Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62401 Re: Ukrajina
1/3 snaga izbacena iz stroja nakon dvije sedmice rata je katastrofa rusije... nije ni cudo sto mobilisu jedinice sa istoka sibira i asadovce... nemogucnost ukrajinaca da idu na velike ofanzive je i u tome sto nemaju svoje nebo, svaka kolona ljudstva i tehnike bi bila bombardovana od ruskih aviona i raketa.Ovo je jedina taktika koju ukri mogu a to je manje takticke grupe i udari iz zasjeda i upadi po dubini.Za napad da bi bio uspjesan moras imati tri esalona, prvi koji uz pomoc diverzanskih grupa probija, drugi koji podrzava i ide na bokove i treci koji gura naprijed i zauzima... ljudi smo od krvi i mesa, nismo supermeni da se borimo danima i nocima.
- Hajvan
#62402 Re: Ukrajina
Lilium 1921 wrote: ↑11/03/2022 11:35Sto je bezveze...predjednik im ne vadi BiH iz usta, suruje sa rusima kako bi nas razyebo, suruje sa srbima, njegova produzena ruka Covic samo sto nije na pravoslavlje presao...ucjenjuju, sabotiraju i omalovazavaju gdje god stignu...a usput taj milanovic je vjerovatno najpopularniji politicar trenutno kod Hrvata...
Pa eto nek vide gradjani kome klicu
Bjelorusi za Bosnu
-
sumirprimus
#62404 Re: Ukrajina
Evo ga i na donbas liniji napadaju orci
-
testni_akaunt
#62405 Re: Ukrajina
Pravi odgovor na ove petokolonaške postove.MUNAFIK wrote: ↑12/03/2022 11:17Ja ne znam gdje ti zivis i sa kim se druzis, ali ovdje gdje ja zivimm i tamo gdje moja familija zivi to nije tako.
Spremni smo da branimo i imamo cime i nikom ne pada na pamet da bjezi, a ako bi neko i pobjegao, taj nek se ne vraca i nek zaboravi na sve u BIH...
Koga ufatimo da bjezi, taj ide.na prvu liniju da kopa rovove pa necemo se zajebavat.
Svaki cetnik kojem padne na pamet da krene na nas vracamo ga majci u kovcegu...
Nadamo se da nece doci do rata ali ako dodje Bosnu ima ko branit to budi siguran!
-
sumirprimus
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#62408 Re: Ukrajina
Hm kazu no nema video potvrde.
Zracni napadi ukra nepotvrdjeno.
-
Nierika
#62410 Re: Ukrajina
liga.net wrote:Soldiers of the Azov regiment, who are standing on the defense of Muriupol, showed photos of fragments of 300mm Smerch multiple-launch missiles, with which the Russians continually bombard civilians in Mariupol and all over Ukraine. These missiles have different principles of operation, including the cluster principle with thousands of lethal elements, causing many casualties at large distances. The use of these munitions in residential areas causes enormous destruction and numerous casualties and is considered a war crime. (PHOTOS)

(ima još nekoliko slika na liga.net)
-
vrbas1979
#62411 Re: Ukrajina
Jašta, baš ćeš ti ili ekipa iz mjesta gdje ti živiš i sa takvim stavovima uspjeti nekog spriječiti da ode i ko ne želi da se bori za tuđe bogate guzice. Prethodni rat potvrđuje da su ljudi odlazili, ali i da su se vraćali i niko ih u tome nije mogao spriječiti.MUNAFIK wrote: ↑12/03/2022 11:17Ja ne znam gdje ti zivis i sa kim se druzis, ali ovdje gdje ja zivimm i tamo gdje moja familija zivi to nije tako.MarshalDodik wrote: ↑12/03/2022 10:21
Ako mislis prespavali politički to jesmo.
Ako mislis prespavali u smislu priprema za oružane sukobe to nismo jer to i ne zeli 95% gradjanstva.
Osim dijela oružanih snaga i par stotina domaćih "chechena" ovdje niko nece da uzme pusku, ratuje, brani, osvaja i sl.
Ovdje je deviza pobjeci ili postati potlacen.
Bolja je opcija cak i biti ubiven na kućnom pragu kao civil nego ici u rat.
