Ukrajina

biglebovski

#70626 Re: Ukrajina

Post by biglebovski »

GAU8 wrote: 28/03/2022 15:53
exliberal-ex wrote: 28/03/2022 15:50

Ja sam mislio da ti ignorises moje upise.
Da ja sam za Mir jer znam kako je biti u blatu do koljena., kakva su tvojq iskustva u vezi toga....mislis.da je.sve video igrica.?
U zadnjih 20 stranica mislim da nije jedan post napisan al ono realno da nesto mozes korisno saznat.
I Ukrajina je bila za mir, pa su ih u svom i na svom teritoriju napali fasisti.
HerrFlick999

#70627 Re: Ukrajina

Post by HerrFlick999 »

Trazim po netu kompilacije Barjatkara u Ukrajini i vrti se sve 7-8 snimaka, najduza kompilacija 2-3 minute. Kad covjek usporedi za Nagorno Karabahom gdje je svaki dan izlazila skoro nova kompilacija i imaju kompilacije po pola sata sat na YT zapita se covjek.

Objekivno izgleda da ipak ruski PVO dobro radi posao po tom pitanju. Sta vi mislite?
Ima li neko neku duzu kompilaciju neka sharuje link pls?
sumirprimus

#70628 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nije nego zabrama prokazivanja od strane turaka
sumirprimus

#70629 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe

#70630 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

HerrFlick999 wrote: 28/03/2022 16:21 Trazim po netu kompilacije Barjatkara u Ukrajini i vrti se sve 7-8 snimaka, najduza kompilacija 2-3 minute. Kad covjek usporedi za Nagorno Karabahom gdje je svaki dan izlazila skoro nova kompilacija i imaju kompilacije po pola sata sat na YT zapita se covjek.

Objekivno izgleda da ipak ruski PVO dobro radi posao po tom pitanju. Sta vi mislite?

Navodno moram reci navodno jer u ovom ratu sve je navodno jedan dan ovako drugi onako.

Navodno Turci trazili od Ukrajinaca da ne objavljuju TB2 akcije.
Svi videi sto su izasli su Leakovi od operatera snimljeni mobitelom. I to samo par njih.
U Azerbejdzanu vojska je direktno objavljivala ali ovdje ne daju i ima jasna naredba za to.

E sad mozda ima i toga da su neki oboreni ali Rusi bi se time hvalili nenormalno a to ne rade snimljen samo jedan sruseni Bayro neki dan i to je to.
A haman svaki dan leti teretni avion iz Turske (blizu Bayraktar tvornice) u Poljsku na dopremu "necega"
Mrljavi

#70631 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Najjace jedinice tek dolaze.
Ovim ljudima zelim da sto prije pronadju nacin da se vrate kuci, zivi i zdravi.
Čitalac

#70632 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Za mirovni sporazum je neophodna konkretnija verzija Memoranduma iz Budimpešte, a Ukrajina neće žrtvovati teritorijalni integritet, kažu u Kijevu.
Ukraine is not willing to sacrifice its “territorial integrity”, a senior adviser to the Ukrainian president said, on the eve of further talks between Ukraine and Russia. Alexander Rodnyansky, an adviser to President Zelenskiy, told BBC Radio 4 that “now the pressure is on Russia”.

He said: Clearly, they cannot sustain this war for years and their morale is so low they can’t even keep up their supplies and logistics.

Ukraine would not sacrifice its “territorial integrity”, he added. If you ask the people who live in these areas, they wouldn’t want to live in Russia. How can we leave them? Let alone the whole idea of slicing up our country. Rodnyansky suggested that a “more concrete” version of the “Budapest memorandum” - which gave Ukraine security assurances - would be necessary to secure peace.
exliberal-ex

#70633 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote: 28/03/2022 15:50

Ja sam mislio da ti ignorises moje upise.
Da ja sam za Mir jer znam kako je biti u blatu do koljena., kakva su tvojq iskustva u vezi toga....mislis.da je.sve video igrica.?
U zadnjih 20 stranica mislim da nije jedan post napisan al ono realno da nesto mozes korisno saznat.
Jest vecina normalnog naroda ali politicari I nisu bas...
Nego par pitanja.

