Ukrajina

elcaliente

#66526 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

zigzag wrote: 19/03/2022 10:29 A zapadu je u interesu da Rusija ostane nepobijeđena i da ima kontrolu nad značajnim dijelom druge suverene zemlje?

I da u Rusiji kažu da je Vladimir najbolji jer je pobijedio.
Odakle cemo mi znati sta je zapadu u interesu?
Vidimo da Njemcima nije u interesu npr da uvode sankcije Rusiji.
Veliki interesi stoje iza ovoga.
I kada neko na zapadu procjeni da je dosta onda se Wolodimir nece nista ni pitati.
Jucer npr citam u Spiegel magacinu da sve ukrajinske izbjeglice koje imaju jevrejsku vjeroipovijest automatski dobijaju neogracicen boravak u Njemackoj.
Bayern sam je primio 35 hiljada izbjeglica i zeli da primi jos neogranice broj, dok bavarski ministar rada kaze da ukrajinci odmah dobijaju radne dozvole bez obaveznog znanja njemacog jezika.
Ukrajinska ambasadorica u Njemackoj se pobunila i kaze da se veliki pritisak pravi na izbjeglice da odmah pocnu raditi i da nije za to da se djeca odmah ubace na redovnu njemacku nastavu jer ce vremenom izgubiti povezanost sa Ukrajinom. Bliskoistocke izbjeglice su po njoj imale bolji tretman i bez pritiska.
Ja sam siguran da zapadne zemlje imaju neki plan i okvir.
A isto tako totalno slomljena Rusija ne koristi nikome.
Suncokret1

#66527 Re: Ukrajina

Post by Suncokret1 »

Maliodmene wrote: 19/03/2022 10:27 ⚡️ NATO to send air defense systems to Slovakia.

Germany and the Netherlands will deliver MIM-104 Patriot PAC-3 air defense systems to Slovakia.

Prior, Slovak Defense Minister said that his country would transfer the Soviet-made S-300 air defense systems to Ukraine.

Znaci vec su u Ukrajini
https://www.eurointegration.com.ua/news ... 8/7136234/
zigzag

#66528 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Dolazi vrijeme da se ni Vladimir neće ništa pitati. A već se planira kome će pripasti resursi Rusije.
kluz franjo

#66529 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Prošlo je više od 20 dana od početka agresorske invazije na Ukrajinu sa ciljem potpunog političkog i vojnog pokoravanja Ukrajine po uzoru na Belorusiju.
Samo još zadrtim putinoljupcima i ravnozemljašima nije jasno da je prvobitna strategija agresora završila potpunim fijaskom.

Čude me samo pojedini koji su poprilično uvjereni da je ovaj novi, ruski plan B bolje osmišljen i da će polučiti drugačiji rezultat od prvobitnog.

Gore opisani Putinov cilj će Rusija moći ostvariti samo ekstremnim vojnim mjerama. Proglašenjem ratnog stanja u Rusiji i opštom mobilizacijom ili nuklearkom.
U interesu cijelog svijeta, a posebno građana Ukrajine i potom Rusije, jeste da vojno-ekonomske elite u Rusiji što prije dođu pameti i uklone uzrok i uzročnika ovog razaranja. Sociopatu iz Kremlja.
BiBi911

#66530 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

elcaliente wrote: 19/03/2022 10:41
zigzag wrote: 19/03/2022 10:29 A zapadu je u interesu da Rusija ostane nepobijeđena i da ima kontrolu nad značajnim dijelom druge suverene zemlje?

I da u Rusiji kažu da je Vladimir najbolji jer je pobijedio.
I kada neko na zapadu procjeni da je dosta onda se Wolodimir nece nista ni pitati.
Jucer npr citam u Spiegel magacinu da sve ukrajinske izbjeglice koje imaju jevrejsku vjeroipovijest automatski dobijaju neogracicen boravak u Njemackoj.
Bayern sam je primio 35 hiljada izbjeglica i zeli da primi jos neogranice broj, dok bavarski ministar rada kaze da ukrajinci odmah dobijaju radne dozvole bez obaveznog znanja njemacog jezika.
Ukrajinska ambasadorica u Njemackoj se pobunila i kaze da se veliki pritisak pravi na izbjeglice da odmah pocnu raditi i da nije za to da se djeca odmah ubace na redovnu njemacku nastavu jer ce vremenom izgubiti povezanost sa Ukrajinom. Bliskoistocke izbjeglice su po njoj imale bolji tretman i bez pritiska.

