Sigurno sam nasjeo na Ifetove laži, uzeo njegove riječi kao istinu.uglavnomja wrote: ↑16/03/2022 12:33![]()
na primjeru tranquila se vidi sav "uspjeh" ifetovih manipulacija![]()
pametan lik
ali uzima za istinu samo RIJEC ovog trojca, koji je pod kontrolom glavnog sefa, koji je i namjestio sudjenje da bi dobio proteste podrske gordani tadic
da ne ulazim u vec sve 1000 puta tazjasnjeno, vezano za alisu ... preskocio si puno stranica
imam samo par pitanja:
da li je ova optuznica po kojoj se sad sudi materijal za zatvor-pritvor od 6 mjeseci?
da li je ovo uopste materijal za optuznicu - tuzba za pomaganje nn licu poslije pocinjenog ubistva na nepoznat nacin?
i to dok je jos trajalo sudjenje ljubi za ubistvo saobracajnom nesrecom? ljubi kojeg nema u ovoj optuznici
da li je ovo materijal za najvisi sud u drzavi?
da li mislis da su ifet i muriz sami isposlovali podizanje ove komedije'?
dalje - da li si procitao i jedan ponovljeni iskaz svjedoka?
mutap nazvao, javio se policajac, mutap dosao ...
sta je trebao, da sjedi kod kuce dok mu je kcerka od 19 godina udarena u glavu, sjedi sa policijom, ceka hitnu, ...?
za barica
med. sestra dala kesu sa odjecom baricu, on je odnio gdje treba, niti je otvarao niti provjerovao niti je to njeov posao.
med. sestre uzimaju odjecu, ne policija
poseban postupak kad su zene u pitanju
oko kamera i izuzimanja - u aleji je bio stalno memicev rodjak koji radi u kavajtskoj mabasadi, koji je nabavio taj snimak, a cak je kod njega zavrsio i serifov snimak, prije nego ga je dupovac skinuo, ali taj lik se ne spominjerod je rod ... moze kod njega biti arhiva svih snimaka, to nije sumnjivo
niti je poznato kako je snimak zavrsio kod memica pa ga on posalo u kanadu![]()
dupovac nista lose nije uradio, pokazace sudjenje
kako si fino nasjeo na lazi vezane za alisino sjecanje i prepoznacanje![]()
a ima na internetu dokument, zapisnik koji je sastavila neka inspektorica na osnovu tel. poziva mutapa
(cuj odakle mu slikejesi li cuo za facebook
)
i ono sto je meni od pocetka najtragikomicnije i najtuznije i najbesmislenije
momak dobio 6 mjeseci pritvora samo zato sto je radio na recepciji kad je dosla polcija
a svi redom rekli bio super ljubazan, susretljiv, sve ok
usput, saznali smo da je jos jedna osoba vidjela snimak, znaci 3-5 ljudi, ne znam sad tacno, i svi kazu isto - NE VIDI SE NISTA na snimku, neprepoznatljivo vozilo koje vozi u kontra smjeru
kad muriz slaze - to je blef
tako je jedno 1000 puta blefirao
i ifet naravno
a rekorder je arijana sa glupostima na stranici
alisa od pocetka tvrdi da se ne sjeca i to nije promijenila 5 godina - ona je lazljivica
seferovici su bili na lici mjesta
priznali, vise puta razne stvari, ali su svaki put rekli da su bili u aleji tada
prva optuznica je bila za ubistvo
sud je prepravio za saobracaju (![]()
![]()
) osudjenu na propast
itd
Alternativno, možda sam gledao ovu rekonstrukciju:
U prvoj minuti Seferovićka priča kako su udarili autom, kako su Alisa i Dženan bili razdvojeni (na različitim dijelovima ulice).
Na 1:15 Alisa pokazuje u kom su položaju ona i Dženan bili u momentu udara ("dodirivali se ramenima").
