sumirprimus wrote: ↑01/04/2022 09:31smijali se meni i nazivali me paranoicnim ovde. kvota sve govori nema daljelajkujMe wrote: ↑01/04/2022 09:26 Vidi fakat Ivankiv vratili![]()
Joj raspada sistema kod Rusa![]()
Ivankiv je stratesko mjesto sjevero Zapadno od Kijeva, sve ceste tu prolaze.
Ako je ostalo ista od Rusa juzno od Ivankiva upravo su okruzeni bez mogucnosti bjezanije
Sad jos poceli udarati na Rusiju helikopterima.
Ovo da mi je neko rekao 24 februara smijao bi se do smrti![]()
..
Ukrajina
- Gandalf
#72126 Re: Ukrajina
- Gandalf
#72127 Re: Ukrajina
Poštovani kolega @sumirprimus mišljenja sam da je kvota 1.30 previsoka za ove specijalne operatore
Bolje bi im stajalo 1.10
-
sumirprimus
#72128 Re: Ukrajina
ne, jos nije nadal na rolan garosu. mora neki tektonski poremecaj da se desi, tipa slom ruja na donbasu, deblokada mariupola, potonuce crnomorske flote
idemo na sigurno 1.30
- drndalo
-
lajkujMe
#72130 Re: Ukrajina
Evo pocinje i ozbiljnija oprema da se salje Ukrajincima.
Dalekometna artiljerija i Oklopna vozila i drugi MTs
I dalje bih volio da dobiju avione ne samomone Migove nego i F16 i F15
Ako Ukrajinska Avijacija kaze da mogu osposobiti pilote za 2 do 3 sedmice ko smo mi da kazemo da ne mogu?
Isto za PVO.
Za odrzavanje i ostalo ne bih se brinuo rat je treba im odmah da se koristi
Ako Ukrajinska Avijacija kaze da mogu osposobiti pilote za 2 do 3 sedmice ko smo mi da kazemo da ne mogu?
Isto za PVO.
-
Mrljavi
#72131 Re: Ukrajina
Platili 10 za ulazak, placaju 100 za izlazak. Sazeta "specijalna vojna operacija".
-
sumirprimus
#72132 Re: Ukrajina
sada se vidi da je sva ona prica a koja je bila pojacana proruskom i srpskom propagandom, obicna lafina, cuj vezali trupe, izgubili hiljade najbolje opremljenih i obucenih vojnika da bi vezali na sebe snage, a gdje su i oni vezali najbolje
totalni fijasko nekadasnje druge vojne svjetske sile.
sta lme ih, jebte ne mogu da ih slome u mariupolu koji je okruzen i bez nade a da ih slome vamo na otvorenom, pa prije su ruje sad lovina nego ukri. ljudi ih love po psenicnim i jecmenim poljima ukrajine..
ruski potop in the fields of gold

pa prica kako je ovo prvi val topovsko meso posle nih dolazi oni bolji, pa prvo stara oprema da se ukri potrose a onda idu gajnc novi oklopi. pa onda to je bila samo prva faza sace druga
ekstaza
totalni fijasko nekadasnje druge vojne svjetske sile.
sta lme ih, jebte ne mogu da ih slome u mariupolu koji je okruzen i bez nade a da ih slome vamo na otvorenom, pa prije su ruje sad lovina nego ukri. ljudi ih love po psenicnim i jecmenim poljima ukrajine..
ruski potop in the fields of gold
pa prica kako je ovo prvi val topovsko meso posle nih dolazi oni bolji, pa prvo stara oprema da se ukri potrose a onda idu gajnc novi oklopi. pa onda to je bila samo prva faza sace druga
ekstaza
Last edited by sumirprimus on 01/04/2022 09:49, edited 1 time in total.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
-
zigzag
#72134 Re: Ukrajina
Očito je da vi ne razumete putinovu veličanstvenost.
Da se igra armijama prebacujući ih levo-desno. Da ukrajinci ne znaju više gde da pucaju i po kojoj brigadi. Čas su tu, čas su tamo.
Da se igra armijama prebacujući ih levo-desno. Da ukrajinci ne znaju više gde da pucaju i po kojoj brigadi. Čas su tu, čas su tamo.
- apsidejzi
-
sumirprimus
#72136 Re: Ukrajina
da da prebacuje ih, grand master, sad zamisli prosjecnog ruskog vojnka, blize nizoj radnickoj klasi i sirotinji negoli iz dobrostojecih, koje je pa haman od nove godine dignut, i lezo mejsec na granici na otvorenom , pa sad jos mjesec gruhanja i pakla, ne znas odakle udara gdje gonis, komunikacije nikakve, pa ga sad prebacuju 500 kilometara na novi front. zamisli taj moral i očaj
ah da zaboravio sam neče oni ici u donbas, ima rusija jos milion ratnika smo što nisu
mi pjevamooo i slavimooo

