Ukrajina

Arachnoidea

#72876 Re: Ukrajina

Post by Arachnoidea »

Spiritbreaker wrote: 03/04/2022 00:57 Pridruzivanje vojsci Ukrajine je nazalost po nasem krivicnom zakonu krivicno djelo...
sumir je toliko motivisan da bi dobio pocasno drzavljanstvo ukrajine, cin generala u roku od par sedmica 1.10 :bih: sta ce se vracat.
exliberal-ex

#72877 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Point. wrote: 02/04/2022 23:36
seln wrote: 02/04/2022 22:47

Ko rek'o? Informer rek'o. :lol:
Zabrinuti kanađanin :lol:
Da neodgovaram svima redom.

Jedna stvar je gledat ovaj rat kao sukob dvije vojske a drugi kao globalni ekonomski sukob.

Ovo sto se ovdje postavlja je samo mali dio veoma filtriranih vijesti. Koliko vijesti ovdje ima o ukrajinskim gubitcima ....skoro pa ni jedne, rekao bi covjek samo rusi I ukrajinski civili ginu dok je situacija garantovano veoma drugacija.

Kad sam napisao da je Indija postala najveci kupac citirao sam clanak ako se nevaram sa index.hr gdje je bilo otprilike Indija je ove godine uvezla 20 ili 30 % vise nafte iz rusije u poredjenju sa proslom I time pretekla kinu.
U susret tome ide da naftu kupuju jeftinije ali i suncokretovo ulje po daleko vecoj cijeni i izbacuju swift kao nacin placanja (
https://vijesti.hrt.hr/svijet/rusija-i- ... ma-6490507)
Iako su bili pokusaji da se indija privoli da uvede sankcije od toga nema nista.

Po pitanju gasa , nije problem sad ali ako dodje do zatvaranja sta ce najvise da bude pogodjeno time...eu industrija. Ako ta industrija uspori ili nedaj boze stane automatski ce to imat I posljedice na globalnom planu .
Ako dodje do globalnih nestasica zbog manjka plina I ako se kovid vrati ponovo ( kina zatvara Shanghai zbog korone....neko ce reci ko slucajno?)
(https://www.cbc.ca/news/business/shangh ... -1.6399546)
to ce se odrazit dosta jako na americko glasacko tijelo I Biden ima veoma tezak zadatak da odrzi demokratsku prevlast u kongresu na slijedecim izborima . Mnogi demokrati javno govore da ce izgubit kongres na jesen I to mjenja sve. Ako izgube sta mislite kako ce se to odrazit na situaciju u ukrajini, jos ako trump objavi da se on ponovo kandiduje a tucker nastavi sirit paranoju po foxu...nebi bio zelenskom u kozi.

Druga veoma bitna stvar je hrana npr. brasno. Znam da ce pojedinci reci joj al....maloprije kod punice I ona prica sa bratom iz italije I on spominje mene...sta je bilo, znas pao sam mu na pamet, neka njihova rodica je udata za nekog tipa (gori su od nas) sto ima fabriku tjestenine I sad moraju da stanu jer nema brasna ....ja I?
Drzava uvela restrikcije i proizvodnja stala pa njemu palo na pamet znam li ja koga u srbiji da prodaje naveliko da se nekako povezu za uvoz ?( desetine tona I'm treba)...odakle meni to, jebem ti mogao sam se oparit...i to je samo jedan primjer, ranije sam napisao da mi rodjak ih holandije kaze da nema brasna i ulje se prodaje ali ograniceno, da je plin otisao doslovno u nebo...koliko dugo ce narod trpit?.

Po pitanju sankcija koje rusi trpe, rusi su siromasni I mimo vecih gradova je sve vukojebina gdje su navikli da zive siromasno..to je cinjenica I kod njih se to nece toliko osjetit . Sad uporedi to sa eu gdje je standard dosta jaci, gdje su ljudi navikli da imaju sve I kad dodje do nestasica I velikih poskupljenja (koja tek krecu I koja zasad drzave nekako subvencioniraju) sta mislite koji ce biti komentari.

