Ubleha
Placaju im masno
A i dalje stavljaj kako je rublja pala i tako to
Ostavili 2 banke na swiftu
Prosjecan rus nece imati dolara a ni ne trebaju mu
To sam u startu i pisao...
Ubleha
Ne mogu ugovorene transakcije biti ponistene preko noci. Treba proci par mjeseci pa da onda vidimo usporedbu sa istim periodom iste godine.amidzazeher wrote: ↑19/03/2022 22:08Jel’ ovo fakat istina? Ima li neki link ako nije tesko da procitam?
Koje robe nema?mo-town wrote: ↑19/03/2022 23:03Ne mogu ugovorene transakcije biti ponistene preko noci. Treba proci par mjeseci pa da onda vidimo usporedbu sa istim periodom iste godine.amidzazeher wrote: ↑19/03/2022 22:08
Jel’ ovo fakat istina? Ima li neki link ako nije tesko da procitam?
Bile su slike iz ruskih trgovina gdje nema robe na policama. Znaci potrosila se zaliha i ono sto je bilo u tranzitu a nova roba ne stize. Ja bih jos malo sacekao pa onda izvlacio zakljucke.
Naravno da nece biti 100% prestanka robne razmjene. Firauni su prvi rekli da nece prestati trgovati jer su im sirovine iz Rusije najeftinije.mk ultra wrote: ↑19/03/2022 23:05Koje robe nema?mo-town wrote: ↑19/03/2022 23:03
Ne mogu ugovorene transakcije biti ponistene preko noci. Treba proci par mjeseci pa da onda vidimo usporedbu sa istim periodom iste godine.
Bile su slike iz ruskih trgovina gdje nema robe na policama. Znaci potrosila se zaliha i ono sto je bilo u tranzitu a nova roba ne stize. Ja bih jos malo sacekao pa onda izvlacio zakljucke.
Pa oni su sami zabranili uvoz hrane prije 2 godine iz svih zemalja koje ih sad sankcionisu
Ima on opcije i iz turske, indije, kine itd... Nije svijet EU koji mu placa da ratuje
Bas tako.mo-town wrote: ↑19/03/2022 23:03Ne mogu ugovorene transakcije biti ponistene preko noci. Treba proci par mjeseci pa da onda vidimo usporedbu sa istim periodom iste godine.amidzazeher wrote: ↑19/03/2022 22:08
Jel’ ovo fakat istina? Ima li neki link ako nije tesko da procitam?
Gluposti, skidanje sa Ruskog gasa ili smanjivanje ce koštati Evropu stotine milijardi a na dugorocno i hiljade.amidzazeher wrote: ↑19/03/2022 22:22Kad mi rece da googlam bolje da nisam! Nadjem ovaj link. Meni je jasno da je Evropa kurva i da se zapad tesko odrice luksuza i sve bi napravio da tako ostane ali majku mu sto je previse previse je
Gluposti, skidanje sa Ruskog gasa ili smanjivanje ce koštati Evropu stotine milijardi a na dugorocno i hiljade.amidzazeher wrote: ↑19/03/2022 22:22Kad mi rece da googlam bolje da nisam! Nadjem ovaj link. Meni je jasno da je Evropa kurva i da se zapad tesko odrice luksuza i sve bi napravio da tako ostane ali majku mu sto je previse previse je
Situacija je takva kakva jeste, više je posljedica prevelikog oslanjanja na ruske energente tokom protekle decenije zarad provođenja "zelene agende", nego trenutne licemjernosti EU.mk ultra wrote: ↑19/03/2022 23:05Koje robe nema?mo-town wrote: ↑19/03/2022 23:03
Ne mogu ugovorene transakcije biti ponistene preko noci. Treba proci par mjeseci pa da onda vidimo usporedbu sa istim periodom iste godine.
Pa oni su sami zabranili uvoz hrane prije 2 godine iz svih zemalja koje ih sad sankcionisu
Ima on opcije i iz turske, indije, kine itd... Nije svijet EU koji mu placa da ratuje
Hoce, ali su projekcije da ce Ruska ekonomija biti teze pogodjena i brze posustati od evropske.Dangubic wrote: ↑19/03/2022 23:10Gluposti, skidanje sa Ruskog gasa ili smanjivanje ce koštati Evropu stotine milijardi a na dugorocno i hiljade.amidzazeher wrote: ↑19/03/2022 22:22
Kad mi rece da googlam bolje da nisam! Nadjem ovaj link. Meni je jasno da je Evropa kurva i da se zapad tesko odrice luksuza i sve bi napravio da tako ostane ali majku mu sto je previse previse je
Naravno, Rusi su rastureni, jedina šansa im je da ih Kinezi poguraju ali priča da Evropa ne radi ništa ne pije vode, kurve Turci koriste situaciju i pomažu Ruse da bi se sami obogatili na osnovu Ukrajine. Ciganska sorta.
