Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
challmander

#11251 Re: Telemach BH

Post by challmander »

semsasuljakovic wrote: 22/03/2022 20:49
challmander wrote: 22/03/2022 20:10 Ponudili mi produzenje ugovora na 2g uz 20% manji racun za prvu godinu + gratis D3 uredjaj prvih godinu dana po mom zahtjevu. Jel okej ova ponuda, sta mislite?
Dobra ponuda ako ti je sport nebitan.
Ma jest al snaci cu se za sport vec nekako. Ima povoljnih IPTV lista za Arene i taj sadrzaj koji fali. Valjda se i Telemach nekad udostoji pa ponovo otvori saradnju sa AS ili obezbjedi neku alternativu.
Boban0726

#11252 Re: Telemach BH

Post by Boban0726 »

Ne postoji alternativa za sadržaj koji emituje Arena Sport.
Bar ne legalna.
Mirzareli

#11253 Re: Telemach BH

Post by Mirzareli »

challmander wrote: 22/03/2022 20:10 Ponudili mi produzenje ugovora na 2g uz 20% manji racun za prvu godinu + gratis D3 uredjaj prvih godinu dana po mom zahtjevu. Jel okej ova ponuda, sta mislite?
Ako pratis sport to je slaba ponuda jer od septembra sva ekskluziva prelazi na AS...Koji paket koristis ?
challmander

#11254 Re: Telemach BH

Post by challmander »

Mirzareli wrote: 23/03/2022 11:25
Ako pratis sport to je slaba ponuda jer od septembra sva ekskluziva prelazi na AS...Koji paket koristis ?
Ma znam, al dzaba kad imaju fakat najbolji internet. Koristio Trio Grande stari, sad cu preci na EON Full.

Zasad malo eksperimentisem sa Arena Cloud, ali su preskupi fakat pa cu vjerovatno potrazit neku IPTV listu da pokrijem i taj dio potraznje.
madesa

#11255 Re: Telemach BH

Post by madesa »

ako ti je sport vazan nemoj. Ni englesku ligu necee imati iduce godine. Ostaje im ruska liga :lol: :lol: .Mene jucer zvali i ponudili 15% snizenje prvu godinu a drugu bi isto placao. Ja rekao nema sanse, kaze pa eto mozemo spustiti jos pola marke :lol: :lol: :lol: :lol: . Onda ovom govorim snizite mi koliko kosta arena cloud (9Eura ) i ja potpisujem na 2 godine. Kaze imate IPTV liste dzabe :lol: :lol: :lol: Kad ga nisam poslao u tri lijepe necu nikad. Sa sportom su se dobro zeznuli i sigurno ce se za cca 3 godine potpuno ugasiti ili ce im ostati primarno samo net
drug_profi

#11256 Re: Telemach BH

Post by drug_profi »

Najbolja je opcija najjeftiniji paket u telemahu EON light plus mojawebtv 90 dana.
Dođe te sav sport 28.75/57,50 KM plus 8,66 mjesečno, što je podnošljivo.
Ako se uprosječi ova akcijska ponuda telemaha ispada 43,125 KM mjesečno za 24 mjeseca + ovi 8,66 = 52 marke prosjek da imaš sve.
Ne bih se zafrkavao sa IP listama i hoće-neće strimovima.
TheWatcher

#11257 Re: Telemach BH

Post by TheWatcher »

TM dajte nam jos ovih Bugarskih kanala :D
Telemach

#11258 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

TheWatcher wrote: 23/03/2022 13:15 TM dajte nam jos ovih Bugarskih kanala :D
Pozdrav @TheWatcher,
Hvala Vam na javljanju i interesovanju za nove kanale. Prijedloge za uvrštavanje novih kanala u ponudu možete dostaviti na e-mail adresu: [email protected], i ukoliko se ukažu realne mogućnosti, Vaši prijedlozi će biti uvršteni u programsku ponudu. Hvala Vam na saradnji na ovaj način.
Dzontra_Volta

