murte koji bi da zasjednu mjesto Kurte i opet isti lopovluk.
Jedini koji su gori od ovih što su trenutno na vlasti su oni što čekaju da oni prigrabe vlast. Da nisu još gori djelovali bi kao opozicija i onemogućili ovo što nam se već decenijama ponavlja.
Styling

#53402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

mishic wrote: 11/04/2022 15:04
Styling wrote: 11/04/2022 06:35 ko hoces da se situacija mijenja, masovno izaci na izbore i promijeniti vlast. Kada sadasnja opozicija bude imala dovoljan broj glasova, onda mozes legalno i kroz parlamente mijenjeti stvari.
Ta špreha više nije ni za bebe u pelenama.
Koja je to ta famozna opozicija koja drži zlatne kljuće u svojim rukama i samo čeka naše povjerenje da da sve pozlati. Bili su oni ili jesu u vlasti na različitim nivoima ali radili i urdili ono u šta se definitivno politika na Balkanu pretvorila, a to je pljčka, otimaćina, borba za fotelju koja se isplati kroz mito i korupciju. Jedini ko se raduje tim tzv. promjenama vlasti su Murte koji bi da zasjednu mjesto Kurte i opet isti lopovluk.
Jedini koji su gori od ovih što su trenutno na vlasti su oni što čekaju da oni prigrabe vlast. Da nisu još gori djelovali bi kao opozicija i onemogućili ovo što nam se već decenijama ponavlja.
Svaka opozicija Covicu i Bakiru je dobro dosla. Za RS nisam sigurna, jer mi se cini da je opozicija tamo vece zlo od Mileta.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#53404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

https://politicki.ba/politika/pocelo-je ... a-eu/22587

Današnje sankcije Dodiku i Cvijanović koje je uvela Velika Britanija i moguće slične mjere drugih država Zapada stavljaju u još težu poziciju EU.

Image

Milorad Dodik, kao i njegova vjerna pratilja Željka Cvijanović, proglašeni su nepoželjnim u Velikoj Britaniji.

Vlada ove države stavila ih je na svoju "crnu listu".

Više ne mogu putovati u ovu zemlju, a i sva eventualna imovina u Velikoj Britaniji oduzeta im je.

Odluka je donesena zbog antidejtonskog i antiustavnog djelovanja i negiranja genocida u Srebrenici.

Liz Truss, ministrica vanjskih poslova Velike Britanije saopćila je i da "njihovo ponašanje prijeti sigurnosti i stabilnosti cijelom zapadnom Balkanu".

Cvijanović i Dodik prve su ličnosti iz Bosne i Hercegovine koje su se našle na britanskoj "crnoj listi", nakon što je ova država napustila Evropsku uniju.

Ako je suditi po dosadašnjem načinu djelovanja Zapada, za očekivati je da će se Cvijanović naći na "crnim listama" još nekih država svijeta.

Dodik već jeste na američkoj listi nepoželjnih.

Zasigurno je da je ova akcija i rezultat ustrajnog lobiranja britanskih političara.

Na prvom mjestu je tu baronesa Arminka Helić, koja već duže vrijeme lobira za ovakvu mjeru.

Odmah uz nju je i Alicia Kearns.

Ona je na svom Twitter nalogu već pozdravila odluku britanske vlade, te poručila da "svi građani Bosne i Hercegovine i njenih entiteta ostaju naši prijatelji".

Ne treba nipošto izostaviti napore Ambasade Velike Britanije u Sarajev.

Evropsko tlo postaje sve tješnje za Milorada Dodika i njegove sljedbenike.

Unutar Evropske unije vode se rasprave o tome da se i oni pridruže američko-britanskim sankcijama.

Mađarska je "kategorički" protiv i prijeti vetom.

Iza kulisa vode se pregovori u kojima Mađarska nastoji dobiti neke ustupke, kako bi uklonila veto i "niz vodu pustila" Dodika i ekipu.

Takav dil nailazi na oštre otpore ostalih članica.

