Ironmen wrote: ↑13/03/2022 12:21
meridiyan wrote: ↑13/03/2022 12:18
Turska se neće pridružiti zapadnim sankcijama protiv Rusije - Tursko ministarstvo vanjskih poslova
Ja prije 15 dana napisa da Turska igra na dvije stolice i da gleda samo svoju guzicu, nazvase me rusofilom, cetnikom i istocnim odronom, a tek kako SAD-u godi sva ova situacija nismo svjesni i to sam pisao, realno i objektivno kako god me nazvali procetnikom ili putinovom pudlicom za ovaj rat ce najvise ispusiti Evropa u prvom redu zemlje treceg reda i to nam treba biti svima jasno, u biti vec pusimo 15 dana i to dobro.
Sad kad se javi Detroid Mercy i krene me ismijavati. neka prvo samo objasni nasem prosjecnom penzioneru sa 380 km penzije zasto mu je litra ulja jutros 5 km.
Pa ulje i nije skupo u odnosu na neke druge stvari. Recimo kafa, piva u ugostiteljskim objektima. To popiješ za 10 min. a litar ulja može biti ihaha. Zatim meni glupo naručivanje hrane (dostava), čak je i na poslu glupo. Da naši bauštelci u Njemačkoj naručuju dostavu hrane na poslu, ostali bi bez gaća. Zatim pozivi mobitelom 0,20-0,30 KM/min. Ima tako tih gluposti gdje te dere na pfeninge na miligrame, pa misliš nije skupo a nakupi se. Mi u Bosni moramo mijenjati mentalitet. Evo, pošto je tema Ukrajina, kako vele, tamo u njih nema kafića i kafenisanja svaki dan. Imaju restorani, poslovne večere, nužni sastanci .. itd. I ta bajna EU - radnim danima, navečer kafići uglavnom prazni, osim nekih lokalnih a mnogi ako nisu u udarnim ulicama rade od 17 sati, čak i petkom i subotom.
Nego da poručim u Fadilovom stilu: "Neka penzioneri malo manje skaču po diskotekama pa će biti za ulja".
Ima i onih od 40-ak godina, pravih zdravih penzionera, možda bi bilo prikladnije naći neki drugi izraz za ovu staru socijalnu kategoriju.