Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
McGradySA

#176 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

billy organ wrote: 10/04/2022 23:15
McGradySA wrote: 10/04/2022 23:10
Jednostavno mi je teško pitati curu za koju sam zainteresiran za vezu a tek je upoznao jer se bojim odbijanja.Radije zaljubljenost držim neko vrijeme u sebi nego da to kažem osobi koja mi se sviđa.
Nemoj tako razmisljati. Znam da je lako reci ali nemoj biti pesimista odmah u startu. Neces znati odgovor dok ne pitas.
Lagao bih kada bih rekao da nisam izašao sa par žena ove godine.Ali nekako ne daju jasnije signale,pa da i ja pređem u veću brzinu.Dok gledam one koji se već počnu ljubiti nakon sat-dva.

Jednostavno sam u kurcu.
billy organ

#177 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by billy organ »

McGradySA wrote: 10/04/2022 23:21
billy organ wrote: 10/04/2022 23:15

Nemoj tako razmisljati. Znam da je lako reci ali nemoj biti pesimista odmah u startu. Neces znati odgovor dok ne pitas.
Lagao bih kada bih rekao da nisam izašao sa par žena ove godine.Ali nekako ne daju jasnije signale,pa da i ja pređem u veću brzinu.Dok gledam one koji se već počnu ljubiti nakon sat-dva.

Jednostavno sam u kurcu.
Poljubi i ti. Otpratis je kuci. Fino za rukice je uhvatis, pogledas je u oci i pokusaj poljubiti.
Bloo
Globalna šefica

#178 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Bloo »

McGradySA wrote: 10/04/2022 23:21 Lagao bih kada bih rekao da nisam izašao sa par žena ove godine.Ali nekako ne daju jasnije signale,pa da i ja pređem u veću brzinu.Dok gledam one koji se već počnu ljubiti nakon sat-dva.

Jednostavno sam u kurcu.
Sad mi je jasnije. Ti si zagorio jednostavno.
Ok.
Ja vamo dajem duševne savjete. Opet se zajebem na ovom PF-u. Sumire eto meeeeeeeeeeeee.
:run:
irac300

#179 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by irac300 »

b_i_s wrote: 10/04/2022 23:06 Ništa kulturna dešavanja...samo kafana, šank, ti i viski... :mrgreen:
Ovo me podsjeti na jednog lika što je tražio curu po džamijama. :lol: Ka'e zanima ga isključivo vjernica. :mrgreen:
McGradySA

#180 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

billy organ wrote: 10/04/2022 23:24
McGradySA wrote: 10/04/2022 23:21

Jednostavno sam u kurcu.
Poljubi i ti. Otpratis je kuci. Fino za rukice je uhvatis, pogledas je u oci i pokusaj poljubiti.
Nećeš vjerovati ali baš sam o tome razmišljao.Na zadnjem sastanku sam je i uhvatio za ruku,nije se bunila,ali nisam smio da dovršim posao.Javike su se stare dileme u stilu jao pa ovo nije moguće da ovo ide ovako brzo.
billy organ

#181 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by billy organ »

McGradySA wrote: 10/04/2022 23:34
billy organ wrote: 10/04/2022 23:24

Nećeš vjerovati ali baš sam o tome razmišljao.Na zadnjem sastanku sam je i uhvatio za ruku,nije se bunila,ali nisam smio da dovršim posao.Javike su se stare dileme u stilu jao pa ovo nije moguće da ovo ide ovako brzo.
Nije se bunila kad si je uhvatio za ruku znaci da si imao prazan gol pred sobom. Drugi put konkretnije.
McGradySA

#182 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

Ono što je možda bitno napomenuti za potpunije shvatanje situacije:

Već na početku srednje škole proživio sam prvu epizodu depresije gledajući druge kako se bare i kako stupaju u prve veze.
Ponovno sam se povezao sa par likova koji su bili poznanici te godinama bio relativno normalan tinejdžer,no,iako su članovi mog društva pri izlascima prilazili djevojkama i bili u vezama ja za to nikad nisam bio sposoban,toliko zakočen u tom pogledu da nikada nisam ozbiljno ni pomislio da i jednoj djevojci pokušam biti više od prijatelja,uostalom zato što bi takve tinejdžerske grupe kojima bi djevojke koje sam upoznavao već imale formiranu strukturu kojoj nisam pripadao.

Pokušavao sam upoznati djevojke preko interneta i sms usluga,a na tom području mi je mnogo trebalo da se odvažim naći uživo,što je izrodilo nekoliko sastanaka u kojima nije bilo privlačnosti te su bili jednokratni.Te godine sam doživio prvi poljubac,sa 18 godina,na inicijativu poznanice,ona nije htjela nikakvu daljnju vezu, to sam podnio dosta teško za nešto tako trivijalno.