I zadnje pogledajte vijesti....rat u ukrajini je sad druga ili treca strana, pocinju se javljat komentari kao sto je neki dan bio kod mene kad je neki novinar pitao ministry za izbjeglice zasto sad ignorisu 30 000 afganistanaca koji su radili za kanadu I koji imaju odobren ulaz odjednom daj ukrajincima prolaz, jel to sto.imaju plave oci i svjetlu put...nisu odgovorili.

Ovaj rat koji se desava nije samo sukob dvije vojske, daleko prljavije igre se igraju.

I da zabrinuti kanadjanin...point samo za tebe sad su dali informaciju da ce vlada objavit zakon da je radna sedmica 4 dana od 1 January 23...znaci dobijam jos 52 slobodna dana
....bas sam zabrinut.
sumirprimus

#72878 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Arachnoidea wrote: 03/04/2022 01:01
Spiritbreaker wrote: 03/04/2022 00:57 Pridruzivanje vojsci Ukrajine je nazalost po nasem krivicnom zakonu krivicno djelo...
sumir je toliko motivisan da bi dobio pocasno drzavljanstvo ukrajine, cin generala u roku od par sedmica 1.10 :bih: sta ce se vracat.
A sad karikirate. Svaki tenk ruski zapaljen u ukr tenk je manje i posada protiv i nas. Kome treba i tlocrt, dzaba pricamo. Naravno da sam motivisan
janje_

#72879 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

''...maloprije kod punice I ona prica sa bratom iz italije I on spominje mene...sta je bilo, znas pao sam mu na pamet, neka njihova rodica je udata za nekog tipa (gori su od nas) sto ima fabriku tjestenine I sad moraju da stanu jer nema brasna ....ja I?..''

Ovo onaj sto u svakoj drzavi ima nekog, i redovno ga izvjestavaju sa svih strana svijeta..
sumirprimus

#72880 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Anyone saying that Bucha is the result of brutalisation or rogue behaviour is wrong. This was the plan. It was pre-meditated. It is consistent with Russian methods in Chechnya. And if the Russian military had been more successful there would have been many more towns like it. 2/4
This context - in which the Ukrainians knew that there were troops preparing to perpetrate acts like this, with the Kremlin describing Ukrainian identity as an accident of history - also explains why Ukrainian resistence has been so fierce. They see the stakes as existential. 3/4
People calling for a specific response to Bucha are taking an atrocity out of its context. The response should be to ensure that Ukrainians can defeat the invasion through steady and systemic assistance. The volume and speed of kit delivered matters. 4/4
100%
Znamo mi na svojoj kozi najbolje
Romanija

#72881 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

Moral visok ko Trebevic.... :bih:

sumirprimus

#72882 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#72883 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

Kod nas je industrija u Qrcu, fabrike u Qrcu, imamo najmanje plate i penzije, naucili smo prezivjeti sa malo i naucili smo bez Dubaija, Balija, Ibize. Nek i Svaba, Kanadjanin, Nizozemac da svoj doprinos za demokratiju i slobodu ukrajinskog naroda.

Slava Ukrajini 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
sumirprimus

#72884 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kaze samo zamisli koliko je ovakvih scena u okupiranim dijelovima ukrajine :-)
saimidin

#72885 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Mudro ciko zbori, orks are fucked, ali shhh :izet:

Prvih 10-tak min zasto ce zapad zaustaviti u ukrajini, kasnije implikacije na svijet I bice svega ako pogodi, ali suprotna opcija je pa haman novi varsavski pakt :-)

Sto rece pici, malo macku teleca glava :lol:

sumirprimus

#72886 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Spoiler
Show
Debeljuca trola orke
b_i_s

#72887 Re: Ukrajina

Post by b_i_s »

exliberal-ex wrote: 03/04/2022 01:04

Da neodgovaram svima redom.

Jedna stvar je gledat ovaj rat kao sukob dvije vojske a drugi kao globalni ekonomski sukob.

Ovo sto se ovdje postavlja je samo mali dio veoma filtriranih vijesti. Koliko vijesti ovdje ima o ukrajinskim gubitcima ....skoro pa ni jedne, rekao bi covjek samo rusi I ukrajinski civili ginu dok je situacija garantovano veoma drugacija.

