Ukrajina

zilog

#68476 Re: Ukrajina

Post by zilog »

janje_ wrote: 23/03/2022 23:03
Korisničkoime wrote: 23/03/2022 22:54 ... da li ce imati snage za njega ne znam volio bih ali nekako sumnjam. Da budemo iskreni niti Rusija ima toliko gubitaka koliko bi nas ovdje vecina volila niti Ukrajina ima tolike rezerve da izgura Rusiju sa svog teritorija. Volio bih jer smrt ruskog sveta je i smrt srpskog sveta ali tesko.
Istina je da ukrajinci biju i NATOvu bitku, ali pitanje je koliko dugo ce im dostavljat skupocjeno oruzje tek tako.. Ne sumnjam ni sekunde u njihovu volju, ali mogli bi u neka doba presusit izvori..

Opet, s druge strane, ovo ce tesko postati pozicioni rat ko sto je u Donbasu. Tesko je prognozirati bilo sta. Ostaje da se nadamo u ustrajnost i odlucnost Ukrajinaca. Vrlo je bitno da Mariupolj izdrzi ili barem da se dugo brani.
Svaki metak, granata i raketa, ispucana, na Ruse, od strane Ukrajinaca, je 10x ubojitija po ruski moral, nego da ih je NATO ispalio na njih.
To je zapadu postalo jasno i nesebicno ce liferovati oruzje, upravo zbog toga.
Prije invazije i na samom pocetku rata, zapad je cekao da vidi, da li Ukrajinci, zaista, imaju volju da se bore? Logicno, jer sigurno nisu zeljeli da im se ponovi debakl u Avganistanu. Sada, kada su se Ukrajinci pokazali kao nepokolebljivi, dobice i pticijeg mlijeka, samo da krse Ruse... :mrgreen:

Ako se neko pita za finansijske resurse, treba vidjeti onu sliku iz americkog Kongresa i ovacije Zelenskom. To je bjanko cek Bidenu da salje Ukrajini sta mu je volja. Pogotovo sto to uopste nije mrsko vojnoindustrijskom kompleksu. Kako u Americi, tako i u Evropi...
jao_situacije

#68477 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

sumirprimus wrote: 24/03/2022 00:02
I djedovi lože rusko željezo za otpisa hehe
bashing tanks in bashtanka :mrgreen:

sadimo suncokrete u baštanki :mrgreen:
sumirprimus

#68478 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ovi gube od prasinara do komandira masovno.ako nista nece bit za rata narednih 10 15 godina.
janje_

#68479 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

@zilog sve sam to upratio. Samo kontam da ce trazenje rjesenja za Krim, dnr i lnr trajati jako dugo. Iskreno se nadam da cemo svi izdrzati..
sumirprimus

#68480 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Presretnute komunikacije uvid u ruske probleme.
jefff

#68481 Re: Ukrajina

Post by jefff »

Romanija wrote: 23/03/2022 23:57 Mariupolj danas, ja pojma nemam kako ovo da opisem, ovi su k'o gladijatori u starom Rimu, su se sa zivotom pomirili kad su odlucili da ostanu i doguraju do kraja sta god tak kraj znacio, i onda jos snimaju a moral 110% :izet:

Staljingrad
zilog

#68482 Re: Ukrajina

Post by zilog »

janje_ wrote: 24/03/2022 00:17 @zilog sve sam to upratio. Samo kontam da ce trazenje rjesenja za Krim, dnr i lnr trajati jako dugo. Iskreno se nadam da cemo svi izdrzati..
Sta god. Mogu Ukrajinci i potpisati za sve to, ionako su to Rusi...

@sumirprimus Dobro dosao natrag druze!!!
Last edited by zilog on 24/03/2022 00:21, edited 1 time in total.
last mohicans

#68483 Re: Ukrajina

Post by last mohicans »

HarTar wrote: 23/03/2022 23:54 Fotografie ruskog predsjednika u posljednih mjesec dana... Paranoja?

