Ukrajina
-
jefff
#68201 Re: Ukrajina
Last edited by jefff on 23/03/2022 12:29, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#68202 Re: Ukrajina
Slazem se ali to nije nepromostiv problem.
Ukrajinci vec imaju obucene vojnike za koristenje raznih oruzja.
Stvar je da nauce bas taj sistem da koriste a to ne mora da traje godinama.
Za par mjeseci mogu definitivno obuciti postojece snage za upotrebu raznorazne tehnike
-
jefff
#68203 Re: Ukrajina
https://fb.watch/bWLDWdjxZ2/
"Ne želim da živim u zemlji koja bombarduje moju državu, gradove, moje prijatelje i porodicu", kaže Valerija.
Ona je Ukrajinka koja je sa suprugom Rusom živela u Moskvi, odakle su došli u Srbiju.
Ova porodica želi u Nemačku, ali dalje iz Vranja ne mogu.
"Ne želim da živim u zemlji koja bombarduje moju državu, gradove, moje prijatelje i porodicu", kaže Valerija.
Ona je Ukrajinka koja je sa suprugom Rusom živela u Moskvi, odakle su došli u Srbiju.
Ova porodica želi u Nemačku, ali dalje iz Vranja ne mogu.
- Spiritbreaker
#68205 Re: Ukrajina
Pa tah VDV je dobio po usima onih prvih dana, dobro je ista od njih i ostalo.lajkujMe wrote: ↑23/03/2022 12:26 Moguce da su Rusi odustali od uzimanja Kijeva i da im te snage sluze iskljucivo za drzanje Ukrajinskih jedinica vezanih za Kijev.
Vrlo moguce da zele da uzmu kompletnu Crno Morsku obalu, povezati Tranznistriju i Krim s kopnom (Marijupolj im tu najvise smeta).
I zauzimanje citave Luhansk i Donjetsk oblasti uz tampon zonu u Sjevernoj Ukrajini.
To im je i jedini domet za vise moralo bi se proglasiti ratno stanje u Rusiji i masovna mobilizacija i zrtvovanje na desetine ako ne i stotine hiljada Rusa za final conquest.
Putin bi mogao proglasiti stratesku pobjedu ako proglasi Sjevernu i SjeveroIstocnu Ukrajinu " demilitirizovanom", kompletno zauzimanje Donbasa i Luhanksa i sto je najbitnije totalnu kontrolu Crnog Mora.
Na to se Bugari i Turci nece obradovati.
A Rusi bi klicali na Genija Putina
@Spiritbreaker
Tamo se nalazi oko 13 ili 14 brigada.
Ne znam imena ali ima i VDV i Spetznats Brigada zajedno s jednom Cecenskom.
To je oko 15.000 ljudi, jedan citav korpus
Dakle ovdje ce bit najmanje 5k mrtvih ako se ne izvuku.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#68206 Re: Ukrajina
Mislim da su odustali i od Odese.To je crvena linija preko koje bi se i NATO upetljao.Dosta toga se desava iza kulisa, ovo su sve pretpostavke.Na zalost zali boze za izgubljenim zivotima radi necijih prljavih igrica.Mariupolj se ocekuje pad tokom ove najkasnije sljedece sedmice.Mislim da dole Ukrajinci imaju slabe sanse za neke kontra napade al nikad ne reci nikad.Do sada su nas pozitivno iznenadili svojom odlucnoscu i hrabroscu.lajkujMe wrote: ↑23/03/2022 12:26 Moguce da su Rusi odustali od uzimanja Kijeva i da im te snage sluze iskljucivo za drzanje Ukrajinskih jedinica vezanih za Kijev.
Vrlo moguce da zele da uzmu kompletnu Crno Morsku obalu, povezati Tranznistriju i Krim s kopnom (Marijupolj im tu najvise smeta).
I zauzimanje citave Luhansk i Donjetsk oblasti uz tampon zonu u Sjevernoj Ukrajini.
To im je i jedini domet za vise moralo bi se proglasiti ratno stanje u Rusiji i masovna mobilizacija i zrtvovanje na desetine ako ne i stotine hiljada Rusa za final conquest.
