Ukrajina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#64702 Re: Ukrajina
- Truba
#64703 Re: Ukrajina
Auuu vidim vec pocelo ukopavanjeSanskiBiser wrote: ↑15/03/2022 17:17 auuu sta im uradise Ukrajinci kod Luganska ovo je neka kontraofanziva bila![]()
Ili tek sad pocelo ukopavanje kako gledas na situaciju
- Bosanac sa dna kace
#64704 Re: Ukrajina
Ja ništa nisam otvorio, ja sam samo napis'o kako jeste... A Turci i Rusi imaju vrlo jasno definisane odnose koji se mogu sažeti u onu "bolje pametan neprijatelj, nego lud prijatelj".@mba wrote: ↑13/03/2022 19:49Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/03/2022 19:37
Turska se ovim ratom našla u goFnima do guše.
Ukrajina je je jedan od glavnih izvora sirovina, ne znam je li druga ili 3. zemlja odakle uvoze sve vrste sirovina (razni metali- bakar, željezo, aluminijum, zatim žitarice, sirovine za petrohemijsku industriju, razne vrste vlakana, poluproizvodi u raznoraznim industrijskim granama uključujući i dijelove za Bayraktar dronove...) i to sve ide na dnevnom nivou, dnevno uplovi teretni brod sa tim sirovinama u luku Istanbul, Kodžaeli, Trabzon, a drugi isplovi...
Rusija je godinama nekad na 5. a nekad čak i na 3. mjestu kao izvozni partner gdje izvoze sse te prozvode od ukrajinskih proizvoda, i do obaranja onog aviona bila je strateški partner....
Da ne pričam kako po truskim medijima idu vijesti kako obrtnici na veliko i malo po Laleliju (četvrt u Istanbulu gdje se obavlja većina robne razmjene sa Rusijom, i gdje svaka radnja ima najmanje jednu osobu koja zan ruski) bukvalno plaču i gledaju u nebesa...Samo u Istanbulu je takvih radnji nekih 15 000 (slovima petnaest hiljada), da ne pričam o turizmu....
mislim da ste flase prerano otvorili da slavite, pravite racune bez krcmara, kao sto cijela evropa trazi alternative tako ce i TR postupiti, turci ne gledaju u nebesa nego stvararaju nest i trude se, najpametnije sto mogu uraditi je to sto su ostali manje vise neutralni, turci su vec jednom sa rusima zaguzvali obaranjem aviona i gle to „to nije nas rat kako NATO tad saopsti, i sve vise imam osjecaj da ce rusija sankcije prije izdrzati nego li EU, sudeci po rastu cijena je samo pitanje vremena kad ce i javnost u svim zapadnim zemljama ukrainu i narod ukraine zaboraviti, jer ovde sve preko novcanika ide, zivi bili pa vidjeli!
Turska je postala NATO članica davnih dana zbog SSSR-a, pardon Rusije...
I da, naravno, ne čekaju Turci ni od kog ništa, rade ljudi i njima je dolar svetinja za koju su spremni učiniti sve, više nego iko u Evropi...
- Bosanac sa dna kace
#64705 Re: Ukrajina
Pa ne znam, analitika kaže da im je nekih 50% turista iz Rusije.....elcaliente wrote: ↑13/03/2022 19:50Mozda su turski analiticari procijenili da ce Rusija biti ipak u boljem polozaju od Ukrajine u buducnosti.Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/03/2022 19:37
Turska se ovim ratom našla u goFnima do guše.
Ukrajina je je jedan od glavnih izvora sirovina, ne znam je li druga ili 3. zemlja odakle uvoze sve vrste sirovina (razni metali- bakar, željezo, aluminijum, zatim žitarice, sirovine za petrohemijsku industriju, razne vrste vlakana, poluproizvodi u raznoraznim industrijskim granama uključujući i dijelove za Bayraktar dronove...) i to sve ide na dnevnom nivou, dnevno uplovi teretni brod sa tim sirovinama u luku Istanbul, Kodžaeli, Trabzon, a drugi isplovi...
Rusija je godinama nekad na 5. a nekad čak i na 3. mjestu kao izvozni partner gdje izvoze sse te prozvode od ukrajinskih proizvoda, i do obaranja onog aviona bila je strateški partner....
Da ne pričam kako po truskim medijima idu vijesti kako obrtnici na veliko i malo po Laleliju (četvrt u Istanbulu gdje se obavlja većina robne razmjene sa Rusijom, i gdje svaka radnja ima najmanje jednu osobu koja zan ruski) bukvalno plaču i gledaju u nebesa...Samo u Istanbulu je takvih radnji nekih 15 000 (slovima petnaest hiljada), da ne pričam o turizmu....
