Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Presjek stanja na 15. dan, ruski agresor i dalje napreduje, i dalje je jug kritičan
Napreduju oni prema Kremlju jedino
Jedno je šta bi mi željeli, drugo je realnost. Stanje na terenu govori da su Ukrajinci u podređenom položaju.
Feel-good propaganda koja nam se servira putem mainstream medija, prikazujući snimke uništavanja rusa i ruske opreme daje lažni utisak da rat dobro ide za Ukrajince a činjenica je da se oni sami neće moći odbraniti, jer je na drugoj strani ipak druga ili treća vojna sila na svijetu.
Jedno je šta bi mi željeli, drugo je realnost. Stanje na terenu govori da su Ukrajinci u podređenom položaju.
Feel-good propaganda koja nam se servira putem mainstream medija, prikazujući snimke uništavanja rusa i ruske opreme daje lažni utisak da rat dobro ide za Ukrajince a činjenica je da se oni sami neće moći odbraniti, jer je na drugoj strani ipak druga ili treća vojna sila na svijetu.
kabadahija30 wrote: ↑11/03/2022 12:53
Zanima me kako će hezbolah, iran odgovoriti na ovaj poziv putina. Ne bi me čudilo i talibana da sođe, oni ionako ne mogu bez rata. Moguće i kineza da doleti. Europa treba uraditi sve što može. Hoće da nam azijsko afričke horde haraju po europi. Neće ovo na dobro. Ratovi postaju globalni. Do potpunog uništenja zemlje gdje se ratuje.
Tesko da bi talibani dosli. Iako bi oni mozda vidjeli rat protiv Rusije kao rat protiv komunizma, mislim opet da ne bi pristali da se bore pod neislamskom zastavom. Jedino da im Ukrajinci dodju i kazu "dodjite i ne morare biti u nasem lancu komandovanja", sto nije nemoguce.
Postojala je i kod nas "inernacionalna" brigada. Cini mi se da se zvala Crusaders, bila je u sastavu HVO-a Brcko alinse borila pod komandom Vladinih snaga u Sarajevu. Znam sa su na grbu imali i sah i ljiljane. Kasnije su ti ljudi isli na Kosovo, a cak mislim da su neki bas te 2013 godine otisli u Ukrajinu, jal u Azov jal u neke druge jediinice, pojma nemam.
apsidejzi wrote: ↑11/03/2022 11:46
Problem naseg mentaliteta sto ne razumiju stvarno znacenje rijeci katarza. Ovi balkanski zlocinci su osudjeni u hagu ali njihovi narodi nisu prosli kroz katarzu te i dalje njeguju iste vrijednosti. Zato i ne mogu razumjeti da je njemacka bila apsolutno fokusirana na ekonomiju a ne armiju. Sad su i njemci uvidjeli da dok su oni sami sebe kaznjavali zbog WW2 rusi su ispod radara jacali i zloupotrebljavali to. Uvidjeli su da je mozda ona prva generacija njemaca trebala katarzu ali da danasnja, treca generacija nakon svjetskog rata nema zbog cega da se kaje. Ne mogu oni nositi krivicu djedova, pogotovo sto niko drugi u svijetu to ne radi. Srbi iz prve generacije se ne kaju zbog zlocina koji su pocinjeni u njihovo ime. Neka mala manjina ali ne narod.
Sad zapravo mozda pocinje i pravi problem. Kad njemacka razvije vojsku, a hoce i to vrlo brzo... Moze se desiti da pocnu traziti svoja prava ne samo kroz politicki i ekonomski pritisak
Njemacko lizanje ruskog d****a nije rezultat jedne fine Njemacke, nego da se jeftinije plati plin --- bez obzira kome te pare idu (a isle su za opremanje rezima i vojske koja sada izjavljuje da su porodilista legitiman vojni cilj).
Sada mjenjaju politiku jer se boje da se Berlinski zid opet ne pojavi za par godina.
Svaki dan agresije smanjuje šanse Rusije i povećava šanse Ukrajini.
Ukrajina jednostavno nema drugu opcju nego da se brani. Ukrajinski borci brane svoje domove, svoju djecu i zene u podrumima. Takva vojska se bori do zadnjeg vojnika. Kontra nje su neki ruski vojnici iz raznoraznih pripizdina ciji moral je ispuhao prije 10 dana, a idu naprijed vjerovatno samo zato sto im je odbijanje ili povlacenje metak u celo, po starom ruskom obicaju. Gladni, bez adekvatne opreme, vjerovatno dobar dio njih sebe svaki dan pita koji mi djavo ovo u zivotu treba.
Rusija ce na kraju vjerujem pokusati izvuci nezavisnost Donbasa, Luganjska i aneksiju Krima po prinipu daj sta das. Samo je pitanje da li ce Ukrajinci sada, kada su namirisali krv, pristati na to.
Šta bi se promijenilo da sutra prime Ukrajinu u EU?
Morali bi vojno da djeluju a time bi Rusiju jos vise razbjesnili, zato se to nikad nece desiti. Ne da ih nece primiti sad, nego nece nikada, kao ni u NATO.
Baš nekoga briga poslije ovih genocidnih ruskih zločina i agresije šta će Rusiju razbjesniti.
Morali bi vojno da djeluju a time bi Rusiju jos vise razbjesnili, zato se to nikad nece desiti. Ne da ih nece primiti sad, nego nece nikada, kao ni u NATO.
Baš nekoga briga poslije ovih genocidnih ruskih zločina i agresije šta će Rusiju razbjesniti.
poenta je valjda u tome da ludi rus ne baci atomsku negdje a onda ti dzaba i borba za ukrajinu i za pravdu i za bilo sta
dobro druze lijepe lopove za bandere shvatili smo i prvi put. sta je problem? ne mos da si pita promijenit narativ ovde a to je da je rusija izvrsila krvavu agresiju na ukrajinu i da putler se iz ovog nece moci izvuci, nista propaganda nista prica, lazi i obmane, svi su siti putlera i njegovih satelita idu niz vodu! abd da progledamo i mi ostali ne samo ukrajina nakon pustanja niz vodu putlera! gazi zeleni žgadiju gazi
i da
Slava Ukrajini
Ovdje neki ne razlikuju šta je dobrovoljac a šta vojnik koji je došo nalogom države. Pa da objasnim, u Ukrajini se bore ISKLJUČIVO Oružane Snage Ukrajine (OSU), ostali koji se pridružuju su dobrovoljci koji se bore u Azovu ili Internacionalnim brigadama, Azov je dio Nacionalne Garde Ukrajine (NGU), dok je brigada dio OSU. Dakle Azov nije para-vojna formacija kako govore putinisti.
Sad na Rusiju... Putin poziva dobrovoljce NE države, dakle Sirijici koji će se boriti su tu kao dobrovoljci ne SAF tj SAA (kopnena vojska Sirije), isto tako i Iranci i Afrikanci, u Centralno Afričkoj Republici je bila Wagner grupa pa će se vjerojatno tu boriti.