Biden izjavi sta izjavi sad se wh ubi objasnjavajuci da nije on to mislio..izletilo mu slucajno.
Republikanci ga javno prozivaju da lupeta, istrazivanje javnog mjenja pokazuje da oko 70% stanovnistva neodobrava njegovo djelovanje sto se moze I te kako odbit na izborima u October...
Sa evropske strane Macron je kritikovao tu izjavu sto su ovdje mnogi ismijali..ta sta ce ba francuzi medjutim realno nije pogrijesio, pregovarat se mora.
Ameri su tako iskljucili Asada medjutim on osta, nisu htjeli sa talibanima na kraju I'm ostavili vojne opreme vise nego sto su dali ukrajini.
Sa druge strane turski minister vanjskih poslova isto izjavi kao I Macron I niko nista, nevidjoh pljuvanje turske koja je pozvala ruske oligarhe da slobodno rade u turskoj, samo da se drze zakona....
Sad se zateze oko plina zbog placanja, ako rusi zatvore plin znate li koje ce to posljedice imat za eu ekonomiju, ljeto ide nece stanovnistvo koristit plin toliko ali industrial ce da stane. Tecni plin moze zamjenit I popunit rupe za kucansku upotrebu ali za ekonomiju nece moci. Koje.ce posljedice to imat za EU...?
Vec su uveli ogranicenja po holandiji I njemackoj.po pitanju kupovine brasna I ulja vidim neki dan jedan trgovinski lanac to isto radi u hrvatskoj.
Ako narod pocne se buni mislite da ce politicari sjedit I govorit mi smo za ukrajinu...nisu jebe se njima za ukrajinu.
SanskiBiser

#70634 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 28/03/2022 16:32
HerrFlick999 wrote: 28/03/2022 16:21 Trazim po netu kompilacije Barjatkara u Ukrajini i vrti se sve 7-8 snimaka, najduza kompilacija 2-3 minute. Kad covjek usporedi za Nagorno Karabahom gdje je svaki dan izlazila skoro nova kompilacija i imaju kompilacije po pola sata sat na YT zapita se covjek.

Navodno moram reci navodno jer u ovom ratu sve je navodno jedan dan ovako drugi onako.

Svi videi sto su izasli su Leakovi od operatera snimljeni mobitelom. I to samo par njih.
U Azerbejdzanu vojska je direktno objavljivala ali ovdje ne daju i ima jasna naredba za to.

E sad mozda ima i toga da su neki oboreni ali Rusi bi se time hvalili nenormalno a to ne rade snimljen samo jedan sruseni Bayro neki dan i to je to.
A haman svaki dan leti teretni avion iz Turske (blizu Bayraktar tvornice) u Poljsku na dopremu "necega"

zvanicno MO Ukrajine je objavilo bio je twit koliko se sjecam ma samom pocetku sukoba da nece biti snimaka TB2 u akciji zbog operativne bezbjednosti, ovo sto se pusti je cisto da se vidi da djeluju da ne bi neko mislio da ih vise nema .
plavi_E

#70635 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

exliberal-ex wrote: 28/03/2022 16:35 Sad se zateze oko plina zbog placanja, ako rusi zatvore plin znate li koje ce to posljedice imat za eu ekonomiju
:lol: :lol: :lol:

Decenijama prijetite sa ovim. Pa dokle vise?
:-)
sumirprimus

#70636 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Pa kae 200ta arkticka brigada sunce ti zarko ej arlticka :lol:
HerrFlick999

#70637 Re: Ukrajina

Post by HerrFlick999 »

SanskiBiser wrote: 28/03/2022 16:44
lajkujMe wrote: 28/03/2022 16:32

zvanicno MO Ukrajine je objavilo bio je twit koliko se sjecam ma samom pocetku sukoba da nece biti snimaka TB2 u akciji zbog operativne bezbjednosti, ovo sto se pusti je cisto da se vidi da djeluju da ne bi neko mislio da ih vise nema .
I ta prica da zbog rusko-turskih odnosa stoji zabrana nije uopste nemoguca. Opet, istom logikom moze se zakljuciti da Rusi nece da objavljuju srusene zbog istog razloga.