-
nostalgic
#64706 Re: Ukrajina
Zbog odbijanja uvođenja sankcija, Turcima treba zapapričiti takve sankcije da ruske i iranske izgledaju kao dječija igra, spram tih.Bosanac sa dna kace wrote: ↑15/03/2022 17:29Ja ništa nisam otvorio, ja sam samo napis'o kako jeste... A Turci i Rusi imaju vrlo jasno definisane odnose koji se mogu sažeti u onu "bolje pametan neprijatelj, nego lud prijatelj".@mba wrote: ↑13/03/2022 19:49
mislim da ste flase prerano otvorili da slavite, pravite racune bez krcmara, kao sto cijela evropa trazi alternative tako ce i TR postupiti, turci ne gledaju u nebesa nego stvararaju nest i trude se, najpametnije sto mogu uraditi je to sto su ostali manje vise neutralni, turci su vec jednom sa rusima zaguzvali obaranjem aviona i gle to „to nije nas rat kako NATO tad saopsti, i sve vise imam osjecaj da ce rusija sankcije prije izdrzati nego li EU, sudeci po rastu cijena je samo pitanje vremena kad ce i javnost u svim zapadnim zemljama ukrainu i narod ukraine zaboraviti, jer ovde sve preko novcanika ide, zivi bili pa vidjeli!
I da, naravno, ne čekaju Turci ni od kog ništa, rade ljudi i njima je dolar svetinja za koju su spremni učiniti sve, više nego iko u Evropi...
- Bosanac sa dna kace
#64707 Re: Ukrajina
Pa ne trebaju Turci uvoditi sankcije Rusima kad su im ovi već bili složili sankcije nakon obaranaj aviona prije 8 godina. Rusi im uveli raznorazne carine i dadžbine na proizvode...nostalgic wrote: ↑15/03/2022 17:33Zbog odbijanja uvođenja sankcija, Turcima treba zapapričiti takve sankcije da ruske i iranske izgledaju kao dječija igra, spram tih.Bosanac sa dna kace wrote: ↑15/03/2022 17:29
Ja ništa nisam otvorio, ja sam samo napis'o kako jeste... A Turci i Rusi imaju vrlo jasno definisane odnose koji se mogu sažeti u onu "bolje pametan neprijatelj, nego lud prijatelj".
Turci su kivni na Amerikance jer još uvijek važe sankcije koje im je Trump uveo i sada očekuju ne ukidanje tih sankcija već da im se daju i povlastice...
Eto ako je Americi toliko stalo što tamo na Dalekom istoku ne otvori neki front, neke vježbe...Ovim naravno ne želim da dovodim u pitanje pravo Ukrajinaca na slobodu, niti niječem agresiju na Ukrajinu...
-
jefff
#64708 Re: Ukrajina
Izgleda da su Rusi opkoliti u onoj bolnici u Mariupolju.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#64709 Re: Ukrajina
Ne kontam.
-
Romanija
- GandalfSivi
#64711 Re: Ukrajina
Prenosi labudana kao i obicno, ne brini puno…
-
Mrljavi
#64712 Re: Ukrajina
Mobitele mozda nemaju, ali ruska vojska nije disciplinovana.Kikibombona wrote: ↑15/03/2022 13:08Ruska vojska je generalno disciplinovana, zabranjeni su telefoni i kamere. Ne vidjeh da su snimali oborene ukrajinske avione, a narocito nisu pale ukrajinske vojnike.
Sve sto dolazi u javnost su snimci separatista iz Donjecka i Cecena, te ponekog novinara. Neuporedivo sa recimo Sirijom gdje se svaki dogadjaj, od najmanje vaznosti, snimao iz 10 uglova.
Ruska drzavna propaganda na najvisem nivou se pohvali zarobljenim NLAWom, sve uz kamermane, reportere i usminkane napucane vojnike, dok nas ti ovdje ubjedjujes da nemamo dokaze o rusenju bajraktara zbog disciplinovanog ruskog vojnik bez mobitela? Daj se malo uozbilji covjece.
Last edited by Mrljavi on 15/03/2022 19:12, edited 1 time in total.
-
MUNAFIK
#64713 Re: Ukrajina
Treba i Dostojevskog izbacit iz lektire kod nas u školama.nostalgic wrote: ↑15/03/2022 17:33Zbog odbijanja uvođenja sankcija, Turcima treba zapapričiti takve sankcije da ruske i iranske izgledaju kao dječija igra, spram tih.Bosanac sa dna kace wrote: ↑15/03/2022 17:29
Ja ništa nisam otvorio, ja sam samo napis'o kako jeste... A Turci i Rusi imaju vrlo jasno definisane odnose koji se mogu sažeti u onu "bolje pametan neprijatelj, nego lud prijatelj".
- SanskiBiser
#64714 Re: Ukrajina
Ruski VDV povukao se sa polozaja sjeverno od Kijeva i ostavio vozila, tenkove, transportere...
