Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
detroit-mercy wrote: ↑05/04/2022 16:44
Mene jednostavno frapira, da imaju toliko jakih matematicara, fizicara, hemicara, generalno prilicno obrazovana nacija a rezultati skoro pa nikakvi.
Jebi ga, sistem gdje se dekretima uredjuju neke stvari ne moze da fercera bas najbolje u danasnje vrijeme.
Sve otislo u Europu i Ameriku da rade.
Nema hajra u Rusiji za inzinjera, fizicara kleptomanija i korupcija vode glavnu rijec.
Isto kao i kod nas, svaki akademik, iole bolji inzinjer ili fizicar se preselio na Zapad.
Ne bih se slozio sa ovim, imaju oni strasnog potencijala, daleko bolje stoje od nas. Ali za takvu podlogu, gdje su i gdje bi trebali biti je katastrofa.
To je ono kad imas covjeka na vlasti kojemu niko ne smije reci ne. A kad se sjetim koliko se je forumasa divilo isto i zvalo ga svjetskom alternativom.
A Kiki se ibreti i kao ne zna ko je Patrick i koliko smo se sprdali s njim i sa WarGonzom u ratu u Karabahu.
Nisam ga upratio za vrijeme rata u Karabahu.
Čovjek postavlja pitanja a civili odgovaraju. Ja se pitam zašto su takvi odgovori, da li se radi o etničkim Rusi a ili je u pitanju strah. Ipak na 16:20 žena direktno optužuje avijaciju za razaranje, ti. Ruse.
Jebiga Kiki, nisi glup co'jek...
Civili zive na Rusima okupiranoj strani, jos su zivi i zeljeli bi takvi i ostati. Nije bas tesko za skontati...
lajkujMe wrote: ↑05/04/2022 17:05E ovo je ona prava Hinjsks bombasticna vijest.
Nece Cesi i Slovaci samo slati tenkove i oklope.
Nego ce primati ostecene Ukrajinske mehanizacije na popravku i upgrade u Ceskim i Slovackim pogonima
Sada je za Ukrajinu najveći izazov logistika. Kako dopremiti tenkove do Donjecka i Harkova, a posebno kako dopremiti gorivo. Tezište glavnih borbi je sada prebačeno na ukrajinski teritorij u blizini ruske granice.
Ne mislim da će Ukrajinci imati naročite koristi od oklopa i ostalog oružja što jede gorivo. Puno značajnije od toga je da dobiju velike količine dronova, ATGM sistema i ostalog lako prenosivog oružja.
...
Teško oružje može biti od koristi na frontu Hersonu, jer je teritorij dobro povezan sa Lijevom, Odesom i zapadom zemlje.
Sve otislo u Europu i Ameriku da rade.
Nema hajra u Rusiji za inzinjera, fizicara kleptomanija i korupcija vode glavnu rijec.
Isto kao i kod nas, svaki akademik, iole bolji inzinjer ili fizicar se preselio na Zapad.
Ne bih se slozio sa ovim, imaju oni strasnog potencijala, daleko bolje stoje od nas. Ali za takvu podlogu, gdje su i gdje bi trebali biti je katastrofa.
To je ono kad imas covjeka na vlasti kojemu niko ne smije reci ne. A kad se sjetim koliko se je forumasa divilo isto i zvalo ga svjetskom alternativom.
Ma to je proklestvo ekonomije koja zivi od prirodnog bogastva. Isto kada se navuces na droge, dugorocno propast.
Mada nije istina da su ista losiji od konkurencije, samo je Zapad prejak.
drndalo wrote: ↑05/04/2022 17:10Jebiga Kiki, nisi glup co'jek...
Civili zive na Rusima okupiranoj strani, jos su zivi i zeljeli bi takvi i ostati. Nije bas tesko za skontati...
Ukrajinski civili su pokazali kurcevitost u svakom gradu koji su okupirali Rusi. Svuda su verbalno napadali ruske vojnike, zaustavljali vojne konvoje i generalno pokazali da se ne boje ruske vojske.
S jedino ako su ovi u Marijupolju traumatizirani ratnim strahotama, sto bi takodje moglo biti objašnjenje.
A Kiki se ibreti i kao ne zna ko je Patrick i koliko smo se sprdali s njim i sa WarGonzom u ratu u Karabahu.
Nisam ga upratio za vrijeme rata u Karabahu.
