Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hendrix

#14951 Re: Teretana

Post by Hendrix »

FunkyzeitGames wrote: 10/02/2022 15:04 Zna li neko koji je fat burner sada aktuelan i da li ovi noviji imaju ikakvog efekta i svrhe za uzeti? Poželjno bi bilo nešto što je sa što manje kafeina, ne mora da bude ekstra jako jer nemam nešto puno da srežem sa sebe, samo bih htio da malo skratim proces.

Prije su mi ljudi hvalili onaj Lipo 8 ali kada sam malo provjerio online djelovalo mi je kao prilično ekstremna stvar za nekoga ko ne pije kafu i nema nikakvu toleranciju na kafein. Animal cut sam čuo da je potpuno izmijenjen i da je sadašnja verzija tek sjena stare.
Najbolji fat burner ti je intermitent fasting i smanjenje kalorija... ne jedi nista minimalno 16 sati dnevno i kile idu dole, naravno ako su ti kalorije kako treba. Svi ti fat burneri su suplja, ne mozes ti natjerati tijelo da izgori masnocu osim da ga izbacis iz upotrebe glukoze kao izvora energije. Dakle ili keto dijeta ili intermitent fasting... sve ostalo je prodaja magle. Keto je vrlo zajeban ako treniras jer trebaju mjeseci da se tijelo potpuno prebaci na masnocu kao primarni izvor energije... moderate-low carb + IF je majka za skidanje masnoce i zadrzavanje energije.

Ako pogledas malo profesionalce na YT... svi su u depresiji kada skidaju mast prije takmicenja, jednostavno ljudi ne jedu nista i treniraju + cardio. To je recept za depresiju ali jbg sta se mora nije tesko. Kakvi ba fat burneri.
FunkyzeitGames

#14952 Re: Teretana

Post by FunkyzeitGames »

Hendrix wrote: 14/02/2022 02:14
FunkyzeitGames wrote: 10/02/2022 15:04 Zna li neko koji je fat burner sada aktuelan i da li ovi noviji imaju ikakvog efekta i svrhe za uzeti? Poželjno bi bilo nešto što je sa što manje kafeina, ne mora da bude ekstra jako jer nemam nešto puno da srežem sa sebe, samo bih htio da malo skratim proces.

Prije su mi ljudi hvalili onaj Lipo 8 ali kada sam malo provjerio online djelovalo mi je kao prilično ekstremna stvar za nekoga ko ne pije kafu i nema nikakvu toleranciju na kafein. Animal cut sam čuo da je potpuno izmijenjen i da je sadašnja verzija tek sjena stare.
Najbolji fat burner ti je intermitent fasting i smanjenje kalorija... ne jedi nista minimalno 16 sati dnevno i kile idu dole, naravno ako su ti kalorije kako treba. Svi ti fat burneri su suplja, ne mozes ti natjerati tijelo da izgori masnocu osim da ga izbacis iz upotrebe glukoze kao izvora energije. Dakle ili keto dijeta ili intermitent fasting... sve ostalo je prodaja magle. Keto je vrlo zajeban ako treniras jer trebaju mjeseci da se tijelo potpuno prebaci na masnocu kao primarni izvor energije... moderate-low carb + IF je majka za skidanje masnoce i zadrzavanje energije.

Ako pogledas malo profesionalce na YT... svi su u depresiji kada skidaju mast prije takmicenja, jednostavno ljudi ne jedu nista i treniraju + cardio. To je recept za depresiju ali jbg sta se mora nije tesko. Kakvi ba fat burneri.
Svaki period "definicije" sam imao fazu kada sam probao neki oblik keto dijete. Nakon pet dana bih bio kao na iglama i jedva bih dočekao pizzu za vikend da malo dođem sebi. Nakon dvije sedmice bih odustao i posvetio se nekom umjerenijem low carb rezanju jer jednostavno keto i moj tempo života ne idu zajedno. Pogotovo ne bi išli u onom periodu pred kraj kada počnem da dolazim na ispod 11-12% bf, tada sam iscrpljena mentalna ljuštura od čovjeka (ali sa pločicama).
ZyzzSar

#14953 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

sve se svodi iskljucivo na IIFYM odnoso “If It Fits Your Macros”, ako si u deficitu gubit ces kilograme
kalorijskim deficitom bez ikakvih preparata i divljih dijeta se moze skinuti do 12-13% masnoce skoro bez gubljenja misica (ako je unos proteina adekvatan 2g/kg+)
ja prirodno nikad ne bih isao ispod 12-13% nego bih uzeo ili efendrin (E-C-A ciklus), ili neke anabolike
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#14954 Re: Teretana

Post by Leon16v »

ZyzzSar wrote: 14/02/2022 17:02 sve se svodi iskljucivo na IIFYM odnoso “If It Fits Your Macros”, ako si u deficitu gubit ces kilograme
kalorijskim deficitom bez ikakvih preparata i divljih dijeta se moze skinuti do 12-13% masnoce skoro bez gubljenja misica (ako je unos proteina adekvatan 2g/kg+)
ja prirodno nikad ne bih isao ispod 12-13% nego bih uzeo ili efendrin (E-C-A ciklus), ili neke anabolike
Ma efedrin je zlo, probao sam ja jednom, energija je ludnica, srce lupa, fokus životinjski, ali nije ni malo ugodan osjećaj. Pa sam i prestao.

