Ukrajina

Gandalf

#78251 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Tik tok bojna, iznenađen sam da znaju pucati iz oružja, makar i u srušenu zgradu, jesu li nakrali dovoljno veš mašina veliki ratnici iz kadirovstana
Kyuss

#78253 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

Ovima ne treba neprijatelj. Tiktokeri ce se medjusobno pobit.

Oruzje im stoji k'o kadirovu kosarkaska lopta.
atmel

#78254 Re: Ukrajina

Post by atmel »

Malo mitomanije

-Moskva je konacno rekla zasto su se povukli sa severa. Bio je postignut dogovor u Istanbulu koji je ukljucivao da se Rusija povuce kako bi se krenule u ozbiljnije pregovore. Naravno Kijev to nije iskoristio za pregovore vec Bucu i pregrupisavanje. Ne znam sta su ocekivali, doticni su obecavali godinama da ce ispuniti dlogovore iz Minska i zna se kako se to zavrsilo.

-Što se tiče Čečena...ima tu dosta i do religije. Kada im hodža kaže šta da rade slepo slušaju a i generalno kao i svi muslimani nisu nimalo gadljivi na pare, lako ih je pridobiti.

- sad bi Zelenski da se povuku pa da se priča, pazi da ne bi...
Svaki vid uslovljavanja pregovora od strane Ukrajine je nedopustiv, i krajnje opasan.
Ukrajina ne zaslužuje ni prekid vatre.
Imali su svoju šansu u Instanbulu i upropastili je eksploatacijom situacije ruskog povlačenja sa severa, sceniranjem ratnih zločina, raketiranjem civila i satanizanizacijom humanitranog aspekta ruskog ratovanja.

-Kapetan Moskve je ziv i zdrav, snimljen danas na postrojavanju, procitao sam vest i da je kapetan onog drugog broda ziv.

-Sta ako je u pitanju mina ili kvar na brodu ? Mi to ne znamo ali Rusi znaju sigurno

-E Rusi Rusi pa dajte vise pocnite da se ponasate kao super sila
Last edited by atmel on 17/04/2022 13:42, edited 3 times in total.
bingov buraz

#78255 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

video wrote: 17/04/2022 12:30

Evo jedan djeciji obrazovno naucni crtani film :D
Predviđanja iz Simpsonovih na aparatima.
saimidin

#78256 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Iako sam I sam mislio da je najgore proslo nakon bjezanije orka sa sjevera, sada je u donbasu pakao

Na zalost logistika sa zapada dolazi sporo I u malim kolicinama, a ovo je ogroman rat, za nase pojmove tesko shvatiti o kojim prostranstvima se radi, I koliko je ljudi I razne opreme, a I logistike potrebno da se orci samo zaustave, a tek da se pokrenu veliki kontranapadi

Ipak sa ovim sto imaju ukrajinci pruzaju zestok otpor, a tako jedino mogu sacuvati bar dio drzave I slobodu

Problem ce biti ako orci bace tu mini atomsku, a izgleda da su svi spremili javnost da je to moguce, eh sad da li je putler toliko lud, ja mislim da jeste, jer je od 24.02. (Realno nikad nije ni bio normalan) pokazao da je sve u igri I da ce eskalieati dok ukrajina ne migne I pokori se

Najveci problem ukrajine je sto su orci toliko jaci u resursima, a ukrajina previse zavisna od milosti (interesa) zapada
apsidejzi

#78257 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

saimidin wrote: 17/04/2022 14:00 Iako sam I sam mislio da je najgore proslo nakon bjezanije orka sa sjevera, sada je u donbasu pakao

Na zalost logistika sa zapada dolazi sporo I u malim kolicinama, a ovo je ogroman rat, za nase pojmove tesko shvatiti o kojim prostranstvima se radi, I koliko je ljudi I razne opreme, a I logistike potrebno da se orci samo zaustave, a tek da se pokrenu veliki kontranapadi

Ipak sa ovim sto imaju ukrajinci pruzaju zestok otpor, a tako jedino mogu sacuvati bar dio drzave I slobodu