Bilateralno, Njemačka je već uvela sankcije i Dodiku u entitetu Rs.

S njim se zvaničnici ove države, uključujući i ambasadoricu Margret Uebber, već godinama viđaju samo na skupnim događajima, kada su sastanci s članovima Predsjedništva BiH u pitanju. Na tim susretima, zatvorenim za javnost, Dodik je manji od makova zrna i napadno kooperativan.

Na javnoj sceni je sasvim suprotno.

Njemačka je prekinula i sve projkete koji se provode na području entiteta Rs.

Današnje sankcije Dodiku i Cvijanović koje je uvela Velika Britanija i moguće slične mjere drugih država Zapada stavljaju u još težu poziciju EU.

Unija ima sve manji manevarski prostor, a kako vrijeme curi a akcija nema, njen kredibilitet rapidno propada ne samo u Bosni i Hercegovini.
https://politicki.ba/politika/pocelo-je ... a-eu/22587
Trappist

#53405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Trappist »

"- Mene stavili na "crnu listu"? Ja i Asim Sarajlić? Ne znam, nisam ništa čula. Ja sam kući, nisam dobro, na bolovanju sam od posljednjih dešavanja (smjene). Iznenađena sam. Kakva korupcija? Ne znam odakle to. Čitav život radim pošteno. Ja nikad ni od kog nisam žute banke uzela. Vrlo sam razočarana - kazala je Tadić za Radio Slobodna Evropa."

Ona u oktobru smijenjena, kakvo je to bolovanje od 6 mjeseci :-) :-) :-)
Styling

#53406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Zeljka presla put od bivseg zaposlenika EU u BiH do sankcija VB, a potencijalno i drugih evropskih zemalja. Svaka cast! Moze li nize?
Dr. Kuca

#53407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

Zar i hrabra, postena, kraljica, celicna, nepotkupljiva Gordana :lol: joj alija.
mishic

#53408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

ALARMANTNO!

Pod agendom borbe za očuvanje Jugoslavije režim Slobodan Miloševića je srušio Jugoslaviju s ciljem da napravi Veliku Srbiju. Na isti takav način i s istim ciljem Milorad Dodik je danonoćno grakčući da čuva Dejtonski mirovni sporazum, definitivno srušio Dejtonski mirovni sporazum i doveo do potpunog bezakonja, anarhije i neizvjesnosti koja nas zbog neodlučnosti međunarodne zajednice ponove može odvesti u sukobe. Dodikov cilj je jasan, on želi dovršiti ono što su Srbi započeli pokretanjem agresije na RBiH, a u tome ga je Dejtonski mirovni sporazum kočio. Te činjenice i to faktičko stanje međunarodna zajednica kao da ne vidi i ne prepoznaje pa i dalje gusla o "dva entiteta i tri konstitutivna naroda" te daje punu podršku cjelovitosti i teritorijalnom integritetu BiH. A Bosna i Hercegovina kao država praktično ne postoji.

U Dodikove planove kao što je to ranije uradio Franjo Tuđman uključivši se u Miloševićeve planove, uključio se Dragan Čović i tako đe ima potpuno jasan i odavno bjelodan cilj, formiranje trećeg entiteta koji zapravo i funkcionira kao takav uz prečutnu saglasnost i domaćih i međunarodnih faktora. Samo ona tzv. probosanska strana zajedno sa međunarodnom zajednicom kao da ima povez na očima sve to niti vidi niti prepoznaje. Samostalna RS čiji Parlament donosi odluke i zakone potpuno oprećne Dejtonu, i treći entitet koji nesmetano funkcionira ukopali si i zakočili i Federaciju i Bosnu i Hercegovinu unutar kojih svoje nadležnosti ne provodi ni jedan ni federlni ni državni organ.