Kad sam napisao da je Indija postala najveci kupac citirao sam clanak ako se nevaram sa index.hr gdje je bilo otprilike Indija je ove godine uvezla 20 ili 30 % vise nafte iz rusije u poredjenju sa proslom I time pretekla kinu.
U susret tome ide da naftu kupuju jeftinije ali i suncokretovo ulje po daleko vecoj cijeni i izbacuju swift kao nacin placanja (
https://vijesti.hrt.hr/svijet/rusija-i- ... ma-6490507)
Iako su bili pokusaji da se indija privoli da uvede sankcije od toga nema nista.

Po pitanju gasa , nije problem sad ali ako dodje do zatvaranja sta ce najvise da bude pogodjeno time...eu industrija. Ako ta industrija uspori ili nedaj boze stane automatski ce to imat I posljedice na globalnom planu .
Ako dodje do globalnih nestasica zbog manjka plina I ako se kovid vrati ponovo ( kina zatvara Shanghai zbog korone....neko ce reci ko slucajno?)
(https://www.cbc.ca/news/business/shangh ... -1.6399546)
to ce se odrazit dosta jako na americko glasacko tijelo I Biden ima veoma tezak zadatak da odrzi demokratsku prevlast u kongresu na slijedecim izborima . Mnogi demokrati javno govore da ce izgubit kongres na jesen I to mjenja sve. Ako izgube sta mislite kako ce se to odrazit na situaciju u ukrajini, jos ako trump objavi da se on ponovo kandiduje a tucker nastavi sirit paranoju po foxu...nebi bio zelenskom u kozi.

Druga veoma bitna stvar je hrana npr. brasno. Znam da ce pojedinci reci joj al....maloprije kod punice I ona prica sa bratom iz italije I on spominje mene...sta je bilo, znas pao sam mu na pamet, neka njihova rodica je udata za nekog tipa (gori su od nas) sto ima fabriku tjestenine I sad moraju da stanu jer nema brasna ....ja I?
Drzava uvela restrikcije i proizvodnja stala pa njemu palo na pamet znam li ja koga u srbiji da prodaje naveliko da se nekako povezu za uvoz ?( desetine tona I'm treba)...odakle meni to, jebem ti mogao sam se oparit...i to je samo jedan primjer, ranije sam napisao da mi rodjak ih holandije kaze da nema brasna i ulje se prodaje ali ograniceno, da je plin otisao doslovno u nebo...koliko dugo ce narod trpit?.

Po pitanju sankcija koje rusi trpe, rusi su siromasni I mimo vecih gradova je sve vukojebina gdje su navikli da zive siromasno..to je cinjenica I kod njih se to nece toliko osjetit . Sad uporedi to sa eu gdje je standard dosta jaci, gdje su ljudi navikli da imaju sve I kad dodje do nestasica I velikih poskupljenja (koja tek krecu I koja zasad drzave nekako subvencioniraju) sta mislite koji ce biti komentari.

I zadnje pogledajte vijesti....rat u ukrajini je sad druga ili treca strana, pocinju se javljat komentari kao sto je neki dan bio kod mene kad je neki novinar pitao ministry za izbjeglice zasto sad ignorisu 30 000 afganistanaca koji su radili za kanadu I koji imaju odobren ulaz odjednom daj ukrajincima prolaz, jel to sto.imaju plave oci i svjetlu put...nisu odgovorili.

Ovaj rat koji se desava nije samo sukob dvije vojske, daleko prljavije igre se igraju.