Nakon toga dolazi nekoliko teških odbijanja,pad vjere u sebe,izlasci koji većinom završavaju cugom...jednog ljeta za vrijeme studiranja sam preko jednog sms flerta upoznao djevojku s kojom sam se i našao uživo,te je naš sastanak bio nešto za mene sasvim čarobno- jevojci sam se svidio kao muškarac te mi je jasno dala do znanja da bi sa mnom htjela ozbiljnu vezu.
Sa njom sam mogao ugodno i opširno razgovarati,a sve tjelesne aspekte poput držanja za ruke,sexa i maženja je morala inicirati ona.
I onda se događa to da sam po cijele dane sam kući ili na predavanju,subotom smo vani gdje se(ne) zabavljamo,tu i tamo neka rođendanska proslava i ništa od svega...
McGradySA

#183 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

Drugi dio:

Već se ulazi u neke godine i rade prvi poslovi,to što sam stariji ne znači ništa.Raja već ulazi u ozbiljne veze pa i brakove,pritisak od roditelja da se i ja uparim.A i razočarao sam se nekoliko puta prije toga,svidio bih se curi preko chata i onda me uživo odjebala...
Ma što se tiče cura doživio sam dovoljno poraza i razočaranja...
Jedna me cura odbila jer sam bio kukavica i u tri datea je nisam mogao ni poljubiti,druga,kojoj sam se iskreno sviđao,me odjebala jer nisam mogao shvatiti da joj se iskreno sviđam.
Ali sve je povezano-ako nemaš ekipu s kojom upoznaješ cure teško da ćeš imati samopouzdanja i prići potpuno sam.
Ako takvu ekipu imaš i poznaješ širok krug ljudi prilaženje je lakše,ali često nije ni potrebno.
Možeš nekoga sresti i sasvim slučajno,ali meni se to još nije dogodilo-ne znači da se to ne događa nikada...
Inače,kako vrijeme prolazi i stariji sam bez iskustva u braku i smislenijoj vezi to sam više blokiran,upravo zato što mi je taj dio života uskraćen sam ljut i depresivan.
Ona cura o kojoj sam pisao molila da je ljubim,nisam mogao. Dobro,kasnije jesam, ali u tom trenutku nikako.
Još kao malo dijete bio sam drugačiji od ostalih...bio sam povučen i tih dječak,što je živciralo ostalu djecu...Vrlo rano,negdje u 8-9 godini doživio sam prva zlostavljanja.Nikako mi nije bilo jasno što je kod mene to što toliko iritira drugu djecu koja su se okupljala u svojim čoporima.Danas shvaćam razloge,to je tako,djeca su okrutna,osjete nesigurnost i nemilosrdno je iskorištavaju.Kako su godine prolazile moje se samopouzdanje svakodnevno urušavalo i već prije puberteta bilo je teško narušeno.
Jako je neizvjesno i teško reći kad će doći nova prilika-vjerovatno se radi o godinama,a i za to ne znam je li pesimizam ili optimizam,meni fali iskustva i prakse.
preselio na ahiret

#184 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by preselio na ahiret »

zeljno iscekujem treci deo
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#185 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by konektovan »

:lol:
billy organ

#186 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by billy organ »

McGradySA wrote: 11/04/2022 00:21
Znaci tvoj problem je lose samopouzdanje. Vuce te to jos iz djetinjstva. Rekao si da su te zlostavljali. Sto znaci vuces tu ranu jos iz ranog perioda svog zivota. Kao rezultat tog zlostavljanje - unisteno samopouzdanje, Eh onda dolazimo do druge stavke. Tako unistenog samopouzdanja mislio si da ne mozes biti voljen ali ipak si se nadao da ces doci do nekog magicnog momenta u kojoj ce se pojaviti dobra vila sa magicnom stapom i koja ce te izvuci iz gabule. Znaci svoje rjesenje problema, a tvoj problem je hronicni nedstatak ljubavi prema samom sebi, je da nadjes djevojku. Mislio si da ces se tako izvuci iz ralja proslosti. I onda sta se desava? Ti gledas djevojke kao neka magicna uzvisena bica. A stvarnost je sljedeca: djevojke nisu nikakva magicna bica kao sto to nismo ni mi. I one prde smrde i seru kao i mi. I one prave greske i gluposti kao i mi.