#11259 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

madesa wrote: 23/03/2022 11:48 Sa sportom su se dobro zeznuli i sigurno ce se za cca 3 godine potpuno ugasiti ili ce im ostati primarno samo net
Ne treba suditi po sebi.
I meni je sport najvažniji, ali veeeeliku većinu ljudi nedostatak sportskih sadržaja neće natjerati da promijene operatera.
Neko će ostati iz razloga što ga sport ne interesuje, drugi zato što mu je bitan samo net, treći zato što zna naći sport na drugi način, četvrti zato što im je mrsko peglati se sa mijenjanjem operatera...
To je isto kao kad ovdje na forumu većina kaže da treba ukinuti Pink kanale ili Grand i sl. Kao ko to gleda? A u stvari gleda se poprilično. Ne bi sigurno držali te kanale i plaćali masnu lovu za njih, a da nisu gledani.
madesa

#11260 Re: Telemach BH

Post by madesa »

Dzontra_Volta wrote: 23/03/2022 13:38
madesa wrote: 23/03/2022 11:48 Sa sportom su se dobro zeznuli i sigurno ce se za cca 3 godine potpuno ugasiti ili ce im ostati primarno samo net
Ne treba suditi po sebi.
I meni je sport najvažniji, ali veeeeliku većinu ljudi nedostatak sportskih sadržaja neće natjerati da promijene operatera.
Neko će ostati iz razloga što ga sport ne interesuje, drugi zato što mu je bitan samo net, treći zato što zna naći sport na drugi način, četvrti zato što im je mrsko peglati se sa mijenjanjem operatera...
To je isto kao kad ovdje na forumu većina kaže da treba ukinuti Pink kanale ili Grand i sl. Kao ko to gleda? A u stvari gleda se poprilično. Ne bi sigurno držali te kanale i plaćali masnu lovu za njih, a da nisu gledani.
kako te nece natjerati da promjenis ? Ako te interesuje naravno da ces trazaiti nesto drugo . Sto ces placati nesto npr 50Km a nemas glavnu zanimaciju u mom slucaju fudbal. Sacekao sam da ugovor istekne i dovidjena.
typeOnegative

#11261 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

to je opet individualno, ako ti je to najbitnije znaš što ti je činiti. Meni i mnogima evo nije, volim sport ali sa sadašnjim odnosom snaga, čitaj konkurencijom i njihovim uslugama ne postoji scenario da pređem kod bilo koga... Usluga kao usluga u telemachu je najbolje zaokružena za moje potrebe, nedostatak arena vrlo lako mogu nadomjestiti, dok Eon platformu, brzinu neta koju imam i stabilnost i kvalitet usluga baš i ne..
kako god svako zna svoje i nema uopće smisla raspravljati o tome, niti vidim smisao takvih postova i konstantno žaljenje. Vrapci na grani znaju da arene neće do daljnjeg na telemach tako da znate što vam je činiti :thumbup:
Ivicaaaa

#11262 Re: Telemach BH

Post by Ivicaaaa »

typeOnegative wrote: 23/03/2022 15:25 to je opet individualno, ako ti je to najbitnije znaš što ti je činiti. Meni i mnogima evo nije, volim sport ali sa sadašnjim odnosom snaga, čitaj konkurencijom i njihovim uslugama ne postoji scenario da pređem kod bilo koga... Usluga kao usluga u telemachu je najbolje zaokružena za moje potrebe, nedostatak arena vrlo lako mogu nadomjestiti, dok Eon platformu, brzinu neta koju imam i stabilnost i kvalitet usluga baš i ne..
kako god svako zna svoje i nema uopće smisla raspravljati o tome, niti vidim smisao takvih postova i konstantno žaljenje. Vrapci na grani znaju da arene neće do daljnjeg na telemach tako da znate što vam je činiti :thumbup:
Potpuno se slažem s tobo!.Dosta brzo reagiraju, kad se prijavi kvar,a to je kod mene rijetko.Ja ih osbno samo nekoliko puta sam ih morao zvat u ovih nekoliko godina.Jedino malo cijenu smanje.I što se tiče akcija da malo bolje obijasne na koga se odnose.Kao na Hrvatskom Telemachu.
fusion_ba

#11263 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Ma Arene se lako nađu, važno je imati dobar net. I sigurno ne bih mijenjao eon platformu i dobar net na Telemachu za adsl i Arene koje se mogu gledati na više načina
Boban0726

#11264 Re: Telemach BH

Post by Boban0726 »