Problem ce biti ako orci bace tu mini atomsku, a izgleda da su svi spremili javnost da je to moguce, eh sad da li je putler toliko lud, ja mislim da jeste, jer je od 24.02. (Realno nikad nije ni bio normalan) pokazao da je sve u igri I da ce eskalieati dok ukrajina ne migne I pokori se

Najveci problem ukrajine je sto su orci toliko jaci u resursima, a ukrajina previse zavisna od milosti (interesa) zapada
Ne vjerujem ja da ce doci do atomske jer to ce rusi uraditi samo u odbrabene svrhe kad nema drugog izlaza. Oni uvijek imaju dzokera da kazu: postigli smo ciljeve specijalne operacije, povlacimo se do daljnjeg. U neku ruku, ne bi bili ukrivu jer i postigli su odredjene (vojne) ciljeve poput unistenja avijacije i dalekometne ukrajinske artiljerije. medjutim, to je kratkorocni uspjeh jer prvo sto ce ukrajina uraditi kad ovo stane, bice da obnovvi upravo avijaciju i artiljeriju.

Medjutim, Ukrajini prijeti drugi scenario: Vjecni rat i nestabilnost. Rusi mogu kad hoce ispaliti raketu na Kijev. Ja napisah iznad: "Povlacimo se do daljnjeg". To je ukrajinski problem. Na granici su i ovi ce im uvijek visiti za vratom i uvijek ce imati pretnju granatiranjem. Sve da se sutra svi rusi povuku, nece biti stabilnosti i sigurnosti u Ukrajini. Nazalost. Zgrade ce se obnoviti, ljudi mozda vratiti, ali samo mozda. Haj se vrati kad ne znas hocel sutra roknut nova na obdaniste u koje si djecu poslao.
pritchard

#78258 Re: Ukrajina

Post by pritchard »

Rusi su na koncu dobili novu zeljeznu zavjesu. Isprovocirali su ulazak Finske i Svedske u OTAN, koliko-toliko konsolidaciju zapadnoga svijeta koju cemo nadam se tek vidjeti na snazi, potpuno su unistili ogroman dio Ukrajine, i na sve to nisu gotovo nista ostvarili. Kontroliraju dijelove zemlje di su i prije zivjeli vecinski Rusi (Krim, istok) i malo van toga. Njihov plan je bio blickrig.

Ako Zapad konkretnije ne pokaze zube ruskom agresoru, hocemo li ocekivati i pad Baltika? Zasto bi se Rusi zaustavili na Bjelorusiji i Ukrajini u ovoj novoj stvarnosti? Pih, Baltik je izgubio stanovnistvo brze od Bosne, Hrvatske, Srbije, svakako ima more Rusa, budu to rjesili za dva-tri dana i na to se povezali sa Kalinjingradom, svakako je pukla ravnica do mora, a nitko nista... Win-win situacija.
pepermint

#78259 Re: Ukrajina

Post by pepermint »

Slava Ukraine❤
Porodice Foht

#78260 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

"Ruske snage nastavljaju zračne napade na ukrajinski lučki grad Mariupolj, objavio je Glavni stožer ukrajinske vojske u nedjelju. Napada se i lučko područje tog južnog grada, prema vojnom izvještaju. Sumnja se da se brigade ruskog pomorskog pješaštva "pripremaju za padobransku operaciju" iskrcavanja u Mariupolju."

Ako je ovo istina, Azovci ce ih nakon metaka nozevima docekati i gristi zubima. Tu ce biti hiljade mrtvih na malom prostoru. Putku se zuri da se provoza na rusevinama Mariupolja 9 maja.
90minut

#78261 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

lajkujMe wrote: 17/04/2022 09:50

Ala uziva cura :D

Izgleda Migovi Ukrajinski jos lete
Prvi video da mi je izvukao osmijeh i da sam se naježio od silne gomile propagande s ukrajinske snage .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78262 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ukrajinci deru kontru oko Harkiva i u srce donbasa, orci prema zaporozju i iz Borova... bice ovdje krvi do koljena.
Ironmen

#78263 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

pritchard wrote: 17/04/2022 14:29 Rusi su na koncu dobili novu zeljeznu zavjesu. Isprovocirali su ulazak Finske i Svedske u OTAN, koliko-toliko konsolidaciju zapadnoga svijeta koju cemo nadam se tek vidjeti na snazi, potpuno su unistili ogroman dio Ukrajine, i na sve to nisu gotovo nista ostvarili. Kontroliraju dijelove zemlje di su i prije zivjeli vecinski Rusi (Krim, istok) i malo van toga. Njihov plan je bio blickrig.

