Bože sačuvaj.duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/04/2022 09:16Predlažeš, dakle, da se mi-rezidenti-skinemo gaće i naguzimo i pristanemo na etničku podjelu države, onako kako su to zamislili Milošević i Tuđman? Šaptom i bez ikakve borbe?pemanapemani wrote: ↑04/04/2022 09:11 Bez ikakve zajebancije i doze sarkazma predlažem da se naša dijaspora vrati i napravi građansku državu. Čvrsto obećavam da ću isti trenutak stati iza njih da me oni vode u stvaranje građanske države.
Nekako mi se ne sviđa da čitav komandni kadar čuči i čami na IKM-ovima od Beče do Tromsa i izdaju naredbe o nastavku rahat patnje u kojoj su oni rahat, a mi se patimo.
Znači, vratiš se pun iskustva iz modernih građanskih država i povedeš građane BiH u bolje građansko sutra.
Ovako sa udaljenih IKM to izgleda malo licemjerno.
Predlažem da umne glave napokon daju racionalan i provodiv plan stvaranja građanske BiH, a ne da se sve svodi na jebenu rahat patnju u kojoj se većina pati, a apsolutna manjina je rahat.
Najviše bih volio apsolutnu građansku državu -jedan čovjek, jedan glas, ali kako do nje doći?
Ja sam prije 20 godina prvi put glasao i od tada slušam priče o građanskoj BiH od ponedjeljka, a niko da da konkretan i provodiv plan.
U međuvremenu SDA izda reviziju presude protiv Srbije i potpiše legitimno predstavljanje u Mostaru. Komšić kao najveći borac za građansku državu čitavo vrijeme sa njima u koliciji i podržava šta god Bakir uradi.
Od građana se traži da se nastave patiti da bi elite bile rahat i to se 25 godina predstavlja kao najbolje rješenje, a građanska će biti nekad ako Bog da.