Ukrajina
-
Benjo34
#61176 Re: Ukrajina
Ne znam koliko puta ponovit. Nemaju rusi nikakvu "svemirsku opremu". Sistemi ometanja, gotovo sam siguran da su u funkciji, svi moderniji. Ovo je mnogoj tehnologiji pravi test, test koji je ruska vojna tehnologija izgubila.
Zaista ne znam šta očekujete da se vidi. Sve što Rusi imaju u aktivnoj upotrebi, mi smo vidjeli. Su34, T90, čuveni PVO sistemi...Armate jos nemaju vise od 15 komada, prototipa koji i sami imaju problem, SU57 također, pitanje je dal će neki od ovih sistema uopšte da zaživi i ako zaživi, upitno je koje su kvalitete.
Zaista ne znam šta očekujete da se vidi. Sve što Rusi imaju u aktivnoj upotrebi, mi smo vidjeli. Su34, T90, čuveni PVO sistemi...Armate jos nemaju vise od 15 komada, prototipa koji i sami imaju problem, SU57 također, pitanje je dal će neki od ovih sistema uopšte da zaživi i ako zaživi, upitno je koje su kvalitete.
-
noviforumas
#61177 Re: Ukrajina
To i autor manje-vise tvrdi. Cijeli tekst se moze komotno citati se Serbia umjesto Russia, i Bosnia umjesto UkraineDado dijasporitus wrote: ↑10/03/2022 17:53
Ko ih hebe. Eto im kameno doba i nek jedu korijenje kad su "pametniji" od sviju![]()
If the democratic world is serious about stopping Putin, it must abandon any hope of domestic opposition to the war. There will be no palace coups or popular uprisings as long as most Russians continue to share Putin’s unhinged obsession with the subjugation of Ukraine. Instead, the only way to influence Russia is by depriving it of the revenues to fund its war machine while dramatically increasing Ukraine’s ability to defend itself. Putin’s Ukraine invasion is the defining moment of his entire reign and he enjoys the emphatic backing of the Russian people. He will not back down unless he is bankrupted and bloodied.
- RunnerX
#61178 Re: Ukrajina
Mislim da je apsolutno nebitno podržavaju li rat ili ne podržavaju. Niko ništa nema od toga, jer u autokratskim režimima je veoma teško dostići nivo bunta i probuditi tu kritičnu masu. Znaju oni bolje nego mi da ne smiju zucnuti i da će samo sebi i svojoj porodici natovariti zlo na kosti.noviforumas wrote: ↑10/03/2022 17:39 Ovo je nesto sto vecina na zapadu ne mogu da shvate, ili se prave da ne shvataju. Mi, radi vlastitih iskustava, nemamo izgovora niti imamo pravo da se iscudjavamo. I ne, nije u pitanju samo cenzura i propaganda. Vecina Rusa ima pristup istim cinjenicama kao i ljudi u drugim dijelovima svijeta, samo ih ne prihvataju i ne interpretiraju isto kao ostatak civilizacije.
https://www.atlanticcouncil.org/blogs/u ... n-ukraine/Not just Putin: Most Russians support the war in Ukraine
Ljudi u Rusiji teško žive, poverty rate je bio oko 13% prošle godine, sad nakon ovog ekonomskog kolapsa to ode na blizu 20%, takav narod se obično zabavi o svom jadu i nema ni volju ni želju da reaguje. Njima se rođenjem usadi strah od države, KGB špijunima, i sličnim glupostima, uglavnom kao i kod nas sa udbama i debeovima.
-
Nierika
#61179 Re: Ukrajina
I ja mislim da veliki broj Rusa tamo podržava Putina. Ali ima i ovih drugih:noviforumas wrote: ↑10/03/2022 17:39 Ovo je nesto sto vecina na zapadu ne mogu da shvate, ili se prave da ne shvataju. Mi, radi vlastitih iskustava, nemamo izgovora niti imamo pravo da se iscudjavamo. I ne, nije u pitanju samo cenzura i propaganda. Vecina Rusa ima pristup istim cinjenicama kao i ljudi u drugim dijelovima svijeta, samo ih ne prihvataju i ne interpretiraju isto kao ostatak civilizacije.
https://www.atlanticcouncil.org/blogs/u ... n-ukraine/Not just Putin: Most Russians support the war in Ukraine
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
-
noviforumas
#61182 Re: Ukrajina
Ne poricem ja da ih ima, po najnovijim istrazivanjima 20-25% Rusa se protivi invaziji. Rusija ipak ima 150 miliona stanovnika.
