Dešavanja u Srbiji

jasib

#57451 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jasib »

Zna li se kako je potrošeno onih nekoliko hiljada tona konzumne soli, graška, i druge hrane koje je Vučić "nabavio" tokom ruske agresije na Ukrajinu?
Leverage

#57452 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

megaman4 wrote: 03/04/2022 23:40
Leverage wrote: 03/04/2022 23:18
Glasačko tijelo je bilo vrlo jasno - Rusija.

Šta će on raditi s tim, vidjet ćemo.
Jah. A ko je ono stvorio današnjeg Vučića?

Mrski zapad. Ovo mu je zadnja prilika da stane uz one koji su ga i doveli na čelo Srbije a to su zapadne pare. Jer ako pokuša ovdje uvesti Ruse do kraja, ide mu igranka koja počinje od Vojvodine, pa dalje ka Sandžaku, Preševu itd... Jer Evropu ovaj put niko neće pitati ništa nego će Uncle Sam počistiti ovaj teren sam a Rusija može da se zahvali Putinu kepecu što je vraćena u doba Romanovih.
Šta jah?

Jel Srbija većinski za Rusiju - jest.

Jel neizvjesno šta će Vučić uraditi po tom pitanju - jest.

To što si napisao nije nikakva replika na moj post.
Leverage

#57453 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

jasib wrote: 03/04/2022 23:53
Na pitanje da li će Ivica Dačić biti novi premijer, Vučić je odgovorio na neodređen način ali moglo se iščitati kako Dačić neće biti na toj poziciji.
:? Dačić je bio ubijeđen da će voditi Vladu Srbije nakon Brnabićke
Pa i vodio bi da SNS ne može bez njega okupiti većinu.

Ovako ništa :mrgreen:
jasib

#57454 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jasib »

Leverage wrote: 04/04/2022 00:01
jasib wrote: 03/04/2022 23:53

:? Dačić je bio ubijeđen da će voditi Vladu Srbije nakon Brnabićke

Mislim da se on i dalje nada i očekuje premijersku poziciju. Evo i maloprije ga veliča i nosi u oblake :D
giannibelif

#57455 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

U SPS-u doslovno deset istih ljudi figurira trideset godina, samo nema Mrkonjića i to zato što je umro pa je spriječen.
Leverage

#57456 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

jasib wrote: 04/04/2022 00:08
Leverage wrote: 04/04/2022 00:01

Mislim da se on i dalje nada i očekuje premijersku poziciju. Evo i maloprije ga veliča i nosi u oblake :D
Nema od toga ništa, sad se ulizuje da bi ga ponovo uzeo u vlast. Može neko ministarstvo, ali manje bitno od MVP, mjesto predsjednika skupštine ne vjerujem da je više u igri.
Leverage

#57457 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

giannibelif wrote: 04/04/2022 00:11 U SPS-u doslovno deset istih ljudi figurira trideset godina, samo nema Mrkonjića i to zato što je umro pa je spriječen.
I Milošević je odsutan iz opravdanih razloga.
jasib

#57458 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jasib »

Leverage wrote: 04/04/2022 00:12
jasib wrote: 04/04/2022 00:08

Nema od toga ništa, sad se ulizuje da bi ga ponovo uzeo u vlast. Može neko ministarstvo, ali manje bitno od MVP, mjesto predsjednika skupštine ne vjerujem da je više u igri.
Moguće...
"Želim prvo da čestitam svima. Ono što je važno za zemlju je da je uticaj ukrajinske krize bio ogroman na rezultate izbora, da se Srbija dramatično pomjerila na desno. Vodićemo računa o tome prilikom formiranja Vlade. Ovo vam govorim jer će Srbija morati da se opredijeli kako će u budućnost, a prije nego što napustim čelo stranke koju vodim nemam nikakve iluzije da će se razgovarati sa svim političkim faktorima jer nas čekaju ne laka vremena", rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.
Leverage

#57459 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

Zamisli državu u kojoj je najveći ljevičar Dačić :lol:
SamoVasGledam

#57460 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

Vučiću su očigledno teško pali rezultati što se videlo i po njemu. Krivio je krizu u Ukrajini za lošiji rezultat svoje stranke od koje je najviše profitirao Dačić koji se protivio odluci da Srbija osudi rusku agresiju i to mu je donelo nešto glasova, verovatno na račun SNS-a. Kivan i iskompleksirani Vučić je tokom obraćanja više puta ponovio da SNS ima većinu sa mađarskom strankom, time ignorišući svoje najjače koalicione saveznike do sada upravo SPS.
A ono što ga posebno boli je rezultat u Beogradu koji čak nije ni želeo da komentariše. Toliko se trudio oko njega: Beograd na vodi, spomenik Stefanu Nemanji, metro, brza pruga... i tako da mu se vrati. Ipak čini se da će zajedno sa SPS-om imati tesnu većinu u gradu, što SPS-u daje mogućnost ucene i na republičkom nivou. Šteta, jer je malo falilo da opozicija preuzme prestonicu. Tadić i Radulović su shebali stvar. Hteli su sami, nisu prešli cenzus i bacili su 5% glasova u bunar. Totalno amaterski i nesposobno. Pogotovo Tadić koji bi trebalo da je veoma iskusan političar. Mislio je na svoje ime da će napraviti neki rezultat i eto mu. Najbolje da batali više politiku i da se povuče. Više je štetan nego koristan. Ustvari ne znam ni u čemu je uopšte koristan opoziciji.
giannibelif

