Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote: ↑14/02/2022 17:23
U restoranima konobari nose maske, a musterije ne. Mora da su sve musterije slavne osobe.
Pa i to je nebuloza jedna velika, jos jedna od mnogih glupih mjera.
Strpimo se jos dvije sedmice sto smo sebicni sta ce nam biti ako samo 2 sedmice ne radimo nosta sto normalni ljudi rade... Dvije po dvije sad vec godine...
Naravno da nista nem logike kad je puno toga bazorano na lazima, fabrikovano da se u datom momentu dize panika i prepada narod.
Sada to sve dolazi na vidjelo pa se evo mora negdje i vojska dizati da se pofataju oni koji misle svojom gkavom i koriste zdrav razum, takvi su sad nepozelji i etiketiraju ih kao neonaciste, bioteroriste i antivaksere.
...a na istoku upravo javljaju jedan ozdravljeli ima povecan broj nekije malije djelica u krvi sto kazuje da bi mogo imat nekakav ugrusak koji bi opet ,mogo zacepit te neke kanalice ... sad dal je od vakcine dal je od bezopasnog virusa ko bi ga znao
salik79 wrote: ↑14/02/2022 09:44
Pogresno je to sto si sam prestanak pandemije u nevakcinisanoj Africi, a nastavak iste u vakcinisanoj Europi, zelio opravdati time (broj suncanih dana u godini). Povukoh ti paralelu sa vakcinisanim Izraelom, a pogotovo, Australijom i Novim Zelandom u najsuncanijem periodu u godini...
U redu, Australija fakat ispada iz šablona.
Tu je moja fula. Vjerovatno i za to ima neko objašnjenje ali ja ga ne znam.
Ali ti onda objasni varijaciju u zaraznosti Ljeto/Zima u Evropi. Ona postoji i u slabo vakcinisanoj Bosni i u 3x više vakcinisanoj Z. Evropi.
Pogresno je to sto si sam prestanak pandemije u nevakcinisanoj Africi, a nastavak iste u vakcinisanoj Europi, zelio opravdati time (broj suncanih dana u godini). Povukoh ti paralelu sa vakcinisanim Izraelom, a pogotovo, Australijom i Novim Zelandom u najsuncanijem periodu u godini...
Ali ti onda objasni varijaciju u zaraznosti Ljeto/Zima u Evropi. Ona postoji i u slabo vakcinisanoj Bosni i u 3x više vakcinisanoj Z. Evropi.
Virus se bolje siri zimi nego ljeti,svaki.Imunitet je jaci ljeti nego zimi.U z.evropi ima vise stanovnika nego u bosni zato je i logicno da je vise.
Australija popustila mjere koje su bile jedne od najstrozijih u svijetu, a u isto vrijeme se pojavio omikron koji ne jebe ni vakcinaciju ni prirodni imunitet od prethodnih sojeva, barem sto se tice same infekcije...
Zakon o izvanrednim situacijama saveznoj vladi omogućuje primjenu posebnih privremenih mjera kako bi se osigurala sigurnost u izvanrednoj situaciji. Zakon je dosad primijenjen samo jednom, 1970. godine, kada ga je primijenio Trudov otac, premijer Pijer Trudo (Pierre).
Premijeri pokrajina Alberta, Kuebec, Manitoba i Saskatčevan usprotivili su se primjeni zakona, govoreći da je nepotreban. Trudo je rekao da će mjere biti “zemljopisno ograničene, ciljane samo na ona mjesta gdje je njihova primjena potrebna” i “vremenski ograničene”. Njihovu će primjenu morati odobriti i kanadski parlament, koji isto tako ima i ovlast njihova opoziva, prenosi "Hina".
Bez potrebe za sudskim nalogom, banke će moći zamrznuti privatne račune bilo koga ko je povezan s protestima. Stotine demonstranata i dalje su u glavnom gradu Kanade.
- Ovdje se radi o zaštiti Kanađana, zaštiti radnih mjesta ljudi - rekao je Trudo, te dodao da će policija dobiti "više alata" za zatvaranje ili kažnjavanje demonstranata i zaštitu infrastrukture.
Jebote nisam znao da i Kanada ima lozu "Izetbegovica"
Ali drugi dio je strasan. Sto ti je reci demokratija
Ovaj se kanadjanima prodao kao liberal, a njegova stranka kao liberalna Ako nista ova korona je demaskirala lazni liberalizam koji se poturao ljudima kao liberalna opcija sirom svijeta.. Liberalizan vise ne postoji.. Sahranili su ga lazni, samozvani liberali.. Neka se svi pripreme na ekstremizam u buducnosti..
ultima_palabra wrote: ↑14/02/2022 17:19
Nemaju vecu smrtnost, nego imaju daleko vise slucajeva nego ranije kada su mjere bile na snazi. Iz tolikog broja slucajeva mora proizaci i uvecana apsolutna brojka smrtnosti. Vecina drzava je popustila mjere kada je dostignuta odredjena stopa vakcinacije.