Čovjek postavlja pitanja a civili odgovaraju. Ja se pitam zašto su takvi odgovori, da li se radi o etničkim Rusi a ili je u pitanju strah. Ipak na 16:20 žena direktno optužuje avijaciju za razaranje, ti. Ruse.
Patrik je mini wargonzo, od njega mozes ocekivati isto sto i od Ria Novosti, RT. Proruski i proseparatisticki novinar godinama je on prisutan tu u Ukrajini na strani separatista. Kad je poceo rat u Karabahu dosao je brzo nakon Gonze samo se vise motao po Armeniji i nesto malo po NK gdje je sigurno, inace dana jednog on ne bi proveo tu u Mariupolju da objektivno izvjestava...
Patrik je mini wargonzo, od njega mozes ocekivati isto sto i od Ria Novosti, RT. Proruski i proseparatisticki novinar godinama je on prisutan tu u Ukrajini na strani separatista. Kad je poceo rat u Karabahu dosao je brzo nakon Gonze samo se vise motao po Armeniji i nesto malo po NK gdje je sigurno, inace dana jednog on ne bi proveo tu u Mariupolju da objektivno izvjestava...
Pa oni ga i plaćaju. Kao da bi mogao da snima i izvještava.
Poruka cuvenog Kaline, komadata Azov bataljona. Nema šta, Azov ide do smrti i baš su gadan protivnik za Ruse i Cecene. S druge strane, juče se predalo preko 200 vojnika regularne ukrajinske armije u Marijupolju. Azovci ne pomišljaju na predaju, živi teško padaju u ruske ruke
Civili za sve krive Azov. Ne znam u čemu je kvaka. Da li se radi o proruskom dijelu stanovnistva, da li govore iz straha ili pak ima istine u priči da Azov nanosi štetu civilnom stanovništvu.
Preletila sam video, na 06:17 čovjek govori "Russia doesn't shoot at people at all". Razumjela bih da su (ako već vjeruju da i Azov puca na njih) ogorčeni i na Azov i Ruse i sviju, ali čuj Russia doesn't shoot at people at all. Ne znam šta onda misli ko puca na civile u mjestima u kojima nema Azova.
pa eno ona trudnica instagram model mariana kaze da nije bilo bombardovanja porodilista. da su ukrajinci usli i istjerali pacijente i uzeli hranu od trudnica.
mariana je evakuisana u rusiju izgleda.
mi nismo ni svjesni koliki drugi univerzum informacija i ljudi s druge strane postoji mimo ovih informacija koje mi dobijamo iz ukrajinskih izvora
Civili za sve krive Azov. Ne znam u čemu je kvaka. Da li se radi o proruskom dijelu stanovnistva, da li govore iz straha ili pak ima istine u priči da Azov nanosi štetu civilnom stanovništvu.
Preletila sam video, na 06:17 čovjek govori "Russia doesn't shoot at people at all". Razumjela bih da su (ako već vjeruju da i Azov puca na njih) ogorčeni i na Azov i Ruse i sviju, ali čuj Russia doesn't shoot at people at all. Ne znam šta onda misli ko puca na civile u mjestima u kojima nema Azova.
Na 16:20 žena kaže da avioni, tj. Rusi, bombarduju civile.
karanana wrote: ↑05/04/2022 17:46
pa eno ona trudnica instagram model mariana kaze da nije bilo bombardovanja porodilista. da su ukrajinci usli i istjerali pacijente i uzeli hranu od trudnica.
mi nismo ni svjesni koliki drugi univerzum informacija i ljudi s druge strane postoji mimo ovih informacija koje mi dobijamo iz ukrajinskih izvora
Meni je sve konfuzno osim Mariupolja. Dole je najgore, a nema ni 5% izvještaja kao iz drugih gradova.
Meni je sve konfuzno osim Mariupolja. Dole je najgore, a nema ni 5% izvještaja kao iz drugih gradova.