Ako Zapad konkretnije ne pokaze zube ruskom agresoru, hocemo li ocekivati i pad Baltika? Zasto bi se Rusi zaustavili na Bjelorusiji i Ukrajini u ovoj novoj stvarnosti? Pih, Baltik je izgubio stanovnistvo brze od Bosne, Hrvatske, Srbije, svakako ima more Rusa, budu to rjesili za dva-tri dana i na to se povezali sa Kalinjingradom, svakako je pukla ravnica do mora, a nitko nista... Win-win situacija.
Sto je mozda jos vaznije od ulaska skandinavaca u NATO je to sto se Njemacka napokon probudila iz zimskog sna i skonatala sa kime ima posla.

Kako god ovaj rat zavrsio Rusija je normalnom civilizacijskom svijetu ogavno pala u ocima, tako dok ne dodje do promjene politika i puhanja nekih novih vjetrova imat cemo hladni rat 2 koji je krenuo jos od 2014 godine, a vjerujte koliko god ruska propaganda bila jaka najvise u ovom hladnom radtu volumena 2 ce osjetiti sami rusi, mislim da vec i osjecaju.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#78264 Re: Ukrajina

Post by mk ultra »

Ironmen wrote: 17/04/2022 15:36
pritchard wrote: 17/04/2022 14:29 Rusi su na koncu dobili novu zeljeznu zavjesu. Isprovocirali su ulazak Finske i Svedske u OTAN, koliko-toliko konsolidaciju zapadnoga svijeta koju cemo nadam se tek vidjeti na snazi, potpuno su unistili ogroman dio Ukrajine, i na sve to nisu gotovo nista ostvarili. Kontroliraju dijelove zemlje di su i prije zivjeli vecinski Rusi (Krim, istok) i malo van toga. Njihov plan je bio blickrig.

Sto je mozda jos vaznije od ulaska skandinavaca u NATO je to sto se Njemacka napokon probudila iz zimskog sna i skonatala sa kime ima posla.

Kako god ovaj rat zavrsio Rusija je normalnom civilizacijskom svijetu ogavno pala u ocima, tako dok ne dodje do promjene politika i puhanja nekih novih vjetrova imat cemo hladni rat 2 koji je krenuo jos od 2014 godine, a vjerujte koliko god ruska propaganda bila jaka najvise u ovom hladnom radtu volumena 2 ce osjetiti sami rusi, mislim da vec i osjecaju.
Taj normalni civilizacijski svijet i dalje placa rusiji da radi to sto radi.
jazzer

#78265 Re: Ukrajina

Post by jazzer »

Ne moze se u 2 mjeseca prekinuti ovisnost o ruskom plinu ali ce se sigurno, u godinama koje dolaze, raditi na tome. I to cijela Evropa, izuzev par ovih ruskih kurvi. A frau Merkel je jebala svabe da se dugo nece oporaviti. Pa drugi ekonomski vidovi blokade Rusije, zabrana pristupa naprednim tehnologijama, prekidu saradnje u svim oblastima..jebao je njih Putin da ce posljedice osjecati jako dugo.
zilog

#78266 Re: Ukrajina

Post by zilog »

:mrgreen:
Piaty

#78267 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

DEMONIKA wrote: 16/04/2022 20:54
Piaty wrote: 15/04/2022 13:59

Ti ako ne znas ULAGANJA, a bi da nesto pricas o ratu, ti onda NE ZNAS NISTA! Slucajno si pogodila da ce se zapad iscrpiti a ne zato sto si to istinski znala.

