Ukrajina
-
Samprotivsviju
#69076 Re: Ukrajina
malo je to previse...da je 100 100 pa hajd
- GandalfSivi
#69077 Re: Ukrajina
Jesu bili partizani?
- GandalfSivi
#69078 Re: Ukrajina
Jebo nadrealiste, ovi su sve prekucali…
- jeza u ledja
#69079 Re: Ukrajina
Pa raspao se SSSR vec jednom.Optimus Prime wrote: ↑25/03/2022 00:58 Ali opet mislim da i zapad mora malo balansirati jer potpuni ekonomski slom jedne nuklearne sile takodjer nije pozeljan scenarij.
-
BiBi911
#69080 Re: Ukrajina
Samo Rusiju raskomadat na kantone, jos ih zavadit da se medjusobno karindjaju. Što su vise podijeljenji nafta je jeftinija, sto su moskovski teroristi slabiji svijet je sigurniji.jeza u ledja wrote: ↑25/03/2022 03:47Pa raspao se SSSR vec jednom.Optimus Prime wrote: ↑25/03/2022 00:58 Ali opet mislim da i zapad mora malo balansirati jer potpuni ekonomski slom jedne nuklearne sile takodjer nije pozeljan scenarij.
-
sumirprimus
#69081 Re: Ukrajina
Kratka analiza zqdnjih 96h..
-
saimidin
#69082 Re: Ukrajina
Meni nije jasno kako ne vide da su topovsko meso putleru, koji salje svu sirotinju I "ekstreme" da izginu, znajuci da se nece morati nikome pravdati kada izginu
Ma vjerovatno I vide, ali niko nema hrabrosti reci, jer ce tek onda najebati
- Tony Soprano
#69083 Re: Ukrajina
[media]https://9gag.com/gag/a7107nA[/media]
Je li bilo ovdje ? Koliko sam skonto, ruski debili objavili lozionu na tvu, Ukrajinci otkrili polozaj broda i je__li im majku majcinu.
Je li bilo ovdje ? Koliko sam skonto, ruski debili objavili lozionu na tvu, Ukrajinci otkrili polozaj broda i je__li im majku majcinu.
- drag_gost
#69084 Re: Ukrajina
Nevjerovatna je ta sprega, antivakseri i teoreticari zavjera su uglavno na strani agresorske Rusije.apsidejzi wrote: ↑25/03/2022 00:45Ne zaboravi da su komentatori koje spominjes zapravo prekvalifikovani infektolozi od prosle godine.Timscho wrote: ↑25/03/2022 00:31 Jedan od aspekata ovog rata je i odnos posmatrača izražen kroz komentare i diskusije u medijima i na internet platformama. Iako je ogromna većina razumnih ljudi širom svijeta od prvog sata invazije lako prepoznala žrtvu i agresora, dobro i zlo, i na temelju svojih moralnih načela i osjećaja za pravdu iskazala zaprepaštenje ruskim razaranjem i tragedijom Ukrajinaca, ipak je od samog početka prisutna i jedna druga, manja grupa posmatrača. Ta druga grupa u svojim komentarima nije bila posebno emotivna niti se bavila tragedijom građana Ukrajine. Njihovo očitovanje o ratu u Ukrajini se isprva ticalo uglavnom politike, tumačenja povijesti, nekih prošlih ratova uz, naravno, odobravanje ruske agresije, veličanje lika i djela V.Putina kao i neizostavnu, najčešće sarkazmom izraženu, bahatu samouvjerenost o nadmoći i genijalnosti ruske armije i ruskog naroda.
Međutim kako je rat poprimio svoj tok i svima postalo jasno da svakodnevni snimci uništene ruske vojske širom Ukrajine nisu photoshop ni CGI, da se te najspremnije divizije nadnaravnih ruskih boraca sa najmodernijim čudesnim oružjima nikada na javi neće ukazati, i da je Putin idiot koji gubi rat komentari ove manje grupe imaju potpuno drugi fokus. Nevjerovatno je kako se promijenio predmet interesovanja tih donedavno bahatih navijača ruskog siledžije otkako su i sami uvidjeli da je Ruska armija jedna hrpa nesposobnih, korumpiranih oficira, zastarjelog oružja, pokvarene opreme, preplašenih i gladnih vojnika. Sada se ti posmatrači puni empatije sažalijevaju nad Ukrajincima jer jadni izmanipulisani ginu za tuđe ciljeve, osuđuju Zelenskog zato što ne potpiše mir jer je sad odjednom svaki mir bolji od rata, pate za porušenim gradovima, ne vide smisao u pobjedi ako je zemlja srušena, suze liju za ukrajinskim izbjeglicam koje se neće vratiti u svoju zemlju, sada ovi odskora suosjećajni posmatrači pate zbog visokih cijena goriva u Evropi, propasti turizma, sporta...
