pocinje recenicom da mu je jasno da je dzenan ubijen, a niti je vidio dzenana niti je doktor
posao mu je bio da pregleda auto koji nije ucestvovao u nesreci
s druge strane, niko osim njega nije strucan dovoljno da mu se petlja u posao
ostalo je paranoja, cista paranoja, strah od ovoga i onoga, ... da li je normalno da covjek zbog nekoliko izbacenih slika "ne bude u stanju" da uslika predmet?
osim toga ocito ne voli autoritete, posebna vrsta, ja i samo ja znam sve ...
uostalom da li je normalno da jedan ovakav sluzbenik nosi predmete direktno tuziteljici?
kakva meta i kome da bude? kao da ifet i muriz pricaju o isprepadanim svjedocima
nekakvi bezvezni detalji, tipa muk kad je rekao da auto nije ucestvovao u nesreci itd
i onda se vracamo na glavno
kaze strucnjak da je luminol ekstremno kancerogen
kao prvo, citav svijet ga koristi bez problema
kao drugo, on je totalno polupao loncice, luminol nije kancerogen nego se upotrebljava za detekciju kancerogenih celija u organizmu
U novoj studiji objavljenoj u Science Translational Medicine, istraživači s Duke University Medical Center u Durhamu, NC razvili su tehniku snimanja koja radi u onome što se najbolje može opisati kao luminol za otkrivanje raka. Luminol, kao što mnogi od nas znaju, koriste forenzički istražitelji na mjestima zločina za otkrivanje tragova krvi. Emituje plavi sjaj dok je oksidiran koji se može vidjeti u zamračenoj prostoriji.
Slično, znanstvenici iz Dukea u suradnji s Massachusetts Institute of Technology stvorili su injekcionu plavu tekućinu poznatu kao LUM015 koja djeluje kao fluorescentna sonda za snimanje stanica raka. Stanice raka luče više enzima zvanog katepsin, koji im omogućuje rast i širenje (metastazira). LUM015 se aktivira u prisutnosti katepsina, signalizirajući prisutnost stanica raka. To je uspješno uočeno u oba modela sarkoma miša iu ispitivanju koje je uključivalo 15 pacijenata sa sarkomom mekog tkiva (STS) ili rakom dojke