U čemu je onda rješenje? Da se sve pusti i vakcina da na ponudu ili da se vakcina kombinuje sa mjerama što ne znači povratak u predpandemijsko stanje?
Opet nije opravdano da uz toliki procenat vakcinisanih, uz prirodni imunitet, uz omikron koji je dosta blaži soj bude toliko smrtnih slučajeva, a nikada sve mjere nisu ukinute. Nešto ne štima.
Nemaju vecu smrtnost, nego imaju daleko vise slucajeva nego ranije kada su mjere bile na snazi. Iz tolikog broja slucajeva mora proizaci i uvecana apsolutna brojka smrtnosti. Vecina drzava je popustila mjere kada je dostignuta odredjena stopa vakcinacije.
U čemu je onda rješenje? Da se sve pusti i vakcina da na ponudu ili da se vakcina kombinuje sa mjerama što ne znači povratak u predpandemijsko stanje?
Opet nije opravdano da uz toliki procenat vakcinisanih, uz prirodni imunitet, uz omikron koji je dosta blaži soj bude toliko smrtnih slučajeva, a nikada sve mjere nisu ukinute. Nešto ne štima.
Ma sve stima , samo slusat struku. Eno na SuperBowlu, niti jedna " zvijezda" u publici sa maskom, ali djeca se uredno moraju patiti u skoli sa maskama 7 sati. Sve logicno, sve u cilju zastite zivota baka i djedova. Samo slusat struku, oni nam zele dobro, sta mi znamo sta je logicno sta nije.
hladan.preminger wrote: ↑14/02/2022 10:11
E jebote. Pa ko ima financijski interes za "negiranje" učinkovitosti covid vakcina?
Koja lobotomija.
Vloggeri, bloggeri, instagram influenceri nemaju finansijski interes? Zanemarimo sada sadrzaj.
Kako imaju interes kada tvrde da samo vakcine protiv covida ne djeluju ni blizu onom što se tvrdilo, i da ta neučinkovitost vakcina (posebno u pogledu nesprečavanja širenja transmisije) apsolutnno pobija argument prisilne vakcinacije.
Kako se monetizuje to protivljenje, kada ti big tech određuje koja objava je podložna monetiaciji a koje ne?
Last edited by hladan.preminger on 15/02/2022 12:30, edited 1 time in total.
Trudeau u Kanadi uveo diktaturu. Prijeti oduzimanjem licenci kamiondžijama, hapšenjem, kaznama i zatvorom od jedne godine. Nije ni jednom izašao pred ljude i pokušao bilo šta slično pregovorima i odgovorima na njihova pitanja i zahtjeve, nego odmah uništavaj život neistomišljenicima primjenom Emergencies Act. To je pravo fašistoidno lice korona lobija čije glavešine hoće potpunu kontrolu nad našim životima i koriste svoje medijske kujice i njihove podguzne muhe (poput Klixa koji takođe žmiri na ovo, a sere i morališe po člancima o objektivnosti i etici) da zataškavaju i selektivno objavljuju informacije.
Nitkonitkovic wrote: ↑15/02/2022 10:39
Ma sve stima , samo slusat struku. Eno na SuperBowlu, niti jedna " zvijezda" u publici sa maskom, ali djeca se uredno moraju patiti u skoli sa maskama 7 sati. Sve logicno, sve u cilju zastite zivota baka i djedova. Samo slusat struku, oni nam zele dobro, sta mi znamo sta je logicno sta nije.
Nisam to upratio, ali ne čudi me. Sjećam se dok je narod sjedio u kući, bogataši poput Bezosa okupili su se na zajedničkoj proslavi, naravno, bez maski.
FunkyzeitGames wrote: ↑15/02/2022 13:37
Trudeau u Kanadi uveo diktaturu. Prijeti oduzimanjem licenci kamiondžijama, hapšenjem, kaznama i zatvorom od jedne godine. Nije ni jednom izašao pred ljude i pokušao bilo šta slično pregovorima i odgovorima na njihova pitanja i zahtjeve, nego odmah uništavaj život neistomišljenicima primjenom Emergencies Act. To je pravo fašistoidno lice korona lobija čije glavešine hoće potpunu kontrolu nad našim životima i koriste svoje medijske kujice i njihove podguzne muhe (poput Klixa koji takođe žmiri na ovo, a sere i morališe po člancima o objektivnosti i etici) da zataškavaju i selektivno objavljuju informacije.
Već sam rekao da će ovo prestati ili revolucijom u svakoj od država ili velikim ratom. Treći način ne vidim, nažalost, a volio bih da griješim. Jedno zlo mora zamijeniti drugo. Tako to bude kada treba prikriti kriminal i usmjeriti pažnju naroda na drugu stranu.