#57461 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

Hajde što je samodopadni Tadić z....stvar nego što se dozvolilo da politički totalno marginalna i psihički nestabilna osoba Radulović kvari računice na Beogradu. Na užem teritoriju grada Beograda čovjek još ima šta da izabere, ali dalje gledajući dalje prema Zemunu i geografskom Sremu te južne rubne dijelove i gradske opštine Beograda prema Šumadiji iole progresivan birač može samo zaplakati.
putokaz1

#57462 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by putokaz1 »

Jesul izasli konacni za BG?
doktor78

#57463 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by doktor78 »

Leverage wrote: 03/04/2022 23:09
Bloo wrote: 03/04/2022 22:30

Na temi............................................................................Mađarska :D

Vidi teme bolan
ma-arska-t160742.html
Nisam znao da ima. Doduše, nisam ni tražio :mrgreen:

Ok, znao sam da će Vučić ubjedljivo pobijediti, ali ovo je baš katastrofa, puno gore nego na prošlim izborima.

Vidim, opozicija se nešto trza oko Beograda, ne vjerujem da ima išta od toga.

Uglavnom, grozan dan.
Leverage, uvijek si mi djelovao kao realan forumaš. Ne znam čime si iznenađen? Vučić drži više medija pod svojom kontrolom nego što je Milošević imao u svoje doba. Stavio je šapu na sve institucije, tako da ovdje nikakvog iznenađenja nema.
Uostalom, što se nas tiče, koja je alternativa? Ponoš koji hvali Mladića, samo je eto malo pred kraj rata pogriješio oko Srebrenice?
Boško Obradović? Milica Zavetnica? :run:
duh_sa_sjekirom

#57464 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by duh_sa_sjekirom »

SamoVasGledam wrote: 03/04/2022 20:50
duh_sa_sjekirom wrote: 03/04/2022 20:43 Upravu si.
Vaistinu se puno razlikuju u mišljenju i političkim stavovima jedni od drugih...
:D
Igrači rade kako im iz Kluba kažu da rade. U Zvezdi ne igraju samo Srbi. Čak ni trener nije Srbin.
Još malo pa će ispasti da Zvezda nije srpski klub...
:D
seln

#57465 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

Ok, znao sam da će Vučić ubjedljivo pobijediti, ali ovo je baš katastrofa, puno gore nego na prošlim izborima.

Uglavnom, grozan dan.
Zasto grozan dan? Nisu ga izabrali nama, vec sebi.
Taman posla da izaberu nekog umivenog salonca... ovako je bar jasno, piskoustog znamo ko zlu paru.
seln

#57466 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

doktor78 wrote: 04/04/2022 06:08

Uglavnom, grozan dan.
Leverage, uvijek si mi djelovao kao realan forumaš. Ne znam čime si iznenađen? Vučić drži više medija pod svojom kontrolom nego što je Milošević imao u svoje doba. Stavio je šapu na sve institucije, tako da ovdje nikakvog iznenađenja nema.
Uostalom, što se nas tiče, koja je alternativa? Ponoš koji hvali Mladića, samo je eto malo pred kraj rata pogriješio oko Srebrenice?
Bas tako. Sad bar niko ne mora gajiti iluzije o nekoj "drugoj Srbiji".
Glasovi su rasporedjeni izmedju salonskih cetnika, pseudoljevicarskih cetnika i provincijalno-dziberskih cetnika.
S respektom za onih 5% glasova koji ce otici za gradjansko-liberalne stranke, Srbija je danas potvrdila opravdanost moje antipatije.
I ja sam joj zahvalan zbog toga.
zilog

#57467 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

seln wrote: 04/04/2022 07:35
Glasovi su rasporedjeni izmedju salonskih cetnika, pseudoljevicarskih cetnika i provincijalno-dziberskih cetnika.
S respektom za onih 5% glasova koji ce otici za gradjansko-liberalne stranke, Srbija je danas potvrdila opravdanost moje antipatije.
:thumbup:

