Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
salik79

#61751 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

ja71 wrote: 14/02/2022 08:27
salik79 wrote: 12/02/2022 11:59

Ja te pozovem konkretno da dokazes svoje tvrdnje, a ti palamudis...

Evo, kreni od svoje tacke 1. Objasni nam je na primjeru Australije i Novog Zelanda.
zelis reci da oni nemaju varijacija kada im je ljeto/zima ?
Naravno da je to kod njih manje izrazeno jer im je klima generalno blaza u odnosu na Evropu
Sta je reci, koprcas se u vlastitom blatu, ha?

Ne moras dalhe, u redu je...
ja71

#61753 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

salik79 wrote: 14/02/2022 08:32
ja71 wrote: 14/02/2022 08:27
zelis reci da oni nemaju varijacija kada im je ljeto/zima ?
Naravno da je to kod njih manje izrazeno jer im je klima generalno blaza u odnosu na Evropu

obratno.
Prvo objasni sta je pogresno u tome sto sirenje virusa varira (izmedju ostalog i) od temperature/godisnjeg doba ?

Ili mozda zelis na primjeru Australije i N. Zelanda reci da vakcina siri virus ?
BadBoy

#61754 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Hahha koji nivo kognitivne disonance jebo mater, znači svi drugi mogu biti plaćeni ali anti vaxxeri nikada i nikako :lol: :lol:
salik79

#61755 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

ja71 wrote: 14/02/2022 09:35
salik79 wrote: 14/02/2022 08:32

obratno.
Prvo objasni sta je pogresno u tome sto sirenje virusa varira (izmedju ostalog i) od temperature/godisnjeg doba ?

Ili mozda zelis na primjeru Australije i N. Zelanda reci da vakcina siri virus ?
Pogresno je to sto si sam prestanak pandemije u nevakcinisanoj Africi, a nastavak iste u vakcinisanoj Europi, zelio opravdati time (broj suncanih dana u godini). Povukoh ti paralelu sa vakcinisanim Izraelom, a pogotovo, Australijom i Novim Zelandom u najsuncanijem periodu u godini...
salik79

#61756 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

BadBoy wrote: 14/02/2022 09:43 Hahha koji nivo kognitivne disonance jebo mater, znači svi drugi mogu biti plaćeni ali anti vaxxeri nikada i nikako :lol: :lol:
Od koga?! Ko je to, od onih koji bi mogli to finansirati, na strani antivaxera?!
Trappist

#61757 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

armin071 wrote: 14/02/2022 08:22 Al da neko dijeli lovu da se siri prica protiv vakcina :lol: :lol: Ma ja ba ubise se zaradama. Ne znamo jos tacno na koji nacin se finansiraju ti koji pricaju protiv vakcina i ko ih finansira ali ja vjerujem da su i marsovci upleteni u to i to dobro :lol: :lol: :lol:
Pa jel ono pfizer placao da se prica protiv AZ vakcine? U to mogu povjerovati bez problema :D
gamer4ever

#61758 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Nitkonitkovic wrote: 13/02/2022 17:17 Gori sam ja sto se ovdje ubjedjume sa ovim koji misli da platnena maska zaustavlja aerosol, sa ovim sto iz posta vidi da li ja galamim ili ne itd. Nema smisla, slijepci ostaju slijepci. :thumbup: poz za normalan dio foruma do nekih ljepsih dana. :thumbup:
Nemas se sta ubjedjivati sve informacije su dostupne. Budala i slijepac je onaj koji pored svih informacija tvrdi nesto suprotno. Cinjenica jeste da sam virus je puno manji od aerosola. A kad si me prvi put quote ja sam pricao o virusu i kako on ne lebdi sam u zraku, nisam ni spominjao aerosole. Koliko koja maska stiti od sirenja aerosola, to je druga prica, ali valjda je vec svima jasno da platnene maske su najgore, bolje su malo hirurske, a kn95/ffp2 stite ne samo od aerosola nego cak i od virusa. Ti si negdje procitao novo istrazivanje, koje jeste istinito, je da se corona uglavnom prenosi preko aerosola, i odjednom zakljucio da to znaci da maske su beskorisne, sto je zakljucak nigdje veze. Implikacije toga da se virus prenosi aerosolom su te da virus ostaje u zraku, pa vise nisu siguran ni na 2 metra udaljenosti. Zarazena osoba cak moze i otici iz prostora, a ti da se zarazis. Znaci virus ostaje u malim zatvorenim prostorima bez ventilacije, uopste nebitno koliko si udaljen od zarazena osobe i da li ona uopste tu vise. To veze nema sa maskama.
gamer4ever