Naravno da slomljena rusija svima nama odgovara. Jeftiniji energenti ce da budu, nema ovih paradrzava(teroristicke zemlje servija, sirija, iran,koreja, africke kolonije) gube muda.
Zaboravi na hamas,hesbolah, isis, cetnike ustase jer ce ti doci na red za banderu.
Mozda si saboravio ko ih finansira, obucava, pomaze.
elcaliente

#66531 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

BiBi911 wrote: 19/03/2022 10:51
elcaliente wrote: 19/03/2022 10:41

Naravno da slomljena rusija svima nama odgovara. Jeftiniji energenti ce da budu, nema ovih paradrzava(teroristicke zemlje servija, sirija, iran,koreja, africke kolonije) gube muda.
Zaboravi na hamas,hesbolah, isis, cetnike ustase jer ce ti doci na red za banderu.
Nisam bas u to siguran, velika je to zemlja sa puno razlicitih naroda. To zapad nece moci kontrolisti i nije bas da ce Rusi bas to tako jednostavno prepustiti.
Mislim da se najvise radi o kapitalu, podpuno slomljena Rusije nece moci trgovati a zapadu trebaju trgovinski partneri. Uostalom ratove vode ljudi iz sjene, tipa Black Rock, Rocefeler itd, njima kada bude pasalo oni ce to zaustaviti.
Drzave se vode nacelno svojim interesima i kapitalom a ne moralnim nacelima. Qurko njih zaboli i sa prosjecnim Rusom i za Ukrajincom.
Eh sada kada ce to da bude da oni koji sve financiraju zele da se stane ostaje da vidimo, mislim pred kraj godine da ce se situacija smiriti sa nekom vrstom mirovnog sporazuma kao kod nas, podjela zemlje u kojoj kao nece biti pobjednika do sljedeceg sukoba.
SanskiBiser

#66532 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Image

Image

Nije im dugo trebalo vec konfekcijska proizvodja u Kini :lol:
Suncokret1

#66533 Re: Ukrajina

Post by Suncokret1 »

Mashalah Mashalah
Nebozemlja

#66534 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

elcaliente wrote: 19/03/2022 11:03
BiBi911 wrote: 19/03/2022 10:51

Nisam bas u to siguran, velika je to zemlja sa puno razlicitih naroda. To zapad nece moci kontrolisti i nije bas da ce Rusi bas to tako jednostavno prepustiti.
Mislim da se najvise radi o kapitalu, podpuno slomljena Rusije nece moci trgovati a zapadu trebaju trgovinski partneri. Uostalom ratove vode ljudi iz sjene, tipa Black Rock, Rocefeler itd, njima kada bude pasalo oni ce to zaustaviti.
Drzave se vode nacelno svojim interesima i kapitalom a ne moralnim nacelima. Qurko njih zaboli i sa prosjecnim Rusom i za Ukrajincom.
Eh sada kada ce to da bude da oni koji sve financiraju zele da se stane ostaje da vidimo, mislim pred kraj godine da ce se situacija smiriti sa nekom vrstom mirovnog sporazuma kao kod nas, podjela zemlje u kojoj kao nece biti pobjednika do sljedeceg sukoba.
Pa neće niko s vojskom uletit u Rusiju. Slomiće ih ekonomski i tako iskontrolisati, a onda kreće unutrašnje cijepanje rusije.
Nierika

#66535 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

liga.net wrote:Bellingcat launched an interactive map to track possible military crimes during the war in Ukraine.
https://ukraine.bellingcat.com/
drndalo

#66536 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

meridiyan wrote: 19/03/2022 10:34
Bullshit... Jah, eno NATO vec zapakovao kofere i ode iza granica DDR-a...

Ako im je lakse neka misle da su time odvratili NATO od napada na Rusiju, koji je “sigurno” bio planiran, kao sto celi Ruski svet to zna... U stvarnosti, razlika na terenu nije velika. I dalje ako se nalazis na mjestu gdje ce pasti, bilo hipersonicna, bilo krstareca, bilo glupa raketa, 99% si preselio... Ako nisi, onda su ti sanse i dalje skoro nepromijenjene.

