Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- avetinja
#61901 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vrlo moguće, baš sam o tome razmišljao.
-
gamer4ever
#61902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sirit ces ga negdje drugdje gdje te puste ( sto je 99% objekata ). Stvarno ne mogu imati suosjecanja, ne vidim sta je nekome problem stavit masku 10-15 minuta kada ulazi u male zatvorene prostore gdje se virus najvise siri i zadrzava. Sta ce ti biti za tih 10 minuta sto je stavis ? Druga je stvar kada niko ne nosi, sto si vec nekada spominjao, onda zaista nema nikakvog smisla. Naravno, da se mene pita, svaki objekat bi bio kao sportvision ( svaka im cast ) pa bi onda nosenje maski imalo smisla.
-
gamer4ever
#61903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da trebao bi biti zasticen u smislu da ili neces imati nikakvih simptoma, ili u najgorem slucaju neka laksa prehlada. Stvar je u tome sto mozes siriti ako je i blaza prehlada, i cak ako i nemas nikakvih simptoma
-
Naslovnica
#61904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali se tebe ne pita.gamer4ever wrote: ↑20/02/2022 22:14Sirit ces ga negdje drugdje gdje te puste ( sto je 99% objekata ). Stvarno ne mogu imati suosjecanja, ne vidim sta je nekome problem stavit masku 10-15 minuta kada ulazi u male zatvorene prostore gdje se virus najvise siri i zadrzava. Sta ce ti biti za tih 10 minuta sto je stavis ? Druga je stvar kada niko ne nosi, sto si vec nekada spominjao, onda zaista nema nikakvog smisla. Naravno, da se mene pita, svaki objekat bi bio kao sportvision ( svaka im cast ) pa bi onda nosenje maski imalo smisla.
Kakav cu virus siriti covjece dragi, nakon sto sam vakcinisan i 2 puta ga prebolio, posljednji put prije dvije sedmice?!
Na koga cu ga siriti?!
Na tebe?!
Jesi li se ti zastitio vakcinacijom?
Nosis li masku?!
Ako si se zastitio vakcinom i maskom, super za tebe.
Ti si zasticen i gledaj svoja posla. a sa mene sjashi.
Ne zelim da nosim masku tamo gdje je niko ne nosi ili je ne nosi kako treba.
Kada ulazim u apoteku nemam nikakav problem sa tim da je nosim jer i apotekarke uredno nose iste, ali da mi u shopping centru, gdje svako stoto lice nosi nekakvu krpu ili hirursku masku koja nema nikakvog uticaja na sirenje virusa, a svako petstoto lice nosi ucinkovitu ffp2 ili ffp3 masku...
Hahaha, pa nisam ba lud.
-
Trappist
#61905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najjače tako u sccu, tipa u sport visionu ti treba maska, a onda sidjes u metropolis/vatru sto na stolu, stotinu ljudi, nije maska obavezna, jos zagusljivo od dima, hem mozes koronu fasovati hem rak pluca, ali #slusajstruku
-
Trappist
-
Naslovnica
#61907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ama dzaba pricati i objasnjavati.
Ja sirim virus...
- DEMONIKA
#61908 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MUNAFIK wrote: ↑18/02/2022 21:18Cuj nije bilo pretjerivanja...gamer4ever wrote: ↑18/02/2022 16:26
Nikakvo to pretjerivanje nije bilo. Radilo se ono sto je bilo potrebno.
Ljudi djecu u gepeku krili da ih odvezu na vikendicu![]()
Marica patrolorala po Igmanu i Bjelašnici, a i Trebeviću fatala raju koja šeta bez maske.![]()
Na skoro svim medijima ljudi koji za suncan dan izadju u setnju prozvani su u blagim slucajevima neodgovornim, a vrlo cesto kao da su teroristi.
Panicno se iz minute u minutu na N1, radio Sarajajevu cesto i na Kliksu prenosio broj zarazenih i nekakvi crni scenariji se predvidjali.