Spremni smo da branimo i imamo cime i nikom ne pada na pamet da bjezi, a ako bi neko i pobjegao, taj nek se ne vraca i nek zaboravi na sve u BIH...
Koga ufatimo da bjezi, taj ide.na prvu liniju da kopa rovove pa necemo se zajebavat.
Svaki cetnik kojem padne na pamet da krene na nas vracamo ga majci u kovcegu...
Nadamo se da nece doci do rata ali ako dodje Bosnu ima ko branit to budi siguran!
Velikom broju, pogotovo mladih ljudi i onih koji su barem jednom otišli na zapad, ne pada na pamet da se bori i gine. Imaju stav da čim se malo zakuha odlaze odavde. Njihove stavove podržavaju i starije generacije koje su sudjelovale u ratu, koje su obespravljene, izvarane i zajebane na svaki mogući način. Ljudima ne pada na pamet ostavljati dijelove tijela i živote da bi poslije rata prosili i preživljavali, a oni koji su ih slali na ratišta danas imaju vile, luksuzne aute, prisvojene fabrike... I ovako razmišljanje je prisutno kod sve tri strane u BiH i pun im je klinac dodika, bakira, čovića i njihovih jastrebova...
I ko će ti ratovati? Ove mlade tik-tok instagram generacije koje ne znaju šišu u rukama pošteno držati, a kamo li puške koje vidjeli u životu nisu.
Na ovom forumu stvarno postoji iskrivljena realnost.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#62412 Re: Ukrajina
I tad i sad ce se braniti kucni prag i domovina. Ne planiram ja ici na Sandzak ali Doboj nece biti u Srbiji.giannibelif wrote: ↑12/03/2022 11:31 Prije trideset godina se branila kuca i porodica,a danas da se brani tudji privatni pasaluk, bisage i napljackana despotija. Nema sanse.
- pici
#62413 Re: Ukrajina
Jos jedan osvrt au sklopu je teme... uspjesnost zaljevskih ratova koji je vodila amerika protiv iraka je u tome sto su imali sa saveznicima preko milion vojnika dok sadam nije imao ni 300 000, mozda 500 000 ljudstva i to je jedino nacionalna garda pruzala ko neki otpor o tehnickoj superiornosti da ne govorim koji je to omjer...rusi nemaju ni cetvrtinu napadackih jedinica ko amerikanci a hoce da osvoje 40 milionsku drzavu, nije ni cudo sto kepec hapsi svoje obavjestajce koji su mu govorili da ce ga docekati lovorikama...
-
Maliodmene
#62414 Re: Ukrajina
Ukrajinci kazu da su ocekivali oko 100 000 ljudi ukljucenih u TO, medjutim sad vec imaju preko 200 000 ljudi u TO. U Kijevu su planirali oko 6500 pripadnika, medjutim sad imaju 12x vise u TO. Mnogo ih ima problema sa opremom, nisu Njemci budale sto su slali sljemove. 
- bingov buraz
#62415 Re: Ukrajina
Šta tek reći za Odessu i njene čuvene katakombe,splet podzemnih kanala duži od 2500 kilometara,malo malo neki jutuber se izgubi u njima i nikad ga ne nađu.sumirprimus wrote: ↑12/03/2022 10:57
Ok javno objave dakle nije tajna da su pod zemljom i da su sigurni od bombardovanja i da su imali gdje navuci opremu i hranu. Sad vidjecemo kad krene prava igranka.
Što se tiče objektivnosti najviše problem ovih što se kao iščuđavaju je to što dođu sa proruskih foruma u okruženju gdje se piše kako rusi mogu kad god hoće ući u Kijev,da su Speznazi supermeni,da rusi imaju supertajno oružje koje još nisu ni upotrijebili i da je samo pitanje sata kad će osvojiti Ukrajinu i pohitati braći po veri na Balkanu da se to reši jednom za svagda.
Dođu ovde i pukne ih realnost da rusi nijedan strateški cilj nisu ostvarili,Ameri su predviđali pad Kijeva za 96 sati u Putin pao u klopku takvih izjava i napao levat
Navlakuša klasična.