A sta su ono Hl gym sjebali onim razmještajem :-)
ZyzzSar

#14955 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

Leon16v wrote: 14/02/2022 20:35
ZyzzSar wrote: 14/02/2022 17:02 sve se svodi iskljucivo na IIFYM odnoso “If It Fits Your Macros”, ako si u deficitu gubit ces kilograme
Ma efedrin je zlo, probao sam ja jednom, energija je ludnica, srce lupa, fokus životinjski, ali nije ni malo ugodan osjećaj. Pa sam i prestao.

A sta su ono Hl gym sjebali onim razmještajem :-)
ja sam koristio klen neke mikrodoze, isto sam primjetio srce da radi brze i ruke se tresu...odusto sam poslije 10 dana
opet je efendrin kontam manje opasan

strasno, bas bezveze, stimaju valjda ovima sto rade grupe treninge
a sprave tamo naredali jednu na drugu
trebali su samo dodatnih bucica ubaciti, jos jedan benc i nabaviti pojas za dodavanje kilaze...ovo sto su odradili bas ne kontam
jos su i clanarinu poskupili
Hendrix

#14956 Re: Teretana

Post by Hendrix »

FunkyzeitGames wrote: 14/02/2022 12:59 Svaki period "definicije" sam imao fazu kada sam probao neki oblik keto dijete. Nakon pet dana bih bio kao na iglama i jedva bih dočekao pizzu za vikend da malo dođem sebi. Nakon dvije sedmice bih odustao i posvetio se nekom umjerenijem low carb rezanju jer jednostavno keto i moj tempo života ne idu zajedno. Pogotovo ne bi išli u onom periodu pred kraj kada počnem da dolazim na ispod 11-12% bf, tada sam iscrpljena mentalna ljuštura od čovjeka (ali sa pločicama).
Da, keto je zajeban kada si vec na manjem nivou masnoce... ali cini cuda za debele koji hoce da smrsaju. Jednostavno prebaci organizam na trosenje masti 24h... problem je sto ti te masti vise nemas toliko i tijelo pokusava da zadrzi vitalne funkcije tako sto smanjuje one koje nisu prioritetne. Takodjer ljudi zaborave da nadomjeste elektrolite i so u tijelu, to strasno utice na vitalnost u keto dijeti.

Ja sam ga koristio kad sam bio trut da skinem visak ali sad vise ne mogu, treniram i nemam snage i jednostavno se osjecam letargicno na totalno low carb ishrani. Jedem mozda do 100g dnevno kada treniram... dane bez treninga oko 50g tu negdje i taman mi je. Sve je to individualno ionako.

Po meni je keto dobar kao alat za mrsanje i ciscenje organizma jedan period ali dugotrajno kao nacin zivota je jednostavno previse restriktivan i zahtjevan. Keto + IF je nenadmasiva kombinacija za gubljenje sala... ali opet neki kraci period, na duze staze je veoma zajebano.

Preporucujem za gledanje interviju sa George Lockhartom, najacim nutricionistom u MMA, lik koji trenira McGregora i ostale velikane. Ipak se tu radi o pro borbama i stotinama miliona dolara i vidis da je svaki gram hrane prezicno namjesten da daje rezulate. Mjere im masnocu i masu u gram, znaju tacno koliko glukoze mogu da nose u sebi i tako i jedu. Naravno mi smo obicne fukare ali je koncept isti, on prilagodjava ishranu treningu i kada ne treniraju svi su na low carb... i onda dolazi umjetnost skidanja 10-15kg vode u par dana. I sto se hrane tice nema neke filozofije, standardne namirnice i trening.
FunkyzeitGames

#14957 Re: Teretana

Post by FunkyzeitGames »

Kada se spomenuo i MMA i borbe, je li iko od vas ikada probao onu njihovu rutinu kojom se maltretiraju prije vaganja? Kupke u vreloj vodi, dehidracija i ostalo mučenje?
clicks

#14958 Re: Teretana

Post by clicks »

sto se tiče naručivanja sa myprotein.ba (5kg proteina) meni se desilo sljedeće:

