Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ti odavno govoriš da je na terenu sve sto imaju, a evo tek danas je prvi put od početka agresije vidjen ovaj T72 AMT, vidit cemo jesu li ih gurnuli u vatru ovih dana. Ako su na terenu bit ce ih jos uništenih/zarobljenih kao sto gledamo i ostale Ukrajinske tenkove od početka agresije.
Neka ba, lik je na osnovu jednog tenka skontao da su Ukrajinci istrosili sve snage…
Jeste vi opste pismeni?
Rezervna formacija je formacija koja se popunjava nakon mobilizacije, za razliku od aktivnih formacija koje su popunjene i u miru. Ukraina je imala 3 oklopne brigade rezerve, ovo su njihovi tenkovi. Ne znaci da su izgubili sve ostale, nego da su uspjeli i te formacije ubaciti u igru.
Ako uspije ovo okruzivanje zapadno od Kijeva onda su dobre šabse da se rat brzo završi. Najmanje 10 hiljada rusa ce biti izbačeno iz rata, eliminacijom ili predajom. Posebno je bitno da su to najbolji ruski vojnici. Sve spec8jalne jedinice sa mnostvom bitne opreme. Mislim da bi se Rusi tesko oporavili ako ovo izgube. Uz dosadasnje gubitke koji su najmanje 30k (poginuli, ranjeni ili zarobljeno) ovoh 10k novih bi ih unistili. Tesko da i jedna vojska na svijetu moze podnijeti toliki gubitak obučenih i vjerovatno najboljih vojnika.
Svasta se moze desiti ali ce i Rusi pokusati da nesto urade. Probijanje ili pomoc izvana. Kako god veceras ce se mozda desiti i najbitnija bitka ovoga rata. Mada se moze i razvuci na jos par dana ako bude morala kod rusa.
Kao da Rusi mare za postivanjem medjunarodnih prava. Oslobadjanjem teritorije otkrivaju se zvjerstva Rusa, kao i u nasem ratu, identicna! Samo je Kherson ostao postedjen jer su planirali siriti propagandu odatle ali sada vec polako gube i Kherson, nadam se da nece imati vremena za zvjerstva.
Jel ovo znaci da su likvidirali diplomatsko osoblje Ukrajinske ambasade?
Zar to nije krsenje svih mogucih međunarodnih zakona o ratovanju i zastiti diplomatskih predstavnika
Misli se nadam se na likvidaciju boravka... nešto kao protjerivanje.
Tako sam ja pročitao
Pise da nigdje nije bilo odluke od protjerivanju diplomata, sta god da su uradili tim ljudima predstavlja krsenje Becke konvencije o diplomatskim odnosima, sada ako neko drugi odluci to isto njima da uradi nemaju pravo da se zale
cista nagadjanja sa moje strane sve sam ovo sanjo
Jel ovo znaci da su likvidirali diplomatsko osoblje Ukrajinske ambasade?
Zar to nije krsenje svih mogucih međunarodnih zakona o ratovanju i zastiti diplomatskih predstavnika
Gledajuci sve ovo dodje se do zakljucka da su srpski i ruski borci totalno isti tj.obicne picke.Isti scenario ko u Bosni,gdje kod se imalopruzio organizovani otoor pupusili su tako i u Ukrajini.E sad nesto kontam sta bi bilo da smo mi u Krajini imali trecinu onoga sto se dotura ukrima.
tekst je star nekoliko dana, ali je zanimljiv
rusija zaustavlja protok robe prvenstveno žitarica iz ukrajine, a već su pucali na civilne brodove prije par sedmica
Ja se samo bojim hoce li budala aktivirati nuklearno oruzje kada vidi da mu ne ide. Do sad smo vidjeli da mu se jebe i za ruski i ukrajinski narod,za njega samog i za cijeli svijet. Pa uoci invazije je i rekao Macronu:"u ratu sa NATO-om smo vjerovatno inferiorni. Medjutim,mi imamo nuklearno naoruzanje,tako da bi to bio rat bez pobjednika". Drugim rijecima,ako nece biti po mom, tj ako ne osvojim sta sam naumio,nek ide sve u q,i ja i svi mi. Koja budala Tito dragi