Telemach izgubio spor protiv Telekoma i RTS-a.
Mislim da će i iz Totala da lete RTS kanali kad istekne ugovor.
Što je nemoguće saznati jer TM tvrdi da je to podlovna tajna.
mechanic96

#11265 Re: Telemach BH

Post by mechanic96 »

mechanic96 wrote: 21/03/2022 17:35
channel10 wrote: 21/03/2022 16:36 @mechanic96 jesi li rijesio problem?
Nisam, cekam kad cu biti kuci pa da ih zovem. Valjda posalju strucnijeg tehnicara, restartovati i promijeniti port, pa reci ma doci ce to, znam i ja.
Javio im se na ovaj dan, rekli poslati tehnicare drugi dan, evo i današnji prođe, nigdje nikog. Izgleda da placamo odrzavanje, a sami moramo rjesavati probleme, da nemaju internet kakav imaju davno bi bili bivsi
Telemach

#11266 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mechanic96 wrote: 23/03/2022 19:39 Javio im se na ovaj dan, rekli poslati tehnicare drugi dan, evo i današnji prođe, nigdje nikog. Izgleda da placamo odrzavanje, a sami moramo rjesavati probleme, da nemaju internet kakav imaju davno bi bili bivsi
Pozdrav @mechanic96,
Vaše podatke smo ponovo proslijedili kolegama na provjeru. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
mirsek

#11267 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

@Telemach
Opet mi internet sporo ucitava sadrzaj cak i preko kabla na vasem eon box-u kao i na mom licnom android tv box uredjaju. Bezicna konekcija mi puca ili ne moze otvoriti stranice bez obzira sto ne koristim vise extender vec sam stavio kvalitetni i skupi ruter tp-link Archer AX55.
Telemach

#11268 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mirsek wrote: 23/03/2022 19:44 @Telemach
Opet mi internet sporo ucitava sadrzaj cak i preko kabla na vasem eon box-u kao i na mom licnom android tv box uredjaju. Bezicna konekcija mi puca ili ne moze otvoriti stranice bez obzira sto ne koristim vise extender vec sam stavio kvalitetni i skupi ruter tp-link Archer AX55.
Pozdrav @mirsek,
Trenutno ne postoje odstupanja u radu Vaše internet usluge. Ukoliko se poteškoće nastave, molimo da pozovete naš kontakt centar na besplatan broj telefona 0800 31111, kako bi kolege odmah izvršile provjere dok su poteškoće i dalje prisutne. WiFi mreže na Telemach Home Gateway uređaju ugašene i koristite privatnu opremu za koju ne možemo garantovati da će ispravno funkcionisati. Dolazni internet parametri do Home Gateway uređaja su uredni.
mirsek

#11269 Re: Telemach BH

Post by mirsek »

Telemach wrote: 23/03/2022 19:59
mirsek wrote: 23/03/2022 19:44 @Telemach
Pozdrav @mirsek,
Trenutno ne postoje odstupanja u radu Vaše internet usluge. Ukoliko se poteškoće nastave, molimo da pozovete naš kontakt centar na besplatan broj telefona 0800 31111, kako bi kolege odmah izvršile provjere dok su poteškoće i dalje prisutne. WiFi mreže na Telemach Home Gateway uređaju ugašene i koristite privatnu opremu za koju ne možemo garantovati da će ispravno funkcionisati. Dolazni internet parametri do Home Gateway uređaja su uredni.
Da iskljucio sam wifi na vasem uredjaju da se ne bi stvarale smetnje izmedju 2 wifi uredjaja koja su blizu jedan drugom.
Medjutim problem imam i preko ethernet veze tj. kabla koji je spojen na vas eon box direktno iz vaseg ubee uredjaja.
A ruter sam kupio jer od decembra svaki mjesec danima imam ove smetnje i kad koristim samo vasu opremu.
AnonymousBIH

#11270 Re: Telemach BH

Post by AnonymousBIH »

Trazi Technicolor modem i neka ga prebace u bridge mode, tako da tvoja oprema bude glavna.
agent_zero

#11271 Re: Telemach BH

Post by agent_zero »

Čisto informativno, zbog čeka 4k kanali ne rade na d3 risiveru, a rade na cam modulu?
Telemach