S druge strane, ja ne mislim da Rusi ovoga (kao ni krstarecih raketa) imaju u milionima komada pa da na onoliku zemlju to znaci ravnanje, osim tackastih ciljeva ili odmazde, koju svakako rade svaki dan. Logisticki to valja dovuci ako ih imaju, ali ako industrija ne radi na proizvodnji istih u stotinama komada dnevno, a ne radi, ispucace, kao i obicne Grad 122mm, VRB rakete.

I s njima sam siguran da vec moraju da “stede”, jer nisu sigurni kada i koliko ce im stici, pa ne mogu bas oflje ispaljivati hiljade komada dnevno...
toska

#66537 Re: Ukrajina

Post by toska »

Nierika

#66538 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

Skafoskanjak

#66539 Re: Ukrajina

Post by Skafoskanjak »

Sve je nekako sumorno i sa previše analiza,tako da nista dok ne posta sa twittera sumir.Popravi dan.Pa onda Har Tar nastavi...
elcaliente

#66540 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

Nebozemlja wrote: 19/03/2022 11:15
elcaliente wrote: 19/03/2022 11:03

Pa neće niko s vojskom uletit u Rusiju. Slomiće ih ekonomski i tako iskontrolisati, a onda kreće unutrašnje cijepanje rusije.
Na to i mislim, kako najvecu zemlju na svijetu sa 145 miliona stanovnika i toliko vrsta razlicitih naroda slomiti ekonomski i onda kontrolisati onako kako nekome odgovara.
Poslije pada komunizma smo imali slicnu situaciju pa niko nije mogao da to kontrolise. Uran se maltene na pijaci prodavao.
Mislim da totalni slom Rusije nije u interesu zapada i dok bi se doslo do toga prosle bi godine.
Last edited by elcaliente on 19/03/2022 11:29, edited 1 time in total.
elcaliente

#66541 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

toska wrote: 19/03/2022 11:18
Ako je to tako nedo Bog,onda im bas dobro moralni zapad pomaze.
SanskiBiser

#66542 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Image

Litvanci doniraju pikap kamionete, terenska vozila, SUVove, kombije Ukrajincima za potrebe TO Ukrajine.
SanskiBiser

#66543 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Ovo bi trebao biti udar te hipersonicne navodjene balisticke rakete sto je ispaljena jutros, veliko podzemno skladiste ukrajinske vojske, ocigledno da je cilj markirala bespilotna letjelica.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66544 Re: Ukrajina

Post by pici »

Mariupolj je založen to je sad i pticama na grani jasno... Kijev je sad za sada odbranjen a ceka se pad Mariupolja i da orci navale na ostatak donbasa, izadju na djepar i zadju za ledja Harkivu, Sumiu a gore na sjeveru zauzmu Chernihiv da bi onda isli na Kijev u okruzenje i ravnanje... to bi bila ta "genijalna" taktika ruske komande... specijalna operacija unistenje Ukrajinskih gradova.Kepec nema teorije da prizna poraz pa makar i izbio treci svjetski rat.Jug je orcima pokazao se do sada uspjesan za osvajanje tako da nece odustati od zauzimanje Mikolajeva i izbijanjem na granicu sa Moldavijom.Onda ide napad na Odesu.Uvodjenje tupoljev bombardera koji krstarecim razornim raketama udaraju je zadnji adut koji orci imaju, zapravo ostaju im jos nuklearke.
zilog

#66545 Re: Ukrajina

Post by zilog »

elcaliente wrote: 19/03/2022 11:27
Nebozemlja wrote: 19/03/2022 11:15

Na to i mislim, kako najvecu zemlju na svijetu sa 145 miliona stanovnika i toliko vrsta razlicitih naroda slomiti ekonomski i onda kontrolisati onako kako nekome odgovara.
Poslije pada komunizma smo imali slicnu situaciju pa niko nije mogao da to kontrolise. Uran se maltene na pijaci prodavao.
Mislim da totalni slom Rusije nije u interesu zapada i dok bi se doslo do toga prosle bi godine.
Kako li samo vi zamisljate tu "normalizaciju" sa Rusijom? Da ce se svima iz sjecanja izbrisati, da fasistima rijec i potpis traje dok ne ustanu sa stolice?
saimidin

#66546 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Rusi ce uzeti koliko mognu I onda poravnati linije, I dalje ici ravnati gradove koji su ostali iza u okruzenjima, primjer mariupol

