Black swan wrote: ↑29/03/2022 07:49
Vidjen bijeli tuareg s ukrajinskim registracijama na otoci u sa
Ima kod mene u Mahali jedan Ukrajinski Tesla 3 obojen u Ukrajinske zastave
Nazalost ne znam ko je i kod koga je ali volio bih ga upoznati
Inace imao sam jednog Srbijanca iz Nisa kao prijatelja na FB, upoznali se preko igrice ima 10 godina.
I tako ja i on godinama o politici izmedju ostalog.
Kako su godine prolazile on je postajao sve vise Rusofil, necu ga ni nazvati cetnikom jer je priznao Genocid u Srebrenici i izvinjavao se. Ali je uvijek imao taj nacionalni naboj i patriotizam prema Srbiji i Srbima kao plemenitom herojskom narodu kroz historiju.
I njega je opcinjavala historija pogotovo Balkana i slicno.
U zadnje 3 godine sigurno postao je sve indoktriniran.
Vucica hvali na sva usta, omlazave Crno Gorce kao srbe ispranog mozga sa zapada.
Mrzi Ameriku iz dna duse, bio je regrut u Vojsci Srbije za vrijeme Nato intervencije 1999 stacionaran negdje na Zlatiboru sa PVO bataljonom.
I kaze eee Nasi nas izdali! Da smo nastavili unistili bi svo zrakoplovstvo Amerike kaze napali smo Albaniju i unistili tamo aerodrom, napali Tuzlu i unistili aerodrom.
Oborili na desetine aviona.
Kazem ja njemu Jarane, ja koliko znam oborili ste 2 aviona od toga jedan F117 ali dzaba kad su imali stotine preleta dnevno a vi mozete samo gledati.
To je americka propaganda! Nevjeruj zapadu nista imperijalisti hoce da uniste slobodarske narode
Na kraju me blockivao jer me htio nagovoriti da pogledam dokumentarni serijal zvan Tezina lanaca.
Tu se vidi i dokazano kako je SAD sa Britanskom i Njemackom obavjestjanom sluzbom srusila Jugoslaviju i dovela do Bratoubulackog rata.
Pogledam 5 min vratim se i kazem dabog sacuva kakva ti je ovo propaganda u prvih 5 min pricaju kako su Bosnjsci sami sebe klali po Krajini i Sarajevu.
Nakon duge rasprave blokirao me, a meni bi zao jer kao sto ste do sada vidjeli ekstremno sam detaljan (dosadan) jos kad imam uza sebe spremne cinjenice uh...
Zao mi sti mi nije dao priliku da mu unistim kulu od karata koju je sebi stvorio.
Njega bi svrstao u Blage Srbijance relativno otvorenog duha bez predrasuda zavrsen fakultet i veoma strucan u ITu i s pristupom informacijama Ako je on tako indoktriniran onda sta ocekivati od ostalog naroda.
Isto je sa Ruskom populacijom, nije to vise ni indoktrinacija zbog nepostojanja pristupu informacija od drugih izvora Rusija nije zatvorena informacijski kao sto je Kina npr.
Jednostavno je do totalnog nepovjerenja prema svakom izvoru koji nije Ruski pogotovo ako prica negativno o Ruskoj vladi, Ruskom drustvu itd.
Ti ljudi su odlucili sami u svojim glavama da ne prihvataju kritiku i iskljucivo vide sve Rusko kao savrsenstvo i kao opravadano i pravedno.
Onih 25% Rusa sto nisu takvi su nemocni jer ovih drugih 75% smatra da su ovi izdajnici, LGBT, ispranog mozga od Zapada i oportunisti. To se vidi na YT klipovima modernih mladih Rusa koji su ocajni ne zbog sankcija nego sto im se drustvo prekonoci promjenilo radikalno svaki pokusaj urazumjevanja ne pomaze bivaju izdati nadleznim organima.
I tako se tih 25% usutilo jer se boje sopstvenih ljudi, prijatelja i porodice!
Tako da nazalost ko ceka Ruski narod da se buni i digne protiv rezima nema od tog nista, isto kao se Srbi nisu digli 90tuh protiv svojih tako se ovdje nece ni Rusi dici.
Mozda poslije par godina, izgubljenog rata izgubljene buducnosti i frustracije sa stanjem u drzavi da se nesto desi ali to je daleko i ne pomaze Ukrajini sada.