Putin bi mogao proglasiti stratesku pobjedu ako proglasi Sjevernu i SjeveroIstocnu Ukrajinu " demilitirizovanom", kompletno zauzimanje Donbasa i Luhanksa i sto je najbitnije totalnu kontrolu Crnog Mora.
Na to se Bugari i Turci nece obradovati.
A Rusi bi klicali na Genija Putina
@Spiritbreaker
Tamo se nalazi oko 13 ili 14 brigada.
Ne znam imena ali ima i VDV i Spetznats Brigada zajedno s jednom Cecenskom.
To je oko 15.000 ljudi, jedan citav korpus
- jao_situacije
#68207 Re: Ukrajina
mariupolj snimljen dronom
- Spiritbreaker
- Nespin
-
lajkujMe
#68210 Re: Ukrajina
Potvrda onog sto sam maloprije pisao.
Ruje su u obrucu.
Pitanje je mogu li bjezati mnogo se prica da nemaju nafte
-
laik1981
#68211 Re: Ukrajina
Sve spaljeno
-
jarobot
#68212 Re: Ukrajina
I ja sam prijavio video. Veću budalu i viš laži i mržnje nisam odavno čuo na jednom mjestudrndalo wrote: ↑23/03/2022 12:12OK, jesi li ga prijavio? Ja jesam, da li si ti, i jos 26 ljudi ? Samo na moju prijavu vjerovatno nece reagovati, na 28 vjerovatno hoce...SpecialOffer wrote: ↑23/03/2022 11:36
Sto se tice ovog i slicnih kanala oni bi se mogli ugasiti jednom jakom akcijom jer bukvalno svaki video je sirenje dezinformacija, mrznje, propaganjde...svega onog sto je zabranjeno na YT-u.
- SpecialOffer
#68214 Re: Ukrajina
Nece ni na 28. Morala bi se napraviti lista videa sa timestamps i objasnjenjem i onda pokusati. Vjerujem da bi se tako mogli ugasiti jer je bukvalno svaki video mrznja i laz, svaki krsi sve moguce smjernice YT-a ali se jos niko nije njima poceo ozbiljno baviti.drndalo wrote: ↑23/03/2022 12:12OK, jesi li ga prijavio? Ja jesam, da li si ti, i jos 26 ljudi ? Samo na moju prijavu vjerovatno nece reagovati, na 28 vjerovatno hoce...SpecialOffer wrote: ↑23/03/2022 11:36
Sto se tice ovog i slicnih kanala oni bi se mogli ugasiti jednom jakom akcijom jer bukvalno svaki video je sirenje dezinformacija, mrznje, propaganjde...svega onog sto je zabranjeno na YT-u.
- jao_situacije
#68215 Re: Ukrajina
vojska policija i novinari zajedno jučer u makarivu pored kijeva, znači da je sve sigurno
na 0:40 čini mi se da je policijska stanica gdje su se oni čečeni snimali uzimali policijska auta i skidali ploče, tablice na tim autima sa snimka su bile kijevske oblasti
na 0:40 čini mi se da je policijska stanica gdje su se oni čečeni snimali uzimali policijska auta i skidali ploče, tablice na tim autima sa snimka su bile kijevske oblasti
- pici
#68216 Re: Ukrajina
kadirovci kao sto i rekoh, popljackali, silovali, pucali selfije i bjez nazad u majcicu rusiju.Ista je to sorta ko arkanovci.jao_situacije wrote: ↑23/03/2022 12:44 vojska policija i novinari zajedno jučer u makarivu pored kijeva, znači da je sve sigurno
-
A_A_AKCIJA
#68218 Re: Ukrajina
Okupanti okruženi
Na drugom mjestu sam pročitao da je procjena od 2 do 9000 Rusa u okruženju.
[media]. [/media]
Na drugom mjestu sam pročitao da je procjena od 2 do 9000 Rusa u okruženju.