-
saimidin
#62416 Re: Ukrajina
Hajmo reci I da mozda moze imati neku funkciju, ali meni ovo gvozdje vise djeluje da nije ni za sta, mozda kao dumy targets koristiti sto se moze izvuci I postaviti da privuce rusku paznju
Koliko sam upratio bara bara, gubitci ukrajine I zarobljeno od rusa, ali efektivna vrijednost svega upitna
- animus
#62417 Re: Ukrajina
Na osnovu mojih kontakata velika vecina Bosanaca je spremna braniti domovinu. Bez obzira da li su bili u ratu ili ne. Puno vise nego sto je spremnost bila prije zadnje agresije velikosrba. Nespremni nismo iako to na momente u javnosti djeluje.
Znam da je offtopic ali moram odgovoriti ovim sto bi da šire propagandu
Znam da je offtopic ali moram odgovoriti ovim sto bi da šire propagandu
-
oruzana_pobuna
#62418 Re: Ukrajina
sto bi crnogorac u onom vicu reko - malo si se precijenilA
- pici
#62419 Re: Ukrajina
Visok moral kod ukrajinaca ce biti presudan faktor ovog ruskog agresorskog rata.Vojnik sa borbenim moralom i jos uz to obucen i opremljen, moze sve pa i nemoguce. SLAVa UKRAINI!!!
-
sitni svercer
#62420 Re: Ukrajina
odlicne su to jedinice za parade na crvenom trgu a vidjeces da ce elitni bjezati brze od onih regrutasumirprimus wrote: ↑12/03/2022 10:55Ne sve jedinice..A_A_AKCIJA wrote: ↑12/03/2022 10:51
Malo sam čitao o VDV i mit o njima, je zapravo samo mit.
Zapravo su u pitanju privilegirani grmalji (svjesno biraju fizički krupne ljude) koji imaju zadatak terora civila u određenim slučajevima pobuna. Gdje god je trebalo smiriti civile, to je bio njihov posao. U okršajima sa ozbiljnim vojskama se nisu proslavili, a istini za volju, nisu ni imali prilike do Kijeva, gdje su desetkovani.
Poznati kao siledžije kojima se toleriše prebijanje građana kada se napiju.
- istra_hr
#62421 Re: Ukrajina
bingov buraz wrote: ↑12/03/2022 11:38
Šta tek reći za Odessu i njene čuvene katakombe,splet podzemnih kanala duži od 2500 kilometara,malo malo neki jutuber se izgubi u njima i nikad ga ne nađu.
Mislim da bi eventualno rusko iskrcavanje-desant, s morske strane bio totalni kolaps I "ruske mornarice i tzv. ruskih marinaca"
ukratko, bila bi to ruska Okinawa (mislim na gubitke)
- animus
#62422 Re: Ukrajina
Prednost Bayre je sto imas sve snimljeno a ovo se nece moci brzo potvrditi jer je na njihovoj teritoriji. Tek kad Ukrajinci dodju moci ce snimiti. Ali nema razloga da im ne vjerujemosumirprimus wrote: ↑12/03/2022 11:28
Hm kazu no nema video potvrde.
Zracni napadi ukra nepotvrdjeno.
- Ironmen
#62423 Re: Ukrajina
Zestoke borbe na ulazu u Kijev, granatira se sa svime i svacim.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#62424 Re: Ukrajina
U samoj operaciji koja je trajala 40-tak dana , ucestvovalo je skoro 180.000 vojnika, od cega 130.000 amerikanaca a do kraja same operacije je poginulo 197 vojnika, tako da tek sad vidimo kakva je to vojna masinerija. Osim tog udaljenost SAD-a i Iraka je 11 000 kmpici wrote: ↑12/03/2022 11:37 Jos jedan osvrt au sklopu je teme... uspjesnost zaljevskih ratova koji je vodila amerika protiv iraka je u tome sto su imali sa saveznicima preko milion vojnika dok sadam nije imao ni 300 000, mozda 500 000 ljudstva i to je jedino nacionalna garda pruzala ko neki otpor o tehnickoj superiornosti da ne govorim koji je to omjer...rusi nemaju ni cetvrtinu napadackih jedinica ko amerikanci a hoce da osvoje 40 milionsku drzavu, nije ni cudo sto kepec hapsi svoje obavjestajce koji su mu govorili da ce ga docekati lovorikama...