Isto tako, zasto nadopunjavaju zalihe ako su operativni svi. Msm koliki je teoretski maksimum operativno upotrebljivih dronova na frontu?
sumirprimus

#70638 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ima li ovde istine mislim gdje bi ruje lagale i namjestale
SpecialOffer

#70639 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

plavi_E wrote: 28/03/2022 16:44
exliberal-ex wrote: 28/03/2022 16:35 Sad se zateze oko plina zbog placanja, ako rusi zatvore plin znate li koje ce to posljedice imat za eu ekonomiju
:lol: :lol: :lol:

Decenijama prijetite sa ovim. Pa dokle vise?
:-)
Ali lik je sad zabrinu za EU ekonomiju. Mozes misliti cega se lik dosjetio, da bude zabrinut za ekonomiju. :lol:
sumirprimus

#70640 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kolona pred napad mescini na popasno?
sumirprimus

#70641 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

After
Johny12

#70642 Re: Ukrajina

Post by Johny12 »

exliberal-ex wrote: 28/03/2022 16:35

Nego par pitanja.

Biden izjavi sta izjavi sad se wh ubi objasnjavajuci da nije on to mislio..izletilo mu slucajno.
Republikanci ga javno prozivaju da lupeta, istrazivanje javnog mjenja pokazuje da oko 70% stanovnistva neodobrava njegovo djelovanje sto se moze I te kako odbit na izborima u October...
Sa evropske strane Macron je kritikovao tu izjavu sto su ovdje mnogi ismijali..ta sta ce ba francuzi medjutim realno nije pogrijesio, pregovarat se mora.
Ameri su tako iskljucili Asada medjutim on osta, nisu htjeli sa talibanima na kraju I'm ostavili vojne opreme vise nego sto su dali ukrajini.
Sa druge strane turski minister vanjskih poslova isto izjavi kao I Macron I niko nista, nevidjoh pljuvanje turske koja je pozvala ruske oligarhe da slobodno rade u turskoj, samo da se drze zakona....
Sad se zateze oko plina zbog placanja, ako rusi zatvore plin znate li koje ce to posljedice imat za eu ekonomiju, ljeto ide nece stanovnistvo koristit plin toliko ali industrial ce da stane. Tecni plin moze zamjenit I popunit rupe za kucansku upotrebu ali za ekonomiju nece moci. Koje.ce posljedice to imat za EU...?
Vec su uveli ogranicenja po holandiji I njemackoj.po pitanju kupovine brasna I ulja vidim neki dan jedan trgovinski lanac to isto radi u hrvatskoj.
Ako narod pocne se buni mislite da ce politicari sjedit I govorit mi smo za ukrajinu...nisu jebe se njima za ukrajinu.
To vam je nova zvanicna linija iz Moskve koju sad valjate?
vee-jay

#70643 Re: Ukrajina

Post by vee-jay »

sumirprimus

#70644 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Masa sahrana orka po rusiji iz 331ve. Ma 12ti mart.imaju slike objavljuju ovi standardni da me psotavljam ovde nista ispd majora
plavi_E

#70645 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

@SpecialOffer

To njihovo plakanje za novcanikom jadnih zapadnjaka je bas ofucano. Zapad ih vraca u prosli vijek a oni placu za novcanikom stanovnika tog zapada. Njemci tvrde da im za dvije godine vise nece trebati nikakvi energenti iz Rusije a ovdje plakanje sta ce ti jadni Njemci i ostatak zapada.

:lol:
Nespin

#70646 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 10:52, edited 1 time in total.
Piaty

#70647 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

Sa evropske strane Macron je kritikovao tu izjavu sto su ovdje mnogi ismijali..
Kritikovao je Bidena zato sto ga je Biden nazvao "monstrumom", jel tako?
Uglavnom, ti se ne slazes da je monstrum, jel tako? Normala ti je, iako je Mariupolj klaonica nad klaonicama, a kada se ovo zlo sto prije zavrsi, ako Bog da, tada ce se zapravo vidjeti jos vise kakva je ovo klaonica bila.

E pa allahimanet i bok. Da i ja iskoristim taj foe za branitelje ratnih zlocinaca
jarobot

#70648 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

Nego par pitanja.

Zvrtanje plina od strane Rusa EU je ravno samoubistvu za Rusiju. To im je najvažniji izvor prihoda . Da je to tako jednistavno davno bi zavrnuli Rusi.
Haj ti jado plači negdje drugo
sumirprimus

#70649 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ne znam da je bilo ako je bilo brisem zanimljiva zasjeda
plavi_E

#70650 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

vee-jay wrote: 28/03/2022 16:52
Spoiler
Show
Naponon da saznamo zbog ceka je kancelar Kurc onako navrat nanos pobjegao iz politike.
:izet:

A taman se naucio grilovati sa Vucicem.
:lol:
Post Reply