Nitkonitkovic wrote: ↑15/02/2022 10:39
Nisam to upratio, ali ne čudi me. Sjećam se dok je narod sjedio u kući, bogataši poput Bezosa okupili su se na zajedničkoj proslavi, naravno, bez maski.
FunkyzeitGames wrote: ↑15/02/2022 13:37
Već sam rekao da će ovo prestati ili revolucijom u svakoj od država ili velikim ratom. Treći način ne vidim, nažalost, a volio bih da griješim. Jedno zlo mora zamijeniti drugo. Tako to bude kada treba prikriti kriminal i usmjeriti pažnju naroda na drugu stranu.
I ja sam sličnog mišljenja, huškanje za rat Rusija-Ukrajina dolazi upravo sa te "pro korona mjere" strane političkog spektra. To je bagra kojoj haos i mizerija ostatka stanovništa ide na ruku i većina stvari koje truju društvo i šire strah i cenzuru je promovisano upravo sa te strane.
I ja sam sličnog mišljenja, huškanje za rat Rusija-Ukrajina dolazi upravo sa te "pro korona mjere" strane političkog spektra. To je bagra kojoj haos i mizerija ostatka stanovništa ide na ruku i većina stvari koje truju društvo i šire strah i cenzuru je promovisano upravo sa te strane.
Ah ti "liberali", covjece nakon ovih svih fijaska u pretbodne 2 godine tesko ce ovi na vlast jos dugo vremena. Haman je tanka linija izmedju liberalizma i fasizma, sudeci po djelima Jacinde, onog vuznog papira Trudo i ostalih lijevih budaletina ukkjucujuci i Sleepy Joe i Kamilu Harris. Ako se normalna ljevica, koja je da se razumijemo jedini ispravan put , uskoro ne distancira od ovih budala crno im se pise.
Vloggeri, bloggeri, instagram influenceri nemaju finansijski interes? Zanemarimo sada sadrzaj.
Kako imaju interes kada tvrde da samo vakcine protiv covida ne djeluju ni blizu onom što se tvrdilo, i da ta neučinkovitost vakcina (posebno u pogledu nesprečavanja širenja transmisije) apsolutnno pobija argument prisilne vakcinacije.
Kako se monetizuje to protivljenje, kada ti big tech određuje koja objava je podložna monetiaciji a koje ne?
Monetizuje se tako sto Joe Rogan dobije 100 miliona od Spotifyja recimo. Prije Covida nije imao ni blizu slusanost kao sada.
Pa ako se zarazi 8x vise ljudi sojem koji je 4x manje smrtonosan, matematika je jednostavna. Onda se uklapa i ona prica zasto su trazili od one doktorice iz Juzne Afrike da ne prica kako je omikron blag.
Monetizuje se tako sto Joe Rogan dobije 100 miliona od Spotifyja recimo. Prije Covida nije imao ni blizu slusanost kao sada.
joe rogan je dobio taj ugovor pre nego što je išta pričao o covidu ili ivermectinu. čovek ima najpopularniji podcast na svetu i nije postao poznat pre 2 godine, već ranije.
Pa nije ih dobio na lijepe oci, nego jer je bio slusan prije spotifya
Pa ako se zarazi 8x vise ljudi sojem koji je 4x manje smrtonosan, matematika je jednostavna. Onda se uklapa i ona prica zasto su trazili od one doktorice iz Juzne Afrike da ne prica kako je omikron blag.
Da je ovo tako jednostavno kao 2x2 , davno bi bio rijesen problem. Omikron je blag.
Daj bolan ne laži. Rogan je bio popularan i imao skoro jednkau publiku prije pandemije. Provjeri preglede emisija prije pandemije na youtubeu. Pa valjda je zato dobio 100 miliona. Nije dobio 100 miliona od Spotifya da širi propagandu i ideologiju kao državni mediji za vrijeme pandemije.
Pored toga i suštinski lažeš jer Rogan ne drži porpovjedi oko vakcina, niti je protiv istih. Cojk je prebolio i zbog toga se da se vakciniše, ali je bar sto puta tokom podcasta rekao da se ljudi trebaju vakcinisati.
Pusti se mass media laži i histerije.
Last edited by hladan.preminger on 16/02/2022 10:36, edited 1 time in total.
Broj zarazenih u drzavama gdje je visoka prevalencija antitijela, sto zbog vakcinacije, sto zbog preboljevanja, je totalno irelevantan podatak..
Od kada je pcr prestao biti zlatni standard i od kada je jeftinija metoda testiranja postala standard imamo ekstremni porast zarazenih i ekstreman pad stope hospitalizacija i smrtnosti, kao i pad apsolutnih brojeva u tim kategorijama..