escobar__ wrote: ↑12/04/2022 20:32 To što ti pričaš pije vode u Njemačkoj, ovdje ne - mi smo zemlja u kojoj ne znaš ko je gori, pozicija ili opozicija.
Te priče nacionalisti, fašisti, ovo, ono, to kod mene ne pije vode. Iz grada sam u kom SDP vedri i oblači decenijama, iz entiteta i države u kojoj uglavnom SDA vedri i oblači decenijama (+ metastaze) i moje lično iskustvo je upravo takvo da mi je jako teško za odlučiti ko je tu zapravo lošija varijanta.
SDA-All about
-
mishic
#72401 Re: SDA-All about
-
zippoo87
#72402 Re: SDA-All about
Ja to sve gledam kao odraz neinteligencije.
Ne moze pametan covjek sebe prodato za 20 KM,ne mozes pametnog vuci za nos 30 godina,ne mozes pametnog svesti ni na toliku bijedu da nema sta jrsti pa da mu je tvoj tops paket toliko bitan.
Ne mozes pametnog uzeti ni na emocije,jer kod njega radi mozak vise nego srce.
Sve je to povezano a politika kod nas radi sve da ubije pamet i znanje i 3ževo 30 godina njihove vladavine znaci da su uspjeli u tome.
Edit:
Ako sam sada pisao da nam je sadasnjost tmurna,buducnost ce biti jos gora,sto se tice obrazovanja i novih generacija.
Djeca od 15 godina ne znaju citati,niti razumiju procitano
Procitajte
https://6yka.com/bih/ucenici-iz-bih-zao ... cima-iz-eu
Ne moze pametan covjek sebe prodato za 20 KM,ne mozes pametnog vuci za nos 30 godina,ne mozes pametnog svesti ni na toliku bijedu da nema sta jrsti pa da mu je tvoj tops paket toliko bitan.
Ne mozes pametnog uzeti ni na emocije,jer kod njega radi mozak vise nego srce.
Sve je to povezano a politika kod nas radi sve da ubije pamet i znanje i 3ževo 30 godina njihove vladavine znaci da su uspjeli u tome.
Edit:
Ako sam sada pisao da nam je sadasnjost tmurna,buducnost ce biti jos gora,sto se tice obrazovanja i novih generacija.
Djeca od 15 godina ne znaju citati,niti razumiju procitano
Procitajte
https://6yka.com/bih/ucenici-iz-bih-zao ... cima-iz-eu
- drug_profi
#72403 Re: SDA-All about
JA evo dva dana procesiram bilmezovu izjavu.
Koja je ovo izdajica, Bosna takvog ne pamti.
Ispdade da svi mi koji nismo muslimani, i ako smo muslimani ali smo samo onako tradicionalni, ili ako smo Bosnjaci ali smo eto ateisti ili agnostici, ili ako smo Ostali bez rezervne domovine...
Dakle svi mi smo po njemu izdajnici Bosne, jer samo oni koji idu u dzamije branice Bosnu, kao...
Ovako nekad mi stvarno dođe želja da nekog ... Taman mi se ovaj PTSP probudio fino.
E da hoce zaratiti, da mi daju pusku.
Ispdade da svi mi koji nismo muslimani, i ako smo muslimani ali smo samo onako tradicionalni, ili ako smo Bosnjaci ali smo eto ateisti ili agnostici, ili ako smo Ostali bez rezervne domovine...
Dakle svi mi smo po njemu izdajnici Bosne, jer samo oni koji idu u dzamije branice Bosnu, kao...
Ovako nekad mi stvarno dođe želja da nekog ... Taman mi se ovaj PTSP probudio fino.
- escobar__
#72404 Re: SDA-All about
Degenerik.drug_profi wrote: ↑13/04/2022 01:01 JA evo dva dana procesiram bilmezovu izjavu.
Dakle svi mi smo po njemu izdajnici Bosne, jer samo oni koji idu u dzamije branice Bosnu, kao...![]()
Najgore u svemu je što se vjerni sljedbenici pale na ta sranja i tu istu priču prosipaju unaokolo. Polupismena žgadija za koju je Konaković veći problem od četnika (i naci-ustaša s juga) s kojima rado šuruju kad treba dijelit fotelje.