[media]. [/media]
- jao_situacije
#68219 Re: Ukrajina
još malo polupane tehnike od jučer iz izjuma, mislim da nije bio ovaj video sa fb
- drndalo
#68220 Re: Ukrajina
Ovo je snimak spasavanja isto kao da sam ja Šojguov brat blizanac...
Pravo klik-bejt Sun sranje...
-
lajkujMe
#68221 Re: Ukrajina
Moram nadodati da se u Buci, Irpinu i Hostomelu nalaze udarne brigade Ruske vojske.
VDV, Spetznats i Checeni plus kvalitetne Ruske Brigade.
Ako ih slomiju tu, u pozadini ostaju neiskusne, slabo obucene, neadekvatne jedinice za napad ili odbranu.
Mogla bi citava zapadna strana da se pretvori u veliku Bjezaniju nazad do Bjelorusije a ne mogu dobiti pojacanja sa Istoka jer je jezero izmedju njih.
Rusi zbog zestokih problema u logistici i pod sve vecim pritiskom ne mogu Istocne snage kod Kijeva prebaciti na Zapadnu stranu izgubili su manevarske mogucnosti.
Samim tim od Ukrajinaca zavisi da li ce krenuti unutar Bjelorusije i pokusati doci s Ledja istocnom kraku Kijeva.
Nevjerujem da ce Ukrajinci u slucaju raspada sistema kod Rusa na zapadnom kraku ici dalje od Ivankiva. Preriskantno.
Naravno sve pod predpostavkom da slomiju Ruski otpor Bucha-Irpin-Hostomel sto je sve vise izgledno ponajvise jer sve te Ruske jedinice su imale strasne strasne gubitke prve 2 sedmice.
Zauzimanje Hostomela, Irpina i Buche ih je kostai sigurno par hiljada mrtvih i ranjenih na pocetku ofanzive
VDV, Spetznats i Checeni plus kvalitetne Ruske Brigade.
Ako ih slomiju tu, u pozadini ostaju neiskusne, slabo obucene, neadekvatne jedinice za napad ili odbranu.
Mogla bi citava zapadna strana da se pretvori u veliku Bjezaniju nazad do Bjelorusije a ne mogu dobiti pojacanja sa Istoka jer je jezero izmedju njih.
Rusi zbog zestokih problema u logistici i pod sve vecim pritiskom ne mogu Istocne snage kod Kijeva prebaciti na Zapadnu stranu izgubili su manevarske mogucnosti.
Samim tim od Ukrajinaca zavisi da li ce krenuti unutar Bjelorusije i pokusati doci s Ledja istocnom kraku Kijeva.
Nevjerujem da ce Ukrajinci u slucaju raspada sistema kod Rusa na zapadnom kraku ici dalje od Ivankiva. Preriskantno.
Naravno sve pod predpostavkom da slomiju Ruski otpor Bucha-Irpin-Hostomel sto je sve vise izgledno ponajvise jer sve te Ruske jedinice su imale strasne strasne gubitke prve 2 sedmice.
Zauzimanje Hostomela, Irpina i Buche ih je kostai sigurno par hiljada mrtvih i ranjenih na pocetku ofanzive
Last edited by lajkujMe on 23/03/2022 12:52, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#68222 Re: Ukrajina
- drndalo
#68223 Re: Ukrajina
Vidjecemo... Neki dan sam spominjao nas Stup i Azice u kontekstu (nije OFFTOPIC) porusenih i spaljenih gradjevina, koje ipak pruzaju zaklon braniocima, a napadacima su manji i losiji cilj nego sto su bile dok nisu bile rusevine. Tako da ja mislim (ne znajuci koliko municije, oruzja, hrane i vode imaju) da mogu oni tamo izdrzati jos puno duze od iduce sedmice.
- jao_situacije
#68224 Re: Ukrajina
uhapšeni padobranac kod buče, objašnjava kako su pljačkali kuće i otimali od civila
- pici
#68225 Re: Ukrajina
Jedan od razloga osvajanja Mariupolja nije samo taj koridor, nego da se prikrije stravicni zlocin rusa nad civilima toga grada.Bog sami zna koliko je Ukrajinaca zatrpano pod rusevinama.