- karanana
#64715 Re: Ukrajina
pa gdje odu ovi sto ostave vozila?
- amker
-
A_A_AKCIJA
#64717 Re: Ukrajina
Pamtiće Rusi Buča potok dugo.
Edit, vidim bilo
Edit, vidim bilo
Last edited by A_A_AKCIJA on 15/03/2022 18:01, edited 1 time in total.
-
giannibelif
#64718 Re: Ukrajina
Ne znam odakle taj stav da Rusija treba da momentalno bankrotira nakon uvodjenja sankcija od prije koji dan bukvalno. Ruski bankrot ce biti spor i tih do otvaranja berzi i uvida u realno stanje mogucnosti da se trguje robama, dobro ranjenom valutom koju sad izvlace rezerve i zlata i roba na domacem trzistu koje sluze kupoprodaji. Doci ce i do tog momenta kad tih roba ne bude na teritoriji Ruske Federacije i fizicki, ne bude kupaca koji mogu da plate bilo sta, ne bude sirovina, poluproizvoda, nema trzista Zapada, nema trgovine u dolarima a to zamjeni slabi juan i valute drzava Centralne Azije koje osim Kazahstana ne mogu ni sebi pomoci. Radnici ostaju bez posla i kuci idu bez plata.Nema priliva deviza, niti jedna grana privrede ne ostaje zdrava i treba tih 150 miliona ljudi hraniti,a sutra da se rat zavrsi sankcije ostaju. Rusija se sad brani drzavnim intervencionizmom i kontrolom medijskog prostora i pumpanjem slike obicnom narodu da je sve super. Berze zatvorili i kao super je sve. Rusija bi kao SSSR imala vece sanse da prezivi ovo stanje nego sada kad su dio kompletnih globalnih procesa i tokova.
Last edited by giannibelif on 15/03/2022 18:07, edited 1 time in total.
- Truba
- Manual
#64720 Re: Ukrajina
HahahahaKyuss wrote: ↑15/03/2022 17:25Za to vrijeme, u prekodrinskom pasaluku...SanskiBiser wrote: ↑15/03/2022 17:17 auuu sta im uradise Ukrajinci kod Luganska ovo je neka kontraofanziva bila![]()
Са обзиром да је данас могуће пратити много више од локалних вести, јасно је да је са Украјином готово, замлаћивање о некаквом руском поразу у овој причи је више него комично. Од “духа Кијева” до непрегледних колона уништене руске технике (који нико није видео), до потпуног непомињање Армија ЛДНР у медијима се ствара слика да Украјина има некакву шансу. У реалност, они оружане снаге у правом смислу те речи више немају као ни контролу над педесет посто своје територије. Довољно је погледати шта се дешава на територијама под контролом ОС РФ и ЛНДР и јасно је да Украјина броји последње дане.
Osećam bes u tvom postu
RUSOFILU bolesni
- Manual
#64721 Re: Ukrajina
HahahahaKyuss wrote: ↑15/03/2022 17:25Za to vrijeme, u prekodrinskom pasaluku...SanskiBiser wrote: ↑15/03/2022 17:17 auuu sta im uradise Ukrajinci kod Luganska ovo je neka kontraofanziva bila![]()
Са обзиром да је данас могуће пратити много више од локалних вести, јасно је да је са Украјином готово, замлаћивање о некаквом руском поразу у овој причи је више него комично. Од “духа Кијева” до непрегледних колона уништене руске технике (који нико није видео), до потпуног непомињање Армија ЛДНР у медијима се ствара слика да Украјина има некакву шансу. У реалност, они оружане снаге у правом смислу те речи више немају као ни контролу над педесет посто своје територије. Довољно је погледати шта се дешава на територијама под контролом ОС РФ и ЛНДР и јасно је да Украјина броји последње дане.
-
Samprotivsviju
#64722 Re: Ukrajina
Meni je smijesno kako oni konstantno spinuju, prvo je bilo Putin samo trolla evropu, pa onda kada je pocela invazija je bilo pada ukrajina za 3 dana, e sada je kao faza gdje tvrde da ljudi ne shvataju siru sliku, kako rusi to sve planski rade, ide sporije jer spasavaju civileKyuss wrote: ↑15/03/2022 17:25Za to vrijeme, u prekodrinskom pasaluku...SanskiBiser wrote: ↑15/03/2022 17:17 auuu sta im uradise Ukrajinci kod Luganska ovo je neka kontraofanziva bila![]()
-
A_A_AKCIJA
#64723 Re: Ukrajina
Azov disapproves thisKyuss wrote: ↑15/03/2022 17:25Za to vrijeme, u prekodrinskom pasaluku...SanskiBiser wrote: ↑15/03/2022 17:17 auuu sta im uradise Ukrajinci kod Luganska ovo je neka kontraofanziva bila![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.