Ukrajina

sumirprimus

#76576 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

brko iz bjelorusije, slicni su mu klipovi al je datum danjasni haj ni brige :)
prevod
Image
sumirprimus

#76577 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

kapetan brko :lol:
sumirprimus

#76578 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ja vidhej kljucevi unutr ja pa nemog vjerovat :lol:
bombaa eh tako
lajkujMe

#76579 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Meni je brko najdrazi trenutno.

On ti kao pravi profesionalni policajac koji ne uzima mito
Meni je posao da te kaznim e pa sad cu da te kaznim

Samo u njegovom poslu to je malo drugacije

Moj posao je da przim Ruski oklop, ja kad ga vidim ja ga i sprzim kao sto ovdje mozete da vidite mnogo lijepo gore :lol:
quoter

#76580 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Image

Negdje sam vidio grafiku preleta kineskih aviona do Srbije, avioni su preletjeli gotovo čitavu Tursku i Bugarsku na putu do Beograda. Vjerovatno su i oni tenkovi T-72 došli preko Bugarske. Ne znam sad da li države članice NATO-a mogu donositi samostalno odluke o eventualnom transportu ruskih trupa kroz njihovu zemlju ali ako može čini mi se da je Bugarska najslabija karika u tom smislu.

Ukrajina brani mnogo toga u ratu sa Rusijom. Vjerujem da bi pojedine zemlje istupile iz NATO-a u slučaju konflikta sa Rusijom.
Novosti

#76581 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

I men je brko fora
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#76582 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

quoter wrote: 12/04/2022 14:06 Image

Negdje sam vidio grafiku preleta kineskih aviona do Srbije, avioni su preletjeli gotovo čitavu Tursku i Bugarsku na putu do Beograda. Vjerovatno su i oni tenkovi T-72 došli preko Bugarske. Ne znam sad da li države članice NATO-a mogu donositi samostalno odluke o eventualnom transportu ruskih trupa kroz njihovu zemlju ali ako može čini mi se da je Bugarska najslabija karika u tom smislu.

Ukrajina brani mnogo toga u ratu sa Rusijom. Vjerujem da bi pojedine zemlje istupile iz NATO-a u slučaju konflikta sa Rusijom.
poanta postojanja NATO saveza je CCCP, odnosno Rusija :-)

al sigurno da bi bilo i takvih...Mađarska prva :facepalm:
lajkujMe

#76583 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

quoter wrote: 12/04/2022 14:06 Image

:lol: :lol:

Bugari ne vole Rusiju nikako, i oni apsolutno ne bi izasli iz NATO u slucaju rata s Rusijom.
Jedini koje vidim da bi to uradili je Mađarska, ali time bi se doveli nezavidnu poziciju.

Prije bih vidio jednu Holandiju ili Belgiju kako bjeze jer im je populacija totalno anti ratna i veoma mal % populacije spreman da brani sopstvenu drzavu od agresije
iz zadnje klupe

#76584 Re: Ukrajina

Post by iz zadnje klupe »

Znam da još sve informacije nisu raspoložive, ali mene jedna stvar bi fascinirala ako je tačna kod Ukrajinaca, da su uspjeli u začetku eliminisati bili koji oblik ratnog profiterstva, zasad im snadbijevanje nije izjedeno parazitima unutar vlastitih redova koji bi pokušali da iskoriste ovu situaciju za ekstra profit.
Takođe jedan video na youtubu o Rusiji mi je otvorio oči, da su najveće rezerve gasa i nafte na područjima gdje većinu čine ne Rusi, i da ustavnim reformama koje je Putin sproveo praktično je sveo republike u Rusiji bez prava na prihode od od prirodnih bogastava na vlastitoj zemlji, sve ide u Moskvu
sumirprimus

#76585 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#76586 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ahtirka Ohtirka
Image
Image
Image
Image
Image
ovako izgleda ruska sloboda i ruski svet.
:-)
JoseMujica

#76587 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

iz zadnje klupe wrote: 12/04/2022 14:25 Znam da još sve informacije nisu raspoložive, ali mene jedna stvar bi fascinirala ako je tačna kod Ukrajinaca, da su uspjeli u začetku eliminisati bili koji oblik ratnog profiterstva, zasad im snadbijevanje nije izjedeno parazitima unutar vlastitih redova koji bi pokušali da iskoriste ovu situaciju za ekstra profit.
Takođe jedan video na youtubu o Rusiji mi je otvorio oči, da su najveće rezerve gasa i nafte na područjima gdje većinu čine ne Rusi, i da ustavnim reformama koje je Putin sproveo praktično je sveo republike u Rusiji bez prava na prihode od od prirodnih bogastava na vlastitoj zemlji, sve ide u Moskvu
naravno...to je srednjovjekovni sistem vazala...u svim je postavio svog šerifa koji direkto ovisi od njega i tako se rastaljuju....Kadirov je samo jedan od mnogih, vidljivih za koje znamo...inače čitava RF tako funkcioniše kao srednjovjekovna država
lajkujMe