Rusija ulaze 700 milijardi, Sda 67 milijardi - tu smo se slozili ja i ti, samo jos da vidimo ko iza sjene upravlja time i sve ti je jasno

Ovo elite kriju ove cinjenice
znam da nije moguče
nego moguće ;)
i fala sda na ovolikoj pomoći ukrajincima, kamo sreće da smo tako jaki

i ja ne pogađam i ne gledam u kašike
samo se vodim o nama dostupnim informacijama
  • Svjetska banka daje tri milijarde za pomoć Ukrajini

Pentagon će poslati 800 protivzračnih sistema Stinger u sklopu najnovijeg paketa sigurnosne pomoći. Sistemi se mogu koristiti u odbrani od helikoptera i aviona u niskom letu i koriste infracrvene senzore za pronalazak meta.

U paketu su i hiljade protivtenkovskih sistema, među kojima je 2.000 primjeraka Javelina, oružja koje se ispaljuje sa ramena, a kompjutersko navođenje mu daje smrtonosnu preciznost.

Iz SAD-a će biti prebačeno i 100 Taktičkih Bespilotnih Zračnih Sistema, odnosno bespilotnih letjelica, kao i mnoštvo lakšeg naoružanja – 100 raketnih bacača, 5.000 puški, 1.000 pištolja, 400 mitraljeza i 400 pumparica, a tu su i dodatni panciri, šljemovi i municija.

Šta je SAD ranije poslao Ukrajini?

Washington je ranije Ukrajini poslao više od 600 sistema Stinger i 2.600 primjeraka Javelina.
    Dodatno, Pentagon je Ukrajini dao pet helikoptera tipa Mi-17, tri patrolna broda, mnoštvo lakšeg naoružanja, te nekoliko radarskih sistema za praćenje napada artiljerijom, minobacačima i dronovima.

Najmanje 30 država je poslalo vojnu pomoć Ukrajini od početka ruskog napada, uključujući Njemačku koja je promijenila dugogodišnju politiku neslanja oružja u zone sukoba.

Švedska će Ukrajini poslati dodatnih 5.000 komada protutenkovskog oružja da je podrži naspram ruske invazije
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... e-ukrajini
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... dobije-rat

ovo su samo random podatci

dovoljna je čista logika,bez puno procenata i matematike da se dođe do zaključka da EU šalje ukrajini i novac i naoružanje u neplanskim količinama.
ako ti znaš sve o ulaganjima, izvoli pa izračunaj koliko će trebati vremena i novčanih sredstava da se eu oporavi od svega ovoga
i nemoj mi pričati o žrtvama i ko je agresor, to mi svi znamo
ovo o čemu ja pišem je čista materijalna i realna strana

elite su lizardi priznaj :mrgreen:
Elite su lizardi; priznajem. Oni sve nagovaraju Putina na rat u Eu on dosad nije stijo ali su ga oni natjerali da mora da napadne. Kazu da je tog dana rekao da mu se srce cepa sto je to uradijo odnosno morao da uradi a sve zbog elita i slobodni zidara iz sijenke. Steta sto svijet nikad nece saznati pravu istinu
Gandalf

#78268 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Ma ja ba, zidari, masoni, biolaboratorije, to ti je danas svjetska politika. I šta će jadan ork kada skonta kakva je svjetska politika kurva, jednostavno mora htio ne htio, on mora klat, silovat, ubijat, rušit, a hoće nije mu mrsko. Englezi putlera natjerali u rat, vidi se to iz aviona, ma čovjek samo htio pobit pola stanovništva Ukrajine, izbrisat državu Ukrajinu iz postojanja, malo napravit genocida, ništa puno, 5-6 miliona ljudi, kada ono ni iz čega oni bezobrazni Englezi sve zakuhaše cccccc.
tovarish

#78269 Re: Ukrajina

Post by tovarish »

quoter

#78270 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Spoiler
Show
Agresori granatiraju civile Harkiva. Kako bježe može se razumjeti koliku traumu su ovi ljudi doživjeli u ovih gotovo 2 mjeseca. Ako prežive ovo trzaće nogama u snu godinama poslije.

