Wtf !
Koji ciganluk neopisivi
MANIFEST LEGIJE "SLOBODA RUSIJE"
Pod vodstvom diktatora V. Putina, Rusija je postala zemlja parija za cijeli svijet. Tiraninski režim slijedi svaki izraz volje naroda Slobodne Rusije. Putin je svojim djelovanjem uništio ne samo našu ekonomiju, dobrobit naroda, već i mogućnost razvoja i pravo na sretnu budućnost. Ubijao je i nastavlja ubijati slobodne Ruse koji se bore protiv diktatorskog režima za pravo na slobodan život, nastavlja ubijati tisuće civila i stotine djece u Ukrajini. Mi, slobodni građani Rusije, preuzimamo odgovornost i počinjemo borbu za Novorusiju! Mi, vojnici Legije "Sloboda Rusije", pozivamo svakog slobodnog Rusa, gdje god se nalazili, da se pridruži našoj borbi! *** Borimo se za pravu slobodu svakog Rusa, za slobodnu budućnost naše djece. Borimo se protiv diktatorskog režima V. Putina, protiv narušavanja demokratskih vrijednosti, totalne korupcije, kršenja ljudskih prava, neslobode govora. *** Nosimo slobodu stvaranja naše budućnosti u našoj rodnoj zemlji za svakog građanina Rusije. Donosimo mir narodima koji su stradali od strane diktatora. Nosimo vrijednosti Slobodnog čovjeka Nove Rusije - slobodu govora, slobodu izražavanja, slobodu izbora budućnosti. *** Pozivamo vojnike Ruske Federacije da prestanu ubijati ukrajinske civile i pridruže nam se. Jamčimo sigurnost od progona diktatorskog režima za vas i vašu obitelj! Potičemo sve da nas prate. Era diktatora V. Putina se bliži kraju, zato USTANITE Slobodni ljudi Novorusije!!! Od Kalinjingrada do Vladivostoka, Rusi, Tatari, Baškiri, Čuvaši, Udmurti, Burjati, Inguši, Jakuti, Kalmici, Altajci, Čerkezi, Hakasi - ovo je NAŠA ŠANSA.
Nije mu nista. Malo se farba oljustila sa strane, i hrdja probila na jednom mjestu.
Oštećeni ruski ratni brod i dalje se bori s vatrom, kaže američki dužnosnik. Vjeruje se da je brod pretrpio značajnu štetu i da je krenuo prema Sevastopolju na Krimu
"Naša procjena je da se posada još uvijek bori s požarom", rekao je američki dužnosnik.
Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je posada evakuirana i da se poduzimaju mjere za vuču broda natrag u luku.
Kakav im je to fetis na tave?Julija Mikhalienko s majkom Zojom i kćerima, šestogodišnjom Karmilom i jednogodišnjom Zlatom danima se skrivala u šumi, na hladnoći i bez hrane, sve dok jednu od djevojčica nije primila temperatura, pa je bila primorana otići kući po lijekove.
Zatekla je ruske vojnike. Vrata su bila provaljena, a kuća je bila u neredu.
- Oduzeli su mi sve, laptop, memorijske kartice, čak i tavu za prženje. Rekla sam im, zar ne vidite da ovdje žive djeca!? Zašto ste ovo učinili? Osjetila sam da se srame, gledali su u cipele - ispričala je.
Na hladnjaku je bio urezan natpis "Slava Rusiji".
Nigdje armaturetramvajtrojka wrote: ↑14/04/2022 20:33breznjevka gdje je kvaliteta gradnje bila nikakva i nase alipasino po cvrstoci je za ovo nuklearni bunker
Stavi na glavu da ga Bajro ne vidiKyuss wrote: ↑14/04/2022 20:37Kakav im je to fetis na tave?Julija Mikhalienko s majkom Zojom i kćerima, šestogodišnjom Karmilom i jednogodišnjom Zlatom danima se skrivala u šumi, na hladnoći i bez hrane, sve dok jednu od djevojčica nije primila temperatura, pa je bila primorana otići kući po lijekove.
Zatekla je ruske vojnike. Vrata su bila provaljena, a kuća je bila u neredu.
- Oduzeli su mi sve, laptop, memorijske kartice, čak i tavu za prženje. Rekla sam im, zar ne vidite da ovdje žive djeca!? Zašto ste ovo učinili? Osjetila sam da se srame, gledali su u cipele - ispričala je.
Na hladnjaku je bio urezan natpis "Slava Rusiji".
Pa ja iskreno vjerujem da su danas neka mjesavina hipi pokreta, princes krofni, eko zelenih i sl...kako vrijeme odmice ta uvjerenja ce biti sve snaznijajeza u ledja wrote: ↑14/04/2022 16:07Bilo nekad, danasnji Azov ima vrlo malo dodirnih tacaka sa njima.
Ma primijetio sam i ja tu kartu danas, a primijetio sam i da se širi vijest kako su Rusi osvojili Borova danas, a i jedno i drugo je netačno. Rusi drže te Borove cijelo vrijeme, kako bi se inače kretali od Kupyanska do Izyuma. Zabunu je vjerovatno unijela jučerašnja vijest da je UA napala rusku kolonu kod sela Borova, što je zaprao bila diverzantska akcija rušenja mosta iza leđa neprijatelja, pa je neko onda pomislio da UA drži tu negdje svoje linije. To je dokaz kako su ove karte i vijesti često jako nepouzdane.janje_ wrote: ↑14/04/2022 16:54 jeste li skontali da se na livemap promijenila linija?
ja sad nesto gledam, pa vidim da nije onog dzepa bila. A znam da je bilo izvjestaja kako je jedna kolona roknuta kod Borove, a jucer ili prekjucer je neko postavljo snimke gdje je gadjana kolona kod svatove:
jucer:
danas:
![]()
Ne treba nužno to biti razlog. Njih je Moskva uveliko čuvala od napada iz zraka. Ili se tako smatralo...
Shvatili smo vec u sta ti vjerujes. Ponovio si nam 15 puta. Stvarnost je malo drukcija.emigrazione wrote: ↑14/04/2022 20:51Pa ja iskreno vjerujem da su danas neka mjesavina hipi pokreta, princes krofni, eko zelenih i sl...kako vrijeme odmice ta uvjerenja ce biti sve snaznijajeza u ledja wrote: ↑14/04/2022 16:07
Bilo nekad, danasnji Azov ima vrlo malo dodirnih tacaka sa njima.
Kad bi 20 dronova istovremno krenulo kakav bi im cirkus napravili. Ne bi znali odakle rokaju. Sačuvali bi dosta pješadije. Nisam stručnjak, samo me iNsekt ne vara da bi to bilo bub na kvadrat.