Znaci ja kao državljanin BiH nasmijem da se pridružim US Army? Mislim cisto da znam kad krene ovdje mobilizacija pa da mogu reci da sam conscientious objector (Kao sto je Muhamed Ali bio)JoseMujica wrote: ↑12/04/2022 20:16ima...donijete izmjenei dopune Krivičnog zakona BiH...za učešće na stranim ratištima državljani BiH mogu dobiti od 3 do 10 godina zatvora...prijaviti ga SIPIsumirprimus wrote: ↑12/04/2022 20:08
Znwci ovj lik je nelegalno u drzavi ukrajini imal kakve zakonske kazne gonjenja protiv njega ozbiljno? Ma stranu sto je. Uz naciste sto je minus sam po sebi
Ovo su ti neutralni fola za mir i slicne gluposti i zive medju nama, zasto njih rusi ne nasele po sibiru oni ih i pprizeljluju jedini haman
evo ga član 162b(1) Ko protivno Zakonu o odbrani Bosne i Hercegovine ili Zakonu o službi u Oružanim snagama
Bosne i Hercegovine organizuje, rukovodi, obučava, oprema ili mobiliše pojedince ili grupe ljudi s
ciljem pridruživanja, na bilo koji način, stranoj vojnoj, stranoj paravojnoj ili stranoj parapolicijskoj
formaciji koje djeluju van Bosne i Hercegovine, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od najmanje
osam godina.
(2) Ko se na bilo koji način pridruži stranoj vojnoj, stranoj paravojnoj ili stranoj parapolicijskoj
formaciji, obučenoj, opremljenoj ili mobilisanoj u smislu stava (1) ovog člana, kazniće se kaznom
zatvora u trajanju od najmanje tri godine.
(3) Ko nabavlja ili osposobljava sredstva, uklanja prepreke, stvara plan ili se dogovara s drugima
ili vrbuje drugoga ili preduzme bilo koju drugu radnju kojom se stvaraju uslovi za direktno
počinjenje ovog krivičnog djela, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od jedne do deset godina.
Ukrajina
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#76776 Re: Ukrajina
-
Awakened
-
Samprotivsviju
#76778 Re: Ukrajina
Sama podrska liku koji je prvo javno tvrdio da nece biti nikakve vojne invazije u Ukrajinu, vec cisto da se radi o redovnim vojnim vjezbama, pa onda izvrsio invaziju na tu zemlju pod komicnim izgovorom...svako sa trunkom morala bi osudio ovo.
Onda cinjenica da je frajer zabranio slobodu govora u svojoj zemlji, svaki medij bi trebao osuditi, jer je sloboda govora osnovno njihovo nacelo.
Onda njihova obracanja javnosti su najbolji primjer kojim spinovima se ljudi koriste pocev Srebrenice i kontekst u kojem spominju istu..
Tako da nema sumnje da ruski i srpski mediji koriste tesku propagandu, kako bi opravdali ruske postupke koji nemaju apsolutno nikakav osnov. Zar je stvarno iko vjerovao da je nato na njihovim granicama prijetnja za njihovu sigurnost. Napali su Ukrajinu jer su izgubili kontrolu nad tom drzavom i radi se o klasicnom osvajackom ratu, zeljeli su je pod svojom svojom kontrolom prije nego sto Nato to ucini. Copy/Paste sto su sovjeti radili Afganistanu.
Onda cinjenica da je frajer zabranio slobodu govora u svojoj zemlji, svaki medij bi trebao osuditi, jer je sloboda govora osnovno njihovo nacelo.
Onda njihova obracanja javnosti su najbolji primjer kojim spinovima se ljudi koriste pocev Srebrenice i kontekst u kojem spominju istu..
Tako da nema sumnje da ruski i srpski mediji koriste tesku propagandu, kako bi opravdali ruske postupke koji nemaju apsolutno nikakav osnov. Zar je stvarno iko vjerovao da je nato na njihovim granicama prijetnja za njihovu sigurnost. Napali su Ukrajinu jer su izgubili kontrolu nad tom drzavom i radi se o klasicnom osvajackom ratu, zeljeli su je pod svojom svojom kontrolom prije nego sto Nato to ucini. Copy/Paste sto su sovjeti radili Afganistanu.