I da zabrinuti kanadjanin...point samo za tebe sad su dali informaciju da ce vlada objavit zakon da je radna sedmica 4 dana od 1 January 23...znaci dobijam jos 52 slobodna dana
....bas sam zabrinut.
Dobro, i?
Šta predlažeš, koje je tvoje viđenje ove kompletne situacije u Ukrajini? Šta je rješenje ukrajinskog pitanja (ako pitanje uopšte postoji, jer je za mene ovo agresija)? Da li je za tebe ovo agresija, ali molim te samo jednostavno da ili ne.
Zar misliš da bi i ta 52 dodatna dana mogao dobiti da predviđanja ekonomskih tokova u zapadnoj hemisferi nisu povoljna i pozitivna?
sumirprimus

#72888 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ciscenje terena
rimano

#72889 Re: Ukrajina

Post by rimano »

Ovo stugniranje mislim da nije bilo
tindbe

#72890 Re: Ukrajina

Post by tindbe »

b_i_s wrote: 03/04/2022 01:21 Dobro, i?
Šta predlažeš, koje je tvoje viđenje ove kompletne situacije u Ukrajini? Šta je rješenje ukrajinskog pitanja (ako pitanje uopšte postoji, jer je za mene ovo agresija)? Da li je za tebe ovo agresija, ali molim te samo jednostavno da ili ne.
Zar misliš da bi i ta 52 dodatna dana mogao dobiti da predviđanja ekonomskih tokova u zapadnoj hemisferi nisu povoljna i pozitivna?
Kaže Rusi su svakako sirotinja, neće ni osjetit.
Narod na Zapadu će se dić zbog nečeg.

Kako ja vidim - želi da kaže da se Rusi puste na miru, nek napadaju koga hoće, kad hoće, pune masovne grobnice, vrbuju špijune po svijetu, ruše demokratiju, sve samo da se mogu mirno jesti kolači u Francuskoj.
Nespin

#72891 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 11:50, edited 1 time in total.
exliberal-ex

#72892 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

b_i_s wrote: 03/04/2022 01:21
exliberal-ex wrote: 03/04/2022 01:04
Dobro, i?
Sta predlazem.
Dvije stvari.
Kompletna.vojna.neutralnost...pod time mislim.da ukrajina ima pravo na.svoju vojsku ali nema pravo da.se pridruzi nato. Garancije.za.provodjenje bi bile izmedju Nato.i.Rusije kao.garanti. Ako bi nato usao u Ukrajinu to bi bilo kao objava rata.Rusiji I obrnuto. Zabrana svakih vojih I policijskih akcija prema odredjenim.djelovima ili grupacijam bez odobrenja svih strana.
Regionally uredjenje gdje bi istocni djelovi I krim imali specijalni politicki I vojni status ali u okviru ukrajine. Referendum za krim I istocne djelove o ostanku ili.izlasku iz ukrajine ali tek nakon 50/100 godina.
Pravo ulaska u EU ili bilo koju.drugu ekonomsku zajednicu cijeloj ukrajini ali bez zabrana drugim regionima da imaju specifically veze .
Dali je.ovo agresija,ako gledas.sa.crno bjele.strane jeste,ako gledas kroz.drugaciju prizmu onda je zastita.strateskih ciljeva...u svakom slucaju drzava je otisla u k***
b_i_s

#72893 Re: Ukrajina

Post by b_i_s »

exliberal-ex wrote: 03/04/2022 01:44

Sta predlazem.
Dvije stvari.
Kompletna.vojna.neutralnost...pod time mislim.da ukrajina ima pravo na.svoju vojsku ali nema pravo da.se pridruzi nato. Garancije.za.provodjenje bi bile izmedju Nato.i.Rusije kao.garanti. Ako bi nato usao u Ukrajinu to bi bilo kao objava rata.Rusiji I obrnuto. Zabrana svakih vojih I policijskih akcija prema odredjenim.djelovima ili grupacijam bez odobrenja svih strana.
Regionally uredjenje gdje bi istocni djelovi I krim imali specijalni politicki I vojni status ali u okviru ukrajine. Referendum za krim I istocne djelove o ostanku ili.izlasku iz ukrajine ali tek nakon 50/100 godina.
Pravo ulaska u EU ili bilo koju.drugu ekonomsku zajednicu cijeloj ukrajini ali bez zabrana drugim regionima da imaju specifically veze .
Dali je.ovo agresija,ako gledas.sa.crno bjele.strane jeste,ako gledas kroz.drugaciju prizmu onda je zastita.strateskih ciljeva...u svakom slucaju drzava je otisla u k***
Hajmo reći da razumijem šta želiš reći, iako se ne slažem sa zadnjom konstatacijom.
A šta ćemo sa dodatna 52 dana u kontekstu mog upita?
kox

