Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
drug_profi

#18426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Jel vama jasno da je osovina HDZ-SDA-SNSD naš katil, naše prokletstvo, našdželat?
Svi kojima je to jasno se moraju ujediniti protiv toga.
Jedini cilj mora i treba biti razbiti taj tronozac. Jebo sve, ako vi niste svjesni da je to zadnja sansa da ovdje IKAD bude normalne drzave.
Znaci SDA s emora unistiti do temelja, i svaka stranak koja pocne liciti na SDA također, a zatim snagom znanja i pameti raditi na tome da se ogole HDZ i SNSD, da svi njihovi glasaci shvate da su te stranke njihovi zlonamjerni gospodari zivota i smrti.

Dakle generlano me boli Q zasto je Dino ovo rekao. To su samo rijeci. Zato znam sta je Bakir radio i dalje radi, as to nas debelo kosta.
Prvo se sa njim obracunati, bilmezom koji ne zna drzati jezik za zubima. Isprvocirace Čovića da odustane od kompromisa i proglasice sebe pobjednikom u necemu. U igri koja ce donijeti sve manje Bosne i Hercegovine, dok jednog dana ne bude u nekom novom Berlinskom kongresu dodijeljena Hrvatskoj ili Srbiji na "cuvanje i brigu".

Zato kazem, jazuk svih onih momaka koji su srcem na puske isli. Pretuzno.
Na grobu mog prijatelja pise:
"Volis li slobodu,
ljubiti je umijes,
razgovoru nasem ne trebaju rijeci.
Ja tugu tvoju,
a sutnju moju
ti razumijes"
merk030

#18427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by merk030 »

pinkman wrote: 20/03/2022 00:46
merk030 wrote: 20/03/2022 00:39 Ne znam zašto ljudi ne uđu u politiku ako misle da mogu bolje. Govorim generalno, ne valja Konaković, ne valja Bakir, ne valja Forto, ne valja Komšić. Ako imamo bolje, gdje su onda. Jednostavno trebamo prihvatiti da je to to, da nema bolje i pokušamo napraviti nešto sa onim što imamo.

Ako se pojavi neko ko ima školu, znanje, sposobnost i sve ostalo, i njega blatimo.

Uvijek stoji ona: "kakav narod, takva vlast".
Nece narod u politiku jer mu je zgadili.

Ne mozes sam bez stranke i stranacke infrastrukture, a stranke forsiraju poslusnike.

Vidis da se svako okruzio takvim ljudima. Ne vole pametne oko sebe.
Jasno da neće, ali narod je okružio te koji vode stranke. Narod isto uzima korist od toga.

Narod je izrodio te "lidere", nisu oni sami od sebe tu gdje jesu.

Po meni, odgovornost naroda u odnosu na "lidere" je tu negdje.
jefff

#18428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jefff »

drug_profi wrote: 20/03/2022 00:50 Jel vama jasno da je osovina HDZ-SDA-SNSD naš katil, naše prokletstvo, našdželat?
Jedini cilj mora i treba biti razbiti taj tronozac. Jebo sve, ako vi niste svjesni da je to zadnja sansa da ovdje IKAD bude normalne drzave.
Znaci SDA s emora unistiti do temelja, i svaka stranak koja pocne liciti na SDA također, a zatim snagom znanja i pameti raditi na tome da se ogole HDZ i SNSD, da svi njihovi glasaci shvate da su te stranke njihovi zlonamjerni gospodari zivota i smrti.

Dakle generlano me boli Q zasto je Dino ovo rekao. To su samo rijeci. Zato znam sta je Bakir radio i dalje radi, as to nas debelo kosta.
Prvo se sa njim obracunati, bilmezom koji ne zna drzati jezik za zubima. Isprvocirace Čovića da odustane od kompromisa i proglasice sebe pobjednikom u necemu. U igri koja ce donijeti sve manje Bosne i Hercegovine, dok jednog dana ne bude u nekom novom Berlinskom kongresu dodijeljena Hrvatskoj ili Srbiji na "cuvanje i brigu".