- Styling
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#72406 Re: SDA-All about
Asim na kraju nije mogao sebe spasiti
- Login77777
#72407 Re: SDA-All about
sdO dzamijasi, alijini mladi muslimani…Nevjerovatna situacija u Mostaru: Vijećnici ne postavljaju pitanja zbog ramazana, da se ne umaraju
- jazzer
#72408 Re: SDA-All about
Kako prave cirkus i od posta i uopste od vjere.Login77777 wrote: ↑13/04/2022 13:27sdO dzamijasi, alijini mladi muslimani…Nevjerovatna situacija u Mostaru: Vijećnici ne postavljaju pitanja zbog ramazana, da se ne umaraju![]()
- Styling
#72409 Re: SDA-All about
-
zippoo87
#72410 Re: SDA-All about
Da me ko natjera sada u rat,ja mislim da bi metke iskoristio nq ove sto su me ubacili u rat.Tesko da bi prvo pucao na one anamo " neprijatelje"drug_profi wrote: ↑13/04/2022 01:01 JA evo dva dana procesiram bilmezovu izjavu.
Dakle svi mi smo po njemu izdajnici Bosne, jer samo oni koji idu u dzamije branice Bosnu, kao...![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#72411 Re: SDA-All about
Tuga sta osta od temeljne partije
-
tindbe
#72412 Re: SDA-All about
na šta je Bošnjanin spao
majku vam na lijepi ramazan
majku vam na lijepi ramazan
- jazzer
#72413 Re: SDA-All about
Ja sam uvjeren, a pricao sam i sa bivsim suborcima, kada pukne prvi metak tako ce i prva meta biti Poljine. Nece ni cetnici biti zapostavljenizippoo87 wrote: ↑13/04/2022 13:34Da me ko natjera sada u rat,ja mislim da bi metke iskoristio nq ove sto su me ubacili u rat.Tesko da bi prvo pucao na one anamo " neprijatelje"drug_profi wrote: ↑13/04/2022 01:01 JA evo dva dana procesiram bilmezovu izjavu.
ali odbrana BiH ce krenuti odozgo. Pa cemo vidjeti onda sta cemo dalje.
- tandmand
#72414 Re: SDA-All about
SDA kao većinska stranka u Bošnjaka, njeni istaknuti članovi i sljedbenici, nemaju viziju države, niti se identifikuju sa sadašnjom državom BiH, niti onom koju bi željeli - jer nemaju definisanu želju. Navodno je to neki vid građanske države ali sada bilo koga od njih da pitaš kako bi to izgledalo, ne bi znali.drug_profi wrote: ↑13/04/2022 01:01 JA evo dva dana procesiram bilmezovu izjavu.
Dovoljno je pogledati bošnjačke svatove - zadjene se na auta zastava Islamske zajednice (ponekad Varta, i rijetko ljiljani) a većina tih u svatovima su deklarativno muslimani, koji na društvenim mrežama objavljuju slike tipa - golo, boso, pjano, turbofolk. Bosna je u srcu ali kao zemlja, geografski pojam.
Za razliku od njih, Srbi i Hrvati u svojim svatovima stavljaju zastave nacionalnih država.
Saam Alija u svome poznatome djelu piše o islamskoj vlasti, nekim muslimanima svijeta i stanju islamskog svijeta. Nema tu ni Bošnjaka, ni Bosne. Nakon referenduma i priznanja BiH, taj "islamski svet" se reducirao na avnojevske granice a kasnije na kanton Sarajevo.
Tako kad Bakir priča o punim džamijama, priča o zbornom mjestu jedne grupe ljudi, istog identiteta, koji će na kraju krajeva branit svoj identitet, geografski prostor na kome se nalaze džamije (to je u ovome slučaju Bosna) i organizirat se kako-tako, ad-hoc, kako već bude, uz pomoć "prijatelja iz MZ".
Jedno rijetko viđeno stanje odsustva državotvornosti u nekom narodu. Sad šta su uzroci toga, to je za dublje analize.
Svi drugi koji ne spadaju u taj identifikacioni model zasnovan na džamijama, osjećaju se odbačenim, stranim tijelom, kao oni na koje se sumnja, i to u onoj mjeri koliko su građanske stranke slabe.
Ove priče oko punih džamija ne bi bilo da Status quo nije ugrožen.
A Status quo država po mjeri SDA je ko ona mehana u serije Tale. Sjede na minderu i jah .... jah ... fukaro haj po cigare.