#61759 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

cassius wrote: 14/02/2022 07:17 To je to, evo idem upravo iz banke , digao keš.
Isto kao sto su ljudi dizali kes da potpisu da im je neko umro od korone i slicne gluposti koji su neki tvrdili
hladan.preminger

#61760 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

salik79 wrote: 14/02/2022 08:57
Pali su i veći u Francuskoj.
hladan.preminger

#61761 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

E jebote. Pa ko ima financijski interes za "negiranje" učinkovitosti covid vakcina?

Koja lobotomija.
Trappist

#61763 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

cassius wrote: 14/02/2022 10:30 :lol:

Pa nista novo. Na dodjelama nagrada oni jadni konobari i ostali radnici moraju nositi maske tokom cijele dodjele a slavni ne moraju :izet:
BadBoy

#61764 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

salik79 wrote: 14/02/2022 09:45
BadBoy wrote: 14/02/2022 09:43 Hahha koji nivo kognitivne disonance jebo mater, znači svi drugi mogu biti plaćeni ali anti vaxxeri nikada i nikako :lol: :lol:
Od koga?! Ko je to, od onih koji bi mogli to finansirati, na strani antivaxera?!
Kad ti meni odgovoriš ko je idejni tvorac "narativa" i ko gura "agendu" :lol:

I ko koordinira svim političarima, istraživačima, naučnicima, doktorima i sestrama na cijelom svijetu da guraju tzv "narativ". :lol:
Sanjarko

#61765 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Postaje kao prehlada. Neurekao. Danima po oko 40 umrlih, sad po oko 20.
cassius

#61766 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Koliko li su baka i djedova ubili ovi sto su bili na stadionu bez maske ??
saint_mirad

#61767 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

vi ne razumete, corona zna ko su guzonje i onda ne napada njih. zato oni ne nose masku a sitna buranija nosi. don't worry bro, samo slušaj struku, zdravu logiku na off i sve je to udure. :thumbup:
avetinja

#61768 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avetinja »

Živimo u ludo vrijeme.

Na brzinu što sam pogledao podatke i vidio da Izrael (72% vakcinisanost), Grčka (75% vakcinisanost), Srbija (49% vakcinisanost), Rumunija (42% vakcinisanost) imaju veću smrtnost sada od omikrona nego prije, iako je omikron poklončić virus, kako već struka reče. Sada će reći da su pomrli nevakcinisani. Hajde dobro neka bude. Ali, zar nije logično da se uz vakcinisanost iznad 70% (u ove druge dvije države oko 40%, ali ni to nije mali procenat), gdje virus cirkuliše već dvije godine, a struka kaže da ipak postoji imunitet u ćelijama možda i više od dvije godine, zar nije logično da smrtnost bude manja? Prema svim prilikama mora biti. Evo i Kanada koja je vakcinisana 85% ima skoro istu smrtnost kao iz najgorih dana. Nešto tu ne štima.

Onda izađu oni glavetani iz WHO i kažu Afrika blizu izlaska iz pandemija, a usput Afrika vakcinisala 17% stanovništva, što je opet po standardima od 70% do 90% nedovoljno za izlazak iz pandemije, a struka boljitak opravdava porastom vakcinacije koji je trenutno stao na nedovoljnih 17%. Onda na forumu kažu da je razlog tome sunce, iako struka kaže da sunce neće uništiti virus, što smo već imali priliku da vidimo. Afrika je kontinent iz kojeg su nam, kako struka kaže, došli svi ti naknadni zajebani virusi baš zbog niske stope vakcinacije, ali sada izlaze iz pandemije jer imaju nisku stopu vakcinacije, ali prema WHO taj procenat od 17% je boljitak, dok zemlje sa 70% vakcinisanost još kubure za pandemijom.