-
Avonmusk
#61183 Re: Ukrajina
Na rossia 1 kazu da je gluma ono jucer granatiranje bolnice i da je ona trudna zena glumica, pa dokle to ide , ta zloba je izgleda urodjena.
Prema karti koja je na podu u studiju, i harkiv i cernihiv su osvojeni??? Ili mozda opkoljeni misle.
Prema toj karti istocne jedinice ukra na dombasu su u okruzenju, ako je istina?
Ako oni ovo prezentuju narodu i putinu onda je jsno da oni i ne znaju za realno stanje na terenu.
Prema karti koja je na podu u studiju, i harkiv i cernihiv su osvojeni??? Ili mozda opkoljeni misle.
Ako oni ovo prezentuju narodu i putinu onda je jsno da oni i ne znaju za realno stanje na terenu.
- madner
#61185 Re: Ukrajina
Istina je za istok, 53 mehanizovana brigada se djelomicno izvukla ali izgubili su gotovo svu tehniku. Kod Harkova nema obruca.
Prva gardijska tenkovska armija se bruka ali druga je uradila dobar posao.
Prva gardijska tenkovska armija se bruka ali druga je uradila dobar posao.
-
emmir1
#61186 Re: Ukrajina
Avonmusk wrote: ↑10/03/2022 18:10 Na rossia 1 kazu da je gluma ono jucer granatiranje bolnice i da je ona trudna zena glumica, pa dokle to ide , ta zloba je izgleda urodjena.
Indetično smo gledali u BIH tokom rata.
I Srbi su granatirali porodilište pa su rekli da je tu naša vojska i da ih gadjaju tenkovima sa položaja kod porodilista.
I Srbi i dan danas tvrde da su Kapija i Markale gluma, da smo napravili scene čitave.
Pominju često neku plastičnu nogu, kao to je dokaz glume, kao to je rekvizit.
Eto kao nemoguće da je invalid sa protezom bio na pijaci
-
daddy-kool
#61187 Re: Ukrajina
Last edited by daddy-kool on 10/03/2022 18:24, edited 1 time in total.
- madner
#61188 Re: Ukrajina
Treba uzeti u obzir da je ovo highlight reel Ukrainske vojske. Nije bitan broj zakucavanja nego rezultat.geralt wrote: ↑10/03/2022 17:43Dobro, to je prica za sebe. Ocigledno su izgubili mogucnosti serijske proizvodnje koju su Sovjeti imali, odnosno nisu je prilagodili novim zahtjevima tehnologije.
Dzaba bi im bilo i da su u Brovaryju bile sve Armata do Armate, isto bi se provele. Ovo je rezultat kad se budzet ulaze u napucane prototipove da se pokazu na paradi za 9. maj, a zanemari ulaganje u ljude i razvijanje doktrine.
Rusi su ulagali u ljude. Razlika je sto se bore protiv protivnika koji je analizirao svoje poraze od te iste vojske i sto su dosad iz jedinica mogli praviti manju borbenu grupu. Najbolji ljudi, funkcionalan dio tehnike itd…
Ovo sad je najveca vojna operacija od Berlina 1945.
-
Nierika
#61189 Re: Ukrajina
https://kyivindependent.com/national/ku ... no-result/Kyivindependent wrote:Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba met with his Russian counterpart Sergey Lavrov on March 10 in Turkey, in an attempt to broker a 24-hour ceasefire and a humanitarian corridor to the southern port city of Mariupol, encircled by Russian troops.
According to Kuleba, no results were reached since Lavrov didn’t have the mandate to sign any agreements.
“I came here with a humanitarian purpose, to walk out of the meeting with a decision to arrange a humanitarian corridor to and from Mariupol,” Kuleba said, adding that they didn’t reach an agreement with Lavrov.
Kuleba said he is ready to meet again “if there will be prospects to a solution.”
Ovo mi zvuči kao da još nije kraj ove runde pregovora nego Lavrov svakako nema ovlasti da išta potpiše. Ne znači doduše da bi pristao na uvjete Ukrajinaca čak i da ima ovlasti, ali mi zvuči kao da nije još donesena finalna odluka. Možda sam i pogrešno shvatila.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#61190 Re: Ukrajina
to ćeš naći samo na srbijanskim sajtovima...kad je korona krenula bila je poplava tih sranja...haman heftično je reklamirano novo, moćno rusko oružjezilog wrote: ↑10/03/2022 17:55Nije problem u nedostatku serijske proizvodnje prototipova. Problem su potpuno izmisljene performanse svih tih sistema...geralt wrote: ↑10/03/2022 17:43
Dobro, to je prica za sebe. Ocigledno su izgubili mogucnosti serijske proizvodnje koju su Sovjeti imali, odnosno nisu je prilagodili novim zahtjevima tehnologije.