Da skratim pricu: Izbij proslost iz sebe. Nemoj dopustiti da te tamo taj neki pakas iz djetinjstva i dan danas prati. Nauci sebe da volis prvo, pa ces onda i biti voljen od strane drugih.
Ono sto sam primjetio da je da pises kako cesto izlazis sa djevojkama. Samo ti fali ta zavrsnica. Ako djevojka zeli da izadje sa tobom znaci da si joj zanimljiv. Imas u pcoetku vec 50% sanse. Ako se ne buni sto si je uhvatio za ruku znaci sanse su skocile na 95%. Znaci izbij te debile proslosti. Radi na svom samopouzdanju.
KraljicaIzJajca

#187 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by KraljicaIzJajca »

Ateista wrote: 10/04/2022 18:58
KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2022 12:32

Pa nije baš tako, ti stavljaš sve žene u takvu kategoriju, u kojoj nisu važan izgled, godine, ali sa jako dobrom zaradom i ugledom. Postoje ipak žene vole sposobnog (poslovno, novačano) privlačnog, karizmatičnog muškarca, biraju takvog jer mogu i jer taj izbor jeste najbolji. Tko ne želi imati pored sebe takvu osobu. :)

Što podrazumijevaš pod muškarce koji "zagore"?

Muškarci jednako vole žene sa novcima, imamo milion takvih primjera, ali se ne priča o istim. ;-)
Za boldirano - to i govorim, da zene jako cesto biraju sposobnog i karizmaticnog muskarca, ti si pomenula jos i privlacnog, to svakako samo hocu da kazem da cesto ove sdruge stvari znaju biti vaznije od samog fizickog izgleda.

Muskarci koji zagore su oni koji nisu dugo imali sex, pa onda idu na daj sta das. :D

OK, vole i muskarci zene koje imaju para, ali osim nekih slucajeva gdje neki muskarac koji pokusava da se dobro "uda" jer sam nema dovoljno novca, vecini to nece biti presudno nego ce prvenstveno gledati izgled. Ne govorim samo o novcu, vec i o sposobnostima i drugim stvarima, sve to moze biti plus, ali rijetko koji muskarac ce se zaljubiti u zenu zbog takvih stvari.
Pa žene su pragmatičnije i pametnije, sastavile su dobro sa korisnim, od izgleda do novaca, zašto je to problem, osim muškarcima, koji nemaju iznadprosječan status. :)

Muškarci koji zagore možda privremeno imaju bilo što, ili aludiraš da su manipulatori, i pristaju biti sa ženom, iako im nije privlačna? Kako mogu biti sa osobom koja im nije ni blizu kompatibilna?

Muškarci se ne zaljubljuju isključivo zbog izgleda žena, pretjeruješ. Muškarci definitivno imaju kriterije izbora.
b_i_s

#188 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by b_i_s »

irac300 wrote: 10/04/2022 23:25 Ovo me podsjeti na jednog lika što je tražio curu po džamijama. :lol: Ka'e zanima ga isključivo vjernica. :mrgreen:
:mrgreen:

Što ga frajer usložnjava bez potrebe...
@McGradySA , pročitaj ponovo šta sam napisao, poslušaj me, bićeš mi zahvalan kasnije.
nepass1

#189 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by nepass1 »

lavic wrote: 08/04/2022 19:32
Sydnor wrote: 08/04/2022 11:59

Tražim 3 godine, nema šta nisam pokušao. Za te 3 godine nisam uspio ni jednom otići na kafu, kamoli šta više.

Postavljač teme je u sličnoj situaciji. Nema od toga ništa realno. Ja jedini ovdje govorim kako jest i ne dajem mu lažnu nadu za razliku od većine.
Pa rokni te se jbt, pa ozenjeni sa 45+ pokupe djevojku!!!
Nema pritiska kad si ozenjen :lol:
McGradySA

#190 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by McGradySA »