Pripreme za parlamentorne izbore vrše se na način da će separatističke klike u oba ova korpusa, jer su to tako pripremili, dobiti legitimitet a vlast u ostatku Federacije i na nivou Države neće se moći formirati jer će to oba ova subjekta opstruirati. Tako će praktično onaj scenarij iz devedesetih godina, kada se bezakonjem dokinula Država a formirali novi politički subjekti koji su se nastavili braniti oružjem, ponovo doživjeti svoju reprizu s tim da da ti novi subjekti ovaj put ne moraju posezati za oružjem jer su se etničkim čišćenjem i prethodnim sukobima zaokružili ko teritorijalne cjeline i to će biti ono što Dodik i Čović već godinama rade i grade. To će biti to novo faktičko stanje protiv koga više neće biti ni jednog efikasnog ni domaćeg ni međunarodnog rješenja izuzev posezanja za silom. A sile koja bi to provela niti ima niti bi mogla nešto ozbiljno učiniti kko zbog čenjenice da su se susjedi pripremili za pomoć sunarodnicima tako i zbog činjenice da međunarodna zajednica nebi dozvolila eskalaciju novog oružnog sukoba.

Dugo su razboriti ljudi upozoravali na ovaj scenarij, insistirali da se nešto čini i da se ne dopušta prećutna saglasnost i saučešće međunarodne zajednice na sve ovo ali su se odgovorni i tzv. probosanski oglušili o ta upozorenje. Pitanje je ima li sada uopšte vremena da se sve to zaustavi i preduprijedi? Ako već nije prekasno onda bi koliko već danas svi domaći politički subjekti morali skočiti na noge, ponovo larmirati našu dijasporu i hitno sazvati neki skup u Briselu ili Vašingtonu da se u zadnji čas sprijeći uništenje Bosne i Hercegovine. Malo je adresa na kojima se može zatražiti hitna pomoć u ovome ali su Parlament Britanije i Bundestag poslednja nada.

I dok su se domaći akteri međusobno prepucavali, pozicionirali i namirivali kabadahije su im državu uništili.
mishic

#53409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

STIGLI I ZVANIČNICI REPUBLIKE SRPSKE: U Višegradu obilježen “Dan ruskih dobrovoljaca” koji su se borili u VRS-u

Pa neka opet neko digne hajku na prijedlog da i mudžhedinima treba podizati spomenike i obilježavati njihove uspješne akcije.
A da ne govorimo o Bužimljanima na koje su se mnogi izvratili. PA ŽIVIMO U TOLIKO PRIMITIVNOJ SREDINI GDJE SE JEDINO KLIN KLINOM MOŽE IZBIJATI.
Prpa.ba

#53410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Je li ovo dosao Denis Becirovic na forum. Otvorena pisma i sve bold. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 12/04/2022 18:24 Je li ovo dosao Denis Becirovic na forum. Otvorena pisma i sve bold. :mrgreen:
:lol: :lol:
Truba

#53412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Ko cita misica
Od mene ima napolitanku
Kakve su ono kobasicetine
tandmand

#53413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Trappist wrote: 11/04/2022 21:11 "- Mene stavili na "crnu listu"? Ja i Asim Sarajlić? Ne znam, nisam ništa čula. Ja sam kući, nisam dobro, na bolovanju sam od posljednjih dešavanja (smjene). Iznenađena sam. Kakva korupcija? Ne znam odakle to. Čitav život radim pošteno. Ja nikad ni od kog nisam žute banke uzela. Vrlo sam razočarana - kazala je Tadić za Radio Slobodna Evropa."

Ona u oktobru smijenjena, kakvo je to bolovanje od 6 mjeseci :-) :-) :-)
Koja naivnost, da ne kažem neku drugu riječ, ako je za badava štitila korumpirane političare, kojima kroz ruke prolaze milioni.
Truba

#53414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Cuj kakvo bolovanje
Ono za koje nam se citav zivot odvaja pa kad si bolestan sjedis kuci i lijecis se
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#53415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

Nabijem na neku stvar sve kvazi PROBOSANSKE stranke i političara. Govno zvano Ivan Kalabuhov, rus porijeklom iz ukrajine, na poziciji ambasadora fašističke tvorevine rusije u Bosni i Hercegovini opetovano:

