Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gandalf wrote: ↑18/03/2022 19:43
Foe je majka, za 14 godina na forumu nikada nikoga nisam blokirao, od 24.02.ove godine lista se puni svaki dan. Četničku "objektivnu" propagandu ne mogu ni sekunde ni čitat ni gledat. Kada gazda putler popuši do kraja, trčaće na ovom forumu objavljivat postove podrške Ukrajini. Sve u skladu s vučićevom kurvanjskom politikom.
Ma kakav foe. Drago mi je da su tu. Drze me budnim. Znamo cime smo okruzeni.
zanimljivo je da su svi ovi "alternativni mediji" iz mordora sasvim slučajno na strani rusije, a malo ozbiljniji projekti su i fizički u paradržavnim tvorevinama i objašnjavaju gledateljima
kako li su tamo ušli i ko li ih financira baš se pitam
Stugna -P ukrajinski ATGM vise je pogodio ruskih tenkova i BVP nego Javelin, a dva puta jeftiniji.
Stugna-p je ukrajinski daljni razvoj ATGM Metis
Sistem ima lasersko vođenje, a njime upravlja operater preko komandne jedinice (DUBS) koji može biti udaljen i 50 m od lansera.
Domet rakete je 5 km, 130mm cal. a penetracija oko 700 do 800 m rha.
Stugnu-P je napravio DKB Luch kod Kijeva koji je već meta intezivnog granatiranja.
Dado dijasporitus wrote: ↑18/03/2022 18:58
Mariupol je vec u okruzenju dakle Ukrajina nema vise pristup Azovskom moru. Samim tim sto je u okruzenju Rusi vec imaju spoj Krima i Donjecka. Dakle ostaje samo da Rusi zele da se izivljavaju.
Nemaju jos spoj Krima i Donbasa jer sve glavne i jedine ceste vode kroz centar Mariopolja.
Pogledaj na Google Maps pa se sam uvjeri.
@namiami prijavi i ti njega za sirenje ruskih dezinformacija i putinove propagande. U EU je zero tolerance za smece koje dolazi iz Kremlja, nadam se slicno i kod nas
U EU se plasiraju informacije iz vise izvora, tako i sa ruske strane.
Za neke informacije navodi se da nisu potvrdjene.
Tako da ti to "zero" pada u vodu.
Zna to @Bloo vrlo dobro.
To sto ti plasiras nije legitimni izvor vec Putinova propaganda. Vrijeme je da se vrata zatvore tom smecu iz Kremlja.
Dado dijasporitus wrote: ↑18/03/2022 18:58
Mariupol je vec u okruzenju dakle Ukrajina nema vise pristup Azovskom moru. Samim tim sto je u okruzenju Rusi vec imaju spoj Krima i Donjecka. Dakle ostaje samo da Rusi zele da se izivljavaju.
Nemaju jos spoj Krima i Donbasa jer sve glavne i jedine ceste vode kroz centar Mariopolja.
Pogledaj na Google Maps pa se sam uvjeri.