Android je tata mata kostumizacije,tako da se bukvalno sve moze promijeniti na telefonu,ko to voli i zeli.orbita12 wrote: ↑31/03/2022 21:35 Kao neko ko je koristio Xiaomi mi A liniju telefona sa stock androidom , i sad kad koristim opet Xiaomi ali sad je MIUI , mogu reći da mi se više sviđa cisti android . Iako MIUI ima daleko više opcija , to mu je i mana jer usporava uređaj , pogotovo one sa manje rama. Da nisu ugasili Mi A liniju , vjerovatno bi opet uzeo neki Android one telefon.
I ono što mi se ne sviđa kod MIUI , su ove "dječije teme" i ove njihove ikone ,ja znam da je to popularno u Aziji ali ovdje nije , tako da sam odmah instalirao pixel temu gdje ikone izgledaju onako kako treba i onako kako volim .
Ja recimo nikada to ne mijenjam,ikone ni teme...samo wallpapper promijenim.
Sto se tice usporavanja MIUI-ja...to je bilo na starijim verzijama i sa max 4 GB rama...sada sa 6+ GB i miui 12.5 i vise,koji imaju bolji RAM menadzment,smijesno je govoriti o usporavanju.
Evo imam trenutno pri ruci dva telefona sa MIUI 13 i oba lete...jedan redmi note 9 pro a drugi xiaomi 11t
Jedan sa 6 GB a drugi sa 8...ali ovaj sa 8 ima 120 Hz refresh rate i to mu daje jos bolju fluidnost,mada nije los ni RN9 Pro
Ja recimo ne volim cisti android,meni je to poluproizvod,golo,nema nicega