ah da zaboravio sam neče oni ici u donbas, ima rusija jos milion ratnika smo što nisu
mi pjevamooo i slavimooo
-
lajkujMe
#72137 Re: Ukrajina
Bitka za Kijev je zavrsena
Ukrajinska pobjeda.
Bitka za Sumi, Kharkiv i Cernijev u toku.
Trenutno izgleda kao jos jedna Ukrajinska pobjeda.
Preostaje nam Separatisti i Jug.
Predvidjam Kherson kao sljedecu metu za Ukrajince.
Koji potop Ruskih fasista orci
- drndalo
#72138 Re: Ukrajina
A da nije Putko stari americki "spavac" na sluzbi u agenciji ???
Mislim, to bi objasnilo neke stvari...
Mislim, to bi objasnilo neke stvari...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#72139 Re: Ukrajina
To sto misle rusi prebacivati snage tamo vamo ko sahovske figure, dobro su se zajebali.Treba tenkovsku brigadu transportovati 1000km.To bez zeljeznickog transporta ide jako tesko.Moze cestovno al logistike treba kamara.Strateski i takticki su jedinu uspjeli iz pravca krima.Uzeli Herson, dosli za ledja Mariupolju i okruzili ga i izbili prema Zaporozlju.Harkiv, Sumi, Cherhiv, Kijev, totalni fijasko.Dombas da nema rezervista i dobrovoljaca iz odmetnutih djelova Ukrajine, zavrsili bi rusi u Rostovu na Donu.
- jao_situacije
#72140 Re: Ukrajina
trebalo bi da je 25 daleki istok
ali ima logika za vojne tablice nije samo teritorijalno
pratili su ih ljudi odakle dolaze na tviteru na onim snimkama sa vagona pošto i vagoni imaju registraciju tj. brojeve na sebi, a ima neka aplikacija gdevagon u rusiji
pratili ih kao pošiljke sa ebay
- Tigar1
- istra_hr
#72142 Re: Ukrajina
fijesta7 wrote: ↑31/03/2022 17:43 Узбуна у Црном мору
У Турској, Румунији, Бугарској и Грчкој појачане мере безбедности после појаве мина које неконтролисано плутају Црним морем.
https://www.politika.rs/sr/clanak/50357 ... Crnom-moru
Plivas u crnom moru kada te u glavu udari mina i potones ...![]()
općepoznato, "ćirilićari" su najveći i najjači pomorski "stručnjaci"
Kao prvo, u vezi "panike" u Crnom moru ... Grčka NEMA izlaz na spomenuto
Ovo su plutajuće morske mine iz prve polovice 20. stoljeća, dakle korištene u I i II svj. ratu; dakle tipično ruski-zadnji krik tehnike, već viđeno u ovom ratu.
Postoje minolovci za otkrivanje ovakvih mina ... a poznati su slučajevi iz našeg rata,kad su Dalmatinci deaktivirali spomenute mine sa papagajkama i francuskim ključem
... tako da @Fijesta, moj savjet ti je: "hvali more , drž se kraja"
Drž se ti Zvezde, Delija, Marakane ... nije ovo za tebe
-
zigzag
-
sumirprimus
#72144 Re: Ukrajina
cekamo video potvrdu, ovo bi moglo znaci da je sve juzno vec cisto od rusa racunajuci i gostomel bucu i borodjanku..
inace su ruje u jos vecoj gabuli..
-
saimidin
#72145 Re: Ukrajina
E tu dolazimo do onog sto je cherchil pricao za amere, kako ce uraditi pravu stvar, ali nakon sto isprobaju sve druge opcijelajkujMe wrote: ↑01/04/2022 09:47 Evo pocinje i ozbiljnija oprema da se salje Ukrajincima.
Isto za PVO.
Sa druge strane iako I sam mislim da se kasni I sporo ide logistika zapada, bolje ikad nego nikad, takodje ovih par sedmica je tretaj oka, na duze doce I to na red
Juce sam postavio video, jer je prvenstveno o rusiji na tu temu, ali u njemu se kaze da ako nato zeli izbjeci direktan dukob, mora zadrzati ukrajinu u igri, a to znaci sve potrebno da slome ruse tu
Jebeno je jedino sto ce ludi rusi razvaliti ukrajinu, ne shvatajuci da su vec izgubili, ali zato im treba nanijeti sto vece gubitke, ljudske I vojne, ali I ekonomske, pa nek ih kina spasava I
- janje_
#72146 Re: Ukrajina
Nisu mi jasni orci nikako, ostavili su neke male snage da se bore u Buci, na nekim punktovima oko autoputa prema Zitomiru, a vamo se masovno povukli. Zavalili ove sto su ostali.
Ovo povlacenje moze biti samo znak da ce sa svim sto je ostalo navalit na Donbas.. Doduse, do sad su pokazali da im je strategija opsti metez i ne bi me iznenadilo da ne budu vise u stanju okupit novi val za borbu.
Ovo povlacenje moze biti samo znak da ce sa svim sto je ostalo navalit na Donbas.. Doduse, do sad su pokazali da im je strategija opsti metez i ne bi me iznenadilo da ne budu vise u stanju okupit novi val za borbu.
-
sumirprimus
#72147 Re: Ukrajina

koliko je ivankiv na sjeveru...
- jao_situacije
#72148 Re: Ukrajina
inače u ruskim medijima se od početka rata govori za ukrajinsku vojsku da je druga najjača sila na kontinentu (rusija je prva, logično)
i kad izgube rat reći će druga najjača vojska plus vasceli nato pa dobro smo i izdržali, i to je pobedaaa
i onda parada
i kad izgube rat reći će druga najjača vojska plus vasceli nato pa dobro smo i izdržali, i to je pobedaaa
i onda parada
-
sumirprimus
#72149 Re: Ukrajina
mora neko , inace bi im tek bio masakr u povlacenju. ionako jejanje_ wrote: ↑01/04/2022 10:15 Nisu mi jasni orci nikako, ostavili su neke male snage da se bore u Buci, na nekim punktovima oko autoputa prema Zitomiru, a vamo se masovno povukli. Zavalili ove sto su ostali.
- istra_hr
#72150 Re: Ukrajina
jao_situacije wrote: ↑01/04/2022 10:15 inače u ruskim medijima se od početka rata govori za ukrajinsku vojsku da je druga najjača sila na kontinentu (rusija je prva, logično)
i onda parada![]()
pa i Srbi su zapravo pobijedili u Kosovskoj bitci, davne 1300+ ... ali,