"Volis li slobodu,
ljubiti je umijes,
Ja tugu tvoju,
a sutnju moju
ti razumijes"
Ovdje je NiP tema. Nije Bakir.
Pojeli ste govno i sada smrdite.
Almir_

#18429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Almir_ »

Ruski uticaj je veliki.
Dino u namjeri najvise osvete prema Sda vise nije svjestan sta govori.
Covic na njeg ozbiljno racuna.
Bakira kakav god da je, treba njeg u ovome podrzati.
Dakle,odblokirajte drzavu i napravite u Domu naroda drugaciji rasplet.
mirza_15

#18432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Kako ne kontate šta je na stolu? Kakav uticaj danas ima Željko Komšić? Elektorski model kod izbora članova predsjedništva i uđe Čović umjesto Komšića u predsjedništvo. S druge strane reduciranje doma naroda na nivo vijeća naroda u RS. To bi bio ogroman pomaka za probosanski blok. U tom kontekstu i izjave Konakovića su ok. Hebo vas mjesto u predsjedništvu. Šta su to konkretno, sa tim mjestom, Džaferović i Komšić isposlovali do sada, a šta se moglo isposlovati da su smanjene ovlasti Doma naroda? Ne vidite dalje od nosa.
Milenkov buraz

#18433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 07:33 Kako ne kontate šta je na stolu? Kakav uticaj danas ima Željko Komšić? Elektorski model kod izbora članova predsjedništva i uđe Čović umjesto Komšića u predsjedništvo. S druge strane reduciranje doma naroda na nivo vijeća naroda u RS. To bi bio ogroman pomaka za probosanski blok. U tom kontekstu i izjave Konakovića su ok. Hebo vas mjesto u predsjedništvu. Šta su to konkretno, sa tim mjestom, Džaferović i Komšić isposlovali do sada, a šta se moglo isposlovati da su smanjene ovlasti Doma naroda? Ne vidite dalje od nosa.
Elektoriski model uz redukcije DOma naroda su meni sasvim OK, ovo drugo ima veću težinu...Predsjedništvo BiH je realno samo protokolarno a imaju mehanizni zašite. Konaković gleda širi kontekst i po meni je u pravu.
Haris033

#18434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris033 »

Potcijenjuje se članstvo u predsjedništvu. Zamislite sutra kako Draža Čović priča o ugroženosti Hrvata pred generalnom skupštinom UN-a i sl. Mnogo toga je Komšić dobrog uradio, opisujući pravo stanje BIH po cijelom svijetu..
Last edited by Haris033 on 20/03/2022 07:43, edited 1 time in total.
noviclan

#18435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviclan »

Alternative777 wrote: 20/03/2022 07:05
Alternative777 wrote: 20/03/2022 06:59

:lol: rece refko american boy
Officer Crabtree

#18436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

mirza_15 wrote: 20/03/2022 07:33 Kako ne kontate šta je na stolu? Kakav uticaj danas ima Željko Komšić? Elektorski model kod izbora članova predsjedništva i uđe Čović umjesto Komšića u predsjedništvo. S druge strane reduciranje doma naroda na nivo vijeća naroda u RS. To bi bio ogroman pomaka za probosanski blok. U tom kontekstu i izjave Konakovića su ok. Hebo vas mjesto u predsjedništvu. Šta su to konkretno, sa tim mjestom, Džaferović i Komšić isposlovali do sada, a šta se moglo isposlovati da su smanjene ovlasti Doma naroda? Ne vidite dalje od nosa.
Gdje je to Konaković naglasio da je to nešto što je njegov uslov za izborni zakon. Koliko ja vidim samo okolo priča da nije fer da Hrvatima drugi biraju člana predsjedništva.
mirza_15