- prijeti,
- negira institucije države,
- negira visokog predstavnika,
- negira genocid(direktno krivično dijelo),
- negira istoriju Bosanske države,
- promoviše govor mržnje i podijela,
- velića ulogu ratnih zločinaca i njihova djela,
- laže,
- podvaljuje
i pizde koje se upinju da nas predstavlaju se ponašaju k'o fikusi.
Pa izrazite, kao Inzko, bar zabrinutost uhljubi i neljudi.
Organizujte mu igranku.
Šta još čekate? Da vam Šmit radi vaš posao ublehaši.
tandmand

#53416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Rusija prijeti destabilizacijom BiH ako PIC ne poništi odluku Schmidta

1. Potvrđujemo principijelni stav Ruske Federacije da se njemački državljanin Christian Schmidt bez saglasnosti Vijeća sigurnosti UN-a ne može smatrati visokim predstavnikom u BiH. Stoga, on nema ovlaštenja u smislu Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a sve njegove odluke su nelegitimne.

2. Obraćamo se partnerima iz Upravnog odbora (UO PIC-a) sa zahtjevom da ponište takozvanu odluku Christiana Schmidta od 12. aprila ove godine. Ukoliko pojedini članovi UO PIC-a nastave popuštati samovolji Christiana Schmidta, posebno ako se sankcije koriste protiv legalno izabranih političara u BiH, onda će sva odgovornost za moguću destabilizaciju u Bosni i Hercegovini pasti na predstavnike međunarodne zajednice.

3. Pozivamo sve političke snage u BiH da pokažu realizam i odmah krenu u direktan dijalog, bez vanjskog posredovanja, kako bi se što prije došlo do kompromisnih rješenja o aktuelnim unutarpolitičkim pitanjima, formirala i jačala atmosfera saglasnosti i pomirenja. Samo to, u sadašnjoj komplikovanoj situaciji, može stvoriti uslove za osiguranje stabilnosti i bezbjednosti u Bosni i Hercegovini.” stoji u saopštenju.
Divne vijesti, u Bermudskom trokutu Ivan Kalabuhov-Milorad Dodik-Dragan Čović more sve nemirnije. Duni vjetre malo i ti sa Neretve. Duni ...
Truba

#53417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Tigar od papira prijeti
mo-town

#53418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mo-town »

Black swan wrote: 13/04/2022 12:30 Tigar od papira prijeti
Cuj sad preokreta? Da ti Cirilo ne prigovori?
BHCluster

#53419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sinuhe

#53420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sinuhe »

Ima li Trojka vec kandidata za Predsjednistvo? Neki dan su najavili.
GranicarZvornik

#53421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GranicarZvornik »

sinuhe wrote: 17/04/2022 19:45 Ima li Trojka vec kandidata za Predsjednistvo? Neki dan su najavili.
Izgleda napokon da je Becirevic!!! Sad je do nas kako cemo glasati.
kokakolas

#53422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kokakolas »

GranicarZvornik wrote: 17/04/2022 19:50
sinuhe wrote: 17/04/2022 19:45 Ima li Trojka vec kandidata za Predsjednistvo? Neki dan su najavili.
Otkud informacija? Tandem Becir i Zeljko bi bio zaista fantastican.
Styling

#53423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

kokakolas wrote: 17/04/2022 19:57
GranicarZvornik wrote: 17/04/2022 19:50

Otkud informacija? Tandem Becir i Zeljko bi bio zaista fantastican.
Izmedju redova je Dino prije par veceri u vecernjem dnevniku tvsa najavio.
Truba

#53424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Jaoj ja sam mislio zvizdic
Otkud zada becir

A jbg ipak cu za hrs :mrgreen: dati glas
Povlacim tvrdnje da bi mogao i za nip za predsjednistvo
skafiskafsnjak

#53425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

BHCluster wrote: 17/04/2022 19:11
Sta caze Covke,.cuvajte mi RS :mrgreen:
Locked