#11272 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

agent_zero wrote: 24/03/2022 11:08 Čisto informativno, zbog čeka 4k kanali ne rade na d3 risiveru, a rade na cam modulu?
Pozdrav @agent_zero,
D3 resiveri imaju ograničenje prikaza rezolucije do 1080p, odnosno Full HD rezolucije, te putem istih trenutno ne postoji mogućnosti dekodiranja i prikaza 4K kanala. Kanale Sport Klub 4K i Eurosport 4K možete pratiti putem D3 CAM modula uz TV uređaj koji podržava prikaz rezolucije od 2160p ili putem EON box uređaja i EON Smart TV aplikacije. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#11273 Re: Telemach BH

Post by W0rM »

Hajde da ne bude da non stop kritikujemo ljude. Neki dan nakon telefonskog razgovora, ostavio sam im utisak 0. Dan ili dva nakon toga, nazvali su me da dobiju povratnu informaciju zasto sam to uradio, sto je pohvalno za firmu koja hoce da cuje nazad kako se njeni klijenti osjecaju.

Kad bih ocjenjivao Telemach gdje je 1 najgora ocjena a 10 najbolja to bi ovako izgledalo:

Ponuda 5: razlog je taj sto to moze dapace na danasnjem vaktu i mora jeftinije, ima nas dosta sto imamo kablovsku samo radi filmskih kanala, neki radi sportskih, neki radi muzickih, a neki jer ne mozes internet dobiti bez kablovske. Nepotrebno je npr meni da imam sportske kanale i 30 pinkova kad ih ne gledam kao i muzicke. Tu bi se dalo dosta umanjiti na cijeni.

Tehnicka podrska 4: Korektni su i ljubazni pri javljanju, ali ti nivoi podrske kojih navodno ima 3 koliko sam shvatio iz razgovora, nemaju neku mogucnost da pomognu s problemom ako ga ne rijese iz prvog puta, vecinom se vodi ista mantra, iskljuci, ukljuci, mozda proradi. O tehnickoj podrsci na terenu necu ni davati izjave, jer ako problem nije tipa "ne radi mi nista" sto je prioritet, upitno je koliko ce to brzo ici.

Usluge 6.5: Sam po sebi, internet je fakat oke, dakle davanje uredjaja na koristenje i brzine interneta su sasvim zadovoljavajuce. EON aplikacija radi solidno, dakle desi se po koji prekid, ali zaista minorno u odnosu na kolicinu gledanja. Ono sto mi se ne svidja je sto je aplikacija uslovljena "preporucenim uredjajima" gdje se ogradjuju od problema na bilo kom drugom uredjaju te forsiraju EON box, koji opet nije ukljucen u svim paketima pa se mora preci ili na bolji paket ili rentati.

Poboljsanja, promocije, akcije 6: Da vecina kanala je otkljucana za neke dogadjaje tipa zimskih praznika ili neke promocije, ali to su vecinom do sad platili korisnici pod navodima "poboljsane usluge". Ono sto je prijatno bilo su ova povecanja brzina interneta, imam kolegu koji je pohvalio i ovaj HBO max pa su to neke stvari koje bi se dale izdvojiti.

Generalna ocjena je dakle nekih labavih 5.4 sto i odgovara trenutnom stanju Telemacha gdje dolazimo do zakljucka da placamo prosjecnu uslugu, vecom cijenom nego potrebno, gdje ima pozitivnih koraka, ali nedovoljno zainteresovanosti, volje, zelje i ideje da dodje do satisfakcije vecine korisnika ove usluge koja, kad i ako mu se slucajno ukaze prilika za bolje kod konkurencija ma koliko minorno to bilo, ce i preci ukoliko se stanje ne popravi.
philanthropy

#11274 Re: Telemach BH

Post by philanthropy »

posaljite ekipu na sip i rijesite vise "generalne" probleme, svaki boziji dan puca konekcija
Telemach

#11275 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

philanthropy wrote: 24/03/2022 12:11 posaljite ekipu na sip i rijesite vise "generalne" probleme, svaki boziji dan puca konekcija
Pozdrav @philanthropy,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere i dostavili Vam povratne informacije.
Post Reply