#18437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Officer Crabtree wrote: 20/03/2022 07:55
Gdje je to Konaković naglasio da je to nešto što je njegov uslov za izborni zakon. Koliko ja vidim samo okolo priča da nije fer da Hrvatima drugi biraju člana predsjedništva.
Mora li naglasiti? Spominju drugi pregovarači. Spominje sam Čović i Cvitanović. A i dogovor je da se sa detaljima ne izlazi u javnost. Čović je izjavio da je bio spreman na veliki ustupak. Šta je taj "veliki ustupak"? Na kraju NiP-ov prijedlog je da se biraju 4 člana. Na ovaj saziv sada dodaš i Čovića. Ne kontam ni tada šta bi se promijenilo. Očigledno predsjedništvo nije ono što je najvažnije u pregovorima. Koplja se lome oko Doma naroda. I HDZ tu ima svoje zahtjeve, prije svega u smislu izbora u taj dom. Spominje se čak i CIK. Ovdje raja vidim zagrizla bačenu kosku za javnost i raspravlja samo o predsjedništvu. Ne kažem da je nebitna stvar predsjedništvo, ali je najmanje bitna od svih stvari koje su na stolu. Prije svega Dom naroda u FBiH. Ovdje neka priča o izdajnicima i patriotama, a niko još ništa nije potpisao.
Officer Crabtree

#18438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Okej sačekati ćemo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Koplja se lome oko Doma Naroda, a svi pricaju o Predsjednistvu.
doremifa

#18440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doremifa »

Haris033 wrote: 20/03/2022 07:42 Potcijenjuje se članstvo u predsjedništvu. Zamislite sutra kako Draža Čović priča o ugroženosti Hrvata pred generalnom skupštinom UN-a i sl. Mnogo toga je Komšić dobrog uradio, opisujući pravo stanje BIH po cijelom svijetu..
predsjednik komsic je najveci drzavnik i vojskovodja s balkana nakon aleksandra velikog. Aleksandar nije imao protiv sebe cetnike i ustase kakve ima predsjednik komsic, da je imao ne bi sigurno osvojio pola svijeta iako mu je (mozda) zeus otac (a možda je i komsicu, to se ne moze znati)
Anquilla

#18441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Anquilla »

_BataZiv_0809 wrote: 20/03/2022 09:39 Koplja se lome oko Doma Naroda, a svi pricaju o Predsjednistvu.
Nije baš da pričaju svi samo o Predsjedništvu.

Trenutna percepcija javnosti je da Dino nastupa suprotno očekivanjima.

Meni jeste ovo problem:
"U implementaciji pregovora mislim da nas čeka Mostar, mostarizacija Bosne i Hercegovine. Mi sad stalno govorimo da nešto dajemo Draganu Čoviću, on ne može dobiti ništa što već nema, osim činjenice da će većinski hrvatski narod birati sebi člana Predsjedništva što ja mislim da je potpuno korektno", smatra Konaković.

Poručio je ljevici da ako oni imaju rješenje za trenutnu situaciju on će ugasiti NiP i preći u njihove stranke.
Ne znam da li se nenamjerno pogrešno izražava, ali mu nije prvi put da koristi HDZ-ovu retoriku, da je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda=predstavnik Hrvata.

Nekad je u redu reći "ne" :)
doremifa

#18442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doremifa »

Nenacionalisticka, covjekoljubiva ljevica, ce s pravom, zarad drzavnog interesa, zrtvovati prava manjina da budu birani da ne bi bila 2 protiv jednog u predsjednistvu. Sam gospodin sejdic je rekao, s pravom, da je glupost da on moze biti biran ako ce to dozvoliti i hrvatima da izaberu jednog clana predsjednistva. Duboki naklon gospodinu sejdicu obzirom da je, kao predstavnik manjine (ocigledno cim govori u njihoco ime) spreman da se odrekne ljudskih prava zarad boljitka države, hvala i slava mu
mirza_15