Jasno je I njima da su podcijenili prije svega volju ukrajinaca da se bore, a I precijenili sebe

Na zalost za poraz rusa, ukrajini fali ozbiljno oruzje, avioni, pvo I dronovi u puno vecim brojevima, a onda bi dosla u mogucnost raditi kontre I odsijecanje I unistavanje ovih prodora

Sada ce po meni rusi gurati dokle mogu, vrsiti genocid nad ukrajincima artiljerijskim terorom, pa onda potpisati primirje I spremati se za nastavak, jer je jasno da zapad zeli deeskalaciju I nije spreman poslati ozbiljno oruzje, dok rusi uvijek eskaliraju I nastaviti ce

Sankcije koje ne ukljucuju naftu I plin su mozda efikasne na srednji rok, kratkorocno ce ih istrpiti, a dugorocno naci neku zamjenu, jer dobar dio svijeta nije uveo sankcije

Sva prica o sigurnosnin garancijama I sirenju nato je suplja, ovo je stvaranje velike rusije, I sljedeci su bjelorusi, moldavija, kazahstan, ako pomisle da mogu nesto raditi bez dozvole rusije, a I ako ne pomisle, nace se izgovor za pripajanja dijelova drugih drzava rusiji

Slava ukrajini

:bih:
Kyuss

#66547 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

Suncokret1 wrote: 19/03/2022 11:10

Mashalah Mashalah
Za ova rusenja helikopteru se prekodrinska putinljupska brigada stopostotno slozila da je rijec o lose odradjenom CGI.
elcaliente

#66548 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

zilog wrote: 19/03/2022 11:32
elcaliente wrote: 19/03/2022 11:27

Kako li samo vi zamisljate tu "normalizaciju" sa Rusijom? Da ce se svima iz sjecanja izbrisati, da fasistima rijec i potpis traje dok ne ustanu sa stolice?
Onaj ko je izgubio nekoga u ratu njemu se nece sjecanja izbrsati a onaj koga nije nikoga izgubio on slusa Cecine pjesme, ide na Exit i u Crnu Goru na more.

Nije ni prvi ni zadnji put da se tako nesto desava.
Pa Njemci otvoreno kazu mi necemo sankicije Rusima jer nasi ekomoski interesi stoje na prvom mjestu.
Wolodimir im prica preko livestreama u parlamentu cim je frajer zavrsio oni predju na redovni raspored i ekonomske teme.
Boli Njemca qurko za onim sto su Rusi radili u Ukrajini dok ima jeftin gas, ulje i brasno i dok mogu svoje masine Rusima prodavati da ubiru zaradu.
Zapad ima isto toliko morala kao i Rusija.
Samprotivsviju

#66549 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

SanskiBiser wrote: 19/03/2022 11:32

Ovo bi trebao biti udar te hipersonicne navodjene balisticke rakete sto je ispaljena jutros, veliko podzemno skladiste ukrajinske vojske, ocigledno da je cilj markirala bespilotna letjelica.
Meni ovo ne djeluje kao skladiste puno oruzja i eksploziva..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66550 Re: Ukrajina

Post by pici »

"Putin koristi svaki euro da ojača rusku vojsku"
Prema Kličkovim riječima, Kijev je dosad zabilježio više od 200 ubijenih civila. U gradu je ostalo oko dva milijuna stanovnika, rekao je.

"Ne zaboravite da branimo svoju zemlju, ali u isto vrijeme branimo temeljne vrijednosti europske demokracije", istaknuo je Kličko.

"Moja poruka je jasna. Molim vas, zaustavite bilo kakve ekonomske odnose s Rusijom jer Putin koristi svaki euro da ojača svoju vojsku koja maršira prema nama", zaključio je.
Ovo je ta pohlepa europskih birokrata i kapitalista, rusiju su trebali staviti pod zeljeznu zavjesu jos 2014 kad je okupirala Krim.I ovo sad je vec kasno jer ta glupa ovisnost o ruskoj nafti i plinu nas moze sviju skupo kostati.Kepec ide na stvaranje imperije i sa njim nema pregovora nego jezik sile.Zapad ako ne zeli feudalisticku imperiju na svojim granicama, mora djelovati odmah, ne vojno nego ekonomskom blokadom svega i svacega.Totalna blokada rusije.
Post Reply