lajkujMe wrote: ↑07/04/2022 19:17
Mene jeza hvata kad vidim ove hardcore muslimane kad slave Arapske zemlje. Pogotovo Saudiju.
Meni nikad nece biti jasno kako ti neka zemlja moze biti "brat" zato sto je vecinski Muslimanska, ili katolicka ili Pravoslavna.
Neki ljudi umjesto da gledaju kako se neka Osoba to jest drzava ponasa u realnom svijetu radije slusaju deklaracije tih drzava.
Pa cu da fino kazem, to sto je neka zemlja vecinski muslimanska ne znaci da je dobra i moralna.
Isto vrijedi za sve vjere.
Valjda ce jednog dana "moje pleme" razmisljanje izaci iz ljudske psihe da budemo spokojni na ovoj planeti.
A upravo to "moje pleme moja vjera" razmisljanje i psiha naroda u tim drzavama gdje sebe smatraju "nadmocnim i najboljim" dovodi do unistenja tih drzava.
Sve u zivotu treba gledati kako jeste a ne kako zelis.
A tuzna je istina da sve drzave koje imaju hardcore religiju kao inatituciju i stub drzave su zapravo najvece vukojebine na svijetu.
Rusija, Armenija i Srbija sa pravoslavljem
Juzno Americke drzave i Hrvatska sa Katolicizmom
Indija sa Hinduizmom.
Saudija, Irak, Afganistan, Iran i drugi s Islamom.
Svaki narod koji sebe ubjedi da je najjaci i najbolji ce eventualno da " testira" tu tezu i u vecini slucajeva da izgubi.
Hitler je probo, Napoleon je probao, Razne Pape su probale, Staljin je probao, Sadam je probao lista je ogromna.
Patriotizam je super ako si uporedo sa ponosom na svoju zemlju svjestan nedostataka iste i pokusavas da ih ispravis.