#18443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

_BataZiv_0809 wrote: 20/03/2022 09:39 Koplja se lome oko Doma Naroda, a svi pricaju o Predsjednistvu.
Uvijek se fokus i pažnja javnosti usmjerava na manje bitne stvari koje se predstave sudbonosnim dok se iza zavjese završavaju ozbiljne stvari koje se žele sakriti. Nekada se nametne neka takva tema da bi se pažnja skrenula sa nećega što vladajućim nije u interesu da se nalazi u javnom prostoru (kriminal npr.). Tada isplivaju patriote i izdajnici, a masu je uvijek bilo lako uhvatiti na taj patriotski momenat. "Patriotizam je posljednje utočište hulja" (16 ili 17 vijek). I od tada do danas se ništa nije promijenilo. Presmješno je gledati kako se ljudi svrstavaju u torove po različitim osnovama i kako se onda od njih očekuje da budu lojalni svome toru što se promiče kao vrlina. Ne govorim ovdje samo o nacionalnim torovima. Govorim o svim torovima koje čovjek nekada bira, a nekada ne. Navijački, profesionalni, regionalni, rodni, politički, vjerski, porodični, firma za koju se radi.... Splet emocija, osjećaja pripadnosti različitim skupinama, ugroženosti (napad na člana grupe se doživljava kao napad na samog sebe), komformizma i manipulacija sa svi tim dovodi do apsolutnog odsustva objektivnosti a oni koji to shvate moraju da odluče hoće li biti pragmatični i šutiti (a možda to i iskoristiti?!) ili pričati o
tome i djelovati, te na taj način biti prezreni u svojoj skupini jer će sigurno biti manjina.

P.S. Nisam konkretno mislio ni na jednu osobu u ovom komentaru. Pišem o pojavi koja je takva od kada postoji ljudski rod.
doremifa

#18444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doremifa »

Prave bh patriote nece ni pregovarati sa hrvatima i srbima, sa fasistima i teroristima nema pregovora
dulekrele

#18445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dulekrele »

drug_profi wrote: 20/03/2022 00:17 Dino nesto reko. Ne slazemo sa sa njim. Mozda je zlonamjerno, mozda je lapsus, mozda je neznanje, ali je postao izdajica... jedva docekali.
A ridjobradi izdaje sve odavno i on je sad heroj jer je rekao "idem sad".

Tacno bosnjo ne treba imati drzavu, ne treba...
jazuk onoliko dusa poklanih sto su mislili da ih neko vodi u bolje sutra.
Ko si ti da odredujes da bosnjo ne treba imati drzavu. Drzava se ne zasluzuje zbog glupih politicara. I Bakir i Kifla su zlo. Obojica su podkapacitirani za polituku. U pregovote o IZ se nikad nije ni trebalo ulaziti. Samo kompletna izmjena Ustava je dolazila u obzir. Ovo ako se donese na stetu bosanaca nikad nece vise biti promjenjeno.
bdzs

#18446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bdzs »

doremifa wrote: 20/03/2022 10:25 Prave bh patriote nece ni pregovarati sa hrvatima i srbima, sa fasistima i teroristima nema pregovora
Đe si ti bio 95-e na Sani da nas malo odmjeniš protiv tih tvojih terorista
Point.

#18447 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

drug_profi wrote: 20/03/2022 00:50 Jel vama jasno da je osovina HDZ-SDA-SNSD naš katil, naše prokletstvo, našdželat?

"Volis li slobodu,
ljubiti je umijes,
Ja tugu tvoju,
a sutnju moju
ti razumijes"

Kako misliš uništiti SDA do temelja? Sa SDA-B?
Lex77

#18448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Lex77 »

Taj Konakovic je jednostavno glup čovjek.
Razumijem Bakira, on je vjerojatno ucjenjen, ali ovaj je glup bez razloga.
Styling

#18449 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Officer Crabtree wrote: 20/03/2022 07:55
Komakovic apsolutno nema nikakvog utjecaja da bi nekome postavljao neke uslove. Ucestvuje u pregovorima sa prijedlozima i prati sta se desava. Uslovljavati ne moze jer nema kapaciteta.
pinkman

#18450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

Post Reply