Dzaba bi im bilo i da su u Brovaryju bile sve Armata do Armate, isto bi se provele. Ovo je rezultat kad se budzet ulaze u napucane prototipove da se pokazu na paradi za 9. maj, a zanemari ulaganje u ljude i razvijanje doktrine.
Svi znaju, da se svako malo pojavi vijest o nekom ruskom "revolucionarnom" izumu, od perpetuum mobile-a, do baterija 5x veceg kapaciteta od postojecih. Tako je i sa oruzjem. To sto su Rusi navodili za svoje moderno oruzje, ni dobar SF pisac, ne bi pomislio da napise...![]()
-
noviforumas
#61191 Re: Ukrajina
daddy-kool wrote: ↑10/03/2022 18:22 Ruski čovjek je sluđen i ubijen u pojam.
https://www.theatlantic.com/internation ... ov/382489/
Svima preporucujem Curtisov Hypernormalisation, i pogotovo ovu njegovu najnoviju dokumentarnu seriju od 6 dijelova. Cini mi se da ima i jedno i drugo na YouTube-u.
-
Mrvice_ba
#61192 Re: Ukrajina
Jes istina ali na my shity forumu. Mani nas konstantne ruske i srpske propagande.
-
Nierika
#61193 Re: Ukrajina
Onda petina ili četvrtina Rusa. Nije impresivna brojka ali je po meni bolje nego ništa.noviforumas wrote: ↑10/03/2022 18:08 Ne poricem ja da ih ima, po najnovijim istrazivanjima 20-25% Rusa se protivi invaziji. Rusija ipak ima 150 miliona stanovnika.
- madner
#61194 Re: Ukrajina
Ne treba ti forum, pogledas njihov highlight reel. Gdje su zarobili Ukraince, gdje se tuku i sam skontas.
-
Avonmusk
#61195 Re: Ukrajina
A kakve su ovo optuzbe za laboratorije za biolosko oruzje, to sad na rossia 24, i ove mape ja ne znam kako su realne ako harkiv nije pao ako cernihiv nije pao, po ovome na istoku jedan veliki plavi dzep a pola ukrijene crveno tj . Rusko, jedino sto je potkrijepljeno snimcima je neka baza ajdarov(aca) , al nije mi jasno o cemu se radi?
-
kecho412
#61196 Re: Ukrajina
Pa zar vec nisu dosli do Pariza na RT
- Čitalac
#61197 Re: Ukrajina
Odesa

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#61198 Re: Ukrajina
mirno spavaj, moćna ruska armija je već u Budimpešti u misiji da nas sve spasi od masonskog zla skrivenih ljudi gušteraAvonmusk wrote: ↑10/03/2022 18:41 A kakve su ovo optuzbe za laboratorije za biolosko oruzje, to sad na rossia 24, i ove mape ja ne znam kako su realne ako harkiv nije pao ako cernihiv nije pao, po ovome na istoku jedan veliki plavi dzep a pola ukrijene crveno tj . Rusko, jedino sto je potkrijepljeno snimcima je neka baza ajdarov(aca) , al nije mi jasno o cemu se radi?
-
Maliodmene
#61199 Re: Ukrajina
Odesa i Dnipro su najbolje utvrdjeni gradovi, kad ove ne mogu jos slomit, kako misle ta dva grada?
- SpecialOffer
#61200 Re: Ukrajina
I na hrvatskim portalima.JoseMujica wrote: ↑10/03/2022 18:27to ćeš naći samo na srbijanskim sajtovima...kad je korona krenula bila je poplava tih sranja...haman heftično je reklamirano novo, moćno rusko oružjezilog wrote: ↑10/03/2022 17:55
Nije problem u nedostatku serijske proizvodnje prototipova. Problem su potpuno izmisljene performanse svih tih sistema...
Svi znaju, da se svako malo pojavi vijest o nekom ruskom "revolucionarnom" izumu, od perpetuum mobile-a, do baterija 5x veceg kapaciteta od postojecih. Tako je i sa oruzjem. To sto su Rusi navodili za svoje moderno oruzje, ni dobar SF pisac, ne bi pomislio da napise...![]()
![]()