Telemach BH
Moderator: Benq
-
player_
#10801 Re: Telemach BiH
@Telemach Moze molba da se prenese zaduzenom odjelu u vezi Federalne tv, kada se planira prebacivanje na br 3 ispod BH tv gdje joj je i mjesto...
- Telemach
#10802 Re: Telemach BiH
Pozdrav @player,
Vašu primjedbu ćemo proslijediti kolegama zaduženim za uređivanje programske sheme. Više informacija o trenutnoj poziciji kanala Federalna TV možete pročitati na linku: https://telemach.ba/interes-gledalaca-z ... gom-planu/
-
kakaljin
#10803 Re: Telemach BiH
Molim Vas da vise ne postavljate taj link jer on nema nikakve veze sa rasporedom kanala u telemah programskoj semi jer ni na tom linku to nigdje ne pise, vec se to oznosi na trziste u inostranstvu i gdje je neko vise ponudio novca nego united media.Telemach wrote: ↑09/03/2022 10:47Pozdrav @player,
Vašu primjedbu ćemo proslijediti kolegama zaduženim za uređivanje programske sheme. Više informacija o trenutnoj poziciji kanala Federalna TV možete pročitati na linku: https://telemach.ba/interes-gledalaca-z ... gom-planu/
Molim Vas da nam ne vrijedjate inteligenciju sa ovim linkom. Znam da nije do radnika koji je iza ovog nika vec do naredjenja nadredjenih. Makar nam vise ne postavljete ovaj link kao odgovor na postavljeno pitanje, vec ili presutite ili recite menadzment naredio. Bice smisleniji odgovor i konkretniji, jer ponavljam link nema nikakve veze sa postavljenim pitanjem.
Hvala
- fusion_ba
#10804 Re: Telemach BiH
A realno TV kanali i OD su potpuno nepotrebni pored HBO Maxa.
I tih 10000 naslova ima OD ako se računa svaka epizoda posebkoz
-
DON_eARL
#10805 Re: Telemach BiH
-
zdruzdjo
#10806 Re: Telemach BiH
@Telemach
Pozdrav.
ja sam juce registrovao novi nalog na HBO Max. I ok je sve. Prije toga sam nazvao 1360, i objasnjenje koje mi je dala operaterka na 1360 nije bas bilo od pomoci pa sam sam skontao sta i kako.
Medjutim ako malo sagledate situaciju, mnogo ljudi koji bi koristili isti, nece to moci uraditi jer je proces registracije i aktivacije prilicno komplikovan. Da se razumijemo, komplikovan je za ljude koji nisu informaticki "pismeni" a htjeli bi gledati sadrzaj HBO Max.
Bilo bi dobro da napravite neka video uputstva ili "step-by-step" bas za te ljude.
Ako to vec negdje postoji, onda izvinjenje ali ga stavite na neko bas vidljivo mjesto.
Pozdrav.
ja sam juce registrovao novi nalog na HBO Max. I ok je sve. Prije toga sam nazvao 1360, i objasnjenje koje mi je dala operaterka na 1360 nije bas bilo od pomoci pa sam sam skontao sta i kako.
Medjutim ako malo sagledate situaciju, mnogo ljudi koji bi koristili isti, nece to moci uraditi jer je proces registracije i aktivacije prilicno komplikovan. Da se razumijemo, komplikovan je za ljude koji nisu informaticki "pismeni" a htjeli bi gledati sadrzaj HBO Max.
Bilo bi dobro da napravite neka video uputstva ili "step-by-step" bas za te ljude.
Ako to vec negdje postoji, onda izvinjenje ali ga stavite na neko bas vidljivo mjesto.
- Telemach
#10807 Re: Telemach BiH
Pozdrav @zdruzdjo,zdruzdjo wrote: ↑09/03/2022 16:07 @Telemach
Pozdrav.
Trenutno nisu dostupne video upute za registraciju na HBO MAX servis. Kompanija Telemach nema utjecaja na način registracije na navedeni servis, s obzirom da je kompanija HBO Adria kreirala način registracije na HBO MAX na ovaj način. Kolegama ćemo prenijeti Vašu primjedbu i sugestiju za kreiranje video upute za registraciju na HBO MAX servis.
- fusion_ba
#10808 Re: Telemach BiH
Nema tu šta biti komplikovano
Ide se na registraciju preko operatera, odabere se Telemach i ukuca kod koji piše na mojtelemach.ba.
Ide se na registraciju preko operatera, odabere se Telemach i ukuca kod koji piše na mojtelemach.ba.
-
StarPower
- crnivrag
- fusion_ba
- typeOnegative
#10812 Re: Telemach BiH
potvrđujem i ja da ima, preusmjerio me na bih pa na operatere (ovo što je eje crni vrag postavio sliku) , odabrao telemach, ukucao podatke i tjt
Kome ne radi, neka pokuša ponovo, jučer je tek puštena usluga, poteškoće su moguće uvijek, i meni je iz druge uspjelo, prvi put pisalo da nema operatera u bih koji imaju hbo max uslugu
Kome ne radi, neka pokuša ponovo, jučer je tek puštena usluga, poteškoće su moguće uvijek, i meni je iz druge uspjelo, prvi put pisalo da nema operatera u bih koji imaju hbo max uslugu
Last edited by typeOnegative on 09/03/2022 16:50, edited 1 time in total.
-
StarPower
#10813 Re: Telemach BiH
Hbomax u okviru pretplate samo za premium pakete ili svi paketi.