-naručio oko 6. januara 2022. pošiljka je bila lost in transit, pa su rekli da će mi ponovo poslati pošilju što su i uradili.
-25. januara ponovljena pošiljka je ponovo bila lost in transit. ja postavljam pitanje šta je u pitanju i kažu da će vratiti novac (legao na račun 3. februara) i pitam da li da ponovo naručim. rekli su da naručim.
- 01. februara ponovo naručujem i stiže u sarajevo na carinu 09. februara a onda sa carine mi traže dokaz o plaćanju jer su oni prilikom slanja naveli u dokumentu da pošiljka vrijedi 139 funti umjesto 139 maraka i time napravili problem jer to prelazi 300KM.
-10 dana sam pisao sa podrškom myprotein da bi mi na kraju poslali novi dokument u kojem je navedena tačna valuta.
- taj dokument sam sam proslijedio zajedno sa detaljima transakcije koje sam dobio od banke na carinu.
- citiram "obzirom da je faktura koja je pratila pošiljku bila na veci iznos, pošiljka je obustavljena i prijavljena kao carinska. dakle stoji u carinskom skladištu te da bi izasla iz istog mora se uraditi deklaracija za oslobađanje isto kao I da se radi carinjenje.
- oslobađanje iz skladišta plaćam 40KM koje su mi rekli vratiti ovi iz myprotein samo da im pošaljem račun troškova.

sve u svemu dugotrajan proces ali šta je tu je.. prije sam naručivao više puta bez problema. jedino što je podrška sa myprotein.ba bila ok pa i više puta rekla da platim svu carinu (dok se nisu usaglasili sa britanijom) priložim račun i da će to nadoknaditi.
Leon16v

#14959 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Ja sam totalno odustao od kupovine myproteina, i digli su cijene tako da je neisplativo gubiti živce.

Danas kupio neki Buzz Whey Protein, 3 Kg, 110 doza, 80 KM, okus odličan :D
merk030

#14960 Re: Teretana

Post by merk030 »

clicks wrote: 21/02/2022 16:09 sto se tiče naručivanja sa myprotein.ba (5kg proteina) meni se desilo sljedeće:

-naručio oko 6. januara 2022. pošiljka je bila lost in transit, pa su rekli da će mi ponovo poslati pošilju što su i uradili.
-25. januara ponovljena pošiljka je ponovo bila lost in transit. ja postavljam pitanje šta je u pitanju i kažu da će vratiti novac (legao na račun 3. februara) i pitam da li da ponovo naručim. rekli su da naručim.
- 01. februara ponovo naručujem i stiže u sarajevo na carinu 09. februara a onda sa carine mi traže dokaz o plaćanju jer su oni prilikom slanja naveli u dokumentu da pošiljka vrijedi 139 funti umjesto 139 maraka i time napravili problem jer to prelazi 300KM.
-10 dana sam pisao sa podrškom myprotein da bi mi na kraju poslali novi dokument u kojem je navedena tačna valuta.
- taj dokument sam sam proslijedio zajedno sa detaljima transakcije koje sam dobio od banke na carinu.
- citiram "obzirom da je faktura koja je pratila pošiljku bila na veci iznos, pošiljka je obustavljena i prijavljena kao carinska. dakle stoji u carinskom skladištu te da bi izasla iz istog mora se uraditi deklaracija za oslobađanje isto kao I da se radi carinjenje.
- oslobađanje iz skladišta plaćam 40KM koje su mi rekli vratiti ovi iz myprotein samo da im pošaljem račun troškova.

sve u svemu dugotrajan proces ali šta je tu je.. prije sam naručivao više puta bez problema. jedino što je podrška sa myprotein.ba bila ok pa i više puta rekla da platim svu carinu (dok se nisu usaglasili sa britanijom) priložim račun i da će to nadoknaditi.
Meni je stojalo bez ikakvih dešavanja, ne sjećam se šta je pisalo, dobio pare nazad i kraj. Valjalo bi da se malo pozabave time, ne znam ima li neko kome su sponzor u BiH, kao Dario Žinić i Gabud u HR, da malo pogura to sve.
ZyzzSar

#14961 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

Leon16v wrote: 22/02/2022 22:12 Ja sam totalno odustao od kupovine myproteina, i digli su cijene tako da je neisplativo gubiti živce.

dobra cijena, gdje si uzeo
Leon16v

#14962 Re: Teretana

Post by Leon16v »

ZyzzSar wrote: 22/02/2022 23:16
Leon16v wrote: 22/02/2022 22:12 Ja sam totalno odustao od kupovine myproteina, i digli su cijene tako da je neisplativo gubiti živce.