O cemu ti pricas svega ti? Rusi su za vrijeme prvog svjetskog rata izgubili teritorije Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Estonije, Litvanije, Latvije, Finske i dobar dio sadasnje Rusije. Tek su 1917 u kontraofanzivi izasli na granice danasnje Rusije, prije nego sto su se povukli iz rata. Veze s vezom nema…madner wrote: ↑19/03/2022 22:20Hajde de, dosad si samo demonstrirao da nisu u stanju procitati sta je napisano. Ne moze biti gore.GandalfSivi wrote: ↑19/03/2022 22:15
Neka ba, neka se pokusa izvaditi, sad cu mu navesti sta se sve desavalo 1914te. Nebuloza na kvadrat…
Sto se same teme tice, zanimljivo je za sam proces stvaranja Ukrainske nacije.
Prognoze za trenutni konflikt jos stoje.
Da,to je lijepo objasnio jedan kineski duznosnik,pa kaze,Ameri nas mole da okrenemo ledja prijateljima i da ih ameri bace na koljena a
Promašio si poentu madnerovog posta, a madnerov poučak kaže "rusi uvijek izađu kao pobjednici", čak i onda kada gube.GandalfSivi wrote: ↑19/03/2022 23:23O cemu ti pricas svega ti? Rusi su za vrijeme prvog svjetskog rata izgubili teritorije Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Estonije, Litvanije, Latvije, Finske i dobar dio sadasnje Rusije. Tek su 1917 u kontraofanzivi izasli na granice danasnje Rusije, prije nego sto su se povukli iz rata. Veze s vezom nema…
Sicare Turci zasigurno, kao i uvijek. Medjutim njima u novoj konstelaciji Rusi izlaze na cijelu sjevernu stranu Crnog mora. Ako uzmu i Odesu, u Istanbulu nastaje panika. Mora se krmka niz dlaku.
Ja boldirah dio gdje je fulio, ostalo je irelevantno ovdje…homer2go wrote: ↑19/03/2022 23:26Promašio si poentu madnerovog posta, a madnerov poučak kaže "rusi uvijek izađu kao pobjednici", čak i onda kada gube.GandalfSivi wrote: ↑19/03/2022 23:23
O cemu ti pricas svega ti? Rusi su za vrijeme prvog svjetskog rata izgubili teritorije Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Estonije, Litvanije, Latvije, Finske i dobar dio sadasnje Rusije. Tek su 1917 u kontraofanzivi izasli na granice danasnje Rusije, prije nego sto su se povukli iz rata. Veze s vezom nema…
Zvuči poznato![]()
![]()
Ja ba, posto kineska ekonomija zavisi od Rusije. Nije ni smijesno svega mi…
Valjda kinezi znaju sta je po njih dobro:GandalfSivi wrote: ↑19/03/2022 23:39
Ja ba, posto kineska ekonomija zavisi od Rusije. Nije ni smijesno svega mi…

Znaci cista suplja. Fino od tebe da priznas da nemas argument za ono sto sam napisao pa sada mjenjas isti u nesto sto nije prvobitna teza. Jeste malo intelektualno supacki, ali bar ne izmisljas zbivanja 1914 izmedju Rusije i AH.GandalfSivi wrote: ↑19/03/2022 23:23O cemu ti pricas svega ti? Rusi su za vrijeme prvog svjetskog rata izgubili teritorije Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Estonije, Litvanije, Latvije, Finske i dobar dio sadasnje Rusije. Tek su 1917 u kontraofanzivi izasli na granice danasnje Rusije, prije nego sto su se povukli iz rata. Veze s vezom nema…
To naravno nije tacno, rekao sam da su gotovo sve pozitivne reforme i modernizacije Ruskog drustva bile uzrokovane porazima. Kataklizmicnim porazima koje niko nije ocekivao.homer2go wrote: ↑19/03/2022 23:26Promašio si poentu madnerovog posta, a madnerov poučak kaže "rusi uvijek izađu kao pobjednici", čak i onda kada gube.GandalfSivi wrote: ↑19/03/2022 23:23
O cemu ti pricas svega ti? Rusi su za vrijeme prvog svjetskog rata izgubili teritorije Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Estonije, Litvanije, Latvije, Finske i dobar dio sadasnje Rusije. Tek su 1917 u kontraofanzivi izasli na granice danasnje Rusije, prije nego sto su se povukli iz rata. Veze s vezom nema…
Zvuči poznato![]()
![]()
Viiiidiiiii. Iznenadjujuce, forum pamti originalne postove…
Pa hajde jos jednom nam objasni kakve veze ima bilo sta u Rusiji sa porazom AU imperije?
Ne, treba jednom zauvijek rascititi relevantnost ljudi koji pisu ovdje…
Ni jednoj zemlji koja je u ratu ruze ne cvjetaju, dobijali ili gubili rat.
Ovo Vucicu ispricao? On je progovorio mandarinski.