Da je to tako imamo svakodnevne primjere, evo danas:
Hedonizam, obamrlost ... samo da još neko zaviče, kao u onom filmu o Banović Strahinji "Alija daj hašiša .."Nevjerovatna situacija u Mostaru: Vijećnici ne postavljaju pitanja zbog ramazana, da se ne umaraju
-
Škobo Habu
#72415 Re: SDA-All about
Ko je budala i ići će...Tolika armija zaposlenih po stranačkoj iniji od kantonalnog do državnog nivoa!?jazzer wrote: ↑12/04/2022 11:08A buranija u rovove.Škobo Habu wrote: ↑12/04/2022 10:51 ...
Ali, što no rekli - dok su pune džamije ne treba brinuti za Bošnjake.
Oni u džamije, a probranim će Sarajlić i Zukić završavati poslove u BH Telecoma i EP-a.
Inshallah - mashallah.
Pa, mislim, ako imaju obraza prvi će se javiti u najbliži regrutni centar. Dobra gardijska brigada se da formirati od takvih.
Plus pridružene jedinice iz Komšićevog DF-a koje tezgare na budžetskoj sisi...Znači prvi safovi i ešaloni popunjeni.
- Roccohljup
#72416 Re: SDA-All about
Svi bi oni odmah dobili prekomandu u 1. minhensku vitešku brigadu 
- jazzer
#72417 Re: SDA-All about
Da zapuca u jednom danu bi bilo izdato hiljade putnih naloga u inostranstvo
. Jos bi im i dnevnice isplatili.
- Tvrtko II Kotromanić
#72418 Re: SDA-All about
haram im biloLogin77777 wrote: ↑13/04/2022 13:27sdO dzamijasi, alijini mladi muslimani…Nevjerovatna situacija u Mostaru: Vijećnici ne postavljaju pitanja zbog ramazana, da se ne umaraju![]()
- Roccohljup
#72419 Re: SDA-All about
eki ovih........oličenje morala i profesionalizma 
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-tele ... /220413092
-
noviforumas
#72420 Re: SDA-All about
E cuj navodno hahhahRoccohljup wrote: ↑13/04/2022 14:43 eki ovih........oličenje morala i profesionalizma
-
tindbe
#72421 Re: SDA-All about
ne moraju od SAD-a, evo ja ću im lično ustupiti dokaze
kao bonus mogu i EP, škole, administraciju, bolnice, MUP, šumarstvo...
kao bonus mogu i EP, škole, administraciju, bolnice, MUP, šumarstvo...
- jazzer
#72422 Re: SDA-All about
Zamisli samo kakvi su gadovi Sarajlic i kompanija, zaposljavali su ljude u BHT a da ovi (iz BHT) to nisu ni znali.Iz BH Telecoma su saopćili da su od Sjedinjenih Američkih Država tražili da ustupe saznanja o navodnom nezakonitom zapošljavaju u ovoj kompaniji. Tvrde da oni takva saznanja nemaju.
Pa ima li im ista sveto?
-
Škobo Habu
#72423 Re: SDA-All about
Ono što im se najgore može desiti, a oni mole Allaha da se ne desi, jeste da Ameri ustupe dokazni materijal.Roccohljup wrote: ↑13/04/2022 14:43 eki ovih........oličenje morala i profesionalizma
- Roccohljup
#72424 Re: SDA-All about
samo im je na kraju saopštenja falilo i ono da će ih tužiti za klevetuŠkobo Habu wrote: ↑13/04/2022 15:03Ono što im se najgore može desiti, a oni mole Allaha da se ne desi, jeste da Ameri ustupe dokazni materijal.Roccohljup wrote: ↑13/04/2022 14:43 eki ovih........oličenje morala i profesionalizma
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-tele ... /220413092![]()
-
laik1981
#72425 Re: SDA-All about
Nema u BHT-u ljudi koje Asim i kompanija nisu zaposlili..jazzer wrote: ↑13/04/2022 15:01Zamisli samo kakvi su gadovi Sarajlic i kompanija, zaposljavali su ljude u BHT a da ovi (iz BHT) to nisu ni znali.Iz BH Telecoma su saopćili da su od Sjedinjenih Američkih Država tražili da ustupe saznanja o navodnom nezakonitom zapošljavaju u ovoj kompaniji. Tvrde da oni takva saznanja nemaju.
Pa ima li im ista sveto?![]()