#76588 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

iz zadnje klupe wrote: 12/04/2022 14:25 Znam da još sve informacije nisu raspoložive, ali mene jedna stvar bi fascinirala ako je tačna kod Ukrajinaca, da su uspjeli u začetku eliminisati bili koji oblik ratnog profiterstva, zasad im snadbijevanje nije izjedeno parazitima unutar vlastitih redova koji bi pokušali da iskoriste ovu situaciju za ekstra profit.
Ima toga i u Ukrajini sigurno samo u malom obimu i Ukrajinci kad uhvate ne mare ni za sta, zaveze te za stub i siba po ledjima.

Ali s druge strane su i napravili dobar sistem izgleda ma da jos nije sve jasno.
U Poljskoj se nalazi Ukrajinska vojska to jest jedinice zaduzene za snabdjevanje, prave se liste potreba i ruta.
Civilna vozila s civilima kojima je placeno gorivo a vrlo moguce i imaju platu vrse dashove prema Ukrajini preko granice.
Koriste se u vecini slucajeba civilni dostavni kombiji i kamioni.

Moze se reci da UKMOD koristi civilne podizvodjace za logistiku i transport.
Uz nacine kontrole na pocetnoj i finalnoj tacki.

Takodjer dosta volontera civila iz Ukrajine ali i iz svijeta se nalazi s obe stranw granice i vrsi se poprilicno kvalitetna logistika.
Ni Ameri ne bi mogli kontrolisati sve ovo a kamoli Rusi.
Oruzje, municija, MTs i sve ostalo nesmetano ulazi u Ukrajinu preko Poljske i Rumunije.
Nafta takodjer, Neke zemlje u Europi su odlucili masovno pomoci Ukrajincima s cisternama i dolaze dobre kolicine nafte u Ukrajinu.

Plus civilna logistika nije razorena ili onesposobljena tako da uvoznici maloprodajne robe redovno uvoze i isporucuju u slobodna podrucja hranu i sve ostalo.
Ima nestasica ali nista strasno
mirsek

#76589 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Nadzornik wrote: 12/04/2022 12:49
Nespin wrote: 12/04/2022 12:43
Ja mislim da se jedno 200 ne mogu ni upaliti, a ostali hem su zastarjeli, hem upitno održavani... Evo ima ovih stručnjaka na forumu koji znaju bolje od mene, mogu pojasniti.
Posjedovanje jednog Bayraktar TB2 je ekvivalent najmanje 50 tenkova pa neka vojni stratezi razmisle sta im je isplativije... :thumbup:
Ali i gubitak jednog bajraktara je kao gubitak 50 tenkova a nije da ih je nemoguce srusiti. Nama bi mozda vise odgovaralo desetine kvadrikoptera, lakih scan eagle dronova, 50tak navodjenih protivoklopnih sistema i pametna/navodjena artiljerijska municija( par stotina projektila) nego 10-20 bajraktara.
lajkujMe

#76590 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Otto_13 wrote: 12/04/2022 14:37 Izgleda da Ukrajinski diverzanti rade dobro u pozadini

Ukrajinske specijalne snage :D

Htio sam kasnije pisati o tome jer vidim nije se na forumu digla frka oko toga.

Cinjenica da Ukrajinski SOF moze uci u Dubinu Rusiju i sabotirari strateske lokacije je malo je reci blam ta Ruse.
Znaci da nemaju kontrolu sopstvene granice s zemljom u kojoj su u ratu.
Ako Ukrajinci mogu to zamisli sta se jos moze
toska

#76591 Re: Ukrajina

Post by toska »

vatrogasac wrote: 12/04/2022 11:06 Koliko smo mi bili manje vrijedni Americi i Evropi. A slike nišra ružnije.
Spoiler
Show
odakle je ova slika, gdje, kada?
sumirprimus

#76592 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

mirsek wrote: 12/04/2022 14:42
Nadzornik wrote: 12/04/2022 12:49

Posjedovanje jednog Bayraktar TB2 je ekvivalent najmanje 50 tenkova pa neka vojni stratezi razmisle sta im je isplativije... :thumbup:
Ali i gubitak jednog bajraktara je kao gubitak 50 tenkova a nije da ih je nemoguce srusiti. Nama bi mozda vise odgovaralo desetine kvadrikoptera, lakih scan eagle dronova, 50tak navodjenih protivoklopnih sistema i pametna/navodjena artiljerijska municija( par stotina projektila) nego 10-20 bajraktara.
nama treba svega a trenutno najvise volje i patriotizma, al ne patriotizma na ovaj sda nacin. podjele fotelja i teritorije.
sumirprimus