Svaki strucnjak, doktor, naucnik koji je pokusao reci istinu o svemu bivao je BANOVAN iz javnog prostora umjesto njih dobili smo STRUKU koja je kod nas predatavljena kroz SOLAKA itd...
I milion drugih primjera i ti kazes nije se pretjerivalo....
I sve to se desavalo dok je Svedska i neke druge zemlje nornalno nastavile sve kao sto to danas radi vecina zemalja...
A onda sav ovak cirkis oko vakcina i ovih potvrda pa to je posebna prica.
Cuj nije se pretjerivalo HAHAHAHA
![]()
jah radilo se što je bilo potrebno...
- DEMONIKA
#61909 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naslovnica wrote: ↑19/02/2022 17:14Ja bih kao kjafir radije sa ovakvim salikom radio posao nego sa stotinu osviještenih woke cancel slušajstruku ostanidoma neskidajmasku hipstera&co.
I siguran sam da bi me manje glava boljela i da bih bio rahatniji sa njim.
![]()
-
meridiyan
- ultima_palabra
#61911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne kontam kako je lakse raspravljati se o svom zdravstvenom stanju sa potpuno nepoznatom osobom koja samo radi svoj posao, nego staviti jebenu masku na par minuta 
-
hladan.preminger
-
Naslovnica
#61913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jarane, nikakva specijalna rasprava nije bila u pitanju.ultima_palabra wrote: ↑21/02/2022 03:11 Ne kontam kako je lakse raspravljati se o svom zdravstvenom stanju sa potpuno nepoznatom osobom koja samo radi svoj posao, nego staviti jebenu masku na par minuta![]()
Sve se desilo za 10 sec.
Naravno da security samo radi ono što my je rečeno.
Vakcinisan, 2 puta prebolio, i ne želim više da mu neko nameće da stavljam masku bez ikakvog valjanog razloga, na stranu to što unutra hodaju ljudi sa maskama ispod nosa ili na bradi, cijeli SCC slabo ko nosi masku (efektivnu ili kako treba).
Isto sutra kada mi kaže da stavim masku na ulazu u restoran (a onda je skinem kada sjednem), neka, hvala, radije odoh tamo gdje ne traže takvu nebulozu.
Ono, dokle god čovjek može birati, ja ću birati radije nego da dozvolim da prave budalu od mene. Stvar principa, jbjga.
-
cassius
#61914 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tako je ! Samo poslusno ! K noziiiiii psićuultima_palabra wrote: ↑21/02/2022 03:11 Ne kontam kako je lakse raspravljati se o svom zdravstvenom stanju sa potpuno nepoznatom osobom koja samo radi svoj posao, nego staviti jebenu masku na par minuta![]()
-
Naslovnica
#61915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma sve OK ba, nema potrebe da se vrijeđamo.cassius wrote: ↑21/02/2022 07:06Tako je ! Samo poslusno ! K noziiiiii psićuultima_palabra wrote: ↑21/02/2022 03:11 Ne kontam kako je lakse raspravljati se o svom zdravstvenom stanju sa potpuno nepoznatom osobom koja samo radi svoj posao, nego staviti jebenu masku na par minuta![]()
Dokle god postoji legalna opcija da biraš da li ćeš nositi masku ili ne, meni je to OK.
Gdje mogu da biram, zaista ću izbjegavati da stavljam masku jer smatram da nakon što sam vakcinisan (pretpostavljam da su i svi ovi koji su pro-maska), nakon što sam prebolio COVID-19 dva puta, zaista ne vidim nikakav razuman razlog zašto bih nosio masku koju nikada nisam nosio ni prije, niti želim da se navikavam na nju i prihvatim to kao "novonormalno".
