Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Grom0X wrote: ↑11/03/2022 16:39
Evo i maloprije odem kod covjeka koji je imao 32Mbps na mjerenju na speedtestu, sad ne prelazi 24Mbps, ocigledno smanjuju brzine.
Evo i maloprije odem kod covjeka koji je imao 32Mbps na mjerenju na speedtestu, sad ne prelazi 24Mbps, ocigledno smanjuju brzine.
Kakav je to paket od 32 Mbps?
To je standardni paket Moja Tv Full 1 VDSL 25/2, bilo pusteno 32 i kad se upale 2 STB-a bude 24-25, sad i kad su ugaseni bude 24.
To je standardni paket Moja Tv Full 1 VDSL, 25/2 bilo pusteno 32 i kad se upale 2 STB-a bude 24-25, sad i kad su ugaseni bude 24.
Bilo je i kod mene tako. Išlo do 33.2 mbps najviše.
Kako i zašto nznm. Znam da mi je jednom takođe zaglavio modem na 5.5mbps, odnosno povlačio je brzinu za STB iako je pc spojen bio na LAN1. Jedan reset ga vratio na normalu.
Kao što se vidi s jedne strane magistralnog puta je 4G,a s druge 2G. Bio sam kratko pa začudilo. Mada ima i do brdovitog terena.
Istina 100%. I ja često poslom idem baš tim pravcem i redovno izgubim 4G/3G,prebaci me na EDGE...što je loše jer je u pitanju jako prometna magistrala. Reklo bi se da je bazna stanica na 'lošem' mjestu i da tu nema pomoći. Mislim da sam već pisao baš o tome i o pravcu Sanski Most - Bihać isto.
Na toj gore navedenoj lokaciji druga dva operatera imaju dobru pokrivenost. Jedan ima stabilan 3G a drugi i 4G.
Tako da generalno postoje područja gdje ljudi ipak nemaju mogućnost izbora jer šta vrijedi i ponuda koja im odgovara ako je signal loš.
Nije mi jasno cemu sad to jer valjda od 1.aprila idu novi paketi gdje piše umjesto do 25 prelazi na do 50mbps.
Ili od 10mbps prema gore, logicno je meni barem bolje korisniku pustit ako može 32mbps nego 24mbps.
Mozes li mi reci kome da se obratim vezano za uklanjanje problema ? Moj prijatelj koji je dosta blize centrali od mene je pitao da mu puste 25/1, rekli su mu da ne može kada je zvao 1444.
To ćeš morati riješavati sa lokalnom tehničkom podrškom. Prijavi probleme na 1444 i onda dalje sa terenskim radnicima pokušaj pronaći riješenje.
Nije mi jasno cemu sad to jer valjda od 1.aprila idu novi paketi gdje piše umjesto do 25 prelazi na do 50mbps.
Ili od 10mbps prema gore, logicno je meni barem bolje korisniku pustit ako može 32mbps nego 24mbps.
Vidjecemo sve od 1.4. nadam se da ce svima koji ispunjavaju tehnicke mogucnosti i na VDSL-u su, pustiti 50/8
Samo da ne bude da svako pojedinacno mora ih zivkati i moliti za vecu brzinu.
Vidjecemo sve od 1.4. nadam se da ce svima koji ispunjavaju tehnicke mogucnosti i na VDSL-u su, pustiti 50/8
Naravno da nece nikom nista uraditi jer moras traziti da te prebace na novi paket
Za VDSL ide novi router pretpostavljam? Nadam se da neću puno čekati i da me neće opet iznevjeriti, sanjao sam poziv "ne ispunjavate tehničke mogućnosti"
HAL 9000 wrote: ↑11/03/2022 19:56
Za VDSL ide novi router pretpostavljam? Nadam se da neću puno čekati i da me neće opet iznevjeriti, sanjao sam poziv "ne ispunjavate tehničke mogućnosti"
Ima korisnika koji već imaju VDSL modem ali su na ADSL-u. Ti modemi podržavaju i ADSL.
Grom0X wrote: ↑11/03/2022 19:39
Naravno da nece nikom nista uraditi jer moras traziti da te prebace na novi paket
HAL 9000 wrote: ↑11/03/2022 19:56
Ima korisnika koji već imaju VDSL modem ali su na ADSL-u. Ti modemi podržavaju i ADSL.
Del_Boy1 wrote: ↑11/03/2022 20:09
Ozbiljan je, dok si pod ugovornom obvezom neće te prebaciti na novi paket ako sam to ne zatražiš, a tek 01.04.2024 će sve korisnike prebaciti.
Eldo__ wrote: ↑11/03/2022 20:31
Znaci sve ostaje isto a placamo više
Upravo tako
Jel možemo mi koji smo pod ugovorom tražiti prebacivanje odmah na novi paket gdje je 50mbps od 1 aprila? Ili cekamo istek full paketa pa tek onda dobijamo novi paket.
Ko ne zatraži prebacivanje na novi paket od 01.04. će plaćati full paket skuplje za 2,5KM i sve mu ostaje isto do isteka ugovora a ko pređe na novi paket on će plaćati više za 3KM, ali će dobiti i onaj MojaTV Flix i Moja webTV u tu cijenu.
Last edited by Del_Boy1 on 11/03/2022 20:41, edited 2 times in total.