Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam je li postavljano sta na zivo rade Ukrajinci sa zarobljenicima? Ako treba da postavim?
Ovima sa snimka je presudjeno, medicinsko osoblje ih je prije egzekucije uspavalo, tako da...
A da nam postavis odsjecanja glava 80-tak zarobljenika i disidenata u KSA, sto izvrsise neki dan?! Nesto ne bi propraceno na "demokratskim" masmedijima...Niko od "demokrata" ne izrazi zgrazavanje.
Da čitaš pažljivije uvidio bi da se i ja pitam o moralnosti postupaka ukrajinske strane nad ruskim zarobljenicima, ali ne čitaš.
Ako ti kompromituješ ukrajinsku stranu na način na koji radiš, dok Zapad optužuješ za hipokriziju, a pravdaš iste takve po Jemenu ili Palestini, onda si zadnja instanca koja se može nekoga prozvati za licemjerje.
Ti čak pravdaš šiitski način egzekucija kao "demokratski" u odnosu na saudijski način, koji potvrdu ima i u šerijatu. Meni kad se neko pozove na šerijat, gledam gdje mi pištolj.
Bobi wrote: ↑28/03/2022 11:02
Jes vala, nemereš im dokazati , tema Ukrajina oni se medjusobno časte oko Irana i US, nidje veze,namjerno to rade a znaju da nije lijepo .
jel sad pricas ko administrator il ko forumas? tanka je linija posle koje slijedi ban ,a nije da ne cekate na ziceru nas pojedince realno.
pa dobro, ako neko nekom nesto opsuje ali ova dvojica trolaju,nemreš im dokazati da ne rade to . Tvrdoglavo,šta li , bezveze su, kvare nama ostalim koncepciju.
madner wrote: ↑28/03/2022 11:02
Ove slike sa tenkovima su opet jedna glupa propaganda. Rusija je bez problema opremila Siriju sa starijim tipovima tenkova T-62, i sasvim sigurno nije svaki tenk ispravan ili u stanju da se ponovo popravi, ali vecina jeste.
nooo, vrlo dobro i ti znas sa ruje preuvelicavaju brojeve, i da su im skladista od pedestih puna, sto se vidi i sad po izvlacenju starijih kamiona i opreme vjerovatno jos od afg rata. i starije
imaju modernizovanih ali ni blizu cifre 15ak k koliko su rekli vjerovatno mozes komotno nulu oduzet.
joj da hoš jednom rec, moze bit
Modernizovanih naravno nemaju 15000. Ali napisao sam vec, za ovo sto se sad dogadja T-72A ili T-72B4 nije toliko bitno. Oba buse javelini, oba uniste mitraljesko gnjezdo.
To sto izvlace staro je sto su se pravili englezi, ovim iz Donbasa su slali robu za otpis, lakse hapati tako bilo.
nooo, vrlo dobro i ti znas sa ruje preuvelicavaju brojeve, i da su im skladista od pedestih puna, sto se vidi i sad po izvlacenju starijih kamiona i opreme vjerovatno jos od afg rata. i starije
imaju modernizovanih ali ni blizu cifre 15ak k koliko su rekli vjerovatno mozes komotno nulu oduzet.
joj da hoš jednom rec, moze bit
Modernizovanih naravno nemaju 15000. Ali napisao sam vec, za ovo sto se sad dogadja T-72A ili T-72B4 nije toliko bitno. Oba buse javelini, oba uniste mitraljesko gnjezdo.
To sto izvlace staro je sto su se pravili englezi, ovim iz Donbasa su slali robu za otpis, lakse hapati tako bilo.
ok tvoja procjena, koliko imaju opretivnih tenkova, znaci da ga upali i da ide na liniju?15k nije sigurno
Škobo Habu wrote: ↑28/03/2022 10:07
Po svemu sudeći, biće posla za Haški Tribunal. Ukrajince bi mogla zaboliti glava ubrzo, jer misle da im je sve dopušteno.
Na snimku likvidirani zarobljeni ruski vojnici. Pitanje je vremena kada će međunarodna javnost postaviti pitanje ovakvih slučajeva.
+18
Ja ne kontam budale koje ubiju nekog i to sve slijepo snime i onda objave na internetu. Jel ti ljudi ocekuju da ce svakako poginuti pa onda ko ga jebe? Ako kojim slucajem prezive i ovo sve se smiri, njih ce prve ganjati razni tribunali. Hajmo malo biti realni. Svaki rat, pa tako i ovaj, mora zavrsiti za pregovarackim stolom. Uslovi koji ce se potpisati ovise od situacije na terenu. Vidimo da je ruska vojska karina ali to ne znaci da su totalna nula i da ce ih ukrajinci skroz istjerati iz drzave. To ce se na kraju naci neki jadni kompromis sa entitetima i pritisnutom tipkom za pauzu kao kod nas. Rusija ce se obavezati da isplati neku ratnu odstetu (ako ukrajinci naprave prevagu) i kao slag na tortu, kao i u svim dosadasnjim ratovima bice klauzula da se svi vrate na svoje te da se osude ratni zlocinci.
I tu ove budale dolaze na red.