Meni nema ništa gore nego kada napolju, na predivnom sunčanom danu, vidim maskirane starije ljude koji se jedva vuku po ulicama (da se ne lažemo, bude tu i ove hipsterske mlađarije). Ove starije su izludili propagandom, ljudi jednostavno ne mogu više ni da razmišljaju zdravorazumski i da skinu maske makar napolju, dok je to ovoj mlađariji kul, u trendu, šta li. Ovoj mojoj tinejdžerki moram govoriti da skine masketinu kada negdje šetamo, uđe u stan i ide u halu, pere ruke ali masku ne skida. Imam osjećaj da je ne bi skidala ni kada spava. Doduše, ona je malo i u emo fazonu pa joj ne zamjeram previše.
-
MUNAFIK
#61916 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nevjerovatno je da neki ljudi i dalje zele drugima da namecu maske...
Bas i ja jucer u SCCu... Brat bratu 70% raje ne nosi nikako masku, a ovih 30% opet vecina je nosi nakaradno i neispravno.
U vecinu radnji ne traze masku, ali krenuo i ja u Sport vision kaze onaj sekjuriti maska... Reko kakva maska druze.... kaze on meni 'ma maska protiv virusa".
Reko kralju pogledaj oko sebe pola radnje ti nosa maske na bradi i ispod nosa, a mene peglas... Kaze ja te ne mogu pustiti bez maske i to je to...
Naravno okrenem se i odem.
Ne zelim opste da ulazim u pristore gdje mi traze masku, kad mi mazu maska, pravim se lud da ne kontam o cemu pricaju.
Ovo nema nikakvog smisla, cuj maske... Katastrofa.
Bas i ja jucer u SCCu... Brat bratu 70% raje ne nosi nikako masku, a ovih 30% opet vecina je nosi nakaradno i neispravno.
U vecinu radnji ne traze masku, ali krenuo i ja u Sport vision kaze onaj sekjuriti maska... Reko kakva maska druze.... kaze on meni 'ma maska protiv virusa".
Reko kralju pogledaj oko sebe pola radnje ti nosa maske na bradi i ispod nosa, a mene peglas... Kaze ja te ne mogu pustiti bez maske i to je to...
Naravno okrenem se i odem.
Ne zelim opste da ulazim u pristore gdje mi traze masku, kad mi mazu maska, pravim se lud da ne kontam o cemu pricaju.
Ovo nema nikakvog smisla, cuj maske... Katastrofa.
-
Trappist
#61917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prosla godina: "SLOVENSKA vlada prihvatila je u nedjelju popodne preporuku epidemiologa da se zbog rasta broja novozaraženih u zemlji uvedu strože protuepidemijske mjere, odnosno 11-dnevno zatvaranje koje će biti na snazi od 1. do 11. travnja.
U tom će razdoblju opet biti zabranjeno kretanje izvan regija, osim na sam Uskrs, kad će se moći okupiti do šest osoba iz dvaju kućanstava zajedno s djecom iz istih obitelji. Najveći dio javne administracije uvest će rad od kuće, koji je, uz korištenje godišnjih odmora, preporučen i državnim poduzećima te privatnim poslodavcima.
Ponovo se uvodi i obvezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom.
Stroži uvjeti i restrikcije pri ulasku u Sloveniju stupaju na snagu već ovog ponedjeljka bez izuzetaka, a za ulazak će vrijediti samo negativni PCR testovi, kazao je za medije ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs. Slovenska vlada objavila je u nedjelju da je u zadnja 24 sata 3461 testom potvrđeno 640 novozaraženih, uz 18.8 posto pozitivnih testova. S još sedam smrtnih slučajeva broj preminulih od posljedica covida-19 povećao se na 4018.
Danas: "U SLOVENIJI je u ponedjeljak, zbog poboljšanog epidemiološkog stanja, ukinuta većina zaštitnih mjera, uključujući covid-potvrde, koje vrijede samo u najizloženijim institucijama.