#72894 Re: Ukrajina

Post by kox »

Država koja uprkos svim očekivanjima, pa i mojim, trenutno tambura Rusiju daleko je od države u k. Prije par godina se to za njih moglo reći, danas imaju nacionalno jedinstvo i jake igrače spremne da pomognu. Koliko će to iskoristiti kada se sve ovo završi vidjet ćemo. Nadam se da će nas i tu sve iznenaditi kao i otporom ruskim zločincima.
Leverage

#72895 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

b_i_s wrote: 03/04/2022 01:21
Dobro, i?
Sta predlazem.
Dvije stvari.
Dimu1927

#72896 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

evo vracaju se kmecavci nakon sto su poceli isplivavati zlocini, eto rusofila da razvodnjavaju temu i izjednacavaju zrtvu i agresora. kako poznato i kako providno

nadam se samo da ce ukrajina ici do kraja, nikakva primirja, nikakve podjele drzave, nikakvi usrani daytoni i slicno, do zadnjeg genocidasa ih pobiti i istjerati preko granice

:bih:
swanfilter

#72897 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

Ukr bi napravili historijsku gresku pristanu li na gubitak ovog juznog djela. Istocni dio neka halale ili kakav dogovor unutar Ukr.

A, Rusima ce zbog Krima i onog teritorija u Moldaviji jug i biti cilj. Osvojiti ili isposlovati pregovorima. Mada, tako su mogli razmisljati na pocetku svega ovog. Sada je situacija takva da Ukr mora gurati svoje i rijesiti se stoljetnih ruskih okova za sva vremena ...

Prepustio bih Rusima istok, a uzeo Krim. No, vidjecemo u narednih 10ak dana kakvi ce se potezi vuci. Mogu zamisliti kako Putin ovih dana brejnstorma sta nakon ovog debakla ...
Capajebo

#72898 Re: Ukrajina

Post by Capajebo »

Rusi nikada nece vratiti Krim, to se jedino silom moze vratiti, a do toga nece doci.
Ukrajina ako pristane na bilo kakve "specijalne veze regija", najebali su - ako im treba dokaz, samo neka pogledaju nas.

Strah me samo da zapadna kurva ne prisili Ukrajinu na neki novi Dejton, pa da to predstave kao pobjedu. Tada bi najvise najebao ovaj hrabri Ukrajinski narod.
exliberal-ex

#72899 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

b_i_s wrote: 03/04/2022 01:50

Sta predlazem.
Dvije stvari.
Hajmo reći da razumijem šta želiš reći, iako se ne slažem sa zadnjom konstatacijom.
A šta ćemo sa dodatna 52 dana u kontekstu mog upita?
Nisam skontao na sta mislis pod 52 dana
Helios

#72900 Re: Ukrajina

Post by Helios »

Capajebo wrote: 03/04/2022 02:40 Rusi nikada nece vratiti Krim, to se jedino silom moze vratiti, a do toga nece doci.
Ukrajina ako pristane na bilo kakve "specijalne veze regija", najebali su - ako im treba dokaz, samo neka pogledaju nas.

Strah me samo da zapadna kurva ne prisili Ukrajinu na neki novi Dejton, pa da to predstave kao pobjedu. Tada bi najvise najebao ovaj hrabri Ukrajinski narod.
Tacno tako ,svaki ishod osim potpunu pobjede I protjerivanja rusa I svih prorusa iz svih regija bit ce poguban za Ukr.Imat ce nesto kao mi u Bosni,status qvo nikad bijeli dana,od stalnih prijetnji I pretumbavanja od strane rusa.Franjo je dobio dozvola od zapada da ucini sta je ucinio,mi smo nazalos sprijeceni zato sto smo vecinski muslimani,nadam se da ukri nece biti zaustavljeni.
Siguran sam u jednom momentu kada budu ispunjeni ciljeva veliki da ce pred ukr biti postavljen plan Mira svidjelo im se ili ne.
Al dzaba im i Krim ,neka sa kopna protjeraju Runje.Krim je bio neka druga bitka koja je izgubljena.
Post Reply