Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa naši u Bosni ja ne znam da ih je uopšte bilo pravoslavaca, možda nešto malo, sve su uglavnom grkokatolici koji su se doselili iz Galicije, njih i Rusine smo zbog toga zvali Galijani isto kao i Poljake koje je Tito protjerao iz Bosne u Poljsku nakon rata valjda zato sto su kolaborirali sa NDH rezimom i Svabama tako mi je tata nesto davno pricao. Zato su Ukrajinci skoro pa i nestali u RS, od nekih 7000 koliko ih je bilo u Krajini - Prijedor, Banjaluka, Prnjavor ono preko 90% je bilo u tim opstinama, ostalo ih je oko 2000 i to uglavnom oni koji su bili u mjesovitim brakovima sa Srbima ostali su organizovano napustili RS, koliko se sjecam otisli su uglavnom za Kanadu a uz njih je otislo i nesto malo Rusina sto je bilo u Bosni a koji su bili naseljeni negdje blizu Omarske...
Bgm ovo je totalni rat Rusije. Do kraja i zadnjeg xovjeka. Oxigledno zele neku parqdrzavu da stvore poput LNR I DNR jer ovo sa Hersonom lici na to. Posto vojnicki puse ide stradanje civila. Vojnicki gledalo najbolji kontranapad je da se presjece linija na strani Mariupolja jer ae postize svojaki efekat, razbija opsada grada ali i sijeku opskrbne linije krimskih okupatoskih jedinica.
mishic wrote: ↑12/03/2022 19:08
Putinovska propaganda koja se fabrikuje na Balkanu među njegovim pristalicama toliko je otrovna da će naredni talas radikalizacije i militarizacije Balkana biti ubitačan. U toj propagandi učestvuje i veliki broj osuđenih ratnih zločinaca, aktuelnih političara, institucija, medija i svih struktura društva idući dotle da se javno na mitinzima podržava fašizam. Evropa ponovo žmiri i NATO se žestoko obrukao onim dronom pa se bavi sobom a Balkan ključa dok oni to ne vide. Ukrajina nije na kraju nego na početku jednog mračnog fašističkog plana.
Male ekipe opremljene po udarsju agresora po linijama non stop mic po mic ruski agresor gori i topi se
Ima jos wmd na rapsolaganju..zemlja koja ima doktrinu eskaliraj da bi deeskaliro nije dure da jbe rak raka
Samo udarati Ruje sankcijama. Svu trgovinu i diplomatske veze EU i SAD treba da prekinu sa Rujama. Izdvojiti sredstva za gasovod iz prašinarskih zemalja, dok se ne napravi dovoljan broj solarnih i vjetro parkova (poslije odjebati i prašinare), zabraniti kriptovalute i majnanje i eto energetske neovisnosti.
Samprotivsviju wrote: ↑12/03/2022 09:51
Znam da bi znacilo 3 svjetski rat, ali nesto zamisljam hipoteticki kakva bi intervencija americka bila da se upetljaju, vjerovatno bi bila eleminisanje ruskih radara na prostoru Ukrajine, PVO sistema i uspostavljanja zracne dominacije...poslje bi sljedila panika i bjezanija
Samo mastam
doće se i do te tačke...za sada ide ovo ručno naoružanje,a krenuće i sofisticiranija i skuplja oprema kako rat odmiče...ne bi me čudilo da već negdje treniraju ukrajinske pilote na F-ovima
Ukrajinska gerilska borba predstavlja nesalomljiv i nepobjediv vid otpora. Da je Putin i mnogo jači nego što jeste njegovi izgledi za uspjeh bili bi ravni nuli. Ključna odgovornost je na Zapadu koji mora radi sebe a ne radi Ukrajine dostavljati neophodna sredstva da se Putin i njegov fašizam slome.
Slava Ukrajini!
oruzana_pobuna wrote: ↑12/03/2022 18:49
agenda je mnogo dublja od tog bošnjinog razmisljanja - puto je vispren covjek izuzetno pametan jako dalekovid.. nije dzaba bio operativac KGBa... od Rusije i ruskog naroda pred kraj zivota zeli da napravi super narod i super ekonomiju..... uberales (svi znamo odakle to)
u 15 dana ne znam je li se primjetilo ali cijena goriva je skocila skoro 100%..... te pare negdje idu.....
jos sancija na plin i naftu nema........ dakle pare na neke racune lijezu
U svakom proizvodnom lancu UVIJEK najmanje para dobije onaj prvi u liniji tj proizvodjac a najvise para UVIJEK dobije veleprodavac. Pa ti skontaj gdje je Rusija u ovom lancu i na cije racune lijezu pare.
Ova rusija je bukvalno nakon 300 godina romanovih ( JEDVA CEKAM citati ovu kniigu skupo sam je platio skoro 40 marki) iz srednjeg vijeka zbog komunjara odmah u svemirsko doba
Rezultate vidimo danas...nije ih briga za svoje zivote a ne ukrajince