Dovoljno je vidjeti ovaj video da se čovjeku stomak okrene
Kikibombona wrote: ↑05/04/2022 17:35
Poruka cuvenog Kaline, komadata Azov bataljona. Nema šta, Azov ide do smrti i baš su gadan protivnik za Ruse i Cecene. S druge strane, juče se predalo preko 200 vojnika regularne ukrajinske armije u Marijupolju. Azovci ne pomišljaju na predaju, živi teško padaju u ruske ruke
Predalo se 200 obrijanih, zdravih i bez onih oznaka prepoznavanja ukrajinskih vojnika i to sve nakon dva mjeseca opsade
Pa nema jer nema ratnih novinara u Marijupolju bila su dva sa AP ali izgleda da su izasli sa nekim konvojem
Pa ja pratim i ukrajinske i ruske grupe na talegramu. Isto je. Koju pratis takvu sliku dobijes. Rusi objavljuju unistenk ukrajinski oklop, oci unisteni ruski... Mrtve vojnike i jedni i drugi. Na kraju koju pratis zakljucis da t strana pobjeđuje. I jedni i drugi objavljuju slike navidnih zločina itd... Dosta komfuzno, rat dva tabora istoka i zapada.
Na pro ruskim telegram grupama dosta se prikazuje zapljenjeno zapadno nauruzanje, dosta unistene tehnike... I mnogo muslimana ratuje za rusiju. Barem na svakom klipu se vidi par, nisu svi čečeni...
Ne može se dobiti realna slika. Tek će mo znati pravi ishod nakon par godina kad sve utiša
Last edited by crypto0314 on 05/04/2022 18:01, edited 2 times in total.
Jok eto Ukrajinci su imaginarnim Tosovima, Gradovima i Smerchovima i s Imaginarnim su25 su30 i su34 bombardovali Marijupolj prije nego sto su Rusi dosli da spase "civile"
Nevjerujte nista tom liku s YT.
S obzirom sta smo vidjeli u Buci mozemo predpostaviti istu matricu ponasanju u Marijupolju.
Ulaz iz stana u stana iz podruma u podrum.
Vadjenje svih muskaraca od 16 god do 60god
Mucenje pa ubistva
Odvodjenje zena i silovanje
I sad ostali samo starci sta mislite sta ce reci pred kamerom okruzeni Rusima?
Rece sve moguce samo da im ostane glava
Ta trudnica, gdje joj je Beba?
Moguce da su je ucjenili bebom za interview
crypto0314 wrote: ↑05/04/2022 17:55
Dosta komfuzno, rat dva tabora istoka i zapada.
Kako moze biti konfuzno? S jedne strane imas agresora, s druge strane drzavu na koju se vrsi agresija. Ne kontam sta ti jos treba?
Konfuzno je ovo izvještavanje. Sve informacije kao da se filtriraju negdje. U nekom Press Centru od vojske. Nema toliko video snimaka i slika od običnih ljudi civila. Pa da metnu na yt.
crypto0314 wrote: ↑05/04/2022 17:55
Dosta komfuzno, rat dva tabora istoka i zapada.
Kako moze biti konfuzno? S jedne strane imas agresora, s druge strane drzavu na koju se vrsi agresija. Ne kontam sta ti jos treba?
Izvještavanje i informacije. I jedni i drugi imaju dosta propagande i netalnih stvari brojeva itd ... Ako pratis npr pro ruske telegram grupe dobijes sliku da rusi mlate ukrajince i da im masovno plijene i javeline i stingere i nlaw... Da im mlatr tehniku. Identično što gledamo na ukrajinskim.
Last edited by crypto0314 on 05/04/2022 18:04, edited 1 time in total.
Druze, da tebe "evakuisu" u Rusiju, u roku od dva dana bi pred kamerama pricao kako si ubio srpskog svata na Bascarsiji i pomagao u "reziranju" Srebrenice.
Nije nista na tvoj racun, jednostavno KGB ima 100 godina iskustva u slamanju ljudi, i u tome su najbolji na svijetu. Nisu dzaba ukrajinskim parlamentarcima na pocetku rata dali instrukcije da niposto ne padnu Rusima zivi u ruke.
bhnapoleon1 wrote: ↑05/04/2022 17:54Predalo se 200 obrijanih, zdravih i bez onih oznaka prepoznavanja ukrajinskih vojnika i to sve nakon dva mjeseca opsade
Mozda su se našli negdje u okruženju, u bezizlaznoj situaciji.
Radi se o regularnoj armiji i mislim da neće biti problema, da će biti oalobodjeni, razmijenjeni. I Cecen garantuje sigurnost. Sa Azovcima je druga priča, zato se ne predaju....
Idi bolan pogledaj jos malo one snimke iz okoline Kijeva... ono su jos civili bili a ne vojska