Svaka čast kome je sve ovo logično i jasno. I da ne bude usijanih glava, ne radi se ovdje samo o vakcinama, nego i o svemu ostalom što su nam stručnjaci do sada govorili.
cassius

#61769 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Nemoj uopste da mislis jel logicno ili nije. Bitno je da te ubodu i to je to.
hladan.preminger

#61770 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

s čisto tehnološke tačke gledišta, mRNA vakcina razvijana na jedan spike protein (delta varijanta) ima beznačajno dejstvo na drugi spike protein koje je mutacijom izmijenjen (omicorn) tako da ga imunološki sistem ne prepozna. Zato je vakcinacija mahom beznačajna za omicron.
Prebolijevanjem se razvija imunitet na 27 proteina, pa je prirodni imunitet mnogo bolji od vještačkog mRNA podražaja.
Nitkonitkovic

#61771 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nitkonitkovic »

avetinja wrote: 14/02/2022 14:25 Živimo u ludo vrijeme.

Na brzinu što sam pogledao podatke i vidio da Izrael (72% vakcinisanost), Grčka (75% vakcinisanost), Srbija (49% vakcinisanost), Rumunija (42% vakcinisanost) imaju veću smrtnost sada od omikrona nego prije, iako je omikron poklončić virus, kako već struka reče. Sada će reći da su pomrli nevakcinisani. Hajde dobro neka bude. Ali, zar nije logično da se uz vakcinisanost iznad 70% (u ove druge dvije države oko 40%, ali ni to nije mali procenat), gdje virus cirkuliše već dvije godine, a struka kaže da ipak postoji imunitet u ćelijama možda i više od dvije godine, zar nije logično da smrtnost bude manja? Prema svim prilikama mora biti. Evo i Kanada koja je vakcinisana 85% ima skoro istu smrtnost kao iz najgorih dana. Nešto tu ne štima.

Onda izađu oni glavetani iz WHO i kažu Afrika blizu izlaska iz pandemija, a usput Afrika vakcinisala 17% stanovništva, što je opet po standardima od 70% do 90% nedovoljno za izlazak iz pandemije, a struka boljitak opravdava porastom vakcinacije koji je trenutno stao na nedovoljnih 17%. Onda na forumu kažu da je razlog tome sunce, iako struka kaže da sunce neće uništiti virus, što smo već imali priliku da vidimo. Afrika je kontinent iz kojeg su nam, kako struka kaže, došli svi ti naknadni zajebani virusi baš zbog niske stope vakcinacije, ali sada izlaze iz pandemije jer imaju nisku stopu vakcinacije, ali prema WHO taj procenat od 17% je boljitak, dok zemlje sa 70% vakcinisanost još kubure za pandemijom.

Svaka čast kome je sve ovo logično i jasno. I da ne bude usijanih glava, ne radi se ovdje samo o vakcinama, nego i o svemu ostalom što su nam stručnjaci do sada govorili.
Samo se treba bocat , jebo logiku. Ja sam rekao , kad su ljudi slijepi na vlastite oci nema tu puno pomoci. :thumbup:
ultima_palabra

#61772 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

avetinja wrote: 14/02/2022 14:25 Živimo u ludo vrijeme.

Nemaju vecu smrtnost, nego imaju daleko vise slucajeva nego ranije kada su mjere bile na snazi. Iz tolikog broja slucajeva mora proizaci i uvecana apsolutna brojka smrtnosti. Vecina drzava je popustila mjere kada je dostignuta odredjena stopa vakcinacije.
ultima_palabra

#61773 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

hladan.preminger wrote: 14/02/2022 10:11 E jebote. Pa ko ima financijski interes za "negiranje" učinkovitosti covid vakcina?

Koja lobotomija.
Vloggeri, bloggeri, instagram influenceri nemaju finansijski interes? Zanemarimo sada sadrzaj.
ultima_palabra

#61774 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

Trappist wrote: 14/02/2022 10:44 Pa nista novo. Na dodjelama nagrada oni jadni konobari i ostali radnici moraju nositi maske tokom cijele dodjele a slavni ne moraju :izet:
U restoranima konobari nose maske, a musterije ne. Mora da su sve musterije slavne osobe.
Trappist

#61775 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

ultima_palabra wrote: 14/02/2022 17:23
Trappist wrote: 14/02/2022 10:44 Pa nista novo. Na dodjelama nagrada oni jadni konobari i ostali radnici moraju nositi maske tokom cijele dodjele a slavni ne moraju :izet:
U restoranima konobari nose maske, a musterije ne. Mora da su sve musterije slavne osobe.
Pa i to je nebuloza jedna velika, jos jedna od mnogih glupih mjera.
Locked