-
Avonmusk
-
Mrljavi
#76780 Re: Ukrajina
Maksim se koristi na obje strane, ali Mk19 koriste samo Ukrajinci
-
sumirprimus
#76781 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#76782 Re: Ukrajina
Ide saso mange
-
sumirprimus
#76783 Re: Ukrajina
Uhh ovo bi bilo tek
-
sumirprimus
#76784 Re: Ukrajina
Propaganda jelde
-
Dimu1927
#76785 Re: Ukrajina
preciznije - u americkim laboratorijama ispod azovstala u mariopoluJoseMujica wrote: ↑12/04/2022 18:36napravljenom u tajnim američkim labaratorijama u Ukrajini naravnobiglebovski wrote: ↑12/04/2022 18:10
Ja sam na strani običnog, poštenog čovjeka, uništenog i maltretiranog od onih kojima se ti diviš, bez trunke kritičkog razmišljanja. A za mjere protiv kovida sam, skupa sa ostalima, bio u pravu. Mjere protiv virusa, a ne sam virus, su u stvari bile velika opasnost po čovječanstvo, te o tome možemo nastaviti na jednoj od tema o tom strašnom virusu.
gore tvornica a ispod bunkeri, zamisljam kao u onom resident evil filmu, podzemni tuneli, umjetna inteligencija upravlja svime itd,
Last edited by Dimu1927 on 13/04/2022 03:59, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
- drug_profi
#76787 Re: Ukrajina
Izvrstan poligon za realni test novih sistema.
Kreiranje novih taktika, itd.
Kreiranje novih taktika, itd.
- drug_profi
#76788 Re: Ukrajina
A sumire brate, ja nemam problem sa mrtvim vojnicima, raskomadanim ljudima i sl.
Ima problem sa ovim jadom nad nemocnim djevojkama.
PTSP mi se tako razgoropadi da nije normalno. Postedi me/nas.
Ima problem sa ovim jadom nad nemocnim djevojkama.
PTSP mi se tako razgoropadi da nije normalno. Postedi me/nas.
-
Dimu1927
#76789 Re: Ukrajina
malo je sta odvratno kao to silovanje
i sto je najtuznije sutra ce ih amnestirati sviju neki ukrajinski dayton, a zaplatit ce par generalcica na sudu i eto nikom nista... ovi ce se vratit
u svoje vukojebine po rusiji svojim zenama i nastavit zivit normalno i odgajat iducu generaciju otpada poput njih...
kao i kod nas, rijetko je koji osudjen za to a koliko je slucajeva bilo... uglavnom dugu i bolnu smrt prvo ovim silovateljima pa onda i ostalim agresorima

i sto je najtuznije sutra ce ih amnestirati sviju neki ukrajinski dayton, a zaplatit ce par generalcica na sudu i eto nikom nista... ovi ce se vratit
u svoje vukojebine po rusiji svojim zenama i nastavit zivit normalno i odgajat iducu generaciju otpada poput njih...
kao i kod nas, rijetko je koji osudjen za to a koliko je slucajeva bilo... uglavnom dugu i bolnu smrt prvo ovim silovateljima pa onda i ostalim agresorima
- Bloo
- Globalna šefica
#76790 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑12/04/2022 19:58
Nesretna cecenija ce na kraju platit sav ceh pogresne politike i vazalskog odnosa prema putinovoj ideologiji zla. Kako rade bolje nisu ni zasluzili
Lijepo sam te zamolila.
slika je vec bila postavljena i izbrisana je. Dzabe ti sve tvoje 1.35 i ibrecenje na temi na ruska zla ako nemas trunke stvarne empatije da skontas da nije ok postati selfie jebenih silovatelja sa silovznom zenom koja nije tu dobrovoljno da bi ti sebi dao dodatni razlog za ibrecenje
Jos jednom.postavi nesto sto je uklonjeno i dobit ces trajni..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#76791 Re: Ukrajina
Naravno, krenemo od sami sebe ubijaju, bacanja nejaci lavovima, francuski specijalci pocinili genocid u srebrenici do ukrajina napala rusiju, da nismo napali ukrajinu nastavio bi se genocid nad rusima u donbasu, u buči su engleski SAS-ovci pobili civile itd itd... e ako ovo svaris, spasa ti nejma.
- apsidejzi
#76792 Re: Ukrajina
Prvo sam mislio da je propaganda sa ukrajinske strane al onda vidis da rusi vrse nove regrutacije i da non stop imamo nove snimke unistenih vozila, i da im ne ide na terenu. Ni Mariopulj nisu jos uzeli kako treba... i onda skontas da ova stranica i ne laze mnogo. I onda skontas da je vjerovatno pola vojske i opreme koje su uvestvovale u "februarskim vjezbama" izbaceno iz igre.