I malo iz rubrike vjerovali ili ne :lol: :lol:

Image
Freamon Lester

#78271 Re: Ukrajina

Post by Freamon Lester »

Ove srpske ludosti treba skupljati i objaviti kao knjigu. Mogle bi se lijepo zaraditi.
jeza u ledja

#78272 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Lazete da ovo nije zajebancija. :lol:
Rob_Atl

#78273 Re: Ukrajina

Post by Rob_Atl »

Ma ovako to rade ovdje u americi ovi desnicari, lupe neku glupost i onda napisu da fol ne mogu postavit na fejsbuk i twitter jer im brisu. A u stvarnosti to niti je istina nit postoji :lol:
jao_situacije

#78274 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

Gandalf wrote: 17/04/2022 16:45 Ma ja ba, zidari, masoni, biolaboratorije, to ti je danas svjetska politika. I šta će jadan ork kada skonta kakva je svjetska politika kurva, jednostavno mora htio ne htio, on mora klat, silovat, ubijat, rušit, a hoće nije mu mrsko. Englezi putlera natjerali u rat, vidi se to iz aviona, ma čovjek samo htio pobit pola stanovništva Ukrajine, izbrisat državu Ukrajinu iz postojanja, malo napravit genocida, ništa puno, 5-6 miliona ljudi, kada ono ni iz čega oni bezobrazni Englezi sve zakuhaše cccccc.
zavadili narod pa to ti je, britn tudej isprao mozgove naivnim pravdoljubivim slobodarskim rusima koji nisu nikada ratovali i napadali samo se branili i drugima slobodu davali i željezne zavjese spuštali i časno borbe vodili
i šta bi ti sad molim te lijepo
saimidin

#78275 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

apsidejzi wrote: 17/04/2022 14:09
saimidin wrote: 17/04/2022 14:00 Iako sam I sam mislio da je najgore proslo nakon bjezanije orka sa sjevera, sada je u donbasu pakao

Ne vjerujem ja da ce doci do atomske jer to ce rusi uraditi samo u odbrabene svrhe kad nema drugog izlaza. Oni uvijek imaju dzokera da kazu: postigli smo ciljeve specijalne operacije, povlacimo se do daljnjeg. U neku ruku, ne bi bili ukrivu jer i postigli su odredjene (vojne) ciljeve poput unistenja avijacije i dalekometne ukrajinske artiljerije. medjutim, to je kratkorocni uspjeh jer prvo sto ce ukrajina uraditi kad ovo stane, bice da obnovvi upravo avijaciju i artiljeriju.

Medjutim, Ukrajini prijeti drugi scenario: Vjecni rat i nestabilnost. Rusi mogu kad hoce ispaliti raketu na Kijev. Ja napisah iznad: "Povlacimo se do daljnjeg". To je ukrajinski problem. Na granici su i ovi ce im uvijek visiti za vratom i uvijek ce imati pretnju granatiranjem. Sve da se sutra svi rusi povuku, nece biti stabilnosti i sigurnosti u Ukrajini. Nazalost. Zgrade ce se obnoviti, ljudi mozda vratiti, ali samo mozda. Haj se vrati kad ne znas hocel sutra roknut nova na obdaniste u koje si djecu poslao.
Vidjecemo da li ce baciti takticku, ali ne bi se dzaba pricalo I pripremalo javnost da nema ozbiljnih indicija

"Vjecni rat" slijedi 100% dok orci ne ostvare svoj cilj, sto je po svemu sudeci unistenje ukrajine i rusifikacija jednog dijela populacije, unistenje kroz ubijanje I protjerivanje stalih, ili raspada orkistana, o cemu se sve vise prica na zapadu, a zaigrace mecka I u kuci

Ali moze se reci da sa primirjima "vjecni rat" traje vec 8 godina, I po meni veci problem je kako doci do novog primirja, kako bi se UA mogla bolje naoruzati I spremiti za narednu rundu
Post Reply