ImageImageImageImage
Po ovome vidis da je lik paranoičan, sluđen a vjerovatno i bolestan. Pa gledaj gdje sjedi Lavrov, mislim da su ove novinske ekipe gole skinuli prije ulaska, a da on sve vrijeme ima repetiran pištolj ispod stola ili agenti ove sugovornike drze na nišanu.. On sebi više ne vjeruje.
exliberal-ex

#68484 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Posto sam bio na odmoru 7 dana. (pojma nemam sto al nema veze)..nakupilo se dosta pitanja.
Postaje ocito da zapadna prica mi se borimo do posljednjeg ukrajinca pocinje da isplivava sve vise . Neki dan slusam tipa kod Bill Maher kaze mrtvo hladno mi treba da im saljemo
oruzje da se bore za nas ...na pocetku rasprave Bill ga.pita pa dokle ce amerika da.iskoristava saveznike..od vijetnama preko kurda I.afganistanaca.pa.sad do ukrajinaca...dok nam trebaju tu smo onda ih odbacimo kao smece.
Ovo dvojca demokrata govore o tome sto republikanci govore necu da pricam uopste.

Sto se tice rata ocito da su rusi preuzeli taktiku iz sirije.. probij, okruzi , poravnaj. Usput imaju perfektnu sansu da isprobaju svoje najnovije oruzje...neki dan su tako srokali kasarnu I prema nekim ukrajinskim izvorima oko 100 vojnika su ubili a ko zna koliko ranili I to je samo jedan od slucajeva, trpe rusi udare I.imaju gubitke ali niko ovdje neprica sta se desava sa ukrajinskim.snagama.

Sa druge strane ove ekonomske blokade...mislim Boeing kaze mi.iz rusije prekidamo uvoz titanium, airbus kaze mi ne...njemacka je davno rekla da nemoze uvesti blokadu, da nespominjem italiju I Gucci torbice.O Turskoj , Kini, Indiji I drugim drzavama necu ni da pricam.

Ocito je da ce ruski narod platit.cijenu ali dokle ce eu I americko drustvo sutit zbog pritiska koji oni trpe.
Pricam sa rodjakom koji zivi i radi u holandiji...kaze ovo ko 91...nema.brasna kupit, nema ulja...daj nezajebaji..fakat. Ja mu nisam.vjerovao dok nisam nazvao jarana u njemackon I on mi.isto.to.kaze....jedna bugarka.mi.govori da je dizel bio skoro 2 eu u bugarskoj.za bugarska primanja to je preskupo...
Ovo koristenje ekonomskih sankcija bez ikakvog medjunarodnog pokrica nece donijet dobro nikome, sta vise mnogi ekonomisti govore da ce sad druge drzave gledat kako da naprave "zalihe" tudjeg kapitala ako ikad dodju u slicnu situaciju da imaju kontra mjere.

Sto neko napisa jebes drzavu koju.moze.hamburger uzdrmat ali isto tako jebes drzavu koja koristi ketchup I French fries kao oruzje.
sumirprimus

#68485 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Mariupol i stepen ostecenja
Sociolog

#68486 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

Koliki su troskovi ruskog ratovanja po danu?

Da li prelaze 2 milijarde dolara po 1 danu?
zilog

#68487 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Opet ovaj o provjerenim informacijama sto je dobio na telefon. Kada ne mogu screenshot-ovi tvitova, mogu prepricani telefonski razgovori... :pisnuo:
jefff

#68488 Re: Ukrajina

Post by jefff »

sumirprimus wrote: 24/03/2022 00:23
Vatrena moc ruske armade je impozantna. Mislim da ni Amerika nema toliki potencijal. Mislim da je u ovom konkretnom slucaju protivzracna odbrada bila nedostatna a ipak je najvise razaranja od zracnih napada avionima i raketama.
jefff

#68489 Re: Ukrajina

Post by jefff »

Last edited by jefff on 24/03/2022 00:30, edited 1 time in total.
giannibelif

#68490 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Negdje sam pročitao procjene, ne sjećam se tačno, nekih cca 500-700 miliona eur. po danu.
zilog

#68491 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Sociolog wrote: 24/03/2022 00:24 Koliki su troskovi ruskog ratovanja po danu?

Da li prelaze 2 milijarde dolara po 1 danu?
OPEX ne prelazi
CAPEX se vec mjeri hiljadama milijardi :mrgreen:
SpecialOffer

#68492 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

exliberal-ex wrote: 24/03/2022 00:21 Posto sam bio na odmoru 7 dana. (pojma nemam sto al nema veze)..nakupilo se dosta pitanja.
Postaje ocito da zapadna prica mi se borimo do posljednjeg ukrajinca pocinje da isplivava sve vise . Neki dan slusam tipa kod Bill Maher kaze mrtvo hladno mi treba da im saljemo
oruzje da se bore za nas ...na pocetku rasprave Bill ga.pita pa dokle ce amerika da.iskoristava saveznike..od vijetnama preko kurda I.afganistanaca.pa.sad do ukrajinaca...dok nam trebaju tu smo onda ih odbacimo kao smece.
Ovo dvojca demokrata govore o tome sto republikanci govore necu da pricam uopste.