PS: nisam pregledao video, ne treba mi to u zivotu ali mogu pretpostaviti sta je u njemu... nagledao sam se budalestina iz Sirije da mi ove stvari vise nisu privlacne ni na kakav nacin...
japin_mutapi wrote: ↑28/03/2022 10:46
sale žali za suncokretima, srce mu pati
treba imati razumjevanja
Grebe se saletu za "suncokretima", ne mogu zapadnog, "demokratskog", licemjerja...
Ti si jedan od onih koji održavaju skupove o šerijatu , islamskoj braći i kažu da imaju demokratsko pravo govora.
Idi u taj hebeni Iran i Saudiju i širi demokratsko pravo govora da te malo preslušaju.
Ne znam je li postavljano sta na zivo rade Ukrajinci sa zarobljenicima? Ako treba da postavim?
Ovima sa snimka je presudjeno, medicinsko osoblje ih je prije egzekucije uspavalo, tako da...
A da nam postavis odsjecanja glava 80-tak zarobljenika i disidenata u KSA, sto izvrsise neki dan?! Nesto ne bi propraceno na "demokratskim" masmedijima...Niko od "demokrata" ne izrazi zgrazavanje.
Da čitaš pažljivije uvidio bi da se i ja pitam o moralnosti postupaka ukrajinske strane nad ruskim zarobljenicima, ali ne čitaš.
Ako ti kompromituješ ukrajinsku stranu na način na koji radiš, dok Zapad optužuješ za hipokriziju, a pravdaš iste takve po Jemenu ili Palestini, onda si zadnja instanca koja se može nekoga prozvati za licemjerje.
Ti čak pravdaš šiitski način egzekucija kao "demokratski" u odnosu na saudijski način, koji potvrdu ima i u šerijatu. Meni kad se neko pozove na šerijat, gledam gdje mi pištolj.
Necu dalje, jer ce, opet, biti off topic koji ce biti svaljen iskljucivo na mene.
Prateci onog Amerikanca shvatio sam Ukrajinci imaju problem.
Nedostaje im puscane municije.
U ovakvom ratu s ovakvim dejstvima munija za puske i mitraljeze se topi svjetlosnom brzinom.
Nadam se da su Ukrajinci uspjeli srediti kontinuiranu isporuku metaka van drzave.
Koliko znam oni i nisu imali neku jaku industiriju proizvodnje municije a vjerovantno je i unistena u medjuvremenu.
Sjecam se izjave Atifa Dudakovica za vrijeme naseg rata.
Kako u ofanzivnim dejstvima dnevno ode po dva slepera municije.
Ako odradimo basic matematiku da jedan vojnik ispuca 2 okvira dnevno to je oko 60 metaka po vojniku.
Nek 100.000 njih svaki dan to odradi to je 6 miliona metaka dnevno.
Za mjesec dana to je godisnja proizvodnja Igman Konjic
Bugarska će raditi punom parom. A vjerovatno i Igman ima interventnih narudžbi. A Kragujevac neće.
udaraju po nafti rašisti, ono sto boli sigurno je da ukri imaju jacu logistiku hehe
ivdi se po obicnim vojnicima bar ne izgledaju ko da su u dronjcima i ne kradu kokosi i ne obijaju pumpoe i markete da bi jeli
Nolan Peterson
@nolanwpeterson
Reports coming in that Russia attacking to the east and northwest of Kyiv, trying to take key roads and settlements. In the city center, a constant rumble of not-too-distant explosions this morning.
kazu da im je sad cilj istocna ukrajina, no od jutros haman opet kidisu na kyiv
sumirprimus wrote: ↑28/03/2022 11:23
Nolan Peterson
@nolanwpeterson
Reports coming in that Russia attacking to the east and northwest of Kyiv, trying to take key roads and settlements. In the city center, a constant rumble of not-too-distant explosions this morning.
sumirprimus wrote: ↑28/03/2022 11:23
Nolan Peterson
@nolanwpeterson
Nema nikako logike.
ha javljaju da kidisu, roka se. vidjecemo sta ce bit
geralt wrote: ↑28/03/2022 05:33
Puno smo slusali na forumu o tome kako Rusima ne moze nestati tenkova koliko god Ukrajinci uniste, jer imaju 16 000 tenkova u rezervi. Ti tenkovi u rezervi izgledaju ovako:
U jednoj formaciji ima cca 250 tenkova a na slici se vide 3 formacije plus ovi okolo. Pogadjam da se na slici otprilike vidi 1000 tenkova koji stoje izlozeni na kisi, suncu, vjetru tj faktorima koji doprinose brzem starenju materijala. Al to je problem s kojim se svi koji su bilo sta napravili, susrecu. Nebitno da li si napravio tenk, zgradu, klackalicu ili stolicu. Stvari se vremenom trose i treba izdvojiti novac da ih vracas u funkcionalno stanje. 16k tenkova kosta. Nije samo napraviti tenk i onda ce on biti tu vjecno.
Samo jedna usporedba
OS BIH rezerva T55 konzervirani.
Nasi izgledaju u puno boljem stanju nego Ruski....
Hvala Kolegi Forumasu na temi OS BIH za dijeljenje ovog infoa.