#76593 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:-)
JoseMujica

#76594 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 12/04/2022 13:46 stradanjem mariupla pa i predgradja kijeva dobili su vječni prekid veza sa rusijom. ne prekidaju se veze tenkovskom borbom kod izuma, nego zrtvama i stradanjima stanovnistva u pregdradju kijeva i u amriupolu, i posebnom surovoscu ruskih snaga.
ko kod nas...:)
reicmo ovo su veze, ja ovo kad vidim, ne znam, nekad pozalim sto je mir :)
Image
brate mirno spavaj :evil:
Danas je u Višegradu obilježen "Dan ruskih dobrovoljaca"
Gandalf

#76595 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... i_ostalo_m

Dakle, ruje su pred bankrotom, od istig ih spašava izvoz plina EU, ma nemoguće :oops:
mishic

#76596 Re: Ukrajina

Post by mishic »

lajkujMe wrote: 12/04/2022 14:44 Ukrajinske specijalne snage

Htio sam kasnije pisati o tome jer vidim nije se na forumu digla frka oko toga.

Cinjenica da Ukrajinski SOF moze uci u Dubinu Rusiju i sabotirari strateske lokacije je malo je reci blam ta Ruse.
Znaci da nemaju kontrolu sopstvene granice s zemljom u kojoj su u ratu.
Ako Ukrajinci mogu to zamisli sta se jos moze
Danima ja o tome govorim i pitam se zbog čega se intenzivnije ne radi?
Ovakve aktivnosti su višestruko korisne. Ometaju logističko snabdijevanje jedinica, unose nemir i nespokojstvo među stanovništvo, predstavljaju prijetnu za koju se nikada sa sigurnošću ne može znati do koje dubine teritorije Rusije će ići i na kraju nanose štetu i domačoj infrastrukturi što otvara oči lokalnom stanovništvu. Pogibijama ruskih vojnika Putler očito nije pogođen jer koliko se može vidjeti to su u glvnom siromašni građni u glavnom nerusi tako da Putler kroz ovaj rt vrši i "etničko čišćenje" o kojem se do sada jako malo govori.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#76597 Re: Ukrajina

Post by pici »

Cossack wrote: 12/04/2022 13:23

Najlakše je biti general poslije borbe.
nek si reko
lajkujMe

#76598 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Gandalf wrote: 12/04/2022 14:51 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... i_ostalo_m

Dakle, ruje su pred bankrotom, od istig ih spašava izvoz plina EU, ma nemoguće :oops:
Fiktivni vanjski bankrot nazalost.
Posto im je onemoguceno trgovanje Rubljama i zamrznuta vecina imovine centralne banke i rezervi.
Oni ne mogu platiti u stranoj valuti a ni u rubljama jer ni jedan potrazioc to ne moze da zamjeni u aktivnu valutu tipa Dolar, Euro, Franak, Funtu, Yuan..
Drugim rijecima Rusi nude beskoristan papir...

E sad posljedica toga ce biti ne mogucnost Rusije da kupuje robu van Rusije.
U neku ruku odsjeceni od svjetskih tokova novca i roba.

Jedino Kesom, da tvrdim papirnim novcem placaju robu iz inostranstva.
A cisto cisto sumnjam da Rusi imaju u trezorima milijarde i milijarde potrebne za servisiranje dugova i placanja roba.
Porodice Foht

#76599 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

quoter wrote: 12/04/2022 12:43 Borili su se kao lavovi

Sve se nadao cudu, mislio da su prsti ruske propagande upetljani jer nema ni novinara ni struje ni nista pa lazu, ali izgleda fakat da su odbrojani dani braniocima Mariupolja. :sad: Nadam se da Putko nece i tu izvrsiti pokolj vojnika koji se predaju.
Haris.ba

#76600 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

lajkujMe wrote: 12/04/2022 15:09
Gandalf wrote: 12/04/2022 14:51 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... i_ostalo_m

Fiktivni vanjski bankrot nazalost.
Posto im je onemoguceno trgovanje Rubljama i zamrznuta vecina imovine centralne banke i rezervi.
Oni ne mogu platiti u stranoj valuti a ni u rubljama jer ni jedan potrazioc to ne moze da zamjeni u aktivnu valutu tipa Dolar, Euro, Franak, Funtu, Yuan..
Drugim rijecima Rusi nude beskoristan papir...

E sad posljedica toga ce biti ne mogucnost Rusije da kupuje robu van Rusije.
U neku ruku odsjeceni od svjetskih tokova novca i roba.

Jedino Kesom, da tvrdim papirnim novcem placaju robu iz inostranstva.
A cisto cisto sumnjam da Rusi imaju u trezorima milijarde i milijarde potrebne za servisiranje dugova i placanja roba.
Koliki je ruski vanjski dug? I sve ce ti se samo kazati.
Post Reply