Preko Olx-a, profil "fitnessoprema", prije 2 godine sam od njega kupovao Myprotein za 65 KM, sad ga nema, pa uzeo taj Buzz, skroz normala :thumbup:
ZyzzSar

#14963 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

Leon16v wrote: 23/02/2022 07:43
ZyzzSar wrote: 22/02/2022 23:16

Preko Olx-a, profil "fitnessoprema", prije 2 godine sam od njega kupovao Myprotein za 65 KM, sad ga nema, pa uzeo taj Buzz, skroz normala :thumbup:
hvala
korektnu ponudu ima
Dembele100

#14964 Re: Teretana

Post by Dembele100 »

Evo koga zanima, može pogledati jako dobar klip o ishrani. Ko ga bude više interesovalo, može naći na njegovom YT i Instagramu dosta korisnih stvari. Možda i najedukovaniji čovjek kojeg sam gledao, ima doata korisnih stvari. Nemanja Milović se zove.

https://youtu.be/aQRggGfqX-c
Concord

#14965 Re: Teretana

Post by Concord »

Raja cini mi se da sam citao ovdje da je neko uspjesno narucio sa gymbeam ba stranice, moze li neko potvrditi? Dolazi li roba, ima li problema sa carinom? Vidim da jos uvijek imaju onaj bug sa hrvatskim kunama u kosarici ali na stranici uredno stoji logo EMS logo BH Poste za dostavu.
ZyzzSar

#14966 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

je li ima raje koji su koristili anabolike ovdje da podijele iskustva :D
nikeze

#14967 Re: Teretana

Post by nikeze »

ZyzzSar wrote: 02/03/2022 01:06 je li ima raje koji su koristili anabolike ovdje da podijele iskustva :D
Znam čovjeka koji je koristio. Šampion. Sad jedva hoda i mora ugraditi vještačke zglobove.
Poslije 40-te godine te čeka visok pritisak, holesterol, oštećenje unutrašnjih organa i zatajenje srca, artritis zglobova.
Psihološki poremećaji i promjene na mozgu su trajni.
Pa izvoli i uzmi.
Gusar-from-Riga

#14968 Re: Teretana

Post by Gusar-from-Riga »

Poskupili i suplementi haos :-) U poleosport 2.5kg Myprotein Whey 117KM. Znalo se prije naci za 130-140 5kg bez okusa. Muscletech creatine 400gr u Musclefreak 55km. :skoljka: Kuka mi kolega poskupio mu testosteron valjda sad ampula 8km a bila jeftinija :-D
Leon16v

#14969 Re: Teretana

Post by Leon16v »

ZyzzSar wrote: 02/03/2022 01:06 je li ima raje koji su koristili anabolike ovdje da podijele iskustva :D
Dje zapelo :mrgreen:
ZyzzSar

#14970 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

Leon16v wrote: 02/03/2022 22:15
Dje zapelo :mrgreen:
hahahaha, ma nigdje, al ja ovako pred svako ljeto pocnem da se razmisljam da se jedan ciklus odradi :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#14971 Re: Teretana

Post by PreWiBa »

Imao bi malo pitanjce:

Recimo, ako mi je cilj da smršam i da idem svaki drugi-treći dan u teretanu, koliko bi kalorija trebao tokom jednog odlaska "spržiti"?
ZyzzSar

#14972 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

sehohari wrote: 02/03/2022 23:01 Imao bi malo pitanjce:

Recimo, ako mi je cilj da smršam i da idem svaki drugi-treći dan u teretanu, koliko bi kalorija trebao tokom jednog odlaska "spržiti"?
u toku dana bi trebao da budes u deficitu 400-500 kalorija
za neku prosjecnu osobu od 80kg koja trenira za odrzavanje je potrebno recimo 2600-2700 kalorija
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#14973 Re: Teretana

Post by PreWiBa »

ZyzzSar wrote: 02/03/2022 23:06
sehohari wrote: 02/03/2022 23:01 Imao bi malo pitanjce:

za neku prosjecnu osobu od 80kg koja trenira za odrzavanje je potrebno recimo 2600-2700 kalorija
Ok, hvala :thumbup:
edo82

#14974 Re: Teretana

Post by edo82 »

sehohari wrote: 02/03/2022 23:11
ZyzzSar wrote: 02/03/2022 23:06

Ok, hvala :thumbup:
Ovaj deficit od 400-500 je na dnevnoj osnovi, da bi sletio cca 0,5kg sedmično.

Znači ako hoćeš da smršaš puno je bitnije koliko si unio kalorija kroz hranu nego koliko si spržio u teretani, tačnije ako nisi kakav triatlonac ili ultramaratonac, teško da ćeš u teretani spržiti dovoljno kalorija ako ne paziš na unos.
Cossack

#14975 Re: Teretana

Post by Cossack »

Ko hoce da smrsa obavezno neka prije treninga uzme L-Carnitine.
Post Reply