Malo je ovo, brate...
Doduše, kakvi smo, nismo ni to zaslužili...
U tom pravcu i sam razmišljam, grčevito odbijanje čovića bilo čega što mu nude esdeaovci a nude mu maltene sve, meni ide na to da on svoj deal sa moskvom ne smije prekršiti. U tom slučaju, on će biti uklonjen od strane zapada iz politike. Međutim, druga mogućnost tj.uništenje ove države pogurano od zapada, zarad nacionalističkih interesa 2 lidera regiona, koji će radi toga i preći ispod putinovog kišobrana na stranu zapada, mi uopšte ne izgleda nerealno. Bar je BiH uvijek bila kurčevite sreće. Nadam se ovoj prvoj opciji, Bake mi nešto plaho optimističan, nisam siguran koliko je to dobro za BiH.plavi_E wrote: ↑19/03/2022 15:00 Ovi promjene IZ su izgleda samo pocetak jednog pprocesa promijena u BiH. Potpuno je u redu dati Hrvatima "legitimnog" clana presjednistva a Bosnjacima skinuti blokade kroz domove naroda. Ali kako stvari izgledaju Covic i Zagreb pod pritiskom Moskve ne smiju prihvatiti taj kompromis. Jer bi se time zatvorio "front" prema Hrvatima i Bosnjaci dobili manevarski prostor za "front" prema Srbima.
CIK nece birati DN, je li to taj kompromisasurbanipal wrote: ↑19/03/2022 15:22 Ovdje se danas jedino lomi hercegovački UDBAŠ.
Čović će nakon svega morati spustiti gaće...
pinkman wrote: ↑19/03/2022 15:29CIK nece birati DN, je li to taj kompromisasurbanipal wrote: ↑19/03/2022 15:22 Ovdje se danas jedino lomi hercegovački UDBAŠ.
Čović će nakon svega morati spustiti gaće...![]()
![]()
Konakovic gasi stranku i prelazi u.....Boli njega qrc..Al zato valja kasnije prosetati gradom, dal visoko podignute ili pognute glave.
Kucas iz prostorija NIP-a ili se drogiras?Javier Pena wrote: ↑19/03/2022 15:40 Vrijeme je da prihvatite geografsku poziciju naše zemlje i shvatite s kim graničimo i od koga ovisimo. Za sve će se uvijek pitati Hrvati i Srbi. A u slučaju da dobiješ famozni bošnjački fildžan, ne bi izdržali duže od 2 sedmice kad ti komšije zavrnu pipu sa svih strana.
Ovo što Dino govori sve ima smisla. Ko nam je kriv što za 27 godina nismo bili u stanju MZ i Americi prodati neku svoju priču. Čini se da ovo polako završava.