Sto se tice rata ocito da su rusi preuzeli taktiku iz sirije.. probij, okruzi , poravnaj. Usput imaju perfektnu sansu da isprobaju svoje najnovije oruzje...neki dan su tako srokali kasarnu I prema nekim ukrajinskim izvorima oko 100 vojnika su ubili a ko zna koliko ranili I to je samo jedan od slucajeva, trpe rusi udare I.imaju gubitke ali niko ovdje neprica sta se desava sa ukrajinskim.snagama.

Sa druge strane ove ekonomske blokade...mislim Boeing kaze mi.iz rusije prekidamo uvoz titanium, airbus kaze mi ne...njemacka je davno rekla da nemoze uvesti blokadu, da nespominjem italiju I Gucci torbice.O Turskoj , Kini, Indiji I drugim drzavama necu ni da pricam.

Ocito je da ce ruski narod platit.cijenu ali dokle ce eu I americko drustvo sutit zbog pritiska koji oni trpe.
Pricam sa rodjakom koji zivi i radi u holandiji...kaze ovo ko 91...nema.brasna kupit, nema ulja...daj nezajebaji..fakat. Ja mu nisam.vjerovao dok nisam nazvao jarana u njemackon I on mi.isto.to.kaze....jedna bugarka.mi.govori da je dizel bio skoro 2 eu u bugarskoj.za bugarska primanja to je preskupo...
Ovo koristenje ekonomskih sankcija bez ikakvog medjunarodnog pokrica nece donijet dobro nikome, sta vise mnogi ekonomisti govore da ce sad druge drzave gledat kako da naprave "zalihe" tudjeg kapitala ako ikad dodju u slicnu situaciju da imaju kontra mjere.

Sto neko napisa jebes drzavu koju.moze.hamburger uzdrmat ali isto tako jebes drzavu koja koristi ketchup I French fries kao oruzje.
Joj brate sto tebe zovu i obavjestavaju. Pa ti si pola covjek a pola telefonska centrala. :lol:

Ziv bio, odvadi malo. :oops:
sumirprimus

#68493 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jefff wrote: 24/03/2022 00:27
sumirprimus wrote: 24/03/2022 00:23
Vatrena moc ruske armade je impozantna. Mislim da ni Amerika nema toliki potencijal. Mislim da je u ovom konkretnom slucaju protivzracna odbrada bila nedostatna a ipak je najvise razaranja od zracnih napada avionima i raketama.
Hehe smijesno je vise i poredit svjetsku velesilu sa rusima
apsidejzi

#68494 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Napuni se evo mjesec dana dvodnevne specijalne operacije i u ovih mjesec dana ne uzese ni jedan veci grad, al operacija i dalje ide po planu. Logicno.
geralt

#68495 Re: Ukrajina

Post by geralt »

exliberal-ex wrote: 24/03/2022 00:21 Posto sam bio na odmoru 7 dana. (pojma nemam sto al nema veze)..nakupilo se dosta pitanja.

Ja se divim ogromnom broju ljudi koje ti poznajes u svim krajevima svijeta, i njihovoj spremnosti da ti se pojadaju o ucincima sankcija Rusiji.
zilog

#68496 Re: Ukrajina

Post by zilog »

SpecialOffer wrote: 24/03/2022 00:30
Spoiler
Show

Joj brate sto tebe zovu i obavjestavaju. Pa ti si pola covjek a pola telefonska centrala. :lol:

Ziv bio, odvadi malo. :oops:
:pisnuo:
:thumbup:
Novosti

#68497 Re: Ukrajina

Post by Novosti »

:lol: :lol:
irac300

#68498 Re: Ukrajina

Post by irac300 »

Otvorite prozore da exliberalna lafina izađe. :lol:
Hajvan

#68499 Re: Ukrajina

Post by Hajvan »

SCH propagandista na temi mloooogo, chak i od forumasha od kojih se tomu nisam nadao :lol:
Guadalajara

#68500 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Mariopolj? Kakvo je stanje?
Post Reply