Koji levati.
https://www.minusrus.com/en
Koji levati.
https://www.minusrus.com/en
-
Mrljavi
#76793 Re: Ukrajina
MILAN je vec u Ukrajini.
MILAN imamo i mi u OSBiH(prvu generaciju), pa evo nam prilike da vidimo kako djeluje na ove sovjetske tenkove istocnih komsija.
-
saimidin
#76794 Re: Ukrajina
Strasno, ali da I jeste njihov, valjda se iz predostroznosti rasprsi, dok se ne potvrdi da nisu orci uzeli njihov tenk, ofarbali ... ovako cekati kraj puta u grupi dok niz put dolazi dva tenka ludilo
Ovo neki totalni pocetnici, daj selfija, jedino sto moze svima posluziti kao lekcija sta ne treba raditi
Zao mi ih, sjeba mi dan, vidio sam ovo neki dan I nadao se nekako da su orci zaginuli
Ovo neki totalni pocetnici, daj selfija, jedino sto moze svima posluziti kao lekcija sta ne treba raditi
Zao mi ih, sjeba mi dan, vidio sam ovo neki dan I nadao se nekako da su orci zaginuli
- Gandalf
#76795 Re: Ukrajina
Mene interesuje koliko su orci procentualno izgubili opreme, mislim pri tome na kamione sa logistikom teško naoružanje i raketne sisteme, tenk, transporter, pvo, vbr, avion itd. Koliko bi to procentualno bilo od onog lažnog broja kojim se mordor razmeće da ima a koliko bi to bilo zapravo od onog stvarnog broja operativnih sistema koji stvarno rade i funkcionišu.
Je li moguće da da su orci zijanuli u ovih ni 50 dana rata već 10-15% cjelokupne funkcionalne vojne tehnike.
Oryx davno izbrojao preko 3000 uništenih sistema, tenkova i kamiona, je li realno pretpostaviti da su im gubici čak i veći, možda 20% ukupne vojne tehnike.
Je li moguće da da su orci zijanuli u ovih ni 50 dana rata već 10-15% cjelokupne funkcionalne vojne tehnike.
Oryx davno izbrojao preko 3000 uništenih sistema, tenkova i kamiona, je li realno pretpostaviti da su im gubici čak i veći, možda 20% ukupne vojne tehnike.
- pici
#76796 Re: Ukrajina
BaBo Joe je decidno jasan, sa fasistickom rusijom nejma pregovora.Biden: Da, nazvao sam to genocidom
Američki predsjednik Joe Biden ustraje na tvrdnji da su ruske snage u Ukrajini počinile genocid.
"Da, nazvao sam to genocidom jer postaje sve jasnije i jasnije da Putin pokušava izbrisati ideju da je uopće moguće biti Ukrajincem. Sve je više dokaza", rekao je Biden američkim novinarima.
"Neka pravnici odluče je li to ispravna kvalifikacija, ali meni se to svakako čini kao genocid", dodao je.
- Gandalf
#76797 Re: Ukrajina
Amidža Bajden udara nogama u glavu ruske bijednike
-
zigzag
#76799 Re: Ukrajina
Mariupol ne može izdržati duže nego Vukovar.
Sad su oni koji su se predali u milosti ili nemilosti " ko nas bre zavadi".
Sad su oni koji su se predali u milosti ili nemilosti " ko nas bre zavadi".
- pici
#76800 Re: Ukrajina
I da su izgubili pola toga, oni su van stroja izbacili nekoliko korpusa tj citavu armiju.To je takav debakl i potop da je vec sad generalstab mordora u velikom problemu.Njima treba pod hitno velika pobjeda bilo gdje na terenu.Inace vec dolazi do pobuna u vojsci a to ce se preliti i na stanovnistvo.Gandalf wrote: ↑13/04/2022 06:54 Mene interesuje koliko su orci procentualno izgubili opreme, mislim pri tome na kamione sa logistikom teško naoružanje i raketne sisteme, tenk, transporter, pvo, vbr, avion itd. Koliko bi to procentualno bilo od onog lažnog broja kojim se mordor razmeće da ima a koliko bi to bilo zapravo od onog stvarnog broja operativnih sistema koji stvarno rade i funkcionišu.
Vodis rat u kojem konstantno gubis bitke.Isto se je desilo carskoj rusiji u prvom svjetskom, Romanovi zaplatise glavom a boljsevici zavladase zemljom.