- Telemach
- shalla
#10815 Re: Telemach BiH
Nisam palio par dana tv, sad vidim da su mi se opet pojebali kanali na CAM modulu, jeboga kralj da ga jebo 
Ima li ikakva app da mogu srediti kanale na laptopu i onda ih aplicirati na tv, ovako mi treba vječnost da poredam kako želim...
Ima li ikakva app da mogu srediti kanale na laptopu i onda ih aplicirati na tv, ovako mi treba vječnost da poredam kako želim...
- Telemach
#10816 Re: Telemach BiH
Pozdrav @shalla,
Došlo je do promjene rasporeda TV kanala od 23.02. te je potrebno da izvršite ponovno skeniranje TV kanala. Način funkcionisanja liste omiljenih kanala na TV uređajima zavisi od modela i proizvođača TV uređaja.
- shalla
#10817 Re: Telemach BiH
Nije problem izvršiti ponovno skeniranje, problem je poredati kanale onako kako ja želim 
- typeOnegative
#10818 Re: Telemach BiH
za te stvari ja koristim LG chansort , pored LGa podržani su i neki drugi brandovi .... na kompu u programu edituješ , poredaš ili pobrišeš kanale po želji , spasiš konfiguraciju na USB i učitaš listu na TVu. Brzo ,elegantno i efikasno, preporuka
Evo vidi o čemu se radi jel ti odgovara jer ne znam koji TV imaš ..
https://github.com/PredatH0r/ChanSort
-
zdruzdjo
#10819 Re: Telemach BiH
Meni i tebi i ljudima koji su nebrojeno puta se registrovai na mnoge forume, portale, usluge, pretplate itd..to ne predstavlja neki (veliki) problem.
I to je ok jer koliko toliko znamo gdje, sta i kako.
Ali nije to svima isto. znas koliki broj ljudi se jos nije registrovao na telemach portal pa da ima uvid u sve sto mu treba, a godinama su korisnici?
Ljudi to jednostavno ne znaju niti znaju da to postoji. E tako i ovo. Danas sam pokusao objasniti kolegici na poslu korake. Kaze "aaaa, sto su zakomplikovali".
- shape of despair
#10821 Re: Telemach BiH
Na eonu light duo vrlo vrlo losa oprema. Vise nemam nego sto imam interneta. Nikakvih prekida nemam ,stojim pored rutera a kao da je dialup. Kad se diskonektujem i opet konektujem sve ok. Speedtest ok.
Edit: otvaram video klip nece, otvaram mapu nece, prebacim se na 4g normala,procepi u sekundi
Edit: otvaram video klip nece, otvaram mapu nece, prebacim se na 4g normala,procepi u sekundi
Last edited by shape of despair on 09/03/2022 22:50, edited 1 time in total.
- fusion_ba
#10822 Re: Telemach BiH
To je druga stvar što su kod nas ljudi informatički nepismeni, nažalost i mnogi mladi ljudi, pa im obična registracija izgleda komplikovano. Neki ne znaju napraviti ni mail adresu.zdruzdjo wrote: ↑09/03/2022 21:09Meni i tebi i ljudima koji su nebrojeno puta se registrovai na mnoge forume, portale, usluge, pretplate itd..to ne predstavlja neki (veliki) problem.
I to je ok jer koliko toliko znamo gdje, sta i kako.
Ali nije to svima isto. znas koliki broj ljudi se jos nije registrovao na telemach portal pa da ima uvid u sve sto mu treba, a godinama su korisnici?
Ljudi to jednostavno ne znaju niti znaju da to postoji. E tako i ovo. Danas sam pokusao objasniti kolegici na poslu korake. Kaze "aaaa, sto su zakomplikovali".
-
zdruzdjo
#10823 Re: Telemach BiH
Ma da. Apsolutno se slazem ali ne mozes kriviti nikoga sto nije u tim vodama.
Ne zanima nas svakoga isto, pa da smo na slicnim nivoima.
Ja nekome od raje kad kazem da koristim torrent-e za skidanje i da uopste ne koristim one "online gledalice" i sl., stanu pa gledaju ono "haaaa, o cemu ti?". A to je vec prisutno 15-ak godina(mozda i duze).
I onda kad nekome pokazes, stane pa gleda u nevjerici "zar i ovo moze".
Tako da, da slazem se ljudi su informaticki nepismeni, ali ne treba ih na krst razapeti i reci "ko te jexx, nauci", nego budi tehnicka podrska na nivou cijelog zadatka.
Pogotovo ako im kao telemach prodajes neku uslugu, onda im treba pomoci pa da budu zadovoljni.
Evo konkretno juce ja sam nazvao 1360, i operaterka mi je dala bas sture upute. Vjerujem da kompanija nije ih uputila u detalje. Siguran sam da i nju kad bi se stavilo za racunar da provede registraciju sebe, ako bi slusala samu sebe, ne bi bas to bilo 1.2.3....
Ja sam odmah skontao od prilike gdje da idem i trazim sta.
Ali eto, to je bas moja malena sugestija.
- Hercegoviina
#10824 Re: Telemach BiH
kod mene laptop ne moze vise od 100 brzinu da ima? ima li lijeka?
- Benq
#10825 Re: Telemach BiH
Ako imas 100Mb mreznu karticu, onda nabavi Gigabit usb adapter.Hercegoviina wrote: ↑09/03/2022 23:09 kod mene laptop ne moze vise od 100 brzinu da ima? ima li lijeka?