Nikakvo iznenadjenje u Srbiji, ko god da je pobijedio, politika Srbije se ne bi promjenila ni 10%. Ako su Canka izgurali sa politicke scene, isto mi je, jel' pobijedio Vucic, ili Seselj. Cak mi je i urnebesno zabavno gledati Seselja kada zamukne nakon sto ne prodje cenzus. Prosle izbore mu je trebala hefta, dok se nije pojavio kao popisan, sada cekam da ga vidim. :mrgreen:

Ionako se mogu slikati sa Otvorenim Balkanom...
armin071

#57468 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by armin071 »

Nisam nikada bio osim u nekim pograničnim selima a sada još jedan razlog više da nikada ne poželim da posjetim tu “zemlju”….. Definitivno zaglibili u srednjem vijeku…..
seln

#57469 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

namiami wrote: 04/04/2022 08:12 A sta ćemo kada i mi ponovimo opredijeljenost prema sdo kradeze i. Sns u BiH?
Ne znam sta ce oni koji su opredijeljeni za HDZ i SNSD, jer se oni ne smatraju "mi".
Za "mi" znam da u bosnjackom birackom tijelu SDA nikad nije imala tako nadmocnu poziciju kao SNS u Srbiji.
seln

#57470 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

armin071 wrote: 04/04/2022 08:03

Nisam nikada bio osim u nekim pograničnim selima a sada još jedan razlog više da nikada ne poželim da posjetim tu “zemlju”….. Definitivno zaglibili u srednjem vijeku…..
Ja sam bio prije rata... kao djecak, sedamdesetih, kada je atmosfera bila jos bratstvo-jedinstvena, bar koliko je moj djecji um mogao ubrati.
Bio sam i krajem osamdesetih, prvo kao turist(!), a onda kao vojnik JNA. Tada se napetost mogla sjeci nozem (vidi stilske figure, cista slucajnost :D ).
Sjecam se jednog dogadjaja, bas iz mojih vojnih dana 1990. Na zeljeznickoj docekujem mlade vojnike i zapricam se sa nekim starijim covjekom u zeljeznicarskoj odori. Ne znam sta mi bi, pri predstavljanju sam rekao ime mog havera iz kasarne, Goran.
To je bilo vrijeme vrhunske napatosti izmedju Srba s jedne, i Hrvata i Slovenaca sa druge strane. Mi, tadasnji Muslimani, kao i cesto do tada i od tada, jos nismo imali vlastito misljenje, vec ono, samo da se ne puca (zvuci poznato?).
Dakle, izmedju rukovodstva Srbije i onih sa sjeverozapada vlada medijski i politicki rat, Muje se zivi ne cuju, ali drug zeljeznicar meni prica "moj Gorane, vidis sta Turci rade, ne valja im Jugoslavija, pa neka idu gdje hoce..." i takve stvari.
Tako da... od rata naovamo, vise nisam zakoracio na teritoriju bivse nam bratske republike. A nisam ni nanijetio.
Kikibombona

#57471 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Boris Tadić se posrao na opoziciju u Beogradu, odradio posao za Vučića. Nimalo iznenađujuće za političkog debila koji misli da sve zna a na kraju se ispostavi da je totalni amater.

...

Opozicija:

Dveri
Zavetnici
DSS

Još samo fali SRS.

...

Opozicija gora od Vučića. Jedino ekipa iz koalicije Moramo pripada civilizovanim evropskim narodima. Ostalo tuga i jad.
breuer

#57472 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

potpuno si upravu nažalost...i tih 5% (ako i toliko) će vrlo brzo put pod noge...
Leverage

#57473 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

Uglavnom, grozan dan.
Nisam iznenađen nego razočaran.

Doduše, kad sam ovo pisao Vučić je imao 70%, sad se to ipak svelo na realnih 59%.
Last edited by Leverage on 04/04/2022 09:43, edited 1 time in total.
Leverage

#57474 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

seln wrote: 04/04/2022 07:28

Uglavnom, grozan dan.
Zasto grozan dan? Nisu ga izabrali nama, vec sebi.
Taman posla da izaberu nekog umivenog salonca... ovako je bar jasno, piskoustog znamo ko zlu paru.
Grozan dan uglavnom radi Mađarske, tu sam se nadao da Orban pada.
Sociolog

#57475 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sociolog »

Jutro :)

U Srbiji je jaka youtube alternativna scena koja je izrazito desnicarska i rusofilijska...prednjace Balkan Info, s Teshom Tesanovicem...Helm Cast..Srpska Prica...Srbin info..U Centar...Slavija info..Novi Standard...Mundi...samo prelistajte ko govori i ko gostuje i brojevi pregleda....

Ovo ce se isto zbiti u Hrvatskoj s njihovim desnicarima...
Imaju jake youtube kanale i marketinske podrsku i ehoo sto bi se reklo.

Doba urbane proeuropske opozicije u Srbiji u periodu 1996_2000 je proslo.

Klizimo NAZALOST opet u nove izgibenije.
Post Reply