Teška muka je Putinovim pristalicama prihvatiti nadolazeći poraz. Ali još uvijek smatraju da je bilo ispravno iz čista mira napasti drugu zemlju i nametati svoju volju. Nemaju oni prema žrtvi ni dalje nikakvu empatiju već tako samo kamufliraju svoju satisfakciju i kroz redove istču da će pobjednik ostati razoren, bez perspektive, a njegovi saveznici ekonomski oslabljeni.
- JohnnyS
#69085 Re: Ukrajina
Kad je na čelu bio razuman čovjek poput Gorbačova. Sad imaju manijaka na čelu. Osobno bih i ja da ih se skroz isključi od svijeta, ali je i mene strah da to Ruse ne galvanizira što bi Ćiro rekaojeza u ledja wrote: ↑25/03/2022 03:47Pa raspao se SSSR vec jednom.Optimus Prime wrote: ↑25/03/2022 00:58 Ali opet mislim da i zapad mora malo balansirati jer potpuni ekonomski slom jedne nuklearne sile takodjer nije pozeljan scenarij.
-
Mrljavi
#69086 Re: Ukrajina
Izvor za ovo? Kad su usli u Mikolaiv i gdje su ti zarobljeni vojnici?Romanija wrote: ↑24/03/2022 23:39 Prvo Kijev je jako veliki povrsinski, ima masa jedinica neke bolje obucene i napumpane, a neke slabije,i svasta se desava gdje nema uspostavljenog fronta, generalno Ukrajinci guraju i iz defanzivnih idu u ofanzivja dejstva, ali se i Rusi ne daju. Prije dva dana dok su ih Ukrajinci izbacivali iz Makariva Rusi su im nekoliko kilometara istocnije usli u Mikolaiv i zarobili skoro cetu vojnika..podsjeti me na Sarajevo u Dec 1992, oni nas guraju a Otesu mi njih na Zuci, krv do koljena svugdje. Ma Kijev je siguran tu su svakave VDV jedinice ispuhale, ali ja da sam Ukrajinac ja bih se pozabavio Donbasom, najbolje i najiskusnije jedinice, i najjace utvrdjene, ovi ih guraju svakih nekoliko dana zaseok po zaseok.
Da se ne pitamo kakve veze imaju desavanja na ova dva fronta udaljena 500km jedan od drugog?
Last edited by Mrljavi on 25/03/2022 07:40, edited 1 time in total.
- tovarish
#69087 Re: Ukrajina
I ravnozemljaši, harpovci, chemtrailovci,...
Ili drugim riječima: Srbi i oni što znanje kupe na facebooku i youtube-u.
-
Mrljavi
#69088 Re: Ukrajina
Ovaj novi, revolucionarni pristup rusofila je nesto najjace sto se desilo u svemiru.
Postovi u ovom tonu:
Rusi usli ovdje, unistili ukrajinske jedinice tamo, imaju tenkova milijardu, ne moze Ukrajina izdrzati ovo...
Na kraju se jos napise da se nadaju kako ce Ukrajina pobijediti, jer eto, oni ocito podrzavaju Ukrajinu
Postovi u ovom tonu:
Rusi usli ovdje, unistili ukrajinske jedinice tamo, imaju tenkova milijardu, ne moze Ukrajina izdrzati ovo...
Na kraju se jos napise da se nadaju kako ce Ukrajina pobijediti, jer eto, oni ocito podrzavaju Ukrajinu
- apsidejzi
#69089 Re: Ukrajina
Mogu ukrajinke dobro povuc. Nije to za podcjenit
Jarane, ranac haman veci od nje 
-
sumirprimus
#69091 Re: Ukrajina
sto se tice aerodroma kod kersona,ukri su sami rekli da su ih zasipali vbrovima. moguce da su ruje se pokusale branit pvom protiv nadolazecih, moguce da su gadjali dronove koji su navodili /osmatrali, kako god okrenes, ne vidi se na snimku da je nesto pogodjeno i da pada. no vidi se stotine detonacija na zemlji, na otvorenom ,ako je aerodrom sta god da je tamo bilo bilo je veselo hehe get some 
-
sumirprimus
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#69093 Re: Ukrajina
de ba budi realan ko će s mobitelom snimat u bliskoj rokačini...to nemreš ni na Call of Duty jeboteNadzornik wrote: ↑24/03/2022 23:40Kad smo vec kod municije ja u ovom ratu jos nisam vidio da je neko ispalio i jedan rafal.General War wrote: ↑24/03/2022 23:36
Ameri su sve pobrali koliko znam, samo ne znam je li za ukrajinu ili negdje drugo..ali je bio C17 prije 20 tak dana odnio neku municiju iz tuzle.