billy organ wrote: 11/04/2022 01:04

Znaci tvoj problem je lose samopouzdanje. Vuce te to jos iz djetinjstva. Rekao si da su te zlostavljali. Sto znaci vuces tu ranu jos iz ranog perioda svog zivota. Kao rezultat tog zlostavljanje - unisteno samopouzdanje, Eh onda dolazimo do druge stavke. Tako unistenog samopouzdanja mislio si da ne mozes biti voljen ali ipak si se nadao da ces doci do nekog magicnog momenta u kojoj ce se pojaviti dobra vila sa magicnom stapom i koja ce te izvuci iz gabule.
Bio je to klasični bullying,ništa što se ne događa mnogima u toj dobi ali ostavilo posljedice.
Najgore je bilo kasnije gledati te iste kako hodaju sa djevojkama,nema tu pravde.
Ono sto sam primjetio da je da pises kako cesto izlazis sa djevojkama. Samo ti fali ta zavrsnica. Ako djevojka zeli da izadje sa tobom znaci da si joj zanimljiv. Imas u pcoetku vec 50% sanse. Ako se ne buni sto si je uhvatio za ruku znaci sanse su skocile na 95%. Znaci izbij te debile proslosti. Radi na svom samopouzdanju.
Dosta sam više izlazio prije,sada se socijalni krug raspao.Izlazio sam van po kafićima,restoranimai tim govnima godinu dana,sa osobama koje znam godinama,a znao sam biti i prilično pijan,ali nikad nisam ni pokušao ništa zbariti,da budem iskren nisam nikad ni na sekundu pomislio da ikako mogu.
Znam da mi je psihologinja govorila da će godine učiniti svoje i da će brzo doći moje vrijeme,kao da ja samo trebam čekati i ništa ne poduzimati.Naravno da se to nije dogodilo i da je situacija ostala manje-više ista.Što se tiče cura, nikad nisam vjerovao kad bi mi shrink rekao da će doći samo od sebe samo bi bilo poštenije da su i oni starci rekli iskreno-sve ovisi o tebi i trebaš početi DANAS. Jedno vrijeme sam mislio da sam ružan,baš zbog tih nekoliko djevojaka koje su mi se rugale i širile tračeve okolo.
Ti znaš kao i ja da u svakom društvu postoji hijerarhija.Ako si šutljiva pičkica padaš na dno,cure će imati samo oni jači,oni bez kočnica i kompleksa.Na ostalim poljima nisam toliko zakočen,znam se zauzeti za sebe.
Ujutro kad otvorim oči osjećam da mi sve to opet ide u glavu.Nastojim ne pustiti te misli u sebe.
mali_balon

#191 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by mali_balon »

nepass1 wrote: 11/04/2022 08:53
lavic wrote: 08/04/2022 19:32
Pa rokni te se jbt, pa ozenjeni sa 45+ pokupe djevojku!!!
I kriteriji su drugaciji :D
KraljicaIzJajca

#192 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by KraljicaIzJajca »

mali_balon wrote: 11/04/2022 09:05
nepass1 wrote: 11/04/2022 08:53

Ne zaboravite, udane žene imaju ljubavnike. Samo se vi oženjeni hvalite podvizima van braka. Nije vam palo na pameta, da netkog od vas upraclvo vaša žena vara. :D
Haris.ba

#193 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Haris.ba »

KraljicaIzJajca wrote: 11/04/2022 09:15 Ne zaboravite, udane žene imaju ljubavnike. Samo se vi oženjeni hvalite podvizima van braka. Nije vam palo na pameta, da netkog od vas upraclvo vaša žena vara.
Kaze moj jedan jaran, samo nek vara. Sve dok kuci dodjem na kasiku i ispeglano, oprano te cisto. :run:
Capajebo

#194 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Capajebo »

League of legends :thumbup:
mali_balon

#195 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by mali_balon »

KraljicaIzJajca wrote: 11/04/2022 09:15

Ne zaboravite, udane žene imaju ljubavnike. Samo se vi oženjeni hvalite podvizima van braka. Nije vam palo na pameta, da netkog od vas upraclvo vaša žena vara. :D
ja ne Barack, ja ne smijem varat neda mi zena
nepass1

#196 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by nepass1 »

dale cooper wrote: 10/04/2022 15:07
_BataZiv_0809 wrote: 10/04/2022 14:56 Ima li iko da tebi valja :D
Ima. :D

Kad sljedeći put budeš u ljubavnom klinču pusti ovu gore spomenutu pjesmu ili bilo koju baladu od Adamsa i testiraj moju teoriju. :D
Zar obraca iko paznju na muziku dok se sexa. Meni moze i jala se pustiti ne bih skontao.
nepass1

#197 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by nepass1 »

KraljicaIzJajca wrote: 11/04/2022 09:15

Bilo podviga ili ne ako hoce varace. Sto puta dokazano
spinel_

#198 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by spinel_ »

Ako imas dobro auto od cca najmanje 20 milja nemas nikakvih problema. Same ce se javljati. Bitno je samo znati gdje te slike postaviti da bi bio vidljiv.
nepass1

#199 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by nepass1 »

spinel_ wrote: 11/04/2022 09:46 Ako imas dobro auto od cca najmanje 20 milja nemas nikakvih problema. Same ce se javljati. Bitno je samo znati gdje te slike postaviti da bi bio vidljiv.
Imam ja auto od 30k pa mi se nikad ni jedna ne javi
Haris.ba

#200 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+

Post by Haris.ba »

nepass1 wrote: 11/04/2022 09:47
spinel_ wrote: 11/04/2022 09:46 Ako imas dobro auto od cca najmanje 20 milja nemas nikakvih problema. Same ce se javljati. Bitno je samo znati gdje te slike postaviti da bi bio vidljiv.
Imam ja auto od 30k pa mi se nikad ni jedna ne javi
Auto moras imati, tipa golf i pasat.

A ne japanski poluproizvod. :run:
Post Reply