Na oko 3:10 Alisa priča kako se Dženan okrenuo prema njoj. Dženan je bio lijevo, ona desno. On se okrenuo licem Alisi, i desnom stranom je bio izložen prema nazad (navodnom izvoru udara).
Sada se međutim svi slažemo da Dženan nije udaren u glavu kombijem. Niti je udaren u desnu stranu.
To je samo jedna rekonstrukcija, i nekoliko stvari u njoj za koje danas sigurno znamo da su laži.
Dakle priznanje Seferovića je lažno.
Svjedočenje Alise je lažno.
Vještaci koji su pričali o kombiju su lagali.
Šta ti nije jasno u tome? Evo ti snimak Alise kako priča, gdje je tu Ifetova manipulacija? Da li ti je stvarno bitnije šta je Ifet mahalao od toga kako su svi ovi igrači horski pričali o saobraćajci koja se nije desila?
Takođe, nije samo rekonstrukcija problem. Siguran sam da znaš da postoji autentičan policijski dokument (da sad ne tražim, bio ovdje više puta) u kom se priča o tome kako je Zijad Mutap pokazivao slike kćerci, ona je jednog prepoznala kao napadača, i on to prijavio, policija istražila i ispostavilo se da lik ima alibi. Šta je tu nejasno i gdje je tu Ifetova manipulacija? Ifet natjerao Alisu da prepozna nekog nasumičnog lika dok je istovremeno hinjila amneziju?
I onda kad se uzme u obzir i to prepoznavanje, koje se desilo prije rekonstrukcije, čitava vremenska linija "amnezije" ne štima.
- Alisa (mislila da je) prepoznala napadača par dana nakon napada, otac čak prijavio policiji, ostalo u policijskoj zabilješci
- Alisa dosta poslije, na gornjem snimku za vrijeme rekonstrukcije, tvrdi da se ne sjeća apsolutno ničega između udara i momenta kada se probudila sa zavojem na glavi
Dakle ne štimaju joj čak ni fleševi pamćenja jedan s drugim. Siguran sam da je i to nekako Ifetova manipulacija, jesam li u pravu?
Snimci sa hotela su prema forenzičkom ispitivanju dvije institucije namjerno obrisani. Ako je Ožegović i nevin (ne isključujem), snimci su i dalje namjerno obrisani, samo je stvar pronalažanja ko je to uradio. Šta ćemo dakle sa namjerno obrisanim snimkom? I to je Ifetova manipulacija, on haknuo Budnjin server?
Dokaz spaljen iste noći, da li je i to standardna procedura kada je žensko u pitanju? Ili možda, ček' ček' - Ifetova manipulacija?
Ali dosta o "Ifetovim manipulacijama", pošto većinu posta i dalje trošiš na Ifetove i Murizove javne nastupe, još jednom ću da nacrtam.
Ifet i Muriz su možda lagali o tome DA ZNAJU šta se desilo. Posljedica tih laži je da mi danas ne znamo šta se desilo, iako smo mislili da ćemo saznati od njih.
Alisa, Seferovići, vještaci, Tužilaštvo su lagali ŠTA i KAKO se desilo. A to ŠTA i KAKO se desilo je bitnije pitanje, koje dolazi prije svih ostalih. I sada me zanima i zašto su lagali.
Razumijem ogorčenost na Memiće jer nisu zadovoljili mahalašku žeđ za krvlju krivca, ali napadati njih, a istovremeno hladno ignorisati mnogo bitnije laži u cijelom slučaju je krajnje površno i pristrasno.
Nikada se nisam ustručavao da kažem da se Ifet i Memić ne ponašaju korektno.
A ti, postavljaš li istom revnošću kojom šibaš Memiće ponekad koje pitanje o ovom nizu laži, koje su vezane za suđenje o saobraćajci? Nimalo te to ne zabrinjava, sve je regularno, sve je po zakonu? Memić i Ifet su jedini problem u ovom slučaju, sve ostalo je čisto kao suza? To je tvoje mišljenje?