Sve se svodi na Avione,dalekometno granatiranje,VBR-ovi,Rakete,Bayraktari,rucni bacaci raketa itd..
- JoseMujica
#69094 Re: Ukrajina
Timscho wrote: ↑25/03/2022 00:31 Jedan od aspekata ovog rata je i odnos posmatrača izražen kroz komentare i diskusije u medijima i na internet platformama. Iako je ogromna većina razumnih ljudi širom svijeta od prvog sata invazije lako prepoznala žrtvu i agresora, dobro i zlo, i na temelju svojih moralnih načela i osjećaja za pravdu iskazala zaprepaštenje ruskim razaranjem i tragedijom Ukrajinaca, ipak je od samog početka prisutna i jedna druga, manja grupa posmatrača. Ta druga grupa u svojim komentarima nije bila posebno emotivna niti se bavila tragedijom građana Ukrajine. Njihovo očitovanje o ratu u Ukrajini se isprva ticalo uglavnom politike, tumačenja povijesti, nekih prošlih ratova uz, naravno, odobravanje ruske agresije, veličanje lika i djela V.Putina kao i neizostavnu, najčešće sarkazmom izraženu, bahatu samouvjerenost o nadmoći i genijalnosti ruske armije i ruskog naroda.
Međutim kako je rat poprimio svoj tok i svima postalo jasno da svakodnevni snimci uništene ruske vojske širom Ukrajine nisu photoshop ni CGI, da se te najspremnije divizije nadnaravnih ruskih boraca sa najmodernijim čudesnim oružjima nikada na javi neće ukazati, i da je Putin idiot koji gubi rat komentari ove manje grupe imaju potpuno drugi fokus. Nevjerovatno je kako se promijenio predmet interesovanja tih donedavno bahatih navijača ruskog siledžije otkako su i sami uvidjeli da je Ruska armija jedna hrpa nesposobnih, korumpiranih oficira, zastarjelog oružja, pokvarene opreme, preplašenih i gladnih vojnika. Sada se ti posmatrači puni empatije sažalijevaju nad Ukrajincima jer jadni izmanipulisani ginu za tuđe ciljeve, osuđuju Zelenskog zato što ne potpiše mir jer je sad odjednom svaki mir bolji od rata, pate za porušenim gradovima, ne vide smisao u pobjedi ako je zemlja srušena, suze liju za ukrajinskim izbjeglicam koje se neće vratiti u svoju zemlju, sada ovi odskora suosjećajni posmatrači pate zbog visokih cijena goriva u Evropi, propasti turizma, sporta...
Teška muka je Putinovim pristalicama prihvatiti nadolazeći poraz. Ali još uvijek smatraju da je bilo ispravno iz čista mira napasti drugu zemlju i nametati svoju volju. Nemaju oni prema žrtvi ni dalje nikakvu empatiju već tako samo kamufliraju svoju satisfakciju i kroz redove istču da će pobjednik ostati razoren, bez perspektive, a njegovi saveznici ekonomski oslabljeni.
+ zadnja slamka.....sad trube o američkom imperijalizmu i inflaciji
lako ih je prepoznati....kreću sa Putin je diktator ali.....
- JoseMujica
#69095 Re: Ukrajina
i ljevičari...barem 90% njih...za njih je Rusija još bastion antiimperijalizma
- Gandalf
#69096 Re: Ukrajina
Ma nisam ja nikada upratio da rusofili kažu za putlera da je diktator, to se u srpsko-ruskom svetu ne smije ni pomislit, ma ni u šali napisat. Vadiona im je danas i slabija jer nikada za rusiju ne kažu ništa loše, odmah krene priča, sve je poskupilo, pada atomska, što su ukrajinci čačkali mečku, Nato zakuho.
-
sumirprimus
#69097 Re: Ukrajina
nakon bombardovanja teatra u mariupolu, ,vidi se da je dio civila ziv i da su izasli kao i da je dobar dio teatra u rusevinama. bog te pito koliko j tu ljudi bilo
-
Mrljavi
#69098 Re: Ukrajina
Jos ruskog smeca koje nece paradirati Moskvom 9.maja.
-
sumirprimus
#69099 Re: Ukrajina
sasvim zasluzeno ih ljudi porede s nacistima.
-
Mrljavi
#69100 Re: Ukrajina
Spoiler
Show