Ostale su na snazi najosnovnije mjere. Covid-potvrde i dalje su potrebne u bolnicama, domovima za starije i još nekim ustanovama s rizičnim skupinama, dok se u školama više neće provoditi testiranje, no učenici i učitelji morat će nositi maske koje su obvezne i u svim javnim zatvorenim prostorima. U Sloveniji je u protekla 24 sata uz 35.000 PCR i brzih testova potvrđeno 2008 infekcija koronavirusom i 19 umrlih ."

U tom će razdoblju opet biti zabranjeno kretanje izvan regija, osim na sam Uskrs, kad će se moći okupiti do šest osoba iz dvaju kućanstava zajedno s djecom iz istih obitelji. Najveći dio javne administracije uvest će rad od kuće, koji je, uz korištenje godišnjih odmora, preporučen i državnim poduzećima te privatnim poslodavcima.
Stroži uvjeti i restrikcije pri ulasku u Sloveniju stupaju na snagu već ovog ponedjeljka bez izuzetaka, a za ulazak će vrijediti samo negativni PCR testovi, kazao je za medije ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs. Slovenska vlada objavila je u nedjelju da je u zadnja 24 sata 3461 testom potvrđeno 640 novozaraženih, uz 18.8 posto pozitivnih testova. S još sedam smrtnih slučajeva broj preminulih od posljedica covida-19 povećao se na 4018.
Danas: "U SLOVENIJI je u ponedjeljak, zbog poboljšanog epidemiološkog stanja, ukinuta većina zaštitnih mjera, uključujući covid-potvrde, koje vrijede samo u najizloženijim institucijama.
Ostale su na snazi najosnovnije mjere. Covid-potvrde i dalje su potrebne u bolnicama, domovima za starije i još nekim ustanovama s rizičnim skupinama, dok se u školama više neće provoditi testiranje, no učenici i učitelji morat će nositi maske koje su obvezne i u svim javnim zatvorenim prostorima. U Sloveniji je u protekla 24 sata uz 35.000 PCR i brzih testova potvrđeno 2008 infekcija koronavirusom i 19 umrlih ."
- FunkyzeitGames
#61918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Niko u svijetu osim korona botova, medijskih plaćenika i neoliberalnih političara ne želi da trpi i sprovodi fašistički korona narativ.
-
aldinjo
#61919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I opet brnjice u školama.Trappist wrote: ↑21/02/2022 11:17 Prosla godina: "SLOVENSKA vlada prihvatila je u nedjelju popodne preporuku epidemiologa da se zbog rasta broja novozaraženih u zemlji uvedu strože protuepidemijske mjere, odnosno 11-dnevno zatvaranje koje će biti na snazi od 1. do 11. travnja.
![]()
![]()
![]()
- ultima_palabra
#61920 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sine, obrisi sline i idi da se igras dok stariji razgovaraju.cassius wrote: ↑21/02/2022 07:06Tako je ! Samo poslusno ! K noziiiiii psićuultima_palabra wrote: ↑21/02/2022 03:11 Ne kontam kako je lakse raspravljati se o svom zdravstvenom stanju sa potpuno nepoznatom osobom koja samo radi svoj posao, nego staviti jebenu masku na par minuta![]()
-
Trappist
#61921 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"BORIS JOHNSON je potvrdio da će u Engleskoj ukinuti sve mjere povezane s pandemijom covida-19, piše Bloomberg.
Od četvrtka zaraženi građani neće više imati zakonsku obavezu samoizolacije, iako će im se i dalje savjetovati da ostanu kod kuće, rekao je danas Johnson."
Nije ni cudo da je zamrla ova tema, sijaci straha su na temi ukrajine
Od četvrtka zaraženi građani neće više imati zakonsku obavezu samoizolacije, iako će im se i dalje savjetovati da ostanu kod kuće, rekao je danas Johnson."
Nije ni cudo da je zamrla ova tema, sijaci straha su na temi ukrajine
- nosara
- saint_mirad